Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Gabii__ @ 2013 10 08, 20:54)

tad jei norit kazkokio darbo kur reikalinga rusu bent minimaliai susikalbeti tikrai galima ismokti ir gana greitai. o jau naudojant pagilintumet zinias:)

drinks_cheers.gif Aš ir taip manau. Dėl to ir pradėjau mokintis rusų, kai pastebėjau, kad mano vartomuose skelbimuose dažnai būna. Tiesa, ten dažnai reiktų daugiau nei minimaliai, bet kol gavau darbą toje savo išsvajotoje srityje jau B1 lygį mokinuos biggrin.gif pradėjus nuo abėcėlės. Ir nors nereikia man dabar jos, bet darbdaviam patiko. Ir teises dabar laikaus, nes irgi pastebėjau, kad dažnai reikia (nors man visiškai nereikia vairuoti, bet gal darbui prireiks).

Manau, kad pavarčius skelbimus dažnai matosi, ko mum trūksta..
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2013 10 08, 20:54)
na mano vartomuose beveik niekur jos nera, uz tai gal toki ispudi ir susidariau. cia aisku nuo specialybes priklauso. bet vel gi, jei tokia reikalinga, tai ko nepradet mokintis. man vienam darbe reikejo..tiksliau sakiau, kad nemoku, sake kiek reiks ismoksi..nu ir ka ir ismokau..aisku tiek kiek reikejo. butu reikeje daugiau ir kasdien buciau ismokus.
tad jei norit kazkokio darbo kur reikalinga rusu bent minimaliai susikalbeti tikrai galima ismokti ir gana greitai. o jau naudojant pagilintumet zinias:)

jau vis brandinu tą mintį, bet vis viliuosi išvengti, mažu neprireiks blush2.gif negraži man ta rusų doh.gif bet jei reiks, tai mokysiuos, kažkiek suprantu ir dabar, bet skaityt, susišnekėt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 10 08, 22:32)
negraži man ta rusų  doh.gif 

kai buvau maža, man irgi taip atrodė drinks_cheers.gif bet kai moki kalbą negalvoji graži ji ar ne, kaip ji skamba - galvoji apie tai, ką kalbi arba ką tau sako. Man tik lietuvių kalba gražiai skamba
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2013 10 08, 19:54)
na gal tiesiog tada nepataikot ten siusti, kur ivertintu jusu patirti..net nzn ka ir sakyti.

Tai va iš pradžių siunčiau kur turiu tikrai daug patirties. Kai nesulaukiau nei vieno skambučio bandau persiorientuoti ir į kitas kryptis, CV irgi koregavau. Žodžiu pati nesuprantu sad.gif. Laukiu ka specai pasakys šiuo klausimu.
Atsakyti
Rusų kalbos žinojimas dabar didelis privalumas. Ieškojome darbuotojo (pardavimų vadybininko Baltijos šalims) tai prioritetas buvo ne anglų kalba(anglų reikalinga, nes įmonėje bendraujam angliškai tarpusavyje, tai jos reikėjo tik šnekamosios kalbos lygyje), o būtent rusų kalba. Ir kai kurie rašė CV, kad gerai moka rusų ir viduitiniškai angų, o kai klausdavom ar galim kalbėti rusiškai sakydavo, kad ne geriau angliškai doh.gif Mano darbo specifika tokia,kad kasdien kalbu 3 kalbom ir dar 4 norom nenorom tenka išmokti biggrin.gif Tai manau kuo daugiau kalbų tuo geriau.

Atsakyti
Noriu paprašyti patarimo, noriu išsiųsti savo cv kelioms įmonėms, kuriose darbas atitinka mano patirį ir pan. ,jie darbuotojų neeiško šiuo metu, kaip suformuluoti laišką
Atsakyti
Naujas darbas gautas smile.gif šiandien parašiau prašymą išeiti. Ir atšaukiau dar vieną kandidatūrą smile.gif yes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2013 10 10, 17:20)
Naujas darbas gautas smile.gif šiandien parašiau prašymą išeiti. Ir atšaukiau dar vieną kandidatūrą smile.gif yes biggrin.gif

Baltas pavydas, sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(penga @ 2013 10 10, 20:16)
Baltas pavydas, sveikinimai 4u.gif

ačiū 4u.gif jausmas labai geras, kaip ir pirmą darbą gavus... Ir žinoma nerimas kaip seksis g.gif
Atsakyti
Vaiko auginimo atostogos jau eina į pabaigą, pradedu galvoti apie naujo darbo paieškas. Pirmą kartą į "dekretą" išėjau 2009 m., pagimdžiau 2 vaikus. Pildant CV iškilo klausimas, kaip užpildyti skiltį "Darbo patirtis"? Savo darbovietėje dirbau nuo 2007 m., skaitytųsi iki dabar, nors realiai tedirbau tik 2 metus. Ar reikia kur nors pažymėti, kad dekrete buvau daugiau nei 4 metus? Ar tokia informacija išvis nerašoma?
Atsakyti
QUOTE(krisliuke @ 2013 10 12, 23:24)
Vaiko auginimo atostogos jau eina į pabaigą, pradedu galvoti apie naujo darbo paieškas. Pirmą kartą į "dekretą" išėjau 2009 m., pagimdžiau 2 vaikus. Pildant CV iškilo klausimas, kaip užpildyti skiltį "Darbo patirtis"? Savo darbovietėje dirbau nuo 2007 m., skaitytųsi iki dabar, nors realiai tedirbau tik 2 metus. Ar reikia kur nors pažymėti, kad dekrete buvau daugiau nei 4 metus? Ar tokia informacija išvis nerašoma?

nerasykit apie vaikus nieko. o kai pakvies i pokalbi galit pasakyti, jei klaus (jei juos domins), kad turit vaikucius. parasydama cv uzkertat kelia buti pakviesta ir pasirodyti visu grazumu:)
kitas pradirbes ir vaiku neaugines mokes ir zinos maziau, nei tas kuris kazkuri laika del vaiku sedejo namie. kaip pvz as nors ir namie sedejau visa laika naujienas sekiau, domejausi ir zinias pleciau (aisku dar nuo specialybes priklauso).
Dabar kiek buvau pokalbyje visi zinojo, kad vaikus turiu, bet kiek ten sedejau su juo namie is to laiko niekam idomu nebuvo, buvo aktualu kiti klausimai, tai yra zinios.
Atsakyti
QUOTE(Gabii__ @ 2013 10 13, 08:42)
nerasykit apie vaikus nieko. o kai pakvies i pokalbi galit pasakyti, jei klaus (jei juos domins), kad turit vaikucius. parasydama cv uzkertat kelia buti pakviesta ir pasirodyti visu grazumu:)
kitas pradirbes ir vaiku neaugines mokes ir zinos maziau, nei tas kuris kazkuri laika del vaiku sedejo namie. kaip pvz as nors ir namie sedejau visa laika naujienas sekiau, domejausi ir zinias pleciau (aisku dar nuo specialybes priklauso).
Dabar kiek buvau pokalbyje visi zinojo, kad vaikus turiu, bet kiek ten sedejau su juo namie is to laiko niekam idomu nebuvo, buvo aktualu kiti klausimai, tai yra zinios.

Ačiū, taip ir padarysiu smile.gif
Mano darbo pobūdis buvo toks, kad domėtis naujovėmis nereikėjo, be to, dabar norėčiau dirbti kitoje srityje, tad būtų pravartu pavaryti savo magistro studijų medžiagą - tokio darbo nesu dirbusi, bet, manau, pasikartojusi esminius dalykus jausčiausi tvirtesnė cool.gif
Atsakyti