QUOTE(idealistas @ 2013 08 13, 21:13)
Isleidi kruvas pinigu visokiom nesamonem, o paskaiciuoji 50Lt silumos nuostoliu per polius.. Nenoriu daug filosofuot, bet paziurek tu realiai i savo nama. Manau svarbu susirast normalius statybininkus (rangova), proto ribose apsisiltint ir bus tie pamatai ok. Ar uzleisi 10cm maziau ar daugiau, ka tai gali pakeisti?
Mano namo projektas skaičiuotas kaip pasyvus. Jis ir dabar yra pasyvus. Koją kiša tik du dalykai: pamatai ir smeigės. Visą laiką norėjau plokščių pamatų, bet dėl grunto tyrimų ir konstruktorių patarimų nusprendžiau, kad geriau tvirti gręžtiniai nei itin šilti plokšti, kurie gali sukelti problemų. Dėl smeigių dar anksti ieškoti vaistų, bet manau vis tiek rasiu. Be to, jei mano namui suskaičiuota su PHPP, kad energijos poreikis 15,3 kWh, bet realiai (dėl polių ir smeigių) gausime apie 18-20 kWh, manysiu, kad labai gerai. Nes Lietuvos sąlygoms (ir ypač Vilniaus), tai net labai labai gerai.
O jei galvoti kaip tu galvoji: čia galima nusileisti, dar ir čia ir čia, tai galutinis rezultatas bus labai be koks. Aš siekiu suprojektuoto rezultato.