Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Laimė @ 2014 02 11, 10:59)
Laba diena,

gal kuri esate dalyvavusi pokalbyje Omnitel bendrovėje į aukštesnes pozicijas (na turiu omeny ne konsultantės). Būtų įdomu sužinoti kaip vyksta pas juos pokalbiai.
Šiuo metu dirbu, seniai nedalyvavau atrankose, kažkaip sugalvojau, kad reikia nuo savęs "dulkes" nupūsti ir kažkur pajudėti. Dabar kai paskambino ir pakvietė į pokalbį net "nusigandau" biggrin.gif

O tas jaudulis dėl pokalbio smile.gif
Teko prieš kokius 3 metus būti pokalbyje dėl marketingo asistentės pozicijos. Pokalbyje dalyvavo 2 moteris, rodos viena tiesiogiai iš skyriaus, kita iš susijusio ar pan., tai klausimai ir eiga buvo gana standartiniai, bendravo maloniai. Nedaug ką prisimenu, tik atminty išliko kaip malonus, geras pokalbis bei kaip ir žadėjo pranešė, kad tolimesniam etapui manęs neatrinko(man čia irgi pliusas, nes teko iš kitų didelių tarptautinių įmonių taip ir negaut nė laiško, kad manęs neatrinko)
Atsakyti
QUOTE(Bachure @ 2014 02 11, 10:53)
O tas jaudulis dėl pokalbio smile.gif
Teko prieš kokius 3 metus būti pokalbyje dėl marketingo asistentės pozicijos. Pokalbyje dalyvavo 2 moteris, rodos viena tiesiogiai iš skyriaus, kita iš susijusio ar pan., tai klausimai ir eiga buvo gana standartiniai, bendravo maloniai. Nedaug ką prisimenu, tik atminty išliko kaip malonus, geras pokalbis bei kaip ir žadėjo pranešė, kad tolimesniam etapui manęs neatrinko(man čia irgi pliusas, nes teko iš kitų didelių tarptautinių įmonių taip ir negaut nė laiško, kad manęs neatrinko)

ačiū už pasidalinimą patirtim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Laimė @ 2014 02 11, 22:24)
ačiū už pasidalinimą patirtim smile.gif

Esu dalyvavusi prieš kokius 4 mėn. dėl klientų balso tyrimo vadybininkės pozicijos. Yspūdžiai taip pat tik teigiami. Dalyvavo personalo žmogus ir iš skyriaus - pokalbis vyko labai maloniai, tikrai nesistengė sukelti streso. Po pokalbio buvo testas ir paskui jie su atsakymu užtruko ilgiau nei žadėjo, todėl pasirinkau kitą pasiūlymą. Sėkmės!
Atsakyti
Sveikos smile.gif as darbeli turiu, bet dirbu ne pagal specialybe...Gal kuri yra baigusi verslo adminitravima?I kokias vietas galima butu kandidatuoti?aciu smile.gif jeigu ne i ta tema parasiau tai atsiprasau
smile.gif
Atsakyti
Man vis kliūna tos foto gyvenimo aprašyme.
Čia daug kas teigia, jog prisegi foto, geriau įsimena darbdavys, ir pan. Nemanau kad visada būtent todėl reikia nuotraukos. Pavyždžiui aš kreipiausi į įmones kurios neieško darbuotojų. Na ir buvo kas prašė su nuotrauka. Tai kaip tai aiškinti?? Tikrai ne tuom kad nepasimestų tarp cv ir darbo pokalbių. Mano nuomonė tokia kad visi tie CV su nuotraukom tam, kad kai kurie renkasi žmogų pagal išvaizdą!
Nežinau, gal aš neteisi ax.gif Bet asmeniškai nemėgstu siuntinėt su nuotrauka. Nesijaučiu jokia gražuole, ir net savotiškai užgauna kad reik nuotraukos, nes nemalonu kai renkasi pagal išvaizdą. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 13, 16:11)
Man vis kliūna tos foto gyvenimo aprašyme.
Čia daug kas teigia, jog prisegi foto, geriau įsimena darbdavys, ir pan. Nemanau kad visada būtent todėl reikia nuotraukos. Pavyždžiui aš kreipiausi į įmones kurios neieško darbuotojų. Na ir buvo kas prašė su nuotrauka. Tai kaip tai aiškinti?? Tikrai ne tuom kad nepasimestų tarp cv ir darbo pokalbių. Mano nuomonė tokia kad visi tie CV su nuotraukom tam, kad kai kurie renkasi žmogų pagal išvaizdą!
Nežinau, gal aš neteisi ax.gif Bet asmeniškai nemėgstu siuntinėt su nuotrauka. Nesijaučiu jokia gražuole, ir net savotiškai užgauna kad reik nuotraukos, nes nemalonu kai renkasi pagal išvaizdą.  schmoll.gif

Man irgi tas nuotraukos reikalavimas kartais atrodo nekaip, ypač jei darbe minimalus bendravimas arba išvis nėra su klientais, žmonėmis ne iš biuro. Jei darbas aptarnavimo sferoje, su klientais ir pan., tai tada jau suprantamiau, nes na kaip bebūtų, bet išvaizda svarbi aptarnavimo srityje, kaip vienoje įmonėje man sakė"tu mūsų administratorė, vizitinė kortelė įmonės" biggrin.gif. Turiu CV variantą su nuotrauka, jei kartais dominančiam darbui reiktų tokio, nuotrauka paprasta, dokumentinė.
Esu dirbusi administratore viešbutyje, biure, tai ten kur priėmė CV buvo siųsta be nuotraukos. Kai siunčiau CV su nuotrauka irgi buvau pakviesta į pokalbį. Nepastebėjau, kad skirtusi pokalbių kiekis nuo to ar CV buvo su ar be nuotraukos.
Atsakyti
O aš manau, kad kartais iš nuotraukos galima sužinoti šį tą apie patį žmogų, todėl suprantu darbdavių norą pamatyti, kaip kandidatas atrodo. Pati visur siunčiu su foto, ir jei būčiau darbdavė, irgi norėčiau matyti ne tik gyvenimo aprašymus, bet ir nuotraukas, kad geriau įsivaizduočiau, koks žmogus kreipiasi.
Atsakyti
Tokių žudančių pokalbių būna, kad šakės doh.gif Paskambina, sako va čia žiūriu į CV, nematau darbo patirties, sakau nėra. Dar šimtą kartų perklausė, sako niekur niekur nesat dirbusi, ne sakau. Tai sako iš ko gyvenat, valgot ohmy.gif Mane tokie "nužudo". Koks reikalas iš ko gyvenu, ką dabar imsiu pasakotis... schmoll.gif
Atsakyti
Truputis statistikos iš mano varpinės biggrin.gif Mano darbo paieškos jau tęsiasi ketvirta savaitė (tiek laiko siuntinėju cv)

Pirmąją savaitę turėjau vieną pokalbį (pati nuvažiavau į įmonę, nes žinojau, kad reikia žmogaus ir ten anksčiau esu ėjus į pokalbius, bet atsisakiau toliau kandidatuoti, nes sulaukiau kito pasiūlymo).

Antrąją ėjau į 4 pokalbius - dveji buvo įmonėse, kur aš šiaip nenorėčiau dirbti dėl darbo specifikos ir pačios įmonės blush2.gif Kiti dveji - "normalūs" darbai, deja, vienam iškart pasakė, kad netinku, o iš kito nesulaukiau skambučio jau antra savaitė, na tai irgi tikriausiai netinku. Sulaukiau dviejų skambučių su pasiūlymais, kuriuos atmečiau vėlgi dėl darbo specifikos...

Trečią savaitę nebuvau nei vienam pokalbyje schmoll.gif Sulaukiau tik skambučio iš atrankos kompanijos dėl dviejų pozicijų, bet iškart telefonu paklausė dėl algos, tai atsisakiau, nes pasiūlė per mažai (~1500) blush2.gif

Ketvirtą (šią) savaitę buvau antrame pokalbyje iš pirmos savaitės ir dar va ryt eisiu į kitą pokalbį smile.gif

Kažkaip tikėjausi aktyviau, kad viskas bus ir 'rezultatyviau' unsure.gif Bet ir nenoriu dirbti su naujom klientų paieškom ir pan... Noriu "rimtos" įmonės, "normalių" pareigų blush2.gif Ne vadovaujančių... Pačios minusai - darbo patirtis tik mažiau nei dveji metai, nemoku rusų doh.gif Bet moku anglų kalbą, turiu 'gerą' aukštąjį išsilavinimą, esu be vaikų, netekėjusi biggrin.gif Gražiai rašau motyvacinius, mano cv tvarkingas.

Kaip sekasi kitoms, kokiose srityse ieškote? Kaip dažnai vaikštot į pokalbius, kiek laiko ieškot, kokie reikalavimai būsimam darbui? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 13, 18:34)
Tokių žudančių pokalbių būna, kad šakės  doh.gif Paskambina, sako va čia žiūriu į CV, nematau darbo patirties, sakau nėra. Dar šimtą kartų perklausė, sako niekur niekur nesat dirbusi, ne sakau. Tai sako iš ko gyvenat, valgot  ohmy.gif Mane tokie "nužudo". Koks reikalas iš ko gyvenu, ką dabar imsiu pasakotis...  schmoll.gif

Uzjauciu, taip ir gaunasi uzburtas ratas. Nera darbo patirties, o jos neina igyti, nes darbdaviai stebisi, kad niekada nedirbai schmoll.gif Tiesa sakant, studijuodama labiausiai ir bijau, kad man taip bus, laimei, radau sioki toki darbeli dar 3 kurse.
Atsakyti
QUOTE(Digse @ 2014 02 13, 18:53)
Truputis statistikos iš mano varpinės biggrin.gif Mano darbo paieškos jau tęsiasi ketvirta savaitė (tiek laiko siuntinėju cv)

Manau visai neblogi rezultatai 4u.gif . Kitu menesiu menesius nekviecia i pokalbius. Idomu butu pamatyti Jusu CV.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Sofija*: 13 vasario 2014 - 21:43
QUOTE(Digse @ 2014 02 13, 18:53)
Truputis statistikos iš mano varpinės biggrin.gif

oho biggrin.gif cia labai aktyviai...
as ieskau darbo grubiai trys menesiai. Buvau tik 4 pokalbiuose biggrin.gif Bet as labai labai atsirenku kur siusti blush2.gif man kol kas nera butinybes truks-plys dirbti, tad bet kur nesiunciu.
Del foto. Pradzioje siunciau be foto CV. Paskui idejau. Mano CV patalpintas portale cvbankas, ir ten idejau foto. Nuo to laiko suaktyvejo CV perziuriu skaicius, buvo net skambuciu is imoniu, i kurias nesiunciau CV g.gif Foto normali, eiline..
Atsakyti