Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

QUOTE(cibulis @ 2013 09 09, 10:15)

rulonine hidroizoliacija po grindimis klojama ant grunto?
ta pati izoliacija tarp cokolio ir sienos apsiltinimo ir dar ant sienos?
zvyro sutankinimo koef. 0.95, kaip pasieksi?
kur minetas apsaugine drenazine danga?
kam cokolio apsiltinimas apacioje nusklemptas?
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 09 09, 11:16)
rulonine hidroizoliacija po grindimis klojama ant grunto?
ta pati izoliacija tarp cokolio ir sienos apsiltinimo ir dar ant sienos?
zvyro sutankinimo koef. 0.95, kaip pasieksi?
kur minetas apsaugine drenazine danga?
kam cokolio apsiltinimas apacioje nusklemptas?

Galas nusklembtas tam, kad šaltis nekilnotų rostverko. Nežinau ar taip darysiu, nes toje vietoje žemyn jau yra polių apšilitnimo sijonas padarytas.

O dėl kitų punktų išsiaiškinsiu, kai prieis tam eilė. Konstruktorė maloniai kelia tel. ir paaiškina, jei man kas būna neaišku.
Papildyta:
QUOTE(madwifi @ 2013 09 09, 11:03)
nu kaip ir neizoliuota, tik siena ir vidus nuo pamato atsikrtas hidroizoliacija.

Iš visų trijų rostverko pusių eina XPS, kurio drėgmės įgeriamumas per 28 paras tesiekia 0,1 proc. Vandens įmirkis po 4 metų panardinus vandenyje tesiekia 0,4 proc. Visi duomenys - Finffoam lentelėje.

Mano gruntas: smėlis, žvyras. Vandens iki 6 metrų gylio geologai nerado. Aplink visą pastatą eis drenažas. Mano pridėtoje schemoje matyti, kaip bus įrengta hidroizoliacijos sluoksnis. Iš esmės kalbant S formos hidroizoliacijos sluoksnis užkerta drėgmės patekimą į sieną.

Dabar jau ant rostverko viršaus patiestas prilydomos stogo danga ELASTOBIT P-3,5 sluoksnis.

Vis dar manote, kad drėgmė turi galimybę papulti į sienos konstrukciją, pastato vidų, sienos NEPS ar dar kur nors? Man atrodo, ji iš esmės jau niekaip negalės prasiskverbti.

Atsakyti
Sveiki norejau pasiteirauti kiek skaičiau taip konkrečiai ir neišgirdau arba praleidau kuo geriausiai nutepti rostverika drėgmei izoliuoti? Nes kiek skaičiau kažkur buvo paminėta, kad kaikurios medžiagos reaguoja su EPS ?
Ir kitas klausimas pas mane numatyta apačia ir šonus šildyti EPS 100 bet čia žiuriu dauguma žadat naudoti XPS gal galite argumentuoti savo pasirinkima? ir kuo blogai ar blogiau EPS?
Atsakyti
EPS labai igeria vaneni, istiesu jai panardintum ir palaikytum kuri laika, putplastis svertu kokius 5 kartus daugiau nei originaliai.

Pats naudojau xps is vidaus ir po rostverko apacia ir tik todel kad tuo metu nebuvau atrades geoporo. Tiesa po apacia pamatu ir siandien naudociau xps bet is sonu pilnai uztektu ir geoporo. Geoporas man patinka tuom kad ji gali supjauti kokiu nori ismatavimu, frezuotu arba ne. XPS buna daugiausiai frezuotas ir iki 10cm storio kas man visai nepatinka.

Tepama hidroizoliacija turi but be tirpikliu.

QUOTE(S.B @ 2013 09 09, 12:14)
Sveiki norejau pasiteirauti kiek skaičiau taip konkrečiai ir neišgirdau arba praleidau kuo geriausiai nutepti rostverika drėgmei izoliuoti? Nes kiek skaičiau kažkur buvo paminėta, kad kaikurios medžiagos reaguoja su EPS ?
Ir kitas klausimas pas mane numatyta apačia ir šonus šildyti EPS 100 bet čia žiuriu dauguma žadat naudoti XPS gal galite argumentuoti savo pasirinkima? ir kuo blogai ar blogiau EPS?

Atsakyti
Dabar jau ant rostverko viršaus patiestas prilydomos stogo danga ELASTOBIT P-3,5 sluoksnis

detaleje pavaizduota, kad horizontali izoliacija skiria rostverko ir sienos apsiltinimo sluoksnius.
1. nemanote kad tai salcio tiltas?
2. kam atskirti tuos siltinimo sluoksnius?
3. jei gerai sprendziu is foto - sito mazgo nesilaikote ir mida nupjauta lygiai su pamatu?
4. man pats aktualiausias - jei xps igeris 4 proc - kaip apsirbsite rostverka? jo gi neimanoma niekuo apdirbti, viskas atsoka/atsiklijuoja. tinkas, plyteles.. niekas nelaiko
5. kur vertikali hidroizoliacija - turiu omenyje "kori"
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2013 09 09, 12:38)
detaleje pavaizduota, kad horizontali izoliacija skiria rostverko ir sienos apsiltinimo sluoksnius.
1. nemanote kad tai salcio tiltas?
2. kam atskirti tuos siltinimo sluoksnius?
3. jei gerai sprendziu is foto - sito mazgo nesilaikote ir mida nupjauta lygiai su pamatu?
4. man  pats aktualiausias - jei xps igeris 4 proc - kaip apsirbsite rostverka? jo gi neimanoma niekuo apdirbti, viskas atsoka/atsiklijuoja. tinkas, plyteles.. niekas nelaiko
5. kur vertikali hidroizoliacija - turiu omenyje "kori"

1. Ne. Nesuprantu, kodėl turėtų būti šalčio tiltas. Tik po rostverko horizontalia dalimi padėta ta stora prilydoma hidroizoliacija. Kitur tokia stora neis.
2. Rostverkas apšiltintas XPS, ant sienos bus neoporas (EPSas). Pastarasis mėgsta drėgmę, todė greičiausiai tas sluoksnis ir nurodytas. Aš rašiau, kad kol kas taip toli nesigilinau.
3. Taip, mida nupjauta lygiai su rosverko pločiu. Norėjome palikti ilgesnę, kad vėliau būtų galima ją tiesiog pakelti ir prilydyti prie sienos, bet mūrininkas būtų aptaškęs skiediniu.
4. Ne 4 proc., o tik 0,4 proc. t.y. iš esmės nieko neįgeria. Kaip jau sakiau, pas mane labai geras gruntas: smėlis, žvyras.
5. Teisingai, korys nenupieštas, bet jį man rekomenduoja dėti. Jis eina iš lauko pusės ant XPS.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 09 09, 12:01)
Galas nusklembtas tam, kad šaltis nekilnotų rostverko. Nežinau ar taip darysiu, nes toje vietoje žemyn jau yra polių apšilitnimo sijonas padarytas.

kam pusklembti apsiltinima jei norima, kad isalas nekilnotu rostverko, logiska butu rostverka nusklembti?
sad.gif
Atsakyti
QUOTE(zigiz @ 2013 09 09, 13:11)
kam pusklembti apsiltinima jei norima, kad isalas nekilnotu rostverko, logiska butu rostverka nusklembti?
sad.gif

Nemanau, nes toje vietoje armatūros karkasui neužteks apsauginio betono sluoksnio.
Atsakyti
Nuomoniu cia yra ivairu ivairiausiu, bet jei irengdamas rostverka:
1. Is apacios dedu XPS
2. Is sonu - geopora
3. Isorej uzmetu kori
4. Vertikaliu pavirsiu niekuo netepu

Is esmes viskas turi but OK?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 09 09, 13:33)
Nuomoniu cia yra ivairu ivairiausiu, bet jei irengdamas rostverka:
1. Is apacios dedu XPS
2. Is sonu - geopora
3. Isorej uzmetu kori
4. Vertikaliu pavirsiu niekuo netepu

Is esmes viskas turi but OK?

XPS storiausias būna tik 10-12 cm, geoporas - 20 cm, bet geoporo įgeriamumas iki 2 proc., kai XPS 0,2-0,4 proc.

Papildyta:
Dar apie XPS ilgalaikį gniuždymą. Čia informacija apie styrodurą. Paskutiniame lape rašoma, kad iš trumpalaikio 300 kPa lieka tik 120 kPa ilgalaikis atsparumas gniuždymui. Čia tik šiaip informacija darantiems (ar besiruošiantiems daryti) plokščius pamatus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 09 rugsėjo 2013 - 13:50
Man vidini pamata klijuota xps melynu statybininkai taip nusparde kad nieko doro is jo neliko. Irenginejant grindis teko pjauti zemen virsutine dali ir pridurinet...
Atsakyti
O ką jūs galvojete apie tokį varijantą jeigu rostverka apgaubti "U" formos ruberoidu-mida ir arba ja prilyditi smile.gif
Galbūt galite iš patirties rekomenduoti su kuo nutepti rostverka? Ir ar verta jį tepti iš vidaus ir viršaus?
Galbūt pakaktu iš lauko nutepti o ant višaus tiesiog uždėti ar prilyditi mida ar ruberoidą?
Atsakyti