Įkraunama...
Įkraunama...

Jautienos, kiaulienos subproduktai

QUOTE(Nerytė @ 2007 08 09, 07:03)
turiu klausima: kuriam liezuvyje (kaiulienos ar jautienos) daugiau gelezies?  ax.gif gal atsiras experciu  bigsmile.gif

Daugiausia gelezies versiuko liezuvyje. O suaugusio gyvulio ar kiaules ar karves jau nebetaip skiriasi. 4u.gif
Atsakyti
sakykit kiek laiko virti kiaulienos liežuvius? normaliam puode, ne greitpuody
Atsakyti
Gavau "dovanu" biggrin.gif biggrin.gif jaucio kepenu 4 kg. MB supjaustes sudejo i saldikli ir dabar galvoju ka su jais daryti biggrin.gif Ar pries kepant reikia juos pamarinuoti su prieskoniais? g.gif Niekad nesu gaminusi jokio patiekalo is kepenu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanda @ 2008 11 03, 18:38)
Gavau "dovanu"  biggrin.gif  biggrin.gif  jaucio kepenu 4 kg. MB supjaustes sudejo i saldikli ir dabar galvoju ka su jais daryti  biggrin.gif  Ar pries kepant reikia juos pamarinuoti su prieskoniais?  g.gif  Niekad nesu gaminusi jokio patiekalo is kepenu.  blush2.gif


geriausia butu pamirkyti piene... tada jau fantazijos reikalas kokiais prieskoniais pabarstyti... Pjaustyk juostelemis, voliok miltuose ir pakepink. Tada troskink... rolleyes.gif pavaigoj dek patroskintu svieste morku, svogunu, papriku ir grietines... Su bulviu kose - skanumelis...
Arba kotletukus daryk su baltu padazu... bus minkstuciai, su burokeliu salotom thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2008 11 04, 15:50)
geriausia butu pamirkyti piene... tada jau fantazijos reikalas kokiais prieskoniais pabarstyti... Pjaustyk juostelemis, voliok miltuose ir pakepink. Tada troskink...  rolleyes.gif  pavaigoj dek patroskintu svieste morku, svogunu, papriku ir grietines... Su bulviu kose - skanumelis...
Arba kotletukus daryk su baltu padazu... bus minkstuciai, su burokeliu salotom  thumbup.gif


Geras 4u.gif Jau isivaizduoju kaip skanu turetu buti. Aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pjaf @ 2008 09 13, 14:31)
sakykit kiek laiko virti kiaulienos liežuvius? normaliam puode, ne greitpuody

jau turbut neaktuali informacija, bet as verdu apie 2 val.
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2008 11 04, 20:01)
jau turbut neaktuali informacija, bet as verdu apie 2 val.


aktuali, vis dar valgom liezuvius
aciu
Atsakyti
Atejau pasisakyt biggrin.gif , kad vakar gaminau kepeneles pagal Laukinė-Vyšnia ideta recepteli. MB mane pagyre ir paciai buvo laaabai skanu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukinė-Vyšnia @ 2008 11 04, 17:50)
geriausia butu pamirkyti piene... tada jau fantazijos reikalas kokiais prieskoniais pabarstyti... Pjaustyk juostelemis, voliok miltuose ir pakepink. Tada troskink...  rolleyes.gif  pavaigoj dek patroskintu svieste morku, svogunu, papriku ir grietines... Su bulviu kose - skanumelis...
Arba kotletukus daryk su baltu padazu... bus minkstuciai, su burokeliu salotom  thumbup.gif


Labas 4u.gif O kotletus daryti iš kepenėlių faršo, ar dar įmaišyti į tą faršą mėsos?
Atsakyti
Galima vien iš kepenėlių masės, galima įdėti manų. Apie mėsos faršą negirdėjau
Atsakyti
Nereikia faršo ax.gif galima kartu sumalti svogūną, galima truputį šviežių lašinukų (be skūrelės)... mušti kiaušinuką, dėti prieskonių, įmaišyti porą šaukštų "rišamosios medžiagos" (krakmolo, miltų, manų kruopų...) ir kepti rolleyes.gif
Padažiukas: smulkutėliai pusė mažo svogūno, nedidelė morka - smulkia trintuve (tarpinė tarp "burokinės" ir "bulvių"). Šaukšte sviesto (ar kepimo margarino) patroškiname ką susismulkinome, beriame porą šaukštų miltų ir pakepiname juos, kol sutraukia riebalus, pilame truputį vandens ir pieno. Galiausiai - druska, laukiam, kol užburbuliuos ir viskas, pilam ant kotletukų blush2.gif P.S. skysčius pilam po truputį, kad pasigamint norimo tirštumo padažiuką...
Atsakyti
Kiaulės ausytės - traškios ir aštrios

Išvirtos kiaulių ausytės (lauro lapai, druska, pipirai žirneliais) supjaustomos šiaudeliais, apipilama sojų padažu, maltais šviežiais pipirais, česnako milteliais ir apibertos krakmolu. Apskrudinama gerai įkaitintame aliejuje.
Morkos ir česnakas supjaustomos plonais šiaudeliais, svogūnas - pusžiedžiais. Visas tas gėris keliauja pas ausytes. Apkepinama, kol suminkštėja. Pyliau dar kinietiško čli padažo. Buvo skaniai aštru blush2.gif

user posted image
Atsakyti