QUOTE(Sawanna @ 2016 03 29, 18:46)
Pas mus situacija panasi - nei blogeja, nei labai gereja. Dioptrijos isliko panasios, akiniai bifokaliniai, akytes pakaitom teikia dengti. Kol kas apsisarvave kantrybe ir laukiam, dirbam. Zukauskas sake reik laukti kol paaugs akis ir matysis ar situacija keiciasi, nes didziausias progresas vyksta kai vaikas auga ir kartu auga akis. As aisku labai noreciau, kad bent jau zvairavimas isnyktu, su akiniais tai galima gyventi ir jau nebeisivaizduoju savo vaiko be ju. Laukiam kaip tik kol Zukauskas bus Vilniuj, eisim vel tikrintis. Kaskart einu su viltim, kad kazkiek pamazins dioptrijas, bet stengiuos ir neprisisvajot, nes tikrai taip greit procesas nevyksta.
Cia kalbat apie 4 metu vaika. Koks buvo vaikelio regejimas pvz. 1 metu, 2 metu?
Pas mus zvairumo nera, tik didele tolyregyste. Viena akyte 4,5,o kita 4,75.
Kur tas gdytojas konsultuoja Vilniuje? Privaciai ar valstybineje?
Papildyta:
QUOTE(Indula @ 2016 03 25, 20:20)
O jūs tikra, kad - 3? Nes daugumai mažų vaikų būna +
kaip ir rašiau aukščiau, dauguma čia toliariagiai. Mano abu vaikai su akinukais, nors mes su vyru be akinių ir artimoje aplinkoje neturim tokių akiniuočių.T.y. toliaregių neturim, o trumparegių pilna, bet gydytoja man aiškino, kad tai nesusiję su vaikų toliaregyste.Mergaitė vyresnė, jos toliaregystė nedidelė, akinukai ploni.O berniuko didelė toliaregystė+ žvairumas+ astigmatizmas. Tai ir akinukai atitinkamai stori, sunkūs, su bifokalais, t.y. stiklas stikle. Pradėjom nuo metukų laiko ir nuo tokios pat toliaregystės, kaip ir jūsų, kas kelis mėnesius akinukus tik stiprino.Dabar pasiekę esam kažkur apie +7 ( neįvardinsiu tiksliai, anksčiau fiksuodavau kiekvieną skaičiuką, db jau nustojau) .Ačiū Dievui, jau kokie metai sustojom vietoje ir nestiprina akinukų. O stiprindavo tik todėl, kad jo didelis žvairumas.Kaip gydytoja išsireiškė, jau neturiu kur daugiau stiprinti. Mūsų tokia patirtis.O kaimynų mergaitė turi +6 toliaregystę ir nėra jokio žvairumo.Tai ir akinukai visai kitokie.Tad manau, kad daug kas priklausys nuo jūsų mažylio akyčių raumenukų stiprumo.Ar nuo tokios toliaregystės vystysis žvairumas ar ne.
kaip ir rašiau aukščiau, dauguma čia toliariagiai. Mano abu vaikai su akinukais, nors mes su vyru be akinių ir artimoje aplinkoje neturim tokių akiniuočių.T.y. toliaregių neturim, o trumparegių pilna, bet gydytoja man aiškino, kad tai nesusiję su vaikų toliaregyste.Mergaitė vyresnė, jos toliaregystė nedidelė, akinukai ploni.O berniuko didelė toliaregystė+ žvairumas+ astigmatizmas. Tai ir akinukai atitinkamai stori, sunkūs, su bifokalais, t.y. stiklas stikle. Pradėjom nuo metukų laiko ir nuo tokios pat toliaregystės, kaip ir jūsų, kas kelis mėnesius akinukus tik stiprino.Dabar pasiekę esam kažkur apie +7 ( neįvardinsiu tiksliai, anksčiau fiksuodavau kiekvieną skaičiuką, db jau nustojau) .Ačiū Dievui, jau kokie metai sustojom vietoje ir nestiprina akinukų. O stiprindavo tik todėl, kad jo didelis žvairumas.Kaip gydytoja išsireiškė, jau neturiu kur daugiau stiprinti. Mūsų tokia patirtis.O kaimynų mergaitė turi +6 toliaregystę ir nėra jokio žvairumo.Tai ir akinukai visai kitokie.Tad manau, kad daug kas priklausys nuo jūsų mažylio akyčių raumenukų stiprumo.Ar nuo tokios toliaregystės vystysis žvairumas ar ne.
Mano mazyliui 13 men. Kaip anksciau rasiau akytes mato+ 4.5 ir +4,75. Didele toliageryste. Na kol kas zvairumo nera. Akinuku mums neisrase. Buvome konsultacijoje santariskese pas gydytoja Dalia Krivaitiene.Sake pasirodyti po metu. Ir tada ziures kaip viskas bus, ar reiks akinuku ar ne... O kodel jusu vaikas nesiojo nuo metuku? Del zvairumo, ar jis veliau atsirado?
O kokie jusu dukrytes akyciu skaiciai dabar ir kokie buvo, kai diagnozavo toliaregyste? Kada jai pastebejo toliaregyste?Keliu metu? Kiek jai dabar metuku?
Daug klausymu, nepykite. Esu susisupinusi mama.