Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema Nr.8

QUOTE(brasta @ 2014 01 29, 14:41)
Mums niekada netikrina regėjimo aštrumo be akinių. Kiek prašiau, tai visad sakė, kad nėra prasmės... g.gif

Mūsų visada ir taip ir taip tikrina, ai tegul, gi neskauda smile.gif
Atsakyti
Maums ir tikrina ir su akinukais ir be akinuku.O tu eiluciu nelabai suprantu.Paskutini karta pasake,kad per puse metu nei pagerejo,nei pablogejo.Tai taip ir nesuprantu ar cia blogai g.gif
Atsakyti
Aš prašiau ne kartą, bet visada užtikrintai atsako, kad nėra prasmės, nes jis visada turi būti tik su akinukais g.gif Man irgi buvo labai aktualu, ypač kai mažesnis. Neįsivaizdavau, ar jis be akinių iš viso ką mato. Dabar žinau, kad aplinkoj gerai orientuojasi ir be jų, tik jau pats, vos prabudęs, pirmiausiai pasiima akinius. Kažkada ir miegoti eidamas jų neatiduodavo. Nuimdavau tada, kai užmigdavo.
Papildyta:
Tiesa, mums dėl korekcijos akinius specialiai pastiprino. Su senesniais jis mato žymiai geriau.
Atsakyti
Sveikutes,
norejau jusu nuomones. Mano mergaitei 5,5 metu. Akinukus nesioja nuo 6 men. Vasara labai nori saules akinuku. As ja puikiai suprantus smile.gif Tik man toks klausimelis iskilo. Ar vaikams tinka tokie akinukai, kur nuo sviesos tamseja. Nes bijau, kad su dvejais akinukais sunkoka vaikui bus. Pames darzeli ar pan.

Jei tokia tema jau snekejot is anksto atsiprasau. Gal tada galit nuoroda imesti
Atsakyti
QUOTE(Vkr @ 2014 01 30, 11:02)
Sveikutes,
norejau jusu nuomones. Mano mergaitei 5,5 metu. Akinukus nesioja nuo 6 men. Vasara labai nori saules akinuku. As ja puikiai suprantus smile.gif Tik man toks klausimelis iskilo. Ar vaikams tinka tokie akinukai, kur nuo sviesos tamseja. Nes bijau, kad su dvejais akinukais sunkoka vaikui bus. Pames darzeli ar pan.

As irgi noreciau kokiu nuomoniu del saules akiniu. Iki siol neturejom, bet manau jau siemet reiktu pasigamint tokius. Vis tiek akytes jautrios ir reik saugot. Ypac ta pajautem pernai per kelione i uzsieni, kur istisai vaikas prisimerkes vaiksciojo, nes saule istisai ir labai ryski plieske unsure.gif
Bet man kazkodel tie tamsejantys nelabai patinka, as labiau linkstu prie varianto pirkti atskirus g.gif
Gal kas pasidalintu patirtim - kurie geriau ir kokios kainos..jau ir siaip tie akiniai nepigus, nuo saules jauciu isvis kaina bus uzlenkta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vkr @ 2014 01 30, 10:02)
Sveikutes,

Sveikos mamytes,
Manoji irgi labai norejo nuo saules akinuku nupirkau ir nenesioja sad.gif sako nepatogu o pats stiklas kainuoja 20 litu brangiau nei paprastas. Bent man tiek kainavo. Tik reikia remeli rinkti kiek galima maziau gaubta kitaip sako negali ideti, o keliuose optikos salonuose isvis sake nededam i nuo saules akinius stiklu su dioptrijom.
Atsakyti
QUOTE(vaidasqrt @ 2014 01 22, 11:26)
Sveikos mamytės,

norėjau paieškoti panašaus likimo vaikučių ir jų mamyčių, gal kokių patarimų ar padrasinimų vienos kitoms galėsim suteikti.

Nors dabar svarbiausia atstatyti ambliopos ("tinginės") akies regėjimą, bet įdomu ir pratimai, jei kas darote - toliaregiškumo mažinimui. Gal žinote kokių pratimų. Gal lankote kokias nors mankštas? Kur?

iš kokios Jūs miesto?nesupratau, tai su viena akyte visai nemato? ar kaip ?

QUOTE(*Tinginiuke* @ 2014 01 23, 14:28)
Sveikos mamytes. Jungiames ir mes..tikrinant akis suzinojau jog mum reikia akinuku..pasirodo jau pries 1.5metu vaikas turejo nezymu skirtuma tarp akyciu, bet jis nesumazejo o padidejo..taigi dabar turim +1.5 ir +3.tai nelaikau kad yra gana blogai..bet man smalsu ar galima ta tingine akyte pagydi?ar trunka ilgai?ar teks nesioti akinukus visa laik?
keista bet vaikui jie patiko jis nesispyriojo kad nenesios, parinkom tokius kokiu norejo jis pats.mumpavasari bus 6m

manyčiau, kad jums nereiks visą gyvenimą nešioti, nes pas jus sąlyginai nedidelės dioptrijos.Mano mergaitės irgi nedidelės dioptrijos, pasak gydytojos, tai tikrai nereiks visada nešioti akinukų( bent jau dėl toliaregystės)
Su berniuku buvom eiliniam patikrinimui.Nudžiugino tai, kad pirmą kartą per 3,5 metų nepastiprino akinukų.Nuliūdino , kad rimtai pradėjo kalbėti apie operaciją.Pavasarį reiks konsultuotis su Žukausku
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2013 12 04, 14:28)
Beje, jei kam idomu, dar imetu nuoroda, kur galima pasiskaityti apie zvairuma.
http://www.akiugydyt...kuZvairumas.pdf

thumbup.gif straipsnis labai informatyvus
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2014 02 04, 15:06)
Nuliūdino , kad rimtai pradėjo kalbėti apie operaciją.Pavasarį reiks konsultuotis su Žukausku

Suprantu, kad liudina vien tas zodis "operacija", bet noriu paguosti, kad bent jau mums tai ji tikrai dave puiku rezultata, lyginant su tuo kas buvo, todel jeigu tikrai reikia tai geriau anksciau negu per velai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2014 02 04, 14:42)
Suprantu, kad liudina vien tas zodis "operacija", bet noriu paguosti, kad bent jau mums tai ji tikrai dave puiku rezultata, lyginant su tuo kas buvo, todel jeigu tikrai reikia tai geriau anksciau negu per velai 4u.gif

žvairumas dingo pilnumoje?Akinukus stiprius nešiojate?Koks stiprumas iki operacijos ir po jos? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2014 02 04, 15:06)
iš kokios Jūs miesto?nesupratau, tai su viena akyte visai nemato? ar kaip ?

iš Kauno. Kai prieš pusmetį lankėmės pas gydytoją, viena akyte visai nematė. Nė vienos eilutės. Dabar su akinukais (jai dabar +4,75 dioptrijos) mato tris eilutes 4u.gif

Dėl to labai ieškau panašaus likimo vaikučių (kai jau metų nemažai ir rasta, kad viena akyte nemato), kad būtų smagiau pasidalinti bėdomis ir džiaugsmais, kad padrąsintume vieni kitus, nes laukia ilgas kelias.
Atsakyti
QUOTE(Indula @ 2014 02 04, 16:00)
žvairumas dingo pilnumoje?Akinukus stiprius nešiojate?Koks stiprumas iki operacijos ir po jos? unsure.gif

Dingo tiek, kad ziuri tiesiai per akinius. Pilnai zvairumo niekada neoperuoja, tik tiek, kiek netaiso akiniai, nes vaiku akytes dar auga ir jeigu operacijos metu raumenukus pertemptu, rezultatas gali tapti priesingas - akyte ims zvairuot i kita puse.
Dar reikia iskart suprasti ir nusiteikti, kad tai zvairumo operacija, o ne toliaregystes. Ji savaime nepradeda mazeti vien del to, kad isoperavo. Mes nesiojam +4 ir +5, tokius akinius mums parinko Zukauskas pries operacija (turejom panesioti gerus 3-4 men), po operacijos irgi paliko tuos pacius. Per metus nei stiprino nei silpnino, sake kol kas tinka. Dabar eisim pavasari konsultuotis. Bet uztikrino, kad antros operacijos jau tikrai nereikes, dabar viska lems augimas, kaip keisis akytes forma. Na ir su dengimais dirbam, darzelyje irgi spec. pratimus daro.
Atsakyti