Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema Nr.8

QUOTE(isdykusS @ 2015 08 22, 11:55)
Sveikos,
Perskaiciau tema, bet ats i mane dominancius klausimus neradau..
Tai paklausiu: dukrytei beveik 2men, ir zvairuoja viena akyte (vis pabega i vid akies kamputi).. Visur raso, kad iki 6men tai normalu, praeis ir t.t.
Betgi vistiek neramu.. Ko galima butu imtis, kad padet tai akytei laikytis tiesiai? Gal geraja akyte palaikyt kazkiek laiko uzdengta?

Labas.
Visai gali buti, kad praeis - bent jau gyd sako, kad iki 6men kudikiams tai normalu, todel nieko nedaro, tik stebi.
Kita vertus, as irgi pastebejau jau 4 men saviskiui, mane visi ramino, kad normalu, gyd liepe ateiti po 2 men, po to dar po 2men, po to sulaukus metu..ir visgi nepraejo, akinuku ir gydymo neisvengem. Bet nemanau, kad bent vienas gydytojas lieptu dengti aki 2 men kudikiui. Tiesiog stebekit ir reguliariai rodykit medikams.

O as irgi pasiguosiu biski..taip norejau sulaukti geru ziniu is Zukausko, nes pagaliau sulaukem jo konsultacijos, bet deja - zvairumo kampas vel padidejo, netgi gali buti, jog teks kartot operacija sad.gif Gera zinia tik ta, kad matymo tai nepaveike ir su akiniais mato gerai. Bet mano vaikas jau auga ir iki tol ramiai gyvenes su akiniais dabar eme klausineti kada gales vaikscioti be ju..o as negaliu pazadeti, kad isvis kada nors gales..liudna kazkaip sad.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės 4u.gif Aš čia ne į temą truputį... blush2.gif Gal pas kurią yra užsilikę berniukiški akinių rėmeliai 1-erių metukų vaikučiui (lankstūs ir su gumele). Ieškau pirkti... 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

Perskaičiau porą paskutinių temų ir kilo man toks klausimas - ar jums gydytojai pasako konkrečias diagnozes? Čia labiau galioja žvairumo atveju, nes žvairumas žvairumui nelygu, todėl ir gydymas kiekvienu atveju skiriasi. Manau labai daug maišaties atsiranda kada nepaminėta konkreti diagnozė. Tai toks pastebėjimas.

O mūsų istorija tokia, kad prieš kelias savaites pastebėjome, kad sūnaus dešinė akytė krypsta į nosies pusę. Kadangi aš pati turiu žvairumą, suskubome eiti pas šeimos gydytoją. Vizito pas akių gydytoją teks palaukti dar savaitę, tačiau labai bijau, kad sūnus nebūtų paveldėjęs mano diagnozės. Taip pat labai neramu, kad prieš kelias savaites dar sunku buvo jį pastebėti, o štai dabar akivaizdžiai tą matome ne tik mes bet ir visi mūsų draugai bei artimieji. Meldžiu, kad patektume pas gerą gydytoją ir sūnaus atveju gydymas būtų sėkmingesnis nei mano.
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 10 07, 15:52)
Sveiki,

Perskaičiau porą paskutinių temų ir kilo man toks klausimas - ar jums gydytojai pasako konkrečias diagnozes? Čia labiau galioja žvairumo atveju, nes žvairumas žvairumui nelygu, todėl ir gydymas kiekvienu atveju skiriasi. Manau labai daug maišaties atsiranda kada nepaminėta konkreti diagnozė. Tai toks pastebėjimas.

O mūsų istorija tokia, kad prieš kelias savaites pastebėjome, kad sūnaus dešinė akytė krypsta į nosies pusę. Kadangi aš pati turiu žvairumą, suskubome eiti pas šeimos gydytoją. Vizito pas akių gydytoją teks palaukti dar savaitę, tačiau labai bijau, kad sūnus nebūtų paveldėjęs mano diagnozės. Taip pat labai neramu, kad prieš kelias savaites dar sunku buvo jį pastebėti, o štai dabar akivaizdžiai tą matome ne tik mes bet ir visi mūsų draugai bei artimieji. Meldžiu, kad patektume pas gerą gydytoją ir sūnaus atveju gydymas  būtų sėkmingesnis nei mano.

o tai kokia dar gali būti kitokia žvairumo diagnozė?
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2015 10 07, 16:55)
o tai kokia dar gali būti kitokia žvairumo diagnozė?

Aš turiu galvoje konkretų žvairumo tipą. Juk priklausomai nuo to, kur krypta akytės, abi ar viena, nuolat ar ne, žiūrint tik į arti esančius objektus ar ir į tolimus ir t.t., skiriami skirtingi žvairumo tipai, todėl ir gydymas gali skirtis. O šiame forume pastebėjau atsiranda tokių klausimų kaip "mano kaimynės dukrai gydytojas liepė dengti akytę, o mano sūnui ne, kodėl taip yra, jeigu jie abu žvairuoja?". Todėl ir pagalvoju, kad rašydamos mes turėtume daugiau informacijos suteikti, kad nenešti sumaišties kitoms mamoms, kurios pirmą kartą susiduria su šiom problemom ir nežino kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(Milk @ 2015 10 07, 16:19)
Aš turiu galvoje konkretų žvairumo tipą. Juk priklausomai nuo to, kur krypta akytės, abi ar viena, nuolat ar ne, žiūrint tik į arti esančius objektus ar ir į tolimus ir t.t., skiriami skirtingi žvairumo tipai, todėl ir gydymas gali skirtis. O šiame forume pastebėjau atsiranda tokių klausimų kaip "mano kaimynės dukrai gydytojas liepė dengti akytę, o mano sūnui ne, kodėl taip yra, jeigu jie abu žvairuoja?". Todėl ir pagalvoju, kad rašydamos mes turėtume daugiau informacijos suteikti, kad nenešti sumaišties kitoms mamoms, kurios pirmą kartą susiduria su šiom problemom ir nežino kas ir kaip.

Vienaip ar kitaip forumas nėra skirtas gydyti patiems namie vaikus. Jei gydytojas paskyrė taip, vadinasi jo gydymo taktika yra tokia. Čia net nereiktų diskutuoti kodėl mano vaiką gydo taip, o va kito kitaip. Vienintelis kas gali kompetetingai paaiškinti kodėl toks skirtas gydymas tik gydytojas. Jei nepasitiki vienu, eini pas antrą, trečią ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(stirna_Liu @ 2015 10 07, 17:24)
Vienaip ar kitaip forumas nėra skirtas gydyti patiems namie vaikus. Jei gydytojas paskyrė taip, vadinasi jo gydymo taktika yra tokia. Čia net nereiktų diskutuoti kodėl mano vaiką gydo taip, o va kito kitaip. Vienintelis kas gali kompetetingai paaiškinti kodėl toks skirtas gydymas tik gydytojas. Jei nepasitiki vienu, eini pas antrą, trečią ir t.t.

Be abejo. Bet manau mamas čia ateina ieškoti tokių, kuriuos ištiko tokia pat bėda, nori išgirsti sėkmingų gijimo istorijų, kad žinotų, jog viskas įveikiama ir nereikia pasiduoti.
Atsakyti
Sveikutes ar yra mamyciu kuriu vaikuciams DISLOKUOTI LESIAI?
Atsakyti
Grįžtu vėl į šią temą, deja. Mano sūnui du metukai, jis žvairuoja su abiem akytėm pakaitomis, regėjimas geras. Šiandien sužinojome, kad sūnui teks daryti akyčių operaciją. Nors gydytojas sako, kad operacija greita ir nesudėtinga, tačiau vistiek šiek tiek liūdna, kad toks mažiukas jau gaus narkozę. Plius, ko gero, teityje prireiks dar vienos operacijos, kad pilnai sutvarkyti akytes.
Būtų smagu paskaityti sėkmingų istorijų tų vaikučių, kuriems buvo atlikta operacija.
Atsakyti
Sveiki,gal kas turi diagnoze-tinklaines displazija...
Atsakyti
O as su klausimu pas ka minusinis regejimas. Ar Jums nebuvo siulyti atropino lasiukai? kaip suprantu juos lasinti reikia min 2 metus.

Gal kas susidure?
Atsakyti
Sveikos, gal kas žinote kur Kaune galima įsigyti akies raištį? medžiaginį. Kažkaip galvojau,kad prie visų tų kaukių ir kostiumų bus,bet ten jie su mažom skylutėm pro kurias visks matosi doh.gif tad netinka.
Atsakyti