Įkraunama...
Įkraunama...

Skilusi lūpytė/ nesuaugęs gomuriukas

QUOTE(Lusinei @ 2014 03 14, 15:56)
Muxe, bet visgi nesuprantu, kodel ir po gomurio op tas springimas neisnyko. Kodel taip yra? Ar Z ka nors aiskino?

QUOTE(Lusinei @ 2014 03 14, 18:19)
Mums uz savaites bus operacija, bet kol kas normalesnio maisto duot negaliu, netgi sublenderuoto nenurija, turiu dar pertrint. Paklausiu kodel cia sitaip, o po op ziuresim, turiu vilties, kad susitvarkys.

Linkim kuo dideliausios sekmes ir kantrybes op ir po op 4u.gif
Iki gomurio op duodavau tik sublenderiuota maista, tiesiog iki vientisos tyres kaip pirmasias koseles, nes kitaip, pajutes koki mesytes plaukeli ar didesne kruopele, viska isciaudedavo per nosi ir pradedavo springti tuo turiniu, kuris papuldavo i takus unsure.gif
Kai jau po op galima buvo bandyt valgyt kieta maista, tai nebeciaudo, o springsta. Kreipiausi pas maitinimo specialistus, pasake, kad vaikui liko jautri burnyte (gal ne visiems taip buna), plius nemoka kramtyti (tiesiog atkanda ir ryja nekramtes arba spjauna).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muxe: 18 kovo 2014 - 03:46
Na, o pas mus atvirksciai... Sunus valgo viska is eiles, aiskyu maista blenderiuoju, bet jei ir pasitaiko koks gumulelis, net jo nepajunta g.gif o dukra, kuriai yra sveikas gomuriukas ziaugcioja nuo menkiausio trupinelio, net kartais viska isvemia jei maistas tirstokas g.gif
Atsakyti
O be gomuriuko ir lupytes bedeliu, dar kurios nors vaikutis turi ar turejo papildomu sveikatos sutrikimu?
Atsakyti
dar klausimukas butu del tu privaciu palatu Zalgiryje. Kas paskutini karta lanketes, kiek kainavo ? Aciuu smile.gif
Atsakyti
Laba,
Norėčiau šioje temoje pasisakančių mamyciu pasiteirauti dėl minkstojo gomurio ir liezuvelio nesuaugimo. Gal kuriai teko susidurti ir galetu šiek tiek mane "apšviesti". Kadangi apie šia gomurio dalį info beveik nerandu. Taip pat, gal yra mamyciu is klaipedos ir galetu pasakyti ar galima musu mieste rasti gydytoja konsultacijai. Ačiū uz atsakymus
Atsakyti
Mielos mamos (Gemma, Emamyte ir kt.), gal į kai kuriuos klausimus ir nerimą rasite atsakymą straipsnyje

http://www.bernardin...kitokiam/115007

Stiprybės, optimizmo jums visoms. Mylėkite savo ypatingus vaikučius, nes ir jūs per juos esate ypatingos.

QUOTE(emamyte @ 2014 02 16, 11:13)
as turiu nesuaugusia lupa ir vyresnelis sunus turi, esme yra tame, kad iki manes gimineje niekas neatsimena ar is seniau pas ka yra kas panasaus buve, bet kiek as iskrapsciau info is mociuciu ir tetu, visas nuotraukas perziurejau, pas nieka jokiu genetiniu bedu nera buve.... o dabar yra taip, kad as turiu zuikio lupa ir vyresnelis paveldejo, taip pat ilgai delsem su vaikais, nes vyrui nesakiau, kad labai bijau jog paveldes, planuojant nestuma lankiausi pas ginekologe, ji atlikusi karujo tyrimus ir bendra patikrinima pasake, kad jei seimoje nera taip buive, tai neturetu pasikartoti. nusprendem susilaukti vaiko, vis bijojau ir bijojau, su nekantrumu laukiau pirmo vizito pas genetikus ir po pirmu tyrimu (kraujo ir ultragarso) mane nuramino, kad viska puiku, bet baime nedave ramybes, tad buvo paskirtas antras vizitas jau 27nestumo savaite ir tuomet kai jau vaisius buvo gerai issivystes mums pamate dalini lupytes nesuaugima... tada buvom, su vyru, gerai, kad jis buvo salia, as labai verkiau gyd kabinete, o ji vis ramino, kad jei tik tiek, jei tik lupyte nesuaugus, tai tiek cia tos bedos... kai nuejom su vyru i masina, as pasakiau, jei kazko bijo, gali iseiti dabar ir as nesupyksiu ir viska suprasiu.. vyras labai uzpyko ir pasake tai ka man ir reikejo isgirsti- o jeigu pries pastojant butum zinojus kad vaikas bus su defektu, atsisakytum galimybes kada nors buti mama ir mane padaryti teciu????
tik to ir tereikejo, kai gime musu sunelis, ta lupyte buvo vos vos nesuaugusi, neatrode nei baisiai nei gasdinanciai (gal tai todel, kad zinojom ko laukiam), vaikas visiskai sveikas, augo gerai, valge gerai, nesirgalioja ir protiskai sveikas...
kai adomui buvo du metukai pasiryzau atlikti genetinius tyrimus, nes norejom dar vieno vaiko ir ka jus manote, mano atvejis Nera paveldetas ir vaiko atvejis Nera paveldetas.... tai kaip suprast?  g.gif  patys genetikai labai susidomejo musu atveju ir dvi sav kasdien lankemes santariskese pas visus imanomus specialistus, jokiu atsakymu i klausima kodel taip atsitiko negavome, sake, jog tai sutapimas....
Tad dabar as nesuprantu tu kurios bijo, na jei nusprendet, kad del to niekada nenoresite pajausti motinisku jausmu, jei ta bedele sugriaus jusu seimynine laime- tuomet susilaikykit, bet jei turit mylima ir mylinti zmogu salia, tai kas be nutiktu, sios bedeles yra tikrai netokios baisios, kaip mums atrodo apie tai suzinojus wink.gif

Atsakyti
QUOTE(vasara 47 @ 2014 03 20, 14:17)
Mielos mamos (Gemma, Emamyte ir kt.), gal į kai kuriuos klausimus ir nerimą rasite atsakymą straipsnyje

http://www.bernardin...kitokiam/115007

Stiprybės, optimizmo jums visoms. Mylėkite savo ypatingus vaikučius, nes ir jūs per juos esate ypatingos.


Labai labai dėkui už straipsnį!!! Verkiau ir verkiau skaitydama.... Pagrindinės operacijos jau praeity, tad dabar rūpestis, kaip vaikui seksis integruotis į kolektyvą, kaip jam teks "atmušinėt" užgauliojimus paauglystėje unsure.gif Daug palaikančių žodžių straipsnyje. Dar kartą Ačiū!

P.S. Mano penkiametė dukrytė dažnai paklausia: "Mama, o kodėl manęs vaikai klausinėja, kodėl mano brolio nosis kreiva?" Ir ką atsakyt? Sakau: "O tu paklausk, kodėl jų ausys atlėpusios"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Muxe: 21 kovo 2014 - 04:23
Lusinei, na kaip jum sekasi? kaip vaikiukas? Ar gavot atskira palata? kaip su maisteliu?
Atsakyti
QUOTE(Eufforija @ 2014 03 27, 11:22)
Lusinei, na kaip jum sekasi? kaip vaikiukas? Ar gavot atskira palata? kaip su maisteliu?

Deja, operacija turejom nukelti, nes prasidejo sloga su kosuliu. sad.gif kai pasveiksim teks vel skambintis ir tartis.
Atsakyti
Sveikos mamytes turiu begale klausimu jums net nesurasysiu cia visu tik tuos kurie labiausia kelia nerima, skaitau ir matau kad daug kam buvo ir koseles valgyti, mes i sbuteliugo geriam jau gerai grei tbus 4menesiuku tai jau manau bandysiu primatinti springstam labai retai, kada ju spradejo primaitinti savo mazylius ar greit ismokote valgyti, gal kitoms nebuvo tokiu bedeliu? ir dar labai idomu del tu adenoidu kiek suprantu labai netvarkingai augs dantukai? kada tvarko sias bedeles? ar deda kazkokias tai ploksteles vaikam kaip viskas vyksta labai idomu? blush2.gif
Atsakyti
Sveiki!!!
Labai Labai Labai prašau skubios Jūsų pagalbos. Esu iš Šiaulių Universiteto. Kaip jau ir turiu baigti rengiamą tyrimą apie gomurio nesuaugimą ir logopedinių pratybų pradžią ir pasiekimus labai noriu kuo daugiau surinkti. Klausimų forma, kad būtų paprasčiau lyg interviu 10klausimų.
Jei pakomentuotumėte, kaip patys susidurėte su šia problemėle ir ką teko patirti. Labai padėtų tie tėveliai, kurie patys turėjo gomurio nesuaugimą ir galėtų papasakoti, kokios tai reikšmės turėjo jų gyvenime.
Labai labai prašau:

1) Kokia tiksli Jūsų vaiko problemėlė, susijusi su gomurio nesuaugimu ir kiek dabar jam metų? Ar besilaukiant žinojote, ar kreipėtės kur nors informacijos? O gal šeimoje, giminėje kas nors turėjo vienokį, ar kitokį nesuaugimą?

2) Kokiame mieste ir ligoninėje gimė Jūsų vaikutis? Prašau papasakokite apie gimdymo skyriuje medicinos personalo paslaugumą Jūsų atvejui, bei suteiktą pagalbą, informaciją apie sutrikimą? Kas tuo metu Jums buvo svarbiausia?

3) Kokios kitos (sveikatos ir kt.), (pvz, negalė-kokia) bėdos lydi gomurio nesuaugimą?

4) Prašau papasakokite kokiose gydymo bei ugdymo įstaigose lankėtės kodėl ir nuo kada, o dabar gydote bei ugdote savo vaikutį? Kokių gydytojų gydymo prireikė ir kokia pagalba šiuo metu reikalingiausia?

5) Prašau prisiminkite trumpai savo pastangas namuose vaiko kalbai, kaip pradėjo Jūsų vaikas kalbėti, kiek metukų buvo kai pirmą kartą atvykote pas logopedą, kodėl? Papasakokite kuo remiatės ir kaip vertinate logopedinių konsultacijų ir pratybų efektyvumą, rezultatus?

6) Jei atvykstate į Vilniaus Universiteto Žalgirio kliniką, kas paskatino, ar iš kur sužinojote apie šią kliniką, papasakokite svarbą Jūsų vaikui?

7) Ar galėtumėte papasakoti, su kokiais sunkumais susiduriate (-ėte) augant ir jau paaugus vaikučiui?

8) Norėjom paklausti kaip aplinkiniai bendrauja ir kaip Jūsų vaikas jaučiasi bendraamžių tarpe?

9) Ir ką galėtumėte papasakoti apie gydymą Lietuvoje: efektyvus? Brangus? Trūksta informacijos? O gal atvirkščiai išpildo(ė) Jūsų lūkesčius ?

10) Ir pabaigai. Kiek Jums metų? Jūsų šeimyninė padėtis? Kur gyvenate? Kas Jūs esate vaikui(pvz.soske.gif, teta, globėja, tėtis, giminaitis)?

Nuoširdžiai dėkojame visiems. Ačiū! Ačiū! Ačiū!
Atsakyti
Merginos, gal kurios vaikas bandė gerinti klausą Otovent balionėliais? Papasakokit kaip sekėsi juos naudoti. Užsakiau juos savo vaikinui, mokomės juos pūsti, bet labai jau sunkiai jam sekasi, net pradėjau abejoti ar su operuotu gomuriu įmanoma tuos balionėlius pripūsti. g.gif
Atsakyti