Įkraunama...
Įkraunama...

Pamatai

Tęsiam temą apie pamatus.
Papildyta:
QUOTE(==== @ 2013 08 13, 06:35)
sujudins. man konstruktorius isaiskino, kad padarysi didesne zala sujudindamas grunta aplink polius, bekisdamas ta verikalu putplasti

Kiek konstruktorių, tiek nuomonių. Mano konstruktorė kaip tik sakė, kad nieko nesujudinsi, nes tokiame mažame aukštyje nuo žemės viršaus (bendras aukštis apie vieną metrą), beveik nedirba poliaus šoninė trintis. Taigi galiu daryti drąsiai - klausimas tik ar apsimoka.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 18:17)
Tęsiam temą apie pamatus.
Papildyta:

Kiek konstruktorių, tiek nuomonių. Mano konstruktorė kaip tik sakė, kad nieko nesujudinsi, nes tokiame mažame aukštyje nuo žemės viršaus (bendras aukštis apie vieną metrą), beveik nedirba poliaus šoninė trintis. Taigi galiu daryti drąsiai - klausimas tik ar apsimoka.

Nu jopta, kaip jus galit isjudint 3m betono luitus.. Is kur ta paranoja?smile.gif Del apsimokejimo gi pats paskaiciavai. O statant pasyvu nama greztiniai pamatai kaip ir netinka, bet mes ne apie tai dabar?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 13, 20:38)
Nu jopta, kaip jus galit isjudint 3m betono luitus.. Is kur ta paranoja?smile.gif Del apsimokejimo gi pats paskaiciavai. O statant pasyvu nama greztiniai pamatai kaip ir netinka, bet mes ne apie tai dabar?

Kaip tai mes ne apie tai? Būtent apie tai, nes čia pamatų tema. Be to, pasyviam namui gręžtiniai pamatai tikrai tinka, jei pasiekiamas tikslas. Pasyviam namui tinka ir juostiniai pamatai bei rusys tik tikslą bus pasiekti sunkiau. Gręžtiniai pamatai ir pasunkina tikslą (pasyvus namas), bet viskas įmanoma. Palaukime kitų metų ir pamatysime rezultatą.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 20:54)
Kaip tai mes ne apie tai? Būtent apie tai, nes čia pamatų tema. Be to, pasyviam namui gręžtiniai pamatai tikrai tinka, jei pasiekiamas tikslas. Pasyviam namui tinka ir juostiniai pamatai bei rusys tik tikslą bus pasiekti sunkiau. Gręžtiniai pamatai ir pasunkina tikslą (pasyvus namas), bet viskas įmanoma. Palaukime kitų metų ir pamatysime rezultatą.

Tokiu atveju pigiau persikelt i siltesnio klimato sali. Greiciausiai dar pigesnio alkogolio bonuso gausit:) Nes dabar - turi pats zinot nuo iki viska apie statybas, zinoma, daugiausia del noro sutaupyti. Samdaisi technini priziuretoja, kuris tik apkrauna kazkokiais marazmais, imituodamas stropiai dirbanti jaunuoli:) Isleidi kruvas pinigu visokiom nesamonem, o paskaiciuoji 50Lt silumos nuostoliu per polius.. Nenoriu daug filosofuot, bet paziurek tu realiai i savo nama. Manau svarbu susirast normalius statybininkus (rangova), proto ribose apsisiltint ir bus tie pamatai ok. Ar uzleisi 10cm maziau ar daugiau, ka tai gali pakeisti?
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 13, 21:13)
Isleidi kruvas pinigu visokiom nesamonem, o paskaiciuoji 50Lt silumos nuostoliu per polius.. Nenoriu daug filosofuot, bet paziurek tu realiai i savo nama. Manau svarbu susirast normalius statybininkus (rangova), proto ribose apsisiltint ir bus tie pamatai ok. Ar uzleisi 10cm maziau ar daugiau, ka tai gali pakeisti?

Mano namo projektas skaičiuotas kaip pasyvus. Jis ir dabar yra pasyvus. Koją kiša tik du dalykai: pamatai ir smeigės. Visą laiką norėjau plokščių pamatų, bet dėl grunto tyrimų ir konstruktorių patarimų nusprendžiau, kad geriau tvirti gręžtiniai nei itin šilti plokšti, kurie gali sukelti problemų. Dėl smeigių dar anksti ieškoti vaistų, bet manau vis tiek rasiu. Be to, jei mano namui suskaičiuota su PHPP, kad energijos poreikis 15,3 kWh, bet realiai (dėl polių ir smeigių) gausime apie 18-20 kWh, manysiu, kad labai gerai. Nes Lietuvos sąlygoms (ir ypač Vilniaus), tai net labai labai gerai.

O jei galvoti kaip tu galvoji: čia galima nusileisti, dar ir čia ir čia, tai galutinis rezultatas bus labai be koks. Aš siekiu suprojektuoto rezultato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 13 rugpjūčio 2013 - 21:21
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 21:21)
Mano namo projektas skaičiuotas kaip pasyvus. Jis ir dabar yra pasyvus. Koją kiša tik du dalykai: pamatai ir smeigės. Visą laiką norėjau plokščių pamatų, bet dėl grunto tyrimų ir konstruktorių patarimų nusprendžiau, kad geriau tvirti gręžtiniai nei itin šilti plokšti, kurie gali sukelti problemų. Dėl smeigių dar anksti ieškoti vaistų, bet manau vis tiek rasiu. Be to, jei mano namui suskaičiuota su PHPP, kad energijos poreikis 15,3 kWh, bet realiai (dėl polių ir smeigių) gausime apie 18-20 kWh, manysiu, kad labai gerai. Nes Lietuvos sąlygoms (ir ypač Vilniaus), tai net labai labai gerai.
O jei galvoti kaip tu galvoji: čia galima nusileisti, dar ir čia ir čia, tai galutinis rezultatas bus labai be koks. Aš siekiu suprojektuoto rezultato.

O jei galvoti taip kaip tu galvoji - tai ar ne pofik tie 1700 papildomam apsiltinimui statant pasyvu nama? Cia matyt tie 10proc pabrangimo ir gaunasi, apie kuri taip skalambija "pasyviu namu" statytojai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo idealistas: 13 rugpjūčio 2013 - 21:47
QUOTE(idealistas @ 2013 08 13, 21:45)
O jei galvoti taip kaip tu galvoji - tai ar ne pofik tie 1700 papildomam apsiltinimui statant pasyvu nama? Cia matyt tie 10proc pabrangimo ir gaunasi, apie kuri taip skalambija "pasyviu namu" statytojai.

Panašu, kad aiškinsimės be pabaigos, nes mūsų požiūriai - kardinaliai priešingi. SM'e jau kelis metus prisiginčijau. Atsibodo, todėl niekam nieko nežadu įrodinėti ir aiškintis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2013 08 13, 23:21)
Panašu, kad aiškinsimės be pabaigos, nes mūsų požiūriai - kardinaliai priešingi. SM'e jau kelis metus prisiginčijau. Atsibodo, todėl niekam nieko nežadu įrodinėti ir aiškintis.

Taigi viskas gerai, sitam forume tarpsta daugiausia psichuoti, nepilnavertiskumo komplexo kamuojami grybai/grybes, ieskantys pateisinimo savo pasirinkimams, siekiantys kiek imanoma daugiau sutaupyti, bet isleidziantys daugiau rinkos vidurkio. Kas gali pateisinti XPS uzleidima papildomai uz rostverko, jei realiai niekas niekas to nedare ir net nesupranta? Reiketu list i uzsieninius forumus. As pats idealistas, taigi tavo krypti palaikau, tik noriu pasakyt, kad nesvietiskai sunku tai bus padaryt, o ir uztarimo nelauk. Bet daryk, jei manai, kad esi teisus. Paskui bus lengviau gyvent.
Atsakyti
Noreciau pamatyt statybininku veidus kai pasakysi tiesiog pakasti xps po zeme smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*** @ 2013 08 14, 07:02)
Noreciau pamatyt statybininku veidus kai pasakysi tiesiog pakasti xps po zeme smile.gif

Statybininkus jau turiu. Bus tie patys, kur rostverką darė. Jie sakė pirmą kartą po rostverko apačia dėjo 20 cm XPS. Kaip sakoma visą laiką būna pirmas kartas.
Atsakyti
QUOTE(idealistas @ 2013 08 13, 23:32)
Kas gali pateisinti XPS uzleidima papildomai uz rostverko, jei realiai niekas niekas to nedare ir net nesupranta? Reiketu list i uzsieninius forumus.

Man vienas konstruktorius sakė, kad papildomai, vertikaliai polius šiltinti siūlo vokiečiai. Lietuvos putplasčio gamintojai siūlo horizontalų "sijoną", bet vertikalus tikrai turėtų būti efektyvesnis.
Atsakyti
QUOTE(cibulis)
Man skaičiavo, kad per polius prarandu 1,5 kWh energijos per metus vienam kvadratiniam metrui namo ploto. Imkime blogesnį variantą - prarandu 2 kWh energijos. Namo plotas - 137 kv. m. Taigi per metus bus prarasta 274 kWh energijos. Tarkime, kad 1 kWh kainuoja 0,2 Lt. Tokiu atveju per metus per polius praranda energijos už 54,8, t.y. 55 Lt.
Man papildomas vertikalus sijonas kainuotų apie 1700 Lt (darbas - 400 Lt, 3,4 kūbai Finffoma XPS - dar 1326 Lt). Tai reiškia, kad papildoma investicija turėtų atsipirkti per 31-erius metus. Abejotina investicija, bet manyčiau, kad pabandyti verta. Bus tikrai geriau, o ne blogiau.

cibuli, tu atsipirkima skaiciuoji taip, lyg tas tavo sijonelis 100% nutrauktu salcio tilta, betgi zinai kad taip nebus - na pakels temperatura 1-2 laipsniais ties poliaus virsum, atitinkamai delta deltaT sumazes ir kas kas is to? sumazes silumos nuostoliai per polius kokiais 10% ir visas navaras is to tavo sijonelio ir atsipikimo laikas issites iki namo gyvenimo laiko x2. Vienintele apciuopiama nauda kad gruntas toj vietoj nebeisalines ir nesikilnos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madwifi: 14 rugpjūčio 2013 - 09:28