Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema Nr.8

QUOTE(feruska @ 2013 11 25, 14:59)
Bent Kaune mano manymu didziausias pasirinkimas optometrijos centre. Nes kitur tai neka turi, gal as taip uztaikiau.
Mamytes gal galit papasakot apie zvairumo operacija, kiek laiko guli ligoninej koks gyjimo procesas

Paskaitykit visa tema,tikrai rasit atsakymus. Ketvirtadieni atsigulem,penktadieni operavo,sestadieni namo.
Atsakyti
Sveikos Mamytės.
Mano sūnelis nešioja akinukus nuo birželio mėn. dėl didelės toliaregystės. Labai tikėjausi, kad ji nors šiek tiek sumažės, bet, deja, ji padidėjo verysad.gif . Gydytoja sako, kad tai nėra pablogėjimas, o kad pradėjus nešioti akinukus, atsipalaiduoja akies raumuo, ir pasimato "užslėpta" toliaregystė, kurios anksčiau nesimatė, nes nepilnai atsipalaidavo akytė. Ar kam nors taip buvo? Kad padidėtų toliaregystė?
Ir dar vienas klausimas - skaitau, kad daugumai reikia dengti vieną akytę. Mums nieko apie dengimą nesakė ( konsultavausi pas dvi gydytojas ). Tai nerimauju - gal mums ką nors pražiūrėjo g.gif . Kaip nustato, kad reikia dengti akytę? Mums žiūrėjo su kompiuteriu, ir su veidrodėliais.
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2013 11 28, 14:33)
Sveikos Mamytės.
Mano sūnelis nešioja akinukus nuo birželio mėn. dėl didelės toliaregystės. Labai tikėjausi, kad ji nors šiek tiek sumažės, bet, deja, ji padidėjo verysad.gif . Gydytoja sako, kad tai nėra pablogėjimas, o kad pradėjus nešioti akinukus, atsipalaiduoja akies raumuo, ir pasimato "užslėpta" toliaregystė, kurios anksčiau nesimatė, nes nepilnai atsipalaidavo akytė. Ar kam nors taip buvo? Kad padidėtų toliaregystė?
Ir dar vienas klausimas -  skaitau, kad daugumai reikia dengti vieną akytę. Mums nieko apie dengimą nesakė ( konsultavausi pas dvi gydytojas ). Tai nerimauju - gal mums ką nors pražiūrėjo g.gif . Kaip nustato, kad reikia dengti akytę? Mums žiūrėjo su kompiuteriu, ir su veidrodėliais.

Akytes reikia dengti jei viena akyte kaip sako yra tingine smile.gif kai vienos ir kitos akytes dioptrijos skiriasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(feruska @ 2013 11 29, 14:39)
Akytes reikia dengti jei viena akyte kaip sako yra tingine smile.gif kai vienos ir kitos akytes dioptrijos skiriasi  smile.gif

O aš galvojau kai žvairuoja reikia dengti. Mūsų skirtingos dioptrijos, bet nedengiame g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2013 11 29, 14:22)
O aš galvojau kai žvairuoja reikia dengti. Mūsų skirtingos dioptrijos, bet nedengiame  g.gif

Dengia kaip ir zvairuoja, bet norint priversti silpnesne akyte labiau dirbti irgi buna dengiama
Atsakyti
Mano berniukas nežvairuoja. Ir dioptrijos vienodos. Tai gal todėl ir nieko nesakė , kad reikia dengti. Ir apie akies tinginystę nieko nesakė.. gal dar per mažas mano berniukas, kad nustatytų yra akies tinginystė ar ne g.gif . Kaip suprantu, tam reikia jau, kad paveiksliukus ar raideles vardintų, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Bjjanka @ 2013 12 02, 15:06)
Mano berniukas nežvairuoja. Ir dioptrijos vienodos. Tai gal todėl ir nieko nesakė , kad reikia dengti. Ir apie akies tinginystę nieko nesakė.. gal dar per mažas mano berniukas, kad nustatytų yra akies tinginystė ar ne g.gif . Kaip suprantu, tam reikia jau, kad paveiksliukus ar raideles vardintų, ar ne?

Jeigu jusu vaikas nezvairuoja ir dioptrijos vienodos tai tinginystes greiciausiai ir nera. Tam nereikia vardinti jokiu paveiksliuku, ambliopija imanoma nustatyti ir labai ankstyvame amziuje.
http://www.akiugydyt...rba-tingi-akis/
O jeigu neramu del diagnozes - pasikonsultuokit su dar vienu gydytoju mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2013 11 29, 14:22)
O aš galvojau kai žvairuoja reikia dengti. Mūsų skirtingos dioptrijos, bet nedengiame  g.gif

Maniškės irgi skirtingai akytės mato, bet nedengiam nieko, tfu tfu tfu 4u.gif Kolkas nežvairuoja. Manau dengti reikia tik žvairuojantiems.
Atsakyti
Mus berniukas nezvairuoja, akyciu dioptrijos panasios, bet dengti liepe. g.gif
Atsakyti
Ačiū Mamos už atsakymus 4u.gif , Sawanna labai Ačiū už nuorodą. Smagu, kai yra su kuo pasitarti.
Atsakyti
Berniuko +1 ir +1.25.Reikia dengti viena akyte nors ir nezvairuoja.Mergaitei +2 ir+2.5,pabega akyte taip pat reikia dengti
.O ka jus darote kai uzdengiate akyte,kazkaip su smulkiais daigtais krapstytis mums sunkiai sekasi ilgai verysad.gif .Tai mes uzsidengiam ir tai knygutes skaitome,tai filmukus ziurime ar tai kaladeles kokias deliojame,piesiam,lipdom.Bet labia kazko ir neismastau daugiau.
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2013 12 03, 09:39)
Berniuko +1 ir +1.25.Reikia dengti viena akyte nors ir nezvairuoja.Mergaitei +2 ir+2.5,pabega akyte taip pat reikia dengti
  .O ka jus darote kai uzdengiate akyte,kazkaip su smulkiais daigtais krapstytis mums sunkiai sekasi ilgai verysad.gif .Tai mes uzsidengiam ir tai knygutes skaitome,tai filmukus ziurime ar tai kaladeles kokias deliojame,piesiam,lipdom.Bet labia kazko ir neismastau daugiau.

Mes panasiai - ziurim filmukus, klijuojam lipdukus, deliones deliojam, dar leidziu koki zaidima pazaist per telefona ar planseta, kur reik sukaupt demesi. Kartais tiesiog per langa stebim visokius pauksciukus, masinas (cia jo aistra tai jam pats idomiausias uzsiemimas vardinti markes smile.gif ) ar pan.
Atsakyti