Ačiū labai už patarimus. Gaila, kad vakar paskubėjau, nepatikrinau šios temos, ir nusipirkusi kiaulienos liežuvių keletą - pabandžiau juos gaminti. Pasiėmiau seną knygą apie valgių gaminimą ir radau ten tokį receptą: liežuvį apvirti, nulupti, pabarstyti prieskoniais, apvolioti kiaušinyje, džiuvėsėliuose ir pakepti. Taip ir dariau, bet kadangi knygoje nebuvo visai parašyta, kiek laiko virti, tai savo nuožiūra paviriau, bet įtariu, kad per trumpai.

Nes kai pakepiau, man pasirodė kietokas, tai įdėjau gabalėlius į troškintuvą, sviesto dar ir patroškinau kelias min. mikrobangėje. Neragavau, vyras šiandien valgys, tai įvertins.
Amalia, rašai, kad liežuvį greitpuodyje verdi 40 min. Aš taip pat turiu greitpuodį, norėčiau paklausti - 40 min. verda jautienos ar kiaulienos liežuvis? Kiek reikia pilti vandens - kad apsemtų? 40 min. - visas laikas, ar nuo užvirimo? Būsiu labai dėkinga už pagalbą