Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(pumpica @ 2014 02 13, 21:54)
oho  biggrin.gif cia labai aktyviai...
as ieskau darbo grubiai trys menesiai. Buvau tik 4 pokalbiuose  biggrin.gif Bet as labai labai atsirenku kur siusti  blush2.gif man kol kas nera butinybes truks-plys dirbti, tad bet kur nesiunciu.
Del foto. Pradzioje siunciau be foto CV. Paskui idejau. Mano CV patalpintas portale cvbankas, ir ten idejau foto. Nuo to laiko suaktyvejo CV perziuriu skaicius, buvo net skambuciu is imoniu, i kurias nesiunciau CV g.gif Foto normali, eiline..

Gal kas zinote, ar CV banke kiekvienas norintis darbdavys gali perziureti CV? Nes zinau, kad Cv online reikedavo moketi nemazus pinigelius, kad leistu darbdaviui prisijungti prie sistemos.
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2014 02 13, 22:54)
oho  biggrin.gif cia labai aktyviai...
as ieskau darbo grubiai trys menesiai. Buvau tik 4 pokalbiuose  biggrin.gif Bet as labai labai atsirenku kur siusti  blush2.gif man kol kas nera butinybes truks-plys dirbti, tad bet kur nesiunciu.
Del foto. Pradzioje siunciau be foto CV. Paskui idejau. Mano CV patalpintas portale cvbankas, ir ten idejau foto. Nuo to laiko suaktyvejo CV perziuriu skaicius, buvo net skambuciu is imoniu, i kurias nesiunciau CV g.gif Foto normali, eiline..

Pas mane labai panasi situacija, naujo darbo ieskau nelabai aktyviai (nes turiu darba), bet ieskau smile.gif Idejus savo CV i ta pati portala ir pastebejau, kad kai idejau su foto (foto ne dokumentine, o paprasta, kur zinoma tik veidas matosi), tai sulaukiu skambuciu is imoniu, i kurias net nekanditavau, ir siaip matau, kad vis perziuri mano CV imones. Bet as pastebejau, jei pakoreguoju savo CV is kart daugiau imoniu perziuri ji, gal kai pakoreguoji jis pasikelia i virsu g.gif
Tiesa, bet kai ejau i pokalbius su imonem, kurios pacios mane susirado, tai nuejus jokiu prioritetu nepajauciau, nors maniau ju bus, vistik jie mane susirado, ne as jiem suliausi, bet nuejus sako: "Jusu Cv parasyta, kad norite DU tokio ...., bet mes jums pradziai galesime moketi tik ...., o toliau ziuresime" Nu labas, tai jei tu susiradai ta CV perskaitej jei tinka mano keliami reikalavimai suo atveju DU, tai skambini, jei ne ieskai kito kandidato, atvirkstinis variantas kai as siuciu CV, o cia ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Melajja: 14 vasario 2014 - 08:46
QUOTE(Melajja @ 2014 02 14, 09:44)
Pas mane labai panasi situacija, naujo darbo ieskau nelabai aktyviai (nes turiu darba), bet ieskau  smile.gif  Idejus savo CV i ta pati portala ir pastebejau, kad kai idejau su foto (foto ne dokumentine, o paprasta, kur zinoma tik veidas matosi), tai sulaukiu skambuciu is imoniu, i kurias net nekanditavau, ir siaip matau, kad vis perziuri mano CV imones. Bet as pastebejau, jei pakoreguoju savo CV is kart daugiau imoniu perziuri ji, gal kai pakoreguoji jis pasikelia i virsu  g.gif
Tiesa, bet kai ejau i pokalbius su imonem, kurios pacios mane susirado, tai nuejus jokiu prioritetu nepajauciau, nors maniau ju bus, vistik jie mane susirado, ne as jiem suliausi, bet nuejus sako: "Jusu Cv parasyta, kad norite DU tokio ...., bet mes jums pradziai galesime moketi tik ...., o toliau ziuresime" Nu labas, tai jei tu susiradai ta CV perskaitej jei tinka mano keliami reikalavimai suo atveju DU, tai skambini, jei ne ieskai kito kandidato, atvirkstinis variantas kai as siuciu CV, o cia ne.

As turiu ir irgi pora kartu esu nuejusi, kai mane patys susirado..bet velgi nepasiule nieko ypatingo, del ko mesciau esama darba...ieskoti nauju klientu nenoriu, o dazniausiai toki darba siulo...taigi as vis dar paieskose...turiu nemenka trukuma, nelabai moku rusu kalba...suprantu daug maz, bet atsakyti ar rasyti butu pravalas lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš siuntinėjau ir be foto, ir su, nepastebėjau didelio skirtumo nei skambučiuose, nei peržiūrose g.gif

kai pradėjau ieškotis darbo, aišku, žiūrėjau, kur siunčiu, bet labai atidžiai neanalizavau skelbimų, bet pastebėjau, kad ir nekvietė paskui ten, kur būčiau nelabai norėjus biggrin.gif

tikrai pritariu pasisakiusioms, kad dažnai tie, kurie patys susiranda tavo cv ir skambina, dažniausiai (mano atveju visada) neturi nieko gero pasiūlyti nei atlyginimo, nei pačio darbo prasme.

šiandieninis pokalbis praėjo puikiai bigsmile.gif jau kyla klausimas, o ką daryti tarkim, jei ir vienur, ir kitur nori dirbti, ir pasiūlo greičiau vienur, bet gal dar nori sulaukti atsakymo iš kitur, kaip tada atsakyti? Kad dar laukiu atsakymo iš kitos įmonės, palaukit manęs biggrin.gif Sakys na tai laukit, yra ir kitų norinčių? biggrin.gif Nors jei taip pasakytų, turbūt reikštų, kad renkasi ne būtent mane, o bile darbuotoją, tai gal nieko ir neprarasčiau?

į ką tarkim orientuotis, kur dėti didesnį pliusą - algai, įmonės 'vardui', pirmam įspūdžiui? darbai savo specifika būtų panašūs, nors ir skiriasi jų esmė... doh.gif
Atsakyti
Sakykite, o jeigu uzdirbu db ,,i rankas" 1400 (cia su priedu, kuri kai nori nuima 200Lt, taigi alga i rankas buna pastovi 1200), ar galima tiketis rasti darbeli su popieriais gaunant 1500? ar siais laikais situacija kitokia 4u.gif
Atsakyti
[quote=Digse,2014 02 14, 13:05]

šiandieninis pokalbis praėjo puikiai bigsmile.gif jau kyla klausimas, o ką daryti tarkim, jei ir vienur, ir kitur nori dirbti, ir pasiūlo greičiau vienur, bet gal dar nori sulaukti atsakymo iš kitur, kaip tada atsakyti? Kad dar laukiu atsakymo iš kitos įmonės, palaukit manęs biggrin.gif Sakys na tai laukit, yra ir kitų norinčių? biggrin.gif Nors jei taip pasakytų, turbūt reikštų, kad renkasi ne būtent mane, o bile darbuotoją, tai gal nieko ir neprarasčiau?

Nu, bet jus paziurekit is ju puses, cia tas pats kas darbdavys jum pasakytu: Priimsim jus, jei kita kandidate, esanti pirmoj vietoj atsisakys (is bedos). Nesmagu buti antram, manau, ir ta imone nenoretu buti pasirinkta is bedos.
As taip tikrai nesakyciau, jau geriau pasiskambinkit i ta imone, is kurios ats. dar nesulaukete ir pasakykit situacija, kad skubiau duotu ats. del tinkamumo.
Papildyta:
QUOTE(ofiso mergaite @ 2014 02 14, 13:42)
Sakykite, o jeigu uzdirbu db ,,i rankas" 1400 (cia su priedu, kuri kai nori nuima 200Lt, taigi alga i rankas buna pastovi 1200), ar galima tiketis rasti darbeli su popieriais gaunant 1500? ar siais laikais situacija kitokia  4u.gif

tai ziurint koks tas darbas "su popieriais" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Melajja @ 2014 02 14, 14:55)
tai ziurint koks tas darbas "su popieriais"  smile.gif

Db dirbu vandens ir silumos ukyje...Esu baigus verslo administravima KTU..Pagal specialybe niekad nedirbau...bet jau noris pokyciu...aisku baigta specialybe plati...neaisku i kokias pareigas su tokia profesija gali kandidatuot....Ko nenoriu, tai darbo, kai reikia ieskoti nauju klientu kaip dabar labai populiaru...
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 02 14, 13:05)
į ką tarkim orientuotis, kur dėti didesnį pliusą - algai, įmonės 'vardui', pirmam įspūdžiui? darbai savo specifika būtų panašūs, nors ir skiriasi jų esmė... doh.gif

imone, darbo pobudis, perspektyvos. Alga yra kintantis dalykas, o stai pacios imones nepakeisi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 13, 16:34)
Tokių žudančių pokalbių būna, kad šakės  doh.gif Paskambina, sako va čia žiūriu į CV, nematau darbo patirties, sakau nėra. Dar šimtą kartų perklausė, sako niekur niekur nesat dirbusi, ne sakau. Tai sako iš ko gyvenat, valgot  ohmy.gif Mane tokie "nužudo". Koks reikalas iš ko gyvenu, ką dabar imsiu pasakotis...  schmoll.gif

Mane irgi pribaigia kai kurie klausimai doh.gif Skambina kur siunciau CV, atitinku reikalavimus: issilavinimas, gera lenku kalba, patirtis. Daugiau nieko nepraso, bet kai pasakmbina pradeda issiknisinet: o tai ispanu kalba mokat? Nemokat? O gal prancuzu? Ne???? O italu???
Taip ir norisi pasakyt: asile tu, gi parasiau kokias kalbas moku, 3 uzsienio isvardintos, kazin kiek pats moki?
Atsakyti
ofiso mergaite, tikrai galima, už mažiau net nesidairyčiau... ot tie išlepę darbdaviai doh.gif

gal ir tiesą sakot, turbūt 'išsirinksiu' vieną vietą, kur labiausiai norėčiau ir jei sulauksiu kito pasiūlymo, sutiksiu biggrin.gif bet paskambinsiu į norimą ir paklausčiau primygtinai biggrin.gif o ką daryt...

gerai sakot, kad alga ne rodiklis smile.gif tikrai. Tada rinksiuos pagal įmonę blush2.gif man 'prekinė' išvaizda jos, pirmas įspūdis, 'svoris' įmonės tikrai svarbu.. Žinoma, labai svarbi ir darbo aplinka, žmonės, darbo pobūdis, ar nėra pastovių viršvalandžių, ar bosas ne despotas ir t.t. Bet to jau nesužinosi prieš įsidarbindama. Nors manau įmanoma įtarti..

dar dėl atlyginimo - gerai, kai jis skiriasi 100-200, na bet jei keliais, tai dar gerai pagalvočiau.. Neuždirbu kelių tūkstančių, kad tai nieko nereikštų. Arba jei darbdavys kategoriškai nesutinka pridėti bent tų poros šimtų prie siūlomo atlyginimo, jei tai rodiklis renkantis darbuotoją, tai ką aš žinau g.gif Įtartinai atrodo. Taip, darbdaviai irgi ne aukso puode sėdi, bet man gyventi irgi norisi, o ne vien jiems duoną ir pelną uždirbti.
Atsakyti
Aš ir jungiuos prie ieškančiųjų darbo 4u.gif esu pagal specialybę dirbus 3 metus, kai studente buvau, vėliau porai metų į užsienį išvykau. Tai vat šiaip man įdomu tos, kurios grįžtat iš užsienio ir ieškote darbo Lietuvoje kaip atsakote į klausimą: "Kodėl grįžot iš užsienio"? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sofija* @ 2014 02 13, 22:38)
Gal kas zinote, ar CV banke kiekvienas norintis darbdavys gali perziureti CV? Nes zinau, kad Cv online reikedavo moketi nemazus pinigelius, kad leistu darbdaviui prisijungti prie sistemos.

cvbankas.lt, cvonline.lt ir kiti darbo skelbimų portalai yra mokami, t.y.reikia mokėti tiek už skelbimo patalpinimą, tiek už naršymą ieškant CV... Todėl ne visi darbdaviai kelia į populiarius portalus savo skelbimus arba viešina pigesniais būdais, pvz savo svetainėse, darbo biržos puslapyje ir pan. smile.gif
Atsakyti