As irgi daugkartu gavau per nosi, del baimes kalbet rusiskai, nors supratima nebloga turiu, bet kompleksas. Matyt teks persilauzt..
QUOTE(Argija @ 2014 03 03, 21:01)
O aptarnavimo sektorius, tai ką jūs konkrečiai turit omeny? kažkaip labai tą rusų kalbą sureikšminate...
as moku rusu puikiai, esu is tos "senosios" kartos, bet man tai jokio pliuso neuzdeda ieskant darbo man minusas -anglu kalba, nes jos tai taip gerai nemoku....na suprast suprantu, skaityt galiu, bet susikalbet sunkiai. Todel iskart atkrenta visos uzsienio kompanijos, i darbo skelbimus anglu kalba net neziuriu o tokiu buna nemazai...nzn kaip istobulint ta kalba, ar realiai padetu kazkokie kursai?
QUOTE(pumpica @ 2014 03 06, 09:03)
as moku rusu puikiai, esu is tos "senosios" kartos, bet man tai jokio pliuso neuzdeda ieskant darbo man minusas -anglu kalba, nes jos tai taip gerai nemoku....na suprast suprantu, skaityt galiu, bet susikalbet sunkiai. Todel iskart atkrenta visos uzsienio kompanijos, i darbo skelbimus anglu kalba net neziuriu o tokiu buna nemazai...nzn kaip istobulint ta kalba, ar realiai padetu kazkokie kursai?
manau, pradziai ka galite padaryti namu salygomis, tai klausyti paskaitu ar ziureti laidas/filmus anglu kalba, kad daugiau girdetumet snekamaja kalba, o sneket paciai reikia igudziu, bet daznai buna, kad tiesiog po keliu dienu snekejimo, tarsi atsirisa ta kalba ir vis lengviau ir lengviau bendrauti
O ką manot apie darbą Paypost skyriuose? gal kam ką teko girdėti apie tai nes mane kaip ir priimtų, bet nesu tikra ar tad darbas ir pardavimai man
Pvz: Šiauliuose prašoma Anglų ir Rusų kalbos, bet jei aptarnavime, tai vien lietuviškai kabama, nes perdaug metų nei kart lenkiškai negirdėjau, porą kart rusiskai. Nebent verslas plečiasi į Rytus, arba darboviete Vilnius, Klaipėda kur daug įvairiš tautybių žmonių. Be pigu vilniečiams lenkų išmokt, bet šiauliečiams nesusiduriantiems tai nekas mokėt išmokt. Svarbu anglų mokėti, rusų privalumas, manau visi bent truputi supranta rusiškai,tai gali pasitobulinti kalbą, beto verslo partneriai tikrai mokės anglų/ rusų kalbas.
Kuo daugiau kalbū tuo geriau, bet kai alga mokama tokia pati ar moki vieną ar ketrias kalbas tai..
Pats mokiausi 4 kalbas, dviem kalbu labai gerai, vienos pagrindai,kitos neatsimenu. Nes nėra praktikos su kuom kalbėt kalba užsimiršta. Dabar akcentuojos anglų ir rusų kalbai, plius bandau lenkų suprasti kalbą.
Kai mokiausi ketvirtą kalbą - ispanų, tai man švedų kalba (trečioji) labai lindo, taip noris ką sakyt iškart švediškai. Tai per 10 metų ispanų išvis išnyko, švedų tik keletą žodžių dar atgaminu, arba FB draugų užraus danų ar norvegų paprasčiausius dar dar suprantu.
O dabar plečiu anglų dalykinį žodyną, o rusų puikiai suprantu, tik norint atsakyt kartais kokios sudėtingesnio žodžio reikia paieškot galvoj.
Esmė - jei naudoji kasdien užsienio kalbą tai gerai, jei esi primiršęs bet mokėjai tai keletas savaičių ir vėl puikiai suprasi, bet pasigausi naujus terminus savo sferoje, svarbu nebijot, nes juk kalbatės su žmogumi Svarbu pradžioje atsiprašyti, kad galite nesklandžiai kalbėti, nes senai bekalbėjot. Darbdavys visada vertina ne tik ką moki, bet ir ar nori išmokt ir judėt į priekį.
Kuo daugiau kalbū tuo geriau, bet kai alga mokama tokia pati ar moki vieną ar ketrias kalbas tai..
Pats mokiausi 4 kalbas, dviem kalbu labai gerai, vienos pagrindai,kitos neatsimenu. Nes nėra praktikos su kuom kalbėt kalba užsimiršta. Dabar akcentuojos anglų ir rusų kalbai, plius bandau lenkų suprasti kalbą.
Kai mokiausi ketvirtą kalbą - ispanų, tai man švedų kalba (trečioji) labai lindo, taip noris ką sakyt iškart švediškai. Tai per 10 metų ispanų išvis išnyko, švedų tik keletą žodžių dar atgaminu, arba FB draugų užraus danų ar norvegų paprasčiausius dar dar suprantu.
O dabar plečiu anglų dalykinį žodyną, o rusų puikiai suprantu, tik norint atsakyt kartais kokios sudėtingesnio žodžio reikia paieškot galvoj.
Esmė - jei naudoji kasdien užsienio kalbą tai gerai, jei esi primiršęs bet mokėjai tai keletas savaičių ir vėl puikiai suprasi, bet pasigausi naujus terminus savo sferoje, svarbu nebijot, nes juk kalbatės su žmogumi Svarbu pradžioje atsiprašyti, kad galite nesklandžiai kalbėti, nes senai bekalbėjot. Darbdavys visada vertina ne tik ką moki, bet ir ar nori išmokt ir judėt į priekį.
Laba
Kuriam regione? Nes jei Kauno bek neatsisukdama... pati pakolkas dirbu Kauno regione AB Lietuvos pastas... tai regiono vadovas
QUOTE(laumespuota @ 2014 03 06, 13:41)
O ką manot apie darbą Paypost skyriuose? gal kam ką teko girdėti apie tai nes mane kaip ir priimtų, bet nesu tikra ar tad darbas ir pardavimai man
Kuriam regione? Nes jei Kauno bek neatsisukdama... pati pakolkas dirbu Kauno regione AB Lietuvos pastas... tai regiono vadovas
pries 2 savaites buvau pokalby. Imone solidi, darbo pobudis atitinka mano patirti. Tada suzinojau, kad kvietesi 8 kandidatus, vienas buvo labai stiprus. Siandien matau vel ta pati skelbima (idetas 4dienoms). Kazi gal paskambint primint apie save? ka tokiu atveju reiktu sakyti?
Ar geriau parasyti email (turiu personalo vadoves vizitine), sake, jei po pokalbio kils klausimu - galiu drasiai brukstelti.
Tyliai prisipazinsiu, labai labai noreciau to darbo, del daugeio priezasciu
Ar geriau parasyti email (turiu personalo vadoves vizitine), sake, jei po pokalbio kils klausimu - galiu drasiai brukstelti.
QUOTE(kumpiene @ 2014 03 06, 19:45)
Laba
Vilniuj cia nu nezinau nezinau ir as, nesu tikra, kad sugebesiu, o ten tokie reikalavimai tu pardavimu, bijau, kad nepakelsiu ir vis tiek atleis
QUOTE(kumpiene @ 2014 03 06, 19:45)
Laba
Kumpiene, gal galit placiau pakomentuoti? Kreipiuosi nes turiu galimybe apsispresti ar Kauno ar kitame regione skyrelyje... Isgasdinot su tokiu pasakymu...
QUOTE(Ajerų duona @ 2014 02 06, 13:14)
Bet kad darbdaviams mamos sumažais vaikais yra "blogis" tai baisi realybė.
del kurio kaltos tu ir panasia nuomone turintys
QUOTE(Ajerų duona @ 2014 02 05, 13:07)
Bet nesutinku su tuo, kad sergantys vaikai yra mamų(tėvų) reikalas ir jie turi suktis kaip įmanydami (samdytis aukles, vežti kelias dešimtis ar šimtus km pas senelius ir t.t.), kad tik nereikėtų imtis nedarbingumo. Tam ir yra soc. garantijos, darbdavys už tai susimoka "Sodrai" į mėnesį 3,4% tarifu.
Pradedant dirbti nebuvo klausimo apie vaikus ir ju amziu. Tiesa cv buvo pamineta yra ir greiciausiai rekomenduojantis asmuo apie tai pasake ( rekomendavo buves bendradarbis). O as is savo puses dziaugiuosi, kad bendradarbiu su kuriais dubluojasi darbai, turinciu toki poziuri neturiu ir uzjauciu tuos, kurie turi.
Po truputi planuoju darbo keitima ( tikiuosi vasara tureti diploma ir galvoju keisti pareigas), tik suku galva kaip daryti su rekomendacijomis - pries tai buvusios darbovietes nebera, o dabartineje prasyti rekomendaciju kol dirbi, tai nei penki, nei desimt
QUOTE(Furby's @ 2014 03 06, 20:52)
pries 2 savaites buvau pokalby. Imone solidi, darbo pobudis atitinka mano patirti. Tada suzinojau, kad kvietesi 8 kandidatus, vienas buvo labai stiprus. Siandien matau vel ta pati skelbima (idetas 4dienoms). Kazi gal paskambint primint apie save? ka tokiu atveju reiktu sakyti?
aš taip pat jau prisirankiojau nemažai vizitinių iš personalo vadovių, tačiau tai tėra formalumas. Realiai jos žino, kad tu ieškai darbo ir nori ten dirbti, todėl tikrai paskambins, jei tinki. Žinoma, gali rodyti iniciatyvą, bet dažniausiai to ne gana. O ir būna, kad įtarimas kyla, kai taip įkyriai lendama.. Aišku, galima neįkyriai pasiteirauti, kaip vyksta atranka ir bla bla, bet tai savaime suprantama kaip lindimas. Gal kitų patirtis kitokia ir man paprieštaraus