QUOTE(isdykusS @ 2016 03 05, 21:37)
na va, o pas mus minus 3.. kaip tokiais atvejais dazniau kazi buna, ar pasitaiso jos savaime, ar vistik tenka akinukus nesiot.?
O jūs tikra, kad - 3? Nes daugumai mažų vaikų būna +
QUOTE(Ciunia @ 2016 03 24, 12:58)
Sveikos.
Ar yra vaikuciu, kurie yra toliaregiai? Domina nuo kada pradejote nesiot akinukus? Ar tie akinukai storais stikliukais? Mano mazyliui nustate toliaregyste. 4 ir 4,75. Vaikui dabar 1 metukai. Gyd. sako, kad tokiam vaikuciui turetu buti toliaregyste 2-2,5.
Idomu kaip pas jusu vaikus kito toliaregyste?
Mes su vyru matome gerai. Kiti vaikai neturejo tokiu bedu.
Mano vaikas nezvairuoja, tik va ta didele toliaregyste mane neramina.
kaip ir rašiau aukščiau, dauguma čia toliariagiai. Mano abu vaikai su akinukais, nors mes su vyru be akinių ir artimoje aplinkoje neturim tokių akiniuočių.T.y. toliaregių neturim, o trumparegių pilna, bet gydytoja man aiškino, kad tai nesusiję su vaikų toliaregyste.Mergaitė vyresnė, jos toliaregystė nedidelė, akinukai ploni.O berniuko didelė toliaregystė+ žvairumas+ astigmatizmas. Tai ir akinukai atitinkamai stori, sunkūs, su bifokalais, t.y. stiklas stikle. Pradėjom nuo metukų laiko ir nuo tokios pat toliaregystės, kaip ir jūsų, kas kelis mėnesius akinukus tik stiprino.Dabar pasiekę esam kažkur apie +7 ( neįvardinsiu tiksliai, anksčiau fiksuodavau kiekvieną skaičiuką, db jau nustojau) .Ačiū Dievui, jau kokie metai sustojom vietoje ir nestiprina akinukų. O stiprindavo tik todėl, kad jo didelis žvairumas.Kaip gydytoja išsireiškė, jau neturiu kur daugiau stiprinti. Mūsų tokia patirtis.O kaimynų mergaitė turi +6 toliaregystę ir nėra jokio žvairumo.Tai ir akinukai visai kitokie.Tad manau, kad daug kas priklausys nuo jūsų mažylio akyčių raumenukų stiprumo.Ar nuo tokios toliaregystės vystysis žvairumas ar ne.
------------------------------------------------------------------------------------
Vaikas visada gali išmokyti suaugusį trijų dalykų: džiaugtis be jokios priežasties, visuomet būti kuo nors užsiėmusį ir iš visų jėgų reikalauti, ko trokšti.[/color]