Sveiki, gal kas dirba personalo srityje ir žino, ar rekomendacija yra privalumas ieškant darbo? Ar populiaru šiais laikais?
QUOTE(mango @ 2014 03 03, 09:59)
Sveiki, gal kas dirba personalo srityje ir žino, ar rekomendacija yra privalumas ieškant darbo? Ar populiaru šiais laikais?
Taip pat būtų įdomu sužinoti.
Šiaip manau praverčiantis dalykas rekomendacija. Viename darbe iš paskutinių kelių darboviečių net reikėjo. Tik aš rašytinių rekomendacijų neturiu, nes niekas nerašė asmeniškai, o sakė, jei noriu, tai galiu parašyt ir parašą uždės..tai aš tiesiog turiu kontaktus žmonių, kurie galėtų rekomenduoti. Kas man atrodo geriau už tuos paruoštus šabloninius tekstus.
QUOTE(Liusii @ 2014 02 28, 09:56)
o ka tas rusu taip svarbu nu nepastebejau, visur tik anglu... tai ka kalbeti kai sedi be darbo metus?
Na jei kokiose tarptautinėse įmonėse, tai gal anglų svarbiau. Aišku žiūrint su kokiomis šalimis bendradarbiauja. O jei aptarnavimo sektoriuje, tai visur tik rusų, rusų...
QUOTE(pecilija @ 2014 02 26, 02:48)
Tai gerai, kad jus kviečia į pokalbius.... Pas mane tyla... ir nesuprantu kodėl... ar cv blogas - ar čia tas mano magistras visus darbdavius gasdina....
sėkmės...
sėkmės...
Magistras gąsdina tik darbdavius, kurie nori mokėti minimumą ir nenori, kad žmogus greitai pabėgtu. Aš pati dar nebaigiau, studijuoju šiuo metu magistrą, tai nepasakyčiau, kad tai minusas, mano nuomone kaip tik pliusas
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 27, 15:10)
<....> o aš šiaip verslo vadybą baigus, esu ramus, kuklus žmogus, dėl pardavimų vadybos niekada nesikreipiu nes tai ne man, dažnai dėl pardavėjų darbo į pokalbius einu, o ten tai bendravimas su klientais, tai kartais ne visai pavyksta gerai pasirodyti. Kartais pagalvoju ar tikrai galėčiau ir ta pardavėja dirbti...
Aš apskritai pasimetusi, net neįsivaizduoju ką galėčiau dirbti, kad nestovėt vietoj, išmokt kažką naujo, bet ir kur nereikia itin daug gebėjimų, tokių kaip rusų kalba, aktyvumas... Norisi viduriuko, kad neiti su diplomu gatvių šluoti, bet ir į geresnes pozicijas jokių šansų patekti
Aš apskritai pasimetusi, net neįsivaizduoju ką galėčiau dirbti, kad nestovėt vietoj, išmokt kažką naujo, bet ir kur nereikia itin daug gebėjimų, tokių kaip rusų kalba, aktyvumas... Norisi viduriuko, kad neiti su diplomu gatvių šluoti, bet ir į geresnes pozicijas jokių šansų patekti
O studijų metu nesupratot, kad dalykas ne jūsų? jums netinkantis ar pan?
paryškinta dalis... jei jau save pati nurašote, tai kaip Jus darbdaviai įvertins? gal šansų mažai iš pradžių, bet gi ir kaip kiekvienas žmogus turite svajonių, tikslų ir jų po truputį pasieksite, jei stengsitės ir tikėsite savimi
QUOTE(Digse @ 2014 02 28, 10:29)
Sveikos, taigi šią savaitę buvau vienam pokalby, bet tas darbas ne man ir alga menka.. Taip pat sulaukiau neigiamo atsakymo iš norimos, trijų ilgų atrankos etapų pozicijos, jaučiausi vos ne kaip praradus darbą Vėl nebeturiu už ko užsikabinti.. Tiesa, ta pati įmonė ieško žmogaus į dar vieną panašią poziciją, kreipsiuos, mažu priims vėl į atranką, nes teigiamai įvertino, bet kas čia žino, ar tikrai.. Taip nieko gero nėra skelbimų, patirties mažai, rusų nemoku... Ir jau virš mėnesio sėdžiu namie Optimizmas ir pasitikėjimas savimi dingsta..
Linkiu susirasti tą trokštamą darbą rusų tikrai ne visur reikia, na nebent jus išimtinai domina darbas su rytais, ar aptarnavimo/ personalo skyriuje, kur gan daug rusakalbių.
QUOTE(mango @ 2014 03 03, 09:59)
Nedirbu personalo srityje, bet kiek man teko susidurti, tai rekomendacijų tikisi tarptautinės įmonės, jie labai vertina ne tik darbdavių buvusių, bet ir tarkim dėstytojų, magistro vadovų ar šiaip kokios tarkim Erasmus praktikos vadovo rekomendacijas. Prašo taip pat ne tik rašytinių rekomendacijų, bet ir kontaktų asmenų, kurie tas rekomendacijas parašė/ pasirašė
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 03, 16:13)
Na jei kokiose tarptautinėse įmonėse, tai gal anglų svarbiau. Aišku žiūrint su kokiomis šalimis bendradarbiauja. O jei aptarnavimo sektoriuje, tai visur tik rusų, rusų...
O aptarnavimo sektorius, tai ką jūs konkrečiai turit omeny? kažkaip labai tą rusų kalbą sureikšminate...
tikrai yra darbų, kur rusų nereikia, tačiau daug kur reikalinga, nes įmonės bendrauja, yra išsiplėtusios į kitas valstybes, kad ir į tą pačią Latviją, na, anglų kaip ir moka, bet dažniau rusų naudoja..
kažkaip vėl apsiraminau, šiandien sulaukiau vieno skambučio iš atrankos kompanijos, atostogaujam ir ieškom toliau
kažkaip vėl apsiraminau, šiandien sulaukiau vieno skambučio iš atrankos kompanijos, atostogaujam ir ieškom toliau
QUOTE(Argija @ 2014 03 03, 21:01)
O studijų metu nesupratot, kad dalykas ne jūsų? jums netinkantis ar pan?
O aptarnavimo sektorius, tai ką jūs konkrečiai turit omeny? kažkaip labai tą rusų kalbą sureikšminate...
Ne, viskas buvo gerai studijų metu, mes gavome daug žinių ir atrodė esame universalūs ir galime ir ten kreiptis, ir ten, nes aprėpėme tikrai daug įvairiausių dalykų. Bet pabaigus pasirodė kad ne taip viskas gražu.
Konkrečiai pardavėjos. Ir ne aš sureikšminu, o patys dardaviai sako taip taip, pas mus ateina labai daug rusakalbių.
Bet tai palauk, ar aš Lietuvoj būtinai rusų turiu mokėti, ar jie turi mokėti lietuvių, tiek metų gyvenę Lietuvoj... Aš atvažiavus į užsienį gyventi ir dirbti mokausi jų kalbą, o ne laukiu kad jie šnekės mano kalba.
Mažesniuose miesteliuose jos ne taip daug reikia, o va uostamiesty daug rusų. Įdomu, Vilniuj tikriausiai labai lenkų reikalinga
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 04, 13:07)
Ne, viskas buvo gerai studijų metu, mes gavome daug žinių ir atrodė esame universalūs ir galime ir ten kreiptis, ir ten, nes aprėpėme tikrai daug įvairiausių dalykų. Bet pabaigus pasirodė kad ne taip viskas gražu.
Konkrečiai pardavėjos. Ir ne aš sureikšminu, o patys dardaviai sako taip taip, pas mus ateina labai daug rusakalbių.
Bet tai palauk, ar aš Lietuvoj būtinai rusų turiu mokėti, ar jie turi mokėti lietuvių, tiek metų gyvenę Lietuvoj... Aš atvažiavus į užsienį gyventi ir dirbti mokausi jų kalbą, o ne laukiu kad jie šnekės mano kalba.
Mažesniuose miesteliuose jos ne taip daug reikia, o va uostamiesty daug rusų. Įdomu, Vilniuj tikriausiai labai lenkų reikalinga
Vilniuje aptarnavime irgi rusų kalba reikalinga, lenkų mažiau reikalinga.
Tik nesuprantu šiek tiek vieno, einant dirbti į aptarnavimo sferą padavėja/pardavėja/administratore/vadybininke ir būti nepatenkintam, kad vien lietuvių kalbos nepakanka. Nepateisinu aš tu žmonių, kurie iš principo nešneka lietuvių kalba, nes čia jau nesąmonė irgi. Bet juk einant į darbą, kur reiks bendrauti su įvairiais žmonėmis, normalu, kad didelė tikimybė, jog teks nevien lietuvių kalba kalbėti. Gal užaugau aš kitaip, nes nuo mažens kalbu keletą kalbų, bet įvairių kalbų žinojimas, kaip ir kitos žinios yra privalumas, kas pravers šiaip gyvenime, darbe. Kaip sakoma, ką išmoksi ant pečių nenešiosi. Aš dabar gailiuosi, kad nemoku gerai rusų ar/ir lenkų kalbos, gramatikos, rašybos, nes vis pamatau dominančius skelbimus, bet trūksta būtent šių kalbų žinių.
Taip būna ne su visais mano ieškomų darbų reikalavimais sutinku, bet kaip tik stebiu skelbimus ir tų darbų, kurių dar negaliu gaut, kad pamatyti ko man trūksta ir ką išmokti reikia, kad ateityje galėčiau kandidatuoti į tokį darbą.
QUOTE(Bachure @ 2014 03 04, 12:14)
Vilniuje aptarnavime irgi rusų kalba reikalinga, lenkų mažiau reikalinga.
Tik nesuprantu šiek tiek vieno, einant dirbti į aptarnavimo sferą padavėja/pardavėja/administratore/vadybininke ir būti nepatenkintam, kad vien lietuvių kalbos nepakanka. Nepateisinu aš tu žmonių, kurie iš principo nešneka lietuvių kalba, nes čia jau nesąmonė irgi. Bet juk einant į darbą, kur reiks bendrauti su įvairiais žmonėmis, normalu, kad didelė tikimybė, jog teks nevien lietuvių kalba kalbėti. Gal užaugau aš kitaip, nes nuo mažens kalbu keletą kalbų, bet įvairių kalbų žinojimas, kaip ir kitos žinios yra privalumas, kas pravers šiaip gyvenime, darbe. Kaip sakoma, ką išmoksi ant pečių nenešiosi. Aš dabar gailiuosi, kad nemoku gerai rusų ar/ir lenkų kalbos, gramatikos, rašybos, nes vis pamatau dominančius skelbimus, bet trūksta būtent šių kalbų žinių.
Taip būna ne su visais mano ieškomų darbų reikalavimais sutinku, bet kaip tik stebiu skelbimus ir tų darbų, kurių dar negaliu gaut, kad pamatyti ko man trūksta ir ką išmokti reikia, kad ateityje galėčiau kandidatuoti į tokį darbą.
Na niekada nemaniau kad tokia svarbi rusų kalba... Kol nesusiduri, tol nepagalvoji. Taip pat galvojau kad užteks tiek, kiek moku, nes nesu visai žalia. O dabar belieka tiesiog mokytis ją ir išmokti kad galėčiau susikalbėti. Bet liūdina kad ji kartais kiša koją. Yra net tokių pokalbių buvę kad iškart būtent dėl rusų atmetė. Bet jie patys žino ir supranta, kad jaunimas ją tikrai mažiau moka negu senoji karta.
Rusų kalba ieškant darbo aptarnavime tikrai yra svarbi. Nebūtina gal mokėti filosofinius sakinius regzti bet elementarius žodžius, padedančius susikalbėti tai tikrai. Pati dirbau Klaipėdoje ir rusakalbių ateidavo laaabai daug. Vilniuje su lenkais kiek tekdavo susidurti, tai jie angliškai bandydavo kalbėti
Mūsų klaipėdiečių čia daug pati užaugau Klaipėdoje, šiuo metu Vilniuje gyvenu ir dirbu, bet teko studijų metais vasaros metu dirbti Klaipėdoje viešbutyje administratore, moku anglų ir vokiečių kalbas, rusų ne. Beja iš kitų trijų administratorių tik viena mokėjo rusų kalbą, nors visos dirbusios tuo metu už mane vyresnės buvo
Viešbutyje svečių būdavo įvairių, bet gi visų kalbų nemokėsi. Ir jei koks ispanas senučiukas angliškai tik vos vos, tai nereiškia, kad su juo neįmanoma susikalbėti. Puikiai supranta, jog visi neprivalo jo kalbos mokėti.
Kiek kitaip, jei dirbama versle, kur reikia tiksliai ir greitai kontaktuoti, kalbėti telefonu, ruošti dokumentus.
Viešbutyje svečių būdavo įvairių, bet gi visų kalbų nemokėsi. Ir jei koks ispanas senučiukas angliškai tik vos vos, tai nereiškia, kad su juo neįmanoma susikalbėti. Puikiai supranta, jog visi neprivalo jo kalbos mokėti.
Kiek kitaip, jei dirbama versle, kur reikia tiksliai ir greitai kontaktuoti, kalbėti telefonu, ruošti dokumentus.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 04, 13:07)
QUOTE(BonPari* @ 2014 03 04, 14:05)
Rusų kalba ieškant darbo aptarnavime tikrai yra svarbi. Nebūtina gal mokėti filosofinius sakinius regzti bet elementarius žodžius, padedančius susikalbėti tai tikrai. Pati dirbau Klaipėdoje ir rusakalbių ateidavo laaabai daug. Vilniuje su lenkais kiek tekdavo susidurti, tai jie angliškai bandydavo kalbėti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 03 04, 13:35)
Na niekada nemaniau kad tokia svarbi rusų kalba... Kol nesusiduri, tol nepagalvoji. Taip pat galvojau kad užteks tiek, kiek moku, nes nesu visai žalia. O dabar belieka tiesiog mokytis ją ir išmokti kad galėčiau susikalbėti. Bet liūdina kad ji kartais kiša koją. Yra net tokių pokalbių buvę kad iškart būtent dėl rusų atmetė. Bet jie patys žino ir supranta, kad jaunimas ją tikrai mažiau moka negu senoji karta.
Hmm pagal rusų kalbos mokėjimą beveik prie senosios kartos priskirta būčiau , o "ant nosies" tik 26, bet puikiai suprantu tai. Turiu pažįstamų vyresnių, kurie nemoka rusų arba vos vos tik. Teko girdėt "ai iš Vilniaus, tai aišku moki rusų kalbą", nors nepastebėjau tokio dėsningumo.
Manau, gal ir jauni pastebi, kas reikalinga iš kalbų ir kitokių žinių ir mokosi ko nežino dar, dirbti tai reikia
Senokai berašiau, bet temą seku ir laikau kumščius už visas ieškančias darbo .
Žiūriu kalbate apie rusų kalbą. Vilniuje išties ji yra labai "einama". Vien jau pasivaikščiojus po mano gyvenamą rajoną pastebėtum, kad jame gyvena ne mažiau trečdalio (kartais atrodo, kad net pusė ) rusakalbių žmonių. Ką besakytum, bet sostinėje rusų kalbos mokėjimas išties palengvina gyvenimą. Visuose darbuose, kuriuose dirbau, rusų kalbos taip pat reikėjo. Jei ne kasdien, tai kartą į savaitę tikrai. Tad, jei turite galimybę pagilinti šios kalbos žinias ar ją išmokti nuo pagrindų, patariu tą padaryti, nes darbo paieškose užsidėsite sau papildomą pliusą .
Žiūriu kalbate apie rusų kalbą. Vilniuje išties ji yra labai "einama". Vien jau pasivaikščiojus po mano gyvenamą rajoną pastebėtum, kad jame gyvena ne mažiau trečdalio (kartais atrodo, kad net pusė ) rusakalbių žmonių. Ką besakytum, bet sostinėje rusų kalbos mokėjimas išties palengvina gyvenimą. Visuose darbuose, kuriuose dirbau, rusų kalbos taip pat reikėjo. Jei ne kasdien, tai kartą į savaitę tikrai. Tad, jei turite galimybę pagilinti šios kalbos žinias ar ją išmokti nuo pagrindų, patariu tą padaryti, nes darbo paieškose užsidėsite sau papildomą pliusą .