Įkraunama...
Įkraunama...

Jautienos, kiaulienos subproduktai

QUOTE(dziulka @ 2006 06 15, 18:58)
Man skaniausia liezuvio salotos.Pas mus liezuviai irgi labai cia pigus,vienas liezuvis apie 6-7 lt.kainuoja.tai as kai ji issiverdu,susitvarkau,atsaldau.Supjaustau kubeliais,dar dedu irgi smulkinto rauginto agurko,zirneliu,svoguno laisku,druskos,pipiru ir viska ismaisau su majonezu.Nerealaus skonio salotos. smile.gif


Kad liezuvis geriau nusiluptu tik ka isimta is puodo palaikykit keleta sekundziu po saltu vandeniu.O as dievinu sitas salotas-liezuvi,virtas morkas ir mariunuotus agurkus supjaustome siaudeliais,visko dedame lygiomis dalimis.Maisome su majonezu ir pora saukstu pakepinto pomidoru padazo thumbup.gif
Atsakyti
o gal ką apie plaučius galit patart? ax.gif
turiu veršiuko plaučių, kažkada esu troškinus keptuvėj su grietine ir daržovėm... bet norėčiau ir daugiau nuomonių išgirst smile.gif
Atsakyti
Aš tai iš plaučiukų visokius įdarus darau - lietiniams, koldūnams, mielinėms bandelėms. Išverdu, sumalu mėsmale (arba l. smulkiai supjaustau), pakepinu su spirgučiais ir svogūnu, dedu truputį pipiriuko, truputį druskytės. Man laaaabai skanu ax.gif O šiaip iš tų visų vidurių darau kai netingiu paštetą - išverdu širdį, kepenų, plaučius su gabalu pažandės ar pan (nes reikia riebalo, kad nebūtų birus), sumalu mėsmale, dar svogūno įmetu, prieskoniukų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaite777 @ 2007 03 17, 12:37)
gal kas zino koki recepta,is kiaules sirdies padaryti ?tokia nemaza turime.BET KA IS JOS PAGAMINTI ,NEZINAU    g.gif


Aš dažnai perku ir darau. Skanu. Aš papipirinu, padruskinu ir įpilu citrinos sulčių. Taip palaikau per naktį arba parą laiko ir verdu vandenyje su morkomis ir svogūnais. Man tai skanu būna thumbup.gif
Dabar taip padariau jaučio širdį. Ryt virsiu, tai ragausiu, kas čia gausis g.gif
Atsakyti
Plaucius naudoju virtinukams idarui,o pati labai megstu kepenu blynelius-ir greitai pasigaminu ir skanu thumbup.gif Paragaukit,kas megstate kepenis ir nusibodo jas troskinti:
0.5 kg kepenu
(vistienos,versienos,jautienos)Jei naudosit kiaulienos-reikia mirkyti.
2 saukstai manu kruopu
2 kiausiniai
1 saukstas krakmolo
2 skilteles cesnako
Druskos,prieskoniu,pipiru
Kepenis supjaustau juostelem ir sumalu mesmale.Cesnaka susmulkinu.Viska sumaisau ir i keptuve dedu saukstu i ikaitintus riebalus,tada ugni prisuku ir palengva apkepu is abieju pusiu.Blynelius valgau su ryziais,darzoviu salotomis,skanu ir salti
didis.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2007 06 06, 19:17)
Aš tai iš plaučiukų visokius įdarus darau - lietiniams, koldūnams, mielinėms bandelėms. Išverdu, sumalu mėsmale (arba l. smulkiai supjaustau), pakepinu su spirgučiais ir svogūnu, dedu truputį pipiriuko, truputį druskytės. Man laaaabai skanu  ax.gif  O šiaip iš tų visų vidurių darau kai netingiu paštetą - išverdu širdį, kepenų, plaučius su gabalu pažandės ar pan (nes reikia riebalo, kad nebūtų birus), sumalu mėsmale, dar svogūno įmetu, prieskoniukų  thumbup.gif

As planuoju artimiausiu metu pirkti plaucius ir daryti is ju idara lietiniams. O kiek laiko juos reikia virti? Ar nereikia, kaip inkstus, perpilineti keliais vandenimis? Ar jei sukietes ir susitrauks ar atvirksciai issiskes? Klausiu del to, kad galbut del issipletimo reiks didelio puodo virimui. g.gif

Beje, ka galite pasiulyti pasigaminti is inkstu?

P.S. du savaitgalius is eiles gaminaus troskinius. Viena savaitgali bulviu, morku ir sparaginiu pupeliu troskinys su broileriu skrandukais, kita savaitgali tas pats su kalakuto sirdelem. Skrandukus perpjoviau per puse, didesnius i tris dalis. Sudejau nekepintus i puoda, ipyliau vandens, kad apsemtu ir uzkaiciau. Tuo metu ruosiau darzoves. Kubeliais supjausciau bulves ir morkas, sparagines pupeles stambiai, t.y. vos per puse anksti perpjoviau. Viska suverciau i jau gerokai apvirusius skrandukus ir troskinau toliau ant vidutines ugnies. Vandens nedapyliau. Viska paskaninau druska ir pipirais, galima Valdorfo prieskoniu dar ideti. Troskini paskaninau kai idejau i lekstes atskiras porcijas grietine. Visi kas valge, ausytem linksejo thumbup.gif thumbup.gif Troskini su kalakuto sirdelem ruosiau identiskai pirmajam. Kadangi kalakutu sirdys skiriasi nuo broileriu savo didumu, tai jas supjausciau isilgomis juostelemis, skilveli perpjovus i dvi dalis. Taip lengviau dailiai supjaustyti. Paprasta, greita, nesudetinga ir itin skanu. Be to ne itin brangu smile.gif Mamytems, neturincioms laiko, tai puiki iseitis. Nes nereikia stoveti ilgai prie puodu ir taskytis taukais. Be to patiekalas ne itin riebus, nebent grietine vertintume kaip uz peili figurai biggrin.gif Seimynai uzteks 700 gr sirdeliu arba skranduku ir darzoviu pagal pageidavima smile.gif Skanaus essen.gif
Atsakyti
turiu klausima: kuriam liezuvyje (kaiulienos ar jautienos) daugiau gelezies? ax.gif gal atsiras experciu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Virdzinija @ 2006 06 09, 23:45)
Ir aš liežuvių mėgėja ax.gif Kaip Amalia minėjo, labai skanu troškinti ir su padažu patiekti..
Čia liežuviai pigūs - perku kiaulės, kg kaina 8 lt, sukapoju pusės degtukų dėžutės dydžio gabalėliais, apkepinu ir įpylusi šiek tiek vandens troškinu su morkų ir bulvių gabaliukais. Na, žinoma, svogūnų, česnakų, prieskonių pagal skonį, pabaigai grietinės įdedu. niam niam...
Arba kitas variantas - iš daržovių tik pomidorų pjaustytų pridedu. Irgi nieko..

o tu ta liezuvi apverdi, ar taip ir apkepi nevirta?
Atsakyti
Virdzinija, o tai po to valgai su oda? nes juk kai gerai isvires tik tada gerai oda nusilupa
Atsakyti
kaip pasidaryti skania kepenine?
Atsakyti
Mamytės, pasiūlykite dar ką galima pagaminti - karštam patiekalui iš klaiulės liežuvio 4u.gif
Ar prieš kepant reikia jį nulupti.........................., nes aš tik išvirti liežuvį moku, o daugiau................ doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dira @ 2008 08 24, 08:06)
Mamytės, pasiūlykite dar ką galima pagaminti - karštam patiekalui iš klaiulės liežuvio 4u.gif
Ar prieš kepant reikia jį nulupti.........................., nes aš tik išvirti liežuvį moku, o daugiau................ doh.gif

net nesivaizduoju jo kaip karsto patiekalo,darau tik troskinius siaip ir visada isvirus nulupti reikia. gi ta oda tokia stora,kad tikrai nemalonu valgyti bus.as dar nulupus visada i jo nuovira idedu ir pora min paverdu,tada daugiau skonio igauna blush2.gif ka dar darau,tai liezuvi drebuciuos.bet tai jau cia saltas vel...
Atsakyti