Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

Nusprendžiau siųsti CV ir motyvacinį laišką įmonėms, kurios šiuo metu neieško darbuotojų. Norėjau paprašyti patarimo, kaip pačiam laiške pasiteirauti dėl laisvų darbo vietų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rasmusiukas @ 2014 02 19, 16:33)
Nusprendžiau siųsti CV ir motyvacinį laišką įmonėms, kurios šiuo metu neieško darbuotojų. Norėjau paprašyti patarimo, kaip pačiam laiške pasiteirauti dėl laisvų darbo vietų blush2.gif

Aš tai rašau maždaug taip, kad "Domiuosi įsidarbinimo galimybėmis Jūsų įmonėje"
Atsakyti
QUOTE(rasmusiukas @ 2014 02 19, 17:33)

Būtų efektyvu pridėti ir po kokį sakinį, kodėl šioje konkrečioje įmonėje norite darbintis - traukia veiklos pobūdis, sutampa vertybės (skelbiamos jų internetiniame puslapyje), dar kažkas.. Kokių pozicijų tikitės šioje įmonėje, kodėl šioje pozicijoje dirbtumėte puikiai (motyvacija, patirtis, kompetencijos...).

Ne daugiau pastraipos, bet kad sakiniai nebūtų "bedvasiai".
Atsakyti
Ryt keliauju į du paskutinio etapo pokalbius skirtingose įmonėse ir vis dar niekaip neapsisprendžiu, kur labiau norėčiau doh.gif Atrodytų, o tai bėda, džiaugtis reikia, kad išvis darbą pasiūlytų, tačiau, jei jau rinktis, tai noriu ilgam ir teisingai.. Ir dar labai finansinis klausimas neduoda ramybės, bijau, kad ten, kur labiau norėčiau pagal kitus kriterijus alga bus mažoka (dar neatskleidė tikslių sumų nei vienur, nei kitur).. O tas 'pasikelti algą su laiku', na ne visada būna taip ir ne visuose darbuose.. Dvejoju baisiai doh.gif Taip noriu džiaugtis savo pasirinkimu, pasirinkti teisingai, susidėlioti prioritetus..
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 19, 17:20)
Aš jau nebežinau. Žiauriai koją kiša kad neturiu jokios darbo patirties. Jaučiuos kaip ne žmogus doh.gif Kai kurie tokių nesąmonių klausinėja, kreivai žiūri, aišku ne visi. Po mokslų padariau didelę klaidą, kad iki šiol neįsidarbinau, man jau gėda net į tuos pokalbius vaikščioti. O tiesiog taip išėjo ir viskas... Pagalvojau, kad jau teks kurti istorijas apie savo darbinę patirtį, tik bėda ta, kad neturiu sodros pažymėjimo, tad ne kažin ką sumeluosi, kai darbins, išaiškės  unsure.gif Jau nebežinau ką daryti, moksleivė būdama nedirbau, mokydamasi nedirbau, nes norėjau koncentruotis į mokslus, o po mokslų taip pasidariau kad labai gėda, vasarą bus antri metai kaip esu baigusi kolegiją blush2.gif Anksčiau dar ne toks tarpas buvo, o dabar ką galiu pasakyt - gėda man  verysad.gif

Aš ne per seniausiai baigiau, ir studijų metu taip pat nedirbau.. ir taip nesmagu dėl to dabar, nes dauguma darbdavių to nesupranta... kaip čia taip! o mano nuomone, jei aš turiu galimybę susitelkt į mokslus, tai ja ir naudojuosi.. nors kita vertus negaliu sakyt kad rankas sudėjus sėdėjau, vasaromis dirbdavau kaime, pas tėvus biggrin.gif biggrin.gif bet tai vėl daugeliui ne patirtis ir ne argumentas..

CV siuntinėt pradėjau dar prieš baigdama, tai tada dar sulaukdavau kvietimų į pokalbius, o dabar nieko, ir imu jaustis beviltiškai. Labai bijau, kad ištiks tavo likimas. Nežinau, tada gal geriau išvažiuot, užsieny visiems vienodai tavo išsilavinimas, nes čia dar ir pajuokų gali sulaukt su magistru sėdėdama kasoj..
Atsakyti
merginos, nenuleiskit rankų, amžinai juk vis tiek nenedirbsit 4u.gif

aš jau iš po savo pokalbių, na ir ką, labai paprastai susidėliojo prioritetai ir pasirinkimai, be reikalo nerimavau.. Viliuosi gerų žinių smile.gif belieka laukti..

beje, darbo skelbimų kažko apmažėjo, tokių paklausių.. Šią savaitę nei vieno neišsiunčiau..
Atsakyti
QUOTE(katastrofija @ 2014 02 20, 15:01)
Aš ne per seniausiai baigiau, ir studijų metu taip pat nedirbau.. ir taip nesmagu dėl to dabar, nes dauguma darbdavių to nesupranta... kaip čia taip! o mano nuomone, jei aš turiu galimybę susitelkt į mokslus, tai ja ir naudojuosi.. nors kita vertus negaliu sakyt kad rankas sudėjus sėdėjau, vasaromis dirbdavau kaime, pas tėvus biggrin.gif biggrin.gif bet tai vėl daugeliui ne patirtis ir ne argumentas..

CV siuntinėt pradėjau dar prieš baigdama, tai tada dar sulaukdavau kvietimų į pokalbius, o dabar nieko, ir imu jaustis beviltiškai. Labai bijau, kad ištiks tavo likimas. Nežinau, tada gal geriau išvažiuot, užsieny visiems vienodai tavo išsilavinimas, nes čia dar ir pajuokų gali sulaukt su magistru sėdėdama kasoj..

Bet kaip suprantu dar nedaug laiko praėjo nuo tavo mokslų baigimo. Dar ne viskas prarasta ;D

O man dabar dviprasmiška situacija, jau reikia eiti dirbti praktiškai bet ką, ir džiaugtis jei kažkas priimtų, vis kažkokios pajamos. Bet įlindus į tokį ratą galiu ir nebeišlysti, geresniam darbui vistiek patirties neprikaupsiu. O mano situacija nėra ta kad nebūtų ko valgyt ir bet koks darbas gerai, aš noriu išmokti naujų dalykų, patobulėti, noriu dirbti ir kaupti patirtį. O į geresnį darbą niekas neima, nėra pakankamai įgūdžių, užsienio kalbos ne pati stipriausia mano pusė, taip pat nesu itin komunikabili, per pokalbius ne visada pavyksta atsiskleisti, laisvai pakalbėti ir atsiskleisti... Bet nesu ir visiškai beviltiška, daug žinių ir patirties gavau studijų metais. Apskritai esu vidutiniokė, o į gerus darbus norint patekt turi būti geriausias. unsure.gif
Atsakyti
Teisybės ieškotoja, manau kalbos yra ta sritis, kur tikrai galima patobulėti ir turėti pranašumą wink.gif suprantu, nes pati čia turiu silpną vietą, bet jei ilgai nedirbčiau tikrai pasistengčiau būtent čia, dar manau kokie kursai padėtų, buhalterijos ar pan., jei lėšos leidžia smile.gif o kalboms mokytis išvis interneto pakanka ir literatūrą skaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 19, 14:20)
Aš jau nebežinau. Žiauriai koją kiša kad neturiu jokios darbo patirties. Jaučiuos kaip ne žmogus doh.gif Kai kurie tokių nesąmonių klausinėja, kreivai žiūri, aišku ne visi. Po mokslų padariau didelę klaidą, kad iki šiol neįsidarbinau, man jau gėda net į tuos pokalbius vaikščioti. O tiesiog taip išėjo ir viskas...

QUOTE(katastrofija @ 2014 02 20, 14:01)
Aš ne per seniausiai baigiau, ir studijų metu taip pat nedirbau.. ir taip nesmagu dėl to dabar, nes dauguma darbdavių to nesupranta...

Merginos, o nesvarstot galimybės pasisiūlyti atlikti praktiką? Dabar nemažai skelbimų tuose pačiuose darbo portaluose, kad įmonės priimtų praktikai. Manau, jei galimybės leidžia dirbti ir negauti atlyginimo kelis mėnesius tai vis geriau nei toliau beviltiškai laukti. O atlikus praktiką, gal ir koks darbelis atsiras. Manau būtų užsikabinimas wink.gif

QUOTE(Digse @ 2014 02 20, 14:43)
aš jau iš po savo pokalbių, na ir ką, labai paprastai susidėliojo prioritetai ir pasirinkimai, be reikalo nerimavau.. Viliuosi gerų žinių smile.gif belieka laukti..

Na, ir kaip viskas susidėliojo? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(limpopooo @ 2014 02 21, 11:01)
Na, ir kaip viskas susidėliojo? smile.gif

Tiesiog nuėjus į vieną iš pokalbių pasimatė, kad tikrai nenorėčiau ten dirbti.. O kitam - viskas tiko 4u.gif
Atsakyti
[quote=limpopooo,2014 02 21, 10:01]
Merginos, o nesvarstot galimybės pasisiūlyti atlikti praktiką? Dabar nemažai skelbimų tuose pačiuose darbo portaluose, kad įmonės priimtų praktikai. Manau, jei galimybės leidžia dirbti ir negauti atlyginimo kelis mėnesius tai vis geriau nei toliau beviltiškai laukti. O atlikus praktiką, gal ir koks darbelis atsiras. Manau būtų užsikabinimas wink.gif

Bėda ta, kad praktikoms reikalinga trišalė sutartis, t.y. turi studijuoti kur nors, turbūt teisiškai kitaip negali apiforminti, kad žmogus už dyką dirbtų... Taip kad čia tik dar besimokantiems išeitis, bent jau kaip aš suprantu.
Atsakyti
[quote=legacy,2014 02 21, 14:22]
[quote=limpopooo,2014 02 21, 10:01]

Bėda ta, kad praktikoms reikalinga trišalė sutartis, t.y. turi studijuoti kur nors, turbūt teisiškai kitaip negali apiforminti, kad žmogus už dyką dirbtų... Taip kad čia tik dar besimokantiems išeitis, bent jau kaip aš suprantu.
[/quote]
jei neklystu, jau yra pakeitimas, kad pakanka dvišalės sutarties.. Ar dar tik svarstomas g.gif
Atsakyti