Įkraunama...
Įkraunama...

Skilusi lūpytė/ nesuaugęs gomuriukas

QUOTE(Lusinei @ 2013 10 08, 17:45)
Ne, nesake, bet gal yra kokiu efektyviu priemoniu, butu gerai, jei kurios nors mamytes naudojo. Jei labiau rausta nosyte, patepu tokia zele, ji tinka ivairiems pazeidimams, tik yra platinama. smile.gif
O siaip gyd sake, kad antra, trecia men buna pats randejimas, rausta, gali daugiau persteti, nosytes viduj gali net puliuoti. verysad.gif

Tiesiog yra toks silikoninis tepalas Dermatix, kuris lb gerai sutraukia randus. Aisku, cia ne tas pats, bet man po cezario pjuvio buvo ji paskire, tai lb gerai sutrauke. Sake yra ir pleistras kazkoks, jis labiau efektyvesnis, tik berods Vilniuje Santariskese jis yra g.gif
o mes jau gulim Zalgirio ligoninei, ryt dydi diena unsure.gif kaip jaudinuosi... sake, paskutini karta 2 val. nakties pamaitinti, nezinau kaip bus, jis pas mus toks degtukas, kad be valgio tikrai ramybes nebus, tyad skambes visa ligonine doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusinei @ 2013 10 07, 11:14)
O kodel nei lova, nei maitinimas nepriklauso? Ligoniu kasos nedengia? O tada kaip pats gydymas, operacija? Gal cia kzk tokia tvarka numatyta. Pavasari mums numatyta gomurio op, bus vos metukai, bet siaip idomu, kadangi konsultaciju metu koridoriuj pilna vaikuciu vyresniu netgi nei 3 metu, tai kaip jiems tada.

Vat yra toks įstatymas, kad mamai, kurio vaikui virš 3-jų metų nepriklauso nei lova nei maitinimas. Jei norim būt šalia vaiko, tai arba taburetė arba už papildomą mokestį galima sulankstomą lovelę gauti... Dar išeitis miegoti vienoj lovoj su vaiku arba turėti savo miegmaišį... Na, bet ligoninė ligoninėi nelygi schmoll.gif Bent jau Žalgirio, tai supratingi žmonės dirba. Kiek gali, tiek suteikia patogumo ne tik vaikui, bet ir mamai.

QUOTE(Eufforija @ 2013 10 09, 17:36)
Tiesiog yra toks silikoninis tepalas Dermatix, kuris lb gerai sutraukia randus. Aisku, cia ne tas pats, bet man po cezario pjuvio buvo ji paskire, tai lb gerai sutrauke. Sake yra ir pleistras kazkoks, jis labiau efektyvesnis, tik berods Vilniuje Santariskese jis yra g.gif
o mes jau gulim Zalgirio ligoninei, ryt dydi diena unsure.gif kaip jaudinuosi... sake, paskutini karta 2 val. nakties pamaitinti, nezinau kaip bus, jis pas mus toks degtukas, kad be valgio tikrai ramybes nebus, tyad skambes visa ligonine doh.gif

Kantrybės kantrybės kantrybės 4u.gif Man po gomuriuko op. buvo sunkiau su vaiku, nei po lūpytės... unsure.gif
O kaip Jums su palata išsisprendė? Sesutė kartu?
Beje, gi kristiukks berods guli su savo berniuku dabar po gomuriuko op.? Jei paguldė...

Dermatix laaabai giriamas tepalas yra, bet šiukštu negalima, kad pakliūtų į akis. O mažiukai, kaip žinia, ir kumštuką į burnytę bando kišti ir akytes patrinti unsure.gif Klausiau Z del tepalų naudojimo, tai jis pasakė: "jei norit, tai naudokit. Bet naudos nemačiau tame". Pati siunčiausi vaikui natūralų Madagaskaro puiklapių aliejų. Nežinau, kiek tai padėjo..., O gal ir tikrai nieko... nes randai yra skirstomi i koloidinius ir dar ten begalę unsure.gif Bet randelio beveik nėra... Na, kai žinai, tai matai, bet nežinantys jo nemato... Mato tik kreivą nosytę ir dantukų trūkumą... dėl to klausimų sulaukiam daug iš pašalinių verysad.gif
Atsakyti
dekui, na pabandysim ta Dermatixa. O del nosytes tai jo, kreivoka ji ir tas stentas nzn, kaip mirusiam zvake. Nakti isimam, nes vis vien pameta. Sakau gal veliau kokia korekcija galima daryt, negi taip ir liks. Zaleckas sake, kad reali padetis bus matoma sulaukus 2 metuku.
Del tos 3 metuku ribos, aki nepriklauso maitinimas ir lova dar pasiaiskint reiks, nes cia tikrai nesamone padaryta, tarsi tokio amziaus vaikai ir ju tevai kzk kitokie.
Beje, noriu klaust kaip su neigalumu, gal kas pastaruoju metu tvarketes dokumentus? Pas mus Vilniuje, bent jau musu atveju, prasidejo nenoras ir vengimas ji nustatyti NDNT.
Atsakyti
QUOTE(Muxe @ 2013 10 09, 22:59)
Vat yra toks įstatymas, kad mamai, kurio vaikui virš 3-jų metų nepriklauso nei lova nei maitinimas. Jei norim būt šalia vaiko, tai arba taburetė arba už papildomą mokestį galima sulankstomą lovelę gauti... Dar išeitis miegoti vienoj lovoj su vaiku arba turėti savo miegmaišį... Na, bet ligoninė ligoninėi nelygi  schmoll.gif  Bent jau Žalgirio, tai supratingi žmonės dirba. Kiek gali, tiek suteikia patogumo ne tik vaikui, bet ir mamai.
Kantrybės kantrybės kantrybės  4u.gif  Man po gomuriuko op. buvo sunkiau su vaiku, nei po lūpytės...  unsure.gif
O kaip Jums su palata išsisprendė? Sesutė kartu?
Beje, gi kristiukks berods guli su savo berniuku dabar po gomuriuko op.? Jei paguldė...

Dermatix laaabai giriamas tepalas yra, bet šiukštu negalima, kad pakliūtų į akis. O mažiukai, kaip žinia, ir kumštuką į burnytę bando kišti ir akytes patrinti  unsure.gif  Klausiau Z del tepalų naudojimo, tai jis pasakė: "jei norit, tai naudokit. Bet naudos nemačiau tame". Pati siunčiausi vaikui natūralų Madagaskaro puiklapių aliejų. Nežinau, kiek tai padėjo..., O gal ir tikrai nieko... nes randai yra skirstomi i koloidinius ir dar ten begalę  unsure.gif  Bet randelio beveik nėra... Na, kai žinai, tai matai, bet nežinantys jo nemato... Mato tik kreivą nosytę ir dantukų trūkumą... dėl to klausimų sulaukiam daug iš pašalinių  verysad.gif

O su lova... gulim mes suaugusiu skyriuje, 3 aukste, nes 4 visas uzimtas. tai turim tik dvi lovas suaugusiems, o vaikuciai miega su mumis, vaikisku lovu NERA verysad.gif palata nemokama. ir mergyte su mumis. sustumem tas dvi lovas ir kazkaip ismiegojom nakti, tik kazin kaip bus sianakt unsure.gif

Muxe, o dantuku truksta prie tos lupytes? O kiek jusu maziukui metuku? gal jis jau kalba? idomu ar yra koks kalbos defektas?! g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eufforija: 10 spalio 2013 - 08:54
QUOTE(Muxe @ 2013 10 09, 22:59)
Mato tik kreivą nosytę ir dantukų trūkumą... dėl to klausimų sulaukiam daug iš pašalinių  verysad.gif

Manes irgi paklausia kodel dantuko nera? Siaip man atrodo, kad kaip tik siuo metu dygsta jis...Kaip jus paaiskinat kodel jo nera? As tai sakau paprastai: gydytoja sake, kad iki 3metu isdygs, taip kartais buna. Daugiau nieko neaiskinu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(MartiKarti @ 2013 10 10, 09:55)
Manes irgi paklausia kodel dantuko nera? Siaip man atrodo, kad kaip tik siuo metu dygsta jis...Kaip jus paaiskinat kodel jo nera? As tai sakau paprastai: gydytoja sake, kad iki 3metu isdygs, taip kartais buna. Daugiau nieko neaiskinu.  ax.gif

O tai su tais dantukais tokiais atvejais visada problematiska? Ar cia kiekvienu atveju skirtingai? Maniskis dabar kaip tik tokio amziaus, kai prasidejes seiletekis, viskas kisama i burna, irzlus, tai va tikiuosi, kad gal cia jau ir dantuku pozymiai.
O kalba, ar ji visada gadinta? Kt mamytes raso, kad vaikuciai gerai kalba, bet man ligoninej vyr sesuo sake, kad kol neisoperuos gomurio, nieko nebus, o ir po to, juodas darbas su logopedais ir savarankiskai namuose.
Atsakyti
QUOTE(Lusinei @ 2013 10 10, 10:26)
O tai su tais dantukais tokiais atvejais visada problematiska? Ar cia kiekvienu atveju skirtingai? Maniskis dabar kaip tik tokio amziaus, kai prasidejes seiletekis, viskas kisama i burna, irzlus, tai va tikiuosi, kad gal cia jau ir dantuku pozymiai.
O kalba, ar ji visada gadinta? Kt mamytes raso, kad vaikuciai gerai kalba, bet man  ligoninej vyr sesuo sake, kad kol neisoperuos gomurio, nieko nebus, o ir po to, juodas darbas su logopedais ir savarankiskai namuose.

Pas maniske gomurys sveikas, tai ji gerai kalba. Pagal dvimete ir zodynas platus ir gana aiskiai taria viska. O vat del vaiku su nesuaugusiu gomuriuku nezinau ax.gif Del dantu, tai manau kad daugeliui veliau isdygsta dantukas toj vietoj kur nesuaugimas.. O gal buna, kad visai neisdygsta g.gif Mamytes, su didesniais vaikuciais pasidalinkit patirtim, kaip ten su tais dantukais? Maniskei visi dantys isdygo laiku, issyrus antras virsutinis, toj vietoj kur lupyte nesuaugus. Jis kaip tik dabar dygsta.
Atsakyti
QUOTE(Lusinei @ 2013 10 10, 09:26)
O kalba, ar ji visada gadinta? Kt mamytes raso, kad vaikuciai gerai kalba, bet man  ligoninej vyr sesuo sake, kad kol neisoperuos gomurio, nieko nebus, o ir po to, juodas darbas su logopedais ir savarankiskai namuose.

Maniškis su gomurio nesuaugimu. Bet šneka tikrai normaliai. Sveiki bendraamžiai kai kurie kalba prasčiau. Tik maniškis r raidės dar netaria.
O dėl dantukų - pas jį nesuaugimo nebuvo, tik skylimas, tai ir dantukai du ten išdygo vietoj vieno... Gydytoja sakė, kol išaugs nuolatiniai - nieko nedaris.
Atsakyti
QUOTE(jusda @ 2013 10 10, 15:42)
Maniškis su gomurio nesuaugimu. Bet šneka tikrai normaliai. Sveiki bendraamžiai kai kurie kalba prasčiau. Tik maniškis r raidės dar netaria.
O dėl dantukų - pas jį nesuaugimo nebuvo, tik skylimas, tai ir dantukai du ten išdygo vietoj vieno... Gydytoja sakė, kol išaugs nuolatiniai - nieko nedaris.

Klausiau, nes maciau kaip vaikai kalba, kol gomurys neoperuotas. Visi garsai per nosi, iskraipytai taria k, r, g raides arba visai ju netaria. O kaip jusu atveju, vaikas is karto pradejo gerai kalbeti, ar jau isoperavus? Kas pasikeite po tos op? Ar neigalumas buvo nustatytas? Ji dar gaunate?
Atsakyti
QUOTE(Lusinei @ 2013 10 10, 10:25)
Beje, noriu klaust kaip su neigalumu, gal kas pastaruoju metu tvarketes dokumentus? Pas mus Vilniuje, bent jau musu atveju, prasidejo nenoras ir vengimas ji nustatyti NDNT.

O jums siemos gydytoja suruose dokumentus i NDNT? Nes musiske, tai net to atsisako daryti... Pasak jos, beprasmiska, nes vis tiek neduos negalios doh.gif

QUOTE(Eufforija @ 2013 10 10, 10:40)
Muxe, o dantuku truksta prie tos lupytes? O kiek jusu maziukui metuku? gal jis jau kalba? idomu ar yra koks kalbos defektas?! g.gif

Maniskiui ka tik metukai suejo. Kalba tik "mama", daugiau jokiu zodeliu... Nors mano dukryte budama tokio amziaus jau kalbejo sava kalba ir net mini sakinukus deliojo. Tad, kaip jam seksis toliau, dar nezinau g.gif
O dantukai tai tikra betvarke doh.gif Apacioj turi tik 3 priekinius ir jau kruminius. Virsuj vienas priekinis (ir tas pasislinkes i sona), salia jo vienas ir kruminukai. Pas maniski nemazai truksta kaulo, bet ji priaugins tik tada, kai jau nuolatiniai isaugs.
Kalbejau su viena odontologe, tai ji pasiule padaryti tam paciam Zalgiryje dantuku panoramine nuotrauka. Tada matosi, ar yra visos uzuomazgos, ar visi vietoj ir pan.

QUOTE(MartiKarti @ 2013 10 10, 10:55)
Manes irgi paklausia kodel dantuko nera? Siaip man atrodo, kad kaip tik siuo metu dygsta jis...Kaip jus paaiskinat kodel jo nera? As tai sakau paprastai: gydytoja sake, kad iki 3metu isdygs, taip kartais buna. Daugiau nieko neaiskinu.  ax.gif

As tik pasakau, kad veluoja jo dantukai, kad ne pagal vadoveli sitas mano vaikas auga.
Atsakyti
QUOTE(Lusinei @ 2013 10 10, 09:26)

Musu panele gan velai kalbeti pradejo mazdaug1,8m,bet kalba labai aiski ir raiski su visom R S raidelem.Logopede net apstulbo ir jeigu ne irasas korteleje.Jos buvo tik gomurio nesuaugimas.
Atsakyti
QUOTE(Muxe @ 2013 10 10, 20:25)
O jums siemos gydytoja suruose dokumentus i NDNT? Nes musiske, tai net to atsisako daryti... Pasak jos, beprasmiska, nes vis tiek neduos negalios  doh.gif
Maniskiui ka tik metukai suejo. Kalba tik "mama", daugiau jokiu zodeliu... Nors mano dukryte budama tokio amziaus jau kalbejo sava kalba ir net mini sakinukus deliojo. Tad, kaip jam seksis toliau, dar nezinau  g.gif
O dantukai tai tikra betvarke  doh.gif  Apacioj turi tik 3 priekinius ir jau kruminius. Virsuj vienas priekinis (ir tas pasislinkes i sona), salia jo vienas ir kruminukai. Pas maniski nemazai truksta kaulo, bet ji priaugins tik tada, kai jau nuolatiniai isaugs. 
Kalbejau su viena odontologe, tai ji pasiule padaryti tam paciam Zalgiryje dantuku panoramine nuotrauka. Tada matosi, ar yra visos uzuomazgos, ar visi vietoj ir pan.
As tik pasakau, kad veluoja jo dantukai, kad ne pagal vadoveli sitas mano  vaikas auga.

Taip, mums gydytoja parenge dokumentus, as viska pateikiau NDNT, bet va ten ir prasidejo, eme klausinet kas cia i ju tarnyba sugalvojo kreiptis, vaikui juk jokiu problemu su maitinimu nera, jis nedusta, nespringsta ir pan, sake dar galimai sius prasyma mano gydytojai del papildomu vaiko sveikatos dokumentu pateikimo, nes kyla ivairiu klausimu. Sprendimas bus atsiustas pastu. Na, jei ka, sprendima skusiu.
Atsakyti