Įkraunama...
Įkraunama...

Jautienos, kiaulienos subproduktai

Sveikos 4u.gif

Labai mėgstame liežuvius. Jautienos - tai tiesiog delikatesas mums. Perku virtą prekybos centre, tik kad brangus šėtonas - kg. apie 35 Lt. kainuoja. Šiandien buvau mėsos parduotuvėje - tokie švieži galvijų liežuviai suguldyti, kaina įkandama, bet neišdrįsau pirkti, nes, kiek žinau, juos reikia labai ilgai virti. Patarkite, ką dar galima būtų pasigaminti iš jautienos ar kiaulienos liežuvių, gal troškinį kokį g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Renačiukas @ 2006 06 06, 13:46)
Patarkite, ką dar galima būtų pasigaminti iš jautienos ar kiaulienos liežuvių, gal troškinį kokį  g.gif  g.gif  g.gif

Aišku, kad gali, ir labai skanu su kokiu nors padažu . Gali į sultinį deti grietinės (+visko, kad padažas gautųsi) su krienais ar be jų, arba raudono vyno, arba grybų, arba pomidorų patroškinti (bet man nepatinka). Aš liežuvį verdu greitpuodyje (lietuviškai - skorovarka tongue.gif ) - nei maišyt, nei putų graibyt, per 40 min. gatava. Aplamai liežuvis skanesnis, jei prieš virdama per naktį palaikai įtrynusi druska, pipiru, česnaku (kiti dar deda maltų lauro lapų, cukraus, citrinos rūgšties) . Kai kam užtenka poros valandų. Kiti sūdo kokią savaitę. Svarbiausia išvirus, kol liežuvis dar karštas, pasimauti jį ant šakės ir nulupti, nes vėliau labai sunkiai einasi. Tiesa, jautienos liežuvį prieš patiekdama supiaustau, o kiaulės - ne, kiek jo ten ir tėra, kiekvienas gauna po vieną.
Atsakyti
Ačiū labai už patarimus. Gaila, kad vakar paskubėjau, nepatikrinau šios temos, ir nusipirkusi kiaulienos liežuvių keletą - pabandžiau juos gaminti. Pasiėmiau seną knygą apie valgių gaminimą ir radau ten tokį receptą: liežuvį apvirti, nulupti, pabarstyti prieskoniais, apvolioti kiaušinyje, džiuvėsėliuose ir pakepti. Taip ir dariau, bet kadangi knygoje nebuvo visai parašyta, kiek laiko virti, tai savo nuožiūra paviriau, bet įtariu, kad per trumpai. lotuliukas.gif Nes kai pakepiau, man pasirodė kietokas, tai įdėjau gabalėlius į troškintuvą, sviesto dar ir patroškinau kelias min. mikrobangėje. Neragavau, vyras šiandien valgys, tai įvertins.
Amalia, rašai, kad liežuvį greitpuodyje verdi 40 min. Aš taip pat turiu greitpuodį, norėčiau paklausti - 40 min. verda jautienos ar kiaulienos liežuvis? Kiek reikia pilti vandens - kad apsemtų? 40 min. - visas laikas, ar nuo užvirimo? Būsiu labai dėkinga už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renačiukas @ 2006 06 08, 07:15)
Amalia, rašai, kad liežuvį greitpuodyje verdi 40 min. Aš taip pat turiu greitpuodį, norėčiau paklausti - 40 min. verda jautienos ar kiaulienos liežuvis? Kiek reikia pilti vandens - kad apsemtų? 40 min. - visas laikas, ar nuo užvirimo? Būsiu labai dėkinga už pagalbą  4u.gif

Jaučio. Kiaulės, veršio - 25-30 min.. Vandens jokiu būdu nereikia tiek pilti, kad mėsą apsemtų, ji gi garuose verda. Nuėjusi pamatavau - aš mėsą virdama visad toki rundeliuką pilu - apie 400 ml gavosi. Jei vandens bus per daug, veržis šnypšdamas per visus plyšius . Laikas imamas nuo tada, kai stiebelis dangty visas išlenda (pas mane), tada sumažini ugnį tiek, kad jis verdant išlindęs liktu (pas mane iki minimumo ant didžiosios slylės), o išjungus tada reikia dangtį apipilti šaltu vandeniu - čia teorija, aš išjungiu kokiom 5 min. anksčiau ir nieko nedarau. Greitpuody verdu tik mėsą, apie kitką nežinau, o šiaip tai net šaltienai pusvalandžio užtenka, kaulus įkąsti galima, guliašui, suktinukams apie 15 min., šonkauliukam 20 min., vyniotiniui vienam gabale - 25 min. Aplamai nuo mėsos priklauso, po poros kartų nusistatysi. Vištiena ko gero košėn pavirstų, ją tai tik normaliai verdu, inkstus irgi, nes jie trumpai verdami ir kelis kartus nupylinėjami . Tai tiek to mano patyrimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amalia: 08 birželio 2006 - 10:17
Labai labai ačiū Amalia už atsakymą. Stovi pas mane tas greitpuodis visai nenaudojamas (palikimą iš anytos gavau), o pasirodo labai naudingai jį galima panaudoti. Aš paskutinįkart gal prieš metus jį naudojau balandėliams. Bet pas tave įtariu jis naujesnis, pas mane senas, ten niekas neišlenda, o kai užverda, garai paprasčiausiai pro skylutę šnypšdami po truputį veržiasi. Bet nieko, kaip nors bandysiu "draugauti" su juo. Bandysiu "prisijaukinti" ax.gif. Dar kartą dėkui, ir kaip aš anksčiau apie greitpuodį nepagalvojau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Renačiukas @ 2006 06 08, 13:13)
. Bet pas tave įtariu jis naujesnis, pas mane senas, ten niekas neišlenda, o kai užverda, garai paprasčiausiai pro skylutę šnypšdami po truputį veržiasi.

Del to naujumo g.gif Gavau ji dovanu atitekejusi, o mano bernas (ir dar ne is karto pasisekes) jau mokykla baigineja, na gal greiciau kita firma (as gi seniai seniai Vokietijon nutekejau), gal Taviskis tarybinis, tie, kiek pamenu, ventilio neturejo, tai su jais daugiau peckiones, salia buti reikia, o as uzstatau ir einu prie kompo, skambuti uzvedusi . Balandeliu gal nelabai patarciau, kopustas susus ir bus neskanus, jie juk ir taip greitai isverda (tiesa, as gaminu su Savojos kopustu - "wirsing" , jis ne taip smirda ir lapai minkstesni, 20 min. paprastam puode uztenka.
Atsakyti
Ir aš liežuvių mėgėja ax.gif Kaip Amalia minėjo, labai skanu troškinti ir su padažu patiekti..
Čia liežuviai pigūs - perku kiaulės, kg kaina 8 lt, sukapoju pusės degtukų dėžutės dydžio gabalėliais, apkepinu ir įpylusi šiek tiek vandens troškinu su morkų ir bulvių gabaliukais. Na, žinoma, svogūnų, česnakų, prieskonių pagal skonį, pabaigai grietinės įdedu. niam niam...
Arba kitas variantas - iš daržovių tik pomidorų pjaustytų pridedu. Irgi nieko..
Atsakyti
Man skaniausia liezuvio salotos.Pas mus liezuviai irgi labai cia pigus,vienas liezuvis apie 6-7 lt.kainuoja.tai as kai ji issiverdu,susitvarkau,atsaldau.Supjaustau kubeliais,dar dedu irgi smulkinto rauginto agurko,zirneliu,svoguno laisku,druskos,pipiru ir viska ismaisau su majonezu.Nerealaus skonio salotos. smile.gif
Atsakyti
Kadangi pati užvedžiau šią temą, jaučiuosi įsipareigojusi. Taigi ketinu šiandien pirkti jautienos liežuvį (tikiuosi, kad rasiu toj parduotuvėj kur vienąkart mačiau šviežių). Savaitgalį virsiu greitpuodyje pasinaudodama Amalios patarimais, jeigu viskas pavyks, pagaminsiu salotas (ačiū Dziulka), kitką įtariu su majonezu valgysim, nes man su padažais kažką gaminti beveik niekad nepavyksta verysad.gif . Apie rezultatus informuosiu
Atsakyti
Gal kam ir durnas mano klausimas pasirodys, bet...-ar valgomas yra sultinys kuriame vire liezuvis? Iki siol vis ispildavau, kaip ir mano mama dare, taciau atrodo visai kaip normalus sultinys, gal kiek riebokas, betgi riebalus nuimti galima.
Atsakyti
gal kas zino koki recepta,is kiaules sirdies padaryti ?tokia nemaza turime.BET KA IS JOS PAGAMINTI ,NEZINAU g.gif
Atsakyti
QUOTE(laputaite777 @ 2007 03 17, 11:37)
gal kas zino koki recepta,is kiaules sirdies padaryti ?tokia nemaza turime.BET KA IS JOS PAGAMINTI ,NEZINAU    g.gif

Aš širdį apibarstau mėgstamiausiais prieskoniais, daug česnako. Taip pamarinuoju 3 dienas. Tada išverdu ir atšalusia supjaustau griežinėliais. Skonis toks pat kaip liežuvio. Valgom su majonezu ir duona (arba bulvėm).
Taip pat darau blynams įdarą. Išvirtą sumalu, pakepinu su svogūnais ir morkom.
Atsakyti