Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema Nr.8

O man labai įdomu, kaip su astigmatizmu yra. Nešioja mano pupa akinukus nuo 1,3m (dabar jai 3 m) del toliaregystyes, veliau ir astigmatizmą pastebėjau, tai akinukai su cilindrais patapo. Is pradžių sake gydytoja, kad astigmatizmas koreguojasi ("išaugoma", jei teisingus akinius nešioji), o dabar sako (buvom pries savaitę), jau sako, kad astigmatizmas nesikoreguoja,ir visą gyvenimą reiks akinius nešiot. Nesuprantu, ar ji mus tik guode anksčiau ar kaip čia yra. Nes sakė, kad iki mokyklos turėtų susitvarkyti akytes, nes anksti pradėjom akinukus nešiot.
Atsakyti
Mano berniukas nesioja +0.72 ir +1.25 akinukus taip pat su cilindrais.Dabar nuejome I sporto dispanceri ir tokia pagyvenusi sesele paziurejus kiek jis mato be akinuku(taip kaip tarp kitko pasake,kad cia nieko baisaus ir isviso jam akinuku dar nereiktu nesioti) g.gif Pats vaikas sako,kad mato taip pat ar su akinukais ar beju.Nu reikia tai ir nesiojame,bet kazkaip pradedi galvoti ar nera cia komercijos ir akinukai kabinami vos tik randa kabliuka?

Kazkaip cia jumis bandau garsiai pagalvoti ax.gif
Atsakyti
mano mažylės viena akytė +3 kita +3,25 ir nereikia nešioti akinuku, sako nutikrai susitvarkys, tik stebėti vykti tikrinti į kauno klinikas kas 8 mėn. mums 3 metukai ax.gif nežvairuoja mažoji, tai pasitikiu gydytoja, labai kruopščiai ištiria su viskuo ir tikrai nuramina, kad viskas šiam momentui neblogai.
Atsakyti
Mums 9m jau(tai I lauka ,jei koki futbola ar krepsini zaisti,leidziu be akiniu).O mergaitei 4m tai pabega akyte,kai be akinuku buna +2 ir +2.5.

Tai va ir zinok zmogau,kaip cia geriau.Tik tiek,kad anksciau tikrai tu akinuku taip nerasydavo g.gif

O pas ka lankotes kauno klinikose?
Atsakyti
Pas mus irgi visokie įdomumai su tais akiniais..... Neseniai mano mergina stipriai griuvo su dviračiu ir sulūžo akiniai, o rugsėjo 30 d. esu užregistravus Santariškėse konsultacijai. Paskutinis akinių receptas lapkričio mėnesio. Daryti naujus akinius kaip ir racijos nedaug g.gif Žodžiu dabar vaikšto be akinių ir nežinau... Nors jos akiniai buvo +4 ir +2,75, bet be jų nei ji prisimerkia žiūrėdama, nei labai iš arti žiūri, nei dar kažkokių kitokių dalykų pastebiu.... gal visai jai tų akinių nereikia g.gif Kažkodėl mąstau, jog nesakysiu gydytojai, kad nešioja akinius, nes ji jokios istorijos apie dukros regėjimą neturės....
Atsakyti
QUOTE(PUPA13 @ 2014 09 15, 09:48)
Mums 9m jau(tai I lauka ,jei koki futbola ar krepsini zaisti,leidziu be akiniu).O mergaitei 4m tai pabega akyte,kai be akinuku buna +2 ir +2.5.

Tai va ir zinok zmogau,kaip cia geriau.Tik tiek,kad anksciau tikrai tu akinuku taip nerasydavo g.gif

O pas ka lankotes kauno klinikose?

Pamenu senais laikais mano vyriausiam sunui kai buvo +0.75 abi vai vai reikia akiniu, o as Sakau nereikia ir neklydau tfu tfu iki siol geras regejimas.

Mazylei jau 3 metukai, pagal mano pastebejimas mato gerai, akytes nepabega, tiesiog stebiu, jei koks itarimas pas gydytoja Au ks ti kal nie ne. Nes pas mus kaime iskart akiniai butu.
Atsakyti
Sveikos Mamytes, jungiuosi i Jusu gretas. Zinia, kad greiciausiai mazylei reikes akinuku, buvo visai netiketa. Taigi nuo antradienio atrodo zeme slysta is po koju. Labai idomu, nuo kokio amziaus galima kontaktinius lesius nesioti verysad.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(braskee84 @ 2014 09 19, 12:40)
Sveikos Mamytes, jungiuosi i Jusu gretas. Zinia, kad greiciausiai  mazylei reikes akinuku, buvo visai netiketa. Taigi nuo antradienio atrodo zeme slysta is po koju. Labai idomu, nuo kokio amziaus galima kontaktinius lesius nesioti verysad.gif  4u.gif

Stiprybes ir kantrybes, cia visos praeina ta etapa 4u.gif
Lesius galima nuo tada, kai vaikas jau sugeba juos pats priziureti.Teoriskai tai manau galima ir visai maziems, bet kaip pati "draugavus" su lesiais kone 12 metu, siulau neskubeti ju kisti vaikui. Kokio amziaus jusiske?
Atsakyti
QUOTE(braskee84 @ 2014 09 19, 12:40)
Sveikos Mamytes, jungiuosi i Jusu gretas. Zinia, kad greiciausiai  mazylei reikes akinuku, buvo visai netiketa. Taigi nuo antradienio atrodo zeme slysta is po koju. Labai idomu, nuo kokio amziaus galima kontaktinius lesius nesioti verysad.gif  4u.gif

ir ko čia panikuot? pilnos gatvės akiniuotų vaikučių 4u.gif mano dukra nuo 10 mėnesių su akiniais....
Atsakyti
Viska suprantu, nebutu cia visai tos problemos, jei ne tai, kad vaikai susiduria su patyciomis, pravardemis ir panasiai, butent nuo to ir norisi apsaugoti verysad.gif Maniskei 4 metukai. Suprantu, kad darzeli tai gal ir nebus problemos, bet va mokyklinukai jau buna pakankamai ziaurus, deja... 4u.gif
Atsakyti
braskee84 laikykis,turi praeiti tas soko etapas.Man buvo ir liudna ir graudu,bet ne kad akinukus mergytei reikes nesioti,o kad akyte zvairuoti pradejo verysad.gif Jai buvo 2.4m..Jai buvo aiskinama ,kad akytes serga ir reikia nesioti akinukus.Kokia tu grazi su akinukais ir tt.Cia jau temoje daug kas rase.Darzeli vaikai ir nieko blogo nesake,nors buvo vienintele su akinukai.(vienam berniukui mergaites ir buvo tik su akinukais paskui grazioso.Kita mergyte ir mamos prase,kad nori tokiu akinuku kaip manosios smile.gif )

Berniukui uzdejo akinukus pirmos kl pabaigoje.Buvo jam nedrasu eiti I mokykla su jais,bet isaiskinome viska ,pakalbejome ir viskas ok.Nes kl dar buvo keli vaikai su akinukais.Tikrai nei vienas nesusidure su patyciomis.

Man dabar su akinukais jie net grazesni wub.gif Tikrai yra graziu remeliu vaikuciams,tik reikia paieskoti.Dabar svarbiausia reikiamai paruosti mergyte akinuku nesiojimui ir paciai nepanikuoti.
Dabar rasau ir galvoju,o kad butu taip paprasta,nepanikuoti.Prisiminus save,kad ir asaru buvo ir baimes dideles akys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(braskee84 @ 2014 09 19, 17:53)
Viska suprantu, nebutu cia visai tos problemos, jei ne tai, kad vaikai susiduria su patyciomis, pravardemis ir panasiai, butent nuo to ir norisi apsaugoti  verysad.gif Maniskei 4 metukai. Suprantu, kad darzeli tai gal ir nebus problemos, bet va mokyklinukai jau buna pakankamai ziaurus, deja...  4u.gif

Manau,kad siuo klausimu reikia tiesiog dirbt su vaiku ir ruosti, kad taip lengvai patycioms nepasiduotu ir moketu apsiginti, o ne kist lesius pirmokui ar antrokui. Taip, vaikai ziaurus, bet net jei isvengsit akiniu-ras kita priezasti..
Maniskiui 5 metai ir darzelyje tokios problemos neturim,nes lankom kur dauguma su akinukais,bet jau mokyklai po truputi ruosiames ir daug kalbam ta tema namie.
Ir siaip - kodel jus kuriat problema, kurios dar nera? Gal jusu mergyte mokykloj bus lydere ir is jos net niekas nesitycios? wink.gif
Papildyta:
QUOTE(PUPA13 @ 2014 09 19, 19:04)

Man dabar su akinukais jie net grazesni wub.gif Tikrai yra graziu remeliu vaikuciams,tik reikia paieskoti.Dabar svarbiausia reikiamai paruosti mergyte akinuku nesiojimui ir paciai nepanikuoti.
  Dabar rasau ir galvoju,o kad butu taip paprasta,nepanikuoti.Prisiminus save,kad ir asaru buvo ir baimes dideles akys smile.gif

As irgi savo dickio be akinuku neisivaizduoju wub.gif
Beje,kaip tik ieskom nauju remeliu, nes gavom ir nauja recepta. Gal kas matet pastaruoju metu kur didesnis pasirinkimas? g.gif Fielmann'e buvom, bet jie kaip tycia neturi daug, kad butu platesnis modelis, o siauri musu atveju netinka..
Atsakyti