QUOTE(Aruna @ 2013 08 20, 09:11)
Aiiii, kaip gražuuuu
QUOTE(jsgute @ 2013 08 20, 09:25)
Ačiū labai už tokį grožį
Kol kas man pačiai tai atrodo misija neįmanoma, kad ir kaip apie tai svajočiau (mano artimiausi pakeleiviai tam niekad kartu nepasirašytų), bet juk niekad negali žinoti
Gražu ten, gražu.
Jsgute, kasdien kalbink savo chebrą gal įkalbinsi.
2013-08-08. Ketvirtadienis. KrokuvaDar vienas šiltas ir saulėtas rytas. Susiruošiame ir kiek ankščiau išeiname į autobusų stotį. Planavau rinktis autobusus kiek po aštuntos valandos.
Grafikus galima rasti
čia. Bet prieš 8 jau vienas autobusas į Krokuvą stovi. Lenkai, pamatę, kad mes svarstome, net neklausti parodo, kad taip, tai į Krokuvą. Dar paklausiu, ar galima pirkti bilietus autobuse. Jie patikina, kad galima. Taigi, stojame į eilutę.
Apie lenkus, bent jau tiek, kiek patyriau kaip turistė, susidariau labai gerą nuomonę. Pagalbos ir dėmesio sulaukdavome ne ką mažiau, nei pvz., Italijoje. Aišku, pasitaikydavo ir ne tokių mandagių, bet vienetai. Išsivežu tikrai gerus prisiminimus apie vietinius žmones.
Taigi, į bagažinę atiduodame bagažą ir sėdame į autobusą. Į šį reisą bilietų iš anksto nepirkau specialiai, nes maža ką sumanytume keisti. Keisti bent jau man tikrai norėjosi: rūpėjo palikti bagažą saugoti, o pačiai dar iki kokio kalniuko nueiti. Bet planas yra planas.
Bilietai brangūs. Suaugusiam kainuoja 20 zlotų, o studentei - net 17 zl. Bet šitas autobusas važiuoja greičiau. Į Krokuvą turėtume nuvažiuoti per 2 valandas, taigi, sutaupome 20 minučių.
Kai ruošiau namų darbus prieš kelionę, kitų autobusų bilietus mačiau kainuojančius ir po 12-15 zl, studentams - 50 proc.
Pajudame. Mintyse atsisveikiname su Zakopane.
Autobusas sustoja keliuose kaimeliuose.
Pakelės vaizdai.
Jei pirmyn džiaugėmės gražėjančiais vaizdais, tai dabar gražūs slėniai, aukštos kalvos palieka mus. Kažkur pakelėje užmatau, kad oro temperatūra +33C. 9 valandą ryto.
Autobuse maloniai vėsu.
Netrukus ir Krokuva.
Ilgai sukinėjamės iki autobusų stoties. Galiausiai sustojame. Praeidamos peronu dar apžiūrime autobusų stoteles. Matome šviečiančią Aušvico kryptį. Dar gerai būtų išsiaiškinti, kur stoja Polskibus. Mat pirmyn važiuodami į Krokuvą neužsukome.
Paklausiame autobusų stotyje informacijos langelyje. Informacija tik anglų kalba.
Dar nusiperku Krokuvos žemėlapį. Kol suvaikštome į tualetus, matau, kad atvažiuoja Polskibus autobusai, tai viskas ok, vadinasi.
Išeiname iš stoties, nežinia, į kurią pusę pasiduoti. Kažkaip pametėme nuorodą "Stare miasto". Su žemėlapiu einu ieškoti mums reikiamos gatvės. Be proto karšta, gatvių pavadinimai žemėlapyje visiškai nesutampa.
Taksistas pakviečia, paklausia, ko ieškau. Florianska street. Nors ir suprato, kad jam biznio nebus, bet viską kantriai išaiškino.
Gailėjausi tik kad esu be mergaitės, gerai kalbančios angliškai. Bet bandžiau iš paskutiniųjų suprasti ir įsiminti.
Taigi, išėję iš autobusų stoties antrame aukšte, sukame į dešinę. Leidžiamės laipteliais žemyn, papuolame į judrų prekybos centrą - mūsų Akropolį, kuriame susitinka abiejų stočių keleiviai, o iš kitos pusės - neaprėpiama galybė parduotuvių. Dabar jau nebeatsimenu, kylame ar leidžiamės eskalatoriumi iki Galeria Krakowska. Čia jau randame nuorodą "Stare miesto". Išeiname į didelę aikštę su skulptūra bumbulu viduryje.
Kitas kelias - išeiti per traukinių stotį Krakow Glowny.
Praėję aikštę, lendame į požeminę perėją. Didžiulė perėja su daugybe parduotuvių. Yra nuorodos į gatves. Sekame savo Florianska. Netrukus pamatau Floriono vartus - nuo čia kelias jau daugiau mažiau žinomas.
Labai greit atrandame
Tuttifrutti hostelį.Ten yra ir apartamentai, ir hostelis, bet kaip supratau, vienoms rankoms priklauso.
Hostelis sename name, antrame aukšte. Draugę paliekame su lagaminais, o su mergaite einame apsižiūrėti, kaip ten kas. Nes check-inas tik nuo 14 val. O dabar - tik vienuolikta. Bet mums pasiseka, nes kambarys laisvas, taigi mus iškart apgyvendina.
Sumokame 328 zl už dvi naktis trims žmonėms. Keisčiausia, kad booking.com tiek šiame hostelyje, tiek viloje Zakopanėje rašė, kad neįskaičiuotas pagalvės mokestis. Bet iš mūsų niekur to mokesčio neėmė.
Parodoma pusryčių vieta, galimybė naudotis virtuve ir visais indais. Duodamas raktas ir pasakomis instrukcijos, kaip rasti. Nes mūsų kambarys bus kitame pastate, esančiame priešais pagrindinį pastatą.
Laimingos leidžiamės į savo naujus namus.
Papildyta:QUOTE(dansak @ 2013 08 20, 10:44)
Šaunuolės mergaitės
Čia kiekvienai po vieną.Gal reikės pabandyti į kalnus šaltu sezonu.Karščio ,,nepakeliu'',ech.Laukiu tęsinio.Pažiūrėsiu ar mano akys matė panašiai lankytus miestus.
Ačiū už balionus.
Šaltu tai nebent rugsėjo mėnesį arba vasaros pradžioje. Nes vėlyvą rudenį-žiemą trasos būna uždarytos.
Papildyta:QUOTE(keistuole @ 2013 08 20, 10:48)
bet kalnuose nėra taip labai karšta kaip kokiam plynam lauke
nors gal čia man taip atrodė, kai man amžinai šalta
Man tai buvo karšta.
Bet kentėti dar galima. Aš irgi šaltmirė.