Matyt ta pačia mintimi vedina į eilę akimirksniu sulekia minia. Su mergaite atsiduriame tolokai viena nuo kitos. Greitomis jai surėkauju, kad lipant grandinėmis susikauptų, kad vienu metu būtų pakelta tik viena galūnė. Ir kad tvirtai laikytųsi grandinės.
Už manęs išsirikiuoja jaunutės paaugliukės, prieš mane - drūtas vyriškis. Galvoju, bus bent kam ranką ištiesia.
Eilė prie grandinių:

Laukiam, eilė nejuda ir turbūt nepajudės, kol nebaigs į kalną ropštis stovyklautojai.
Dairausi aplinkui, į kalnus. Akys pritvinksta džiaugsmo ašarų, kad vis dar galiu matyti kalnus.

Galiausiai pajudame. Dėl jaunosios kopėjos nepergyvenu, ji kažin kur įsiropš.

O dėl savęs suima nerimas.

Nes prieš mane einančio vyriškio maždaug mano metų drūtai ir aukštai damai labai sunkiai sekasi prie grandinių pradžios. Ji ten mūginosi mūginosi, galiausiai vyriškis ją už šikniuko grūste užgrūda ir nurūksta abu tolyn. Taigi, dėl to ir supanikuoju, kad jei ta tvirta moteris neužlipa, tai kokio velnio aš pasirašiau.

O dar tie slidūs batai.

Tikrai nesinori būti kliūtimi, užkimšusia trasą. Bet man visai gerai pasisekė. Sunkiausioje vietoje kažkaip užsikabarojau, o paskui jau buvo paprasčiau. Ir jei ne tie slidinėjantys batai, būtų daug streso mažiau.
Viršūnėje vietos labai nedaug, o žmonių - minios.

Akmenys viršuje dar slidesni, tarsi per plikledį, net rankos čiuožia. Mergaitė dar užsikabaroja prie pat metalinio kryžiaus. O aš sedžiu ir bijau pajudėti.
Pasigrožiu žemai esančia Zakopane:

Kitoje pusėje eilė jau sumažėjusi ir žmonės lėtai lipa iki viršūnės:

Pridursiu, kad Giewont kalno aukštis yra 1894 metrai. Šis kalnas laikomas bene populiariausiu žygiams iš Zakopanės.
Matome, kad rikiuojasi žemyn lipti stovyklautojai, bandome užbėgti jiems už akių. Bet visiems neužbėgame. Taigi, žemyn vėl išsirikiuoja eilė. Jaučiu įtampą, sukoncentruoju dėmesį. Lipti žemyn man niekada nepatiko.
Kai kas net persižegnoja.

Tegul nieks nedrįsta sakyti, kad bažnyčia ir kunigai atveda į tikėjimą. Tikrai ne jie.
Mums abiems žemyn labai nesiseka lipti. Paguoda bent ta, kad einame viena paskui kitą, tai bent pasikeikti yra su kuo. Žemyn galima sakyti, kad arba ant šikniukų abi leidžiamės arba pilvais šliaužiam.

Prieš mus eina žilstelėjęs japonas, juokiasi iš mūsų lipimo. Šypsosi ir vis drąsina " it's easy, easy". Kai pamato, kad imame čiuožti užpakaliais, - stand up ir rodo, kur kojas dėti. Ir vis šypsosi ir easy, easy. Būtų gal ir easy, jei nebūtų slidu.

Priekyje matau, kad ankščiau aprašytai moteriai labai sunkiai sekasi lipti žemyn. Kaip tikra lietuvė pasidžiaugiu, kad yra daug tvirčiau už mane atrodančių žmonių, kuriems sekasi prasčiau.
Bet laukiu nesulaukiu lipimo pabaigos.

Kažkas iš minios slysteli ant akmenų, nugriūna, bet laimei, nieko blogo. Galiausiai pasiekiame žemę.
Draugė vietoje vienos valandos mūsų laukusi gal pora, išklausiusi mūsų nuotykius pasidžiaugia, kad nelipo. Nuprendžiam eiti tolyn.
Su mergaite padėkojam ant pievutės sėdinčiam mūsų japonui.
Ir vis atsisukdamos į šios dienos nuotykį, leidžiamės link Hala Kondratowa.