Įkraunama...
Įkraunama...

Ką galima ir ko negalima gerti nėštukei?

QUOTE(cloudlet @ 2007 04 07, 18:12)
O man labai patinka mėtų arbata, arba citrinos griežinėlį  užpilu karštu vandeniu, nieko nėra skaniau  wub.gif tikiuosi nėštumo metu galima gerti mėtų arbatą  g.gif

Su metu arbata nestumo metu reiktu atsargiai. As kad ir kaip ja megstu, bet besilaukdama visiskai atsisakiau (kaip ir nemazai kitu vaistazoliu).
Gal kazkam si info pravers:

Nėščiosios ir krūtimi maitinančios moterys turėtų dar atsargiau vartoti vaistažoles. Vaistingosios žolės, kurios nekenkia suaugusiems, gali būti žalingos vaikams.

Nėštumo metu kenksminga vartoti alavijo (alijošiaus), debesylo, kadagio, pelyno arbatas. Šios vaistažolės gali paskatinti persileidimą bei sukelti nėštumo komplikacijų.

Aviečių uogose ir stiebeliuose yra salicilo rūgšties, todėl tinka nuo peršalimo: slogos, bronchito, kosulio, gripo. Skatina prakaitavimą, mažina temperatūrą, padeda esant avitaminozei. Žadina apetitą, gerina virškinimą, malšina skrandžio gleivinės uždegimą.
! Turi purinų, kurie gali pakenkti sergantiems inkstų uždegimu, podagra.

Raudonėlis - gera priemonė esant persišaldymo ligoms, atsikosėjimui palengvinti, ūmiam ir lėtiniam bronchitui, plaučių uždegimui, gripui, anginai, skrandžio ir virškinamojo trakto ligoms gydyti. Juo gydoma nemiga ir depresija, isterija, ginekologinės ligos.
! Turintiems aukštą kraujospūdį raudonėlių preparatų vartoti negalima. Nevartoti nėštumo metu, nes gali įvykti persileidimas.

Valerijono veikliosios medžiagos ramina centrinę nervų sistemą, atpalaiduoja lygiųjų raumenų spazmus, reguliuoja širdies darbą, plečia kraujagysles, gerina kraujo apykaitą, padeda kankinant nemigai. Gydo migreną, slopina dusulį, viduriavimą, pilvo pūtimą.
! Negalima ilgai ir daug vartoti, nes slopina virškinimo organų veiklą, sukelia galvos skausmą, pykinimą, dirglią būseną, sutrikdo širdies veiklą. Nepatartina vartoti sumažėjus raumenų tonusui, esant mažam kraujo spaudimui, susilpnėjus skydliaukės veiklai.
Ženšenis, šaknys. Tonizuoja, didina darbingumą, kelia kraujo spaudimą, gerina kraujotaką, stiprina imunitetą.
! Vartoti tik šaltuoju metų laiku. Ilgai arba didelėmis dozėmis vartojant ženšenį, gali atsirasti nemiga, smarkus širdies plakimas, galvos, širdies skausmai, sumažėti lytinė potencija.

Čiobrelių biologiškai aktyvios medžiagos pasižymi dezinfekuojančiomis ir raminamosiomis savybėmis, sliopina uždegimus. Jų nuoviras vartojamas atsikosėjimui palengvinti, skausmui malšinti sergant bronchitu, laringitu, kitomis viršutinių kvėpavimo takų ligomis, atpalaiduoja spazmus.
! Negalima vartoti sergant kepenų ir inkstų ligomis.

Mėtų ir melisų arbata pasižymi raminančiu, skausmą mažinančiu, kraujagysles plečiančiu poveikiu. Gerina apetitą, virškinimą, atpalaiduoja skrandžio ir žarnyno spazmus, skatina tulžies išsiskyrimą, slopina pykinimą ir vėmimą.
! Nėščiosioms gali sukelti persileidimą. Ilgą laiką geriant mėtų arbatą, gali atsirasti galvos skausmai ir nosies užgulimas, primenantis slogą.

Jonažolė valo plaučius, kepenis ir šlapimo pūslę. Slopina viduriavimą, gydo naktinį šlapinimąsi, ramina nervus, stomatitą, kepenų tulžies pūslės akmenligę, inkstų uždegimą, slopina sutinimus, uždegimus. Tinka įvairioms žaizdoms gydyti.
! Nereikėtų vartoti, jeigu užkietėję viduriai, aukštas kraujo spaudimas, dirbantiems radiologinėse laboratorijose bei ultravioletinių spindulių aplinkoje. Nepatartina vartoti jonažolės preparatų būnant ilgą laiką saulėje.

Ramunėlė varo prakaitą, šildo, ramina vidurių skausmą, tinka nuo reumatinių skausmų, skrandžio ir žarnyno uždegimams gydyti. Taip pat sergant kepenų bei tulžies latakų ligomis. Tinka nuo odos ligų, dedervinių, sunkiai gyjančioms votims gydyti. Dedami kompresai pūliuojant akims. Ramunėlių žiedų maišeliai padeda esant dantų skausmui ir rožei.
! Gali sukelti alergiją, atsargiau turėtų vartoti sergantys šienlige. Dažnai geriant ramunėlių arbatos moterims gali sutrikti menstruacijų ciklas, pavojinga nėščiosioms.

Taipogi nesciosioms nepatariama gerti jokiu energetiniu gerimu, nevirinto ozkos pieno (nepamenu, kodel), rutu arbatos, zaliosios arbatos, kuria jau daugelis minejo (ne tik del daug kofeino joje, bet ir del to, kad ji trukdo organizmui įsisavinti folinę rūgštį, kurios itin reikia besivystančiam vaisiui, todel vaikelis gali gimti su rimtais igimtais defektais).
Visa kita - galima su saiku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Pumpurėlis @ 2007 02 08, 17:18)
Radau truputį informacijos apie vaistažoles. Tai va suvestinė: nėščiosioms negalima varoti čiobrelių, vaistinės melisos, meškauogių, alijošiaus, raudonėlio, pievinės šilagėlės, mėtų (išskyrus kultūrinių), česnakų, kadagio, pelyno, paparčio arbatų iš užpilų.
Liepų žiedai, kmynai, ramunėlės tinka smile.gif
Man buvo patarę gerti melisos, nes atseit tai nuima įtampą ir padeda užmigti, tai aš ir gėriau, tik vėliau perskaičiau, kad negalima nėščioms  blink.gif

dar negalima kraujazoles ir debesylo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2006 06 06, 16:15)
As skaiciau, kad negalima per daug gerti juodos (stiprios) ir zalios arbatos...
o del sulciu tai morku sulciu negalima tik pirmas nestumo savaites, nes vit. A gali skatinti apsigimimus.

o gal kuri zinote, ar galima gerti arbata su avieciu ir liepu sirupu? Esu siek tiek persalus ir geriu tokia arbata...


nu va 0 as visa pirma trimestra tik ir geriau metu ar pipirmeciu arbata,nes ir virskindav0 skrandukas geriau ir pykinima apmazindav0... g.gif kazi ar nepakenkiau as cia mazgiuj sav0?


user posted image
Atsakyti
aš tai stengiuosi gerti vynuogių sultis, nes nuo citrusinių vaisių tai girdėjau gali būti alergija vaikučiui
Atsakyti
Gerdavau žaliąją arbatą, bet patapus nestuke.gif teko atsisakyti doh.gif , pakeitus buvau juodąja su pienu, bet ir šios atsisakiau (pilvinukui netiko doh.gif ), o dabar beliko tik kava su pienu mirksiukas.gif
Papildyta:
O kas liečia sultis, mineralinį, net paprastas vanduo kartais netinka doh.gif
Atsakyti
Siaubas blink.gif as katik dar viena puodeli metu isgeriau, sakau gal raminamai veiks ir siaip naudinga rolleyes.gif bet kai paskaiciau paskutini puslapi blink.gif
Gaila kad kol nesidomi tol niekas tau ir nepasakys, neperspes doh.gif o tokiu NEGALIMA nestumo metu labai daug yra, bent jau suzinau cia, SM unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Amos @ 2008 04 12, 21:29)
Siaubas blink.gif as katik dar viena puodeli metu isgeriau, sakau gal raminamai veiks ir siaip naudinga rolleyes.gif bet kai paskaiciau paskutini puslapi blink.gif
Gaila kad kol nesidomi tol niekas tau ir nepasakys, neperspes doh.gif o tokiu NEGALIMA nestumo metu labai daug yra, bent jau suzinau cia, SM unsure.gif

o man gine,kai laukiausi,pasake,kad nestumas ne liga ir galima viska tik su saiku.tai jei isgerei puodeli metu ar zalios arbatos nieko neatsitiks rolleyes.gif visokios zoles kaip ir visi homeopatiniai vaistai turi savybe veikti labai is leto ir poveikis juntamas tik ilgai vartojant.vadinasi jei retkarciais ar esant reikalui pagersi ar suvalgysi kazka "neleidziamo" nieko nenutiks.Is patirties-as nuo gimimo turiu baisia diateze-esu alergiska citrusiniam ir padauginus isberia puslytem.Nestumo metu retkarciais suvalgydavau apelsina ar arbatos su citrina mirksiukas.gif taip pat geriau ir zalios arbatos.Sveikas tas mano vaikutis,nereikia taip visko bijoti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(megee @ 2008 04 05, 21:04)
aš tai stengiuosi gerti vynuogių sultis, nes nuo citrusinių vaisių tai girdėjau gali būti alergija vaikučiui


Su vynuogių sultimis reikia taip pat atsargiai, nes jos turi ne ką mažesnį alergizavimo poveikį nei citrusiniai vaisiai, o ypač sultys iš tetrapakų. Taip pat vynuogių sultys kelia gliukozės kiekį šlapime, kas nėštukei tikrai ne į sveikatą.
Atsakyti
O ar nieko neatsitiktu retsykiais redbulio isgerus? rolleyes.gif
Atsakyti
geriau jau alucio nei redbulio drinks_cheers.gif
Atsakyti
kaip manot ar blogai, kad per diena bent viena puodeli 3x1 kavos isgeriu? o siaip labai megstu vaisine arbata g.gif
Atsakyti
doh.gif nieko negalima!!! as kavos isgeriu ryte. manau, organizmui stresas bus jei negersiu. O siaip daaaug ramuneliu arbatos. litrais. bet panasu, kad negalima sad.gif
Atsakyti