Sveikos, paskaičiau Jūsų komentarus ir nusprendžiau ir aš pasidalinti savo mintimis. Tai va aš irgi baigiau mokslus ir metus neradau darbo
CV siunčiau ir į pardavėjas, salės darbuotoja, bet į ten net nekviesdavo, o jei pakviesdavo tai sakydavo, kodėl neieškote pagal specialybę darbo ar kažko rimtesnio. Kitaip tariant nesupratau, ko jie čia mane pasikviečia, jeigu net netinku. Tik vėliau suvokiau, kad buvo kviečiami visi atsiuntę CV jų neskaičius, nes tų CV ant stalo/prekystalio, rankose laikė visą šūsnį
Iš didelės nevilties pradėjau siuntinėti visur, kad ir už pusę etato, kad tik nesedėti namie, nes jaučiausi visiška nevykėlė, o kai dar darbdaviai užklausdavo, kodėl ilgai nerandate darbo, man jau pradėjo vaidentis, kad jie klausia kas su jumis negerai, kad niekas nepriima
Trumai tariant per metus praradau visai pasitikėjimą savimi ir net bendravimo įgūdžius, net pradėjau bijoti, ką nors iš pažįstamų susitikti, nes jie klausdavo kaip sekasi, ką dirbi, kaip čia tu to darbo neturi. Nervai net pradėjo nelaikyti.
Tai va prieš porą savaičių įsidarbinau "pusę etato" už 500 Lt (aišku, dar mokesčiai nukarpys šią nuostabią sumą). Atrodo turėčiau džiūgauti, kad priėmė, kažkas davė šansą, bet jaučiuosi vis tiek prastai
Žinau atrodo, juk norėjai darbo - va turi, džiaukis, bet į darbą einu kaip į katorgą. Dirbti realiai gaunasi apie 6 valandas (nes atseit darbas su pertrauka per kurią realiai neišeisi, o po darbo dar ataskaitų pildymas, pateikimas), darbas intensyvus su žmonėmis, reikalaujantis tikslumo ir atidumo ir dar vis išlenda visokių niuansų, valdžia skubina ir kartais atrodo mesiu ir eisiu į Maximą kasą dirbti atlyginimas bus tas pats tik mažiau valandų už pusę etato reiktų dirbti. Bet vis sau sakau dar dieną padirbėk, gal kitą dieną bus geriau, įsidirbsi, gausi vertingos patirties, pati matai kad nėra darbų be darbo patirties (prieš tai vasaromis žemės ūkyje tik dirbus), tai taip dienas stumiu ir ieškau kito darbo. Nežinau ar čia man taip sunku dėl to, kad ilgai nedirbau ar dėl to, kad realiai suvokiu, kad aš ne tik, kad nieko neuždirbu, bet ir dirbu darbą, kuris man visai nepatinka
Vis bandau save nuteikti, kad pradžioje visiems sunku ir kai jau viską mokėsiu bus viskas gerai, gal ir darbas patiks, kad dirbu vien dėl darbo patirties, kad kitą darbą gal bus lengviau rasti (nors ši savi įtaiga nelabai veikia).
Turbūt, ką norėjau pasakyti, kad tas norėti darbo dėl darbo turėjimo irgi nieko gero ir įsivaizdavimas, kad būsiu laiminga, jeigu tik turėsiu kokį nors darbą yra savęs apgaudinėjimas. Tik gal psichologiškai šiek tiek geriau jautiesi. Įtariu, kad mano pasisakymas, mintys gali susilaukti ir ne kokios reakcijos, bet tiesiog norėjau anonimiškai išsikalbėti, nes sakoma, kad išsikalbėjus būna ant širdies lengviau:geda2: