Aš pamenu, kad baigusi kolegiją ieškojausi darbo ir buvo paieškos labai nesėkmingos.Nusivylusi užėjau į kavinę, kur buvo skelbimas ieškoma padavėjų...Plius patirties turėjau, nes dirbdavau padavėja tai vasarą, tai papildomai kur nors. Direktorius pažiūrėjo į CV, pamatė "aukštasis" ir dar teisininkė sako tai kodėl tokia protinga nori dirbt tik padavėja? niekaip neįtikinau jo, kad noriu dirbt padavėja. Taip kad man atrodo, jei tikrai apsisprendėt siūsti CV į kasisninkės vietas, išsilavinimo nerašykit, arba jei galimybės leidžia, ieškokite darbo tokio, pagal išsilavinimą, nebent būtų sunku dėl finansų.
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 04, 15:52)
va kažkas priima, ir tada , galva aukštai, atsakomybės nulis, nes aš vaikus auginu, šokit visi apie mane, imu NP, mamadieniai, bendradarbiai pavaduokit,
Nereiktų jau taip apibendrint. Ne kiekviename darbe yra būtinas betarpiškas buvimas darbo vietoje, o jei jau pasiimi NP ar mamadienius, ne kiekviename darbe tave tenka kažkam pavaduoti. Aš asmeniškai imu nedarbingumą, jei vaikas serga, taip pat imu mamadienius, kurie man pagal įstatymą priklauso ir dėl to nenukenčia nei darbdavys, nei kiti darbuotojai, nes visus darbus susidėlioju taip, kad niekam už mane mano darbų nudirbt nereiktų.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 02 04, 13:40)
cia svarbu ne kiek metu augino vaika, o kiek metu zmogus dirbo. Gal nepatikesit, bet kai kuriems darbdaviams svarbu darbo patirtis. Tikra. Ne ant popieriaus.
Pavyzdys. I musu darba buvo priimta moteris, kuri nepasisake, kad nescia, o kadangi stora, tai kazkaip niekas ir negalvojo. isdirbo 2 men. ir isejo i dekreta. Po 3 metu musu darbo vietos buvo likviduotos. Jos irgi. Oficialiai gaunasi, kad ji dirbus virs 3 metu. O realiai? Realiai ji tuos 2 men. tik mokesi, tik megino dirbt, bet atsakingu darbu niekas jai tada dar nepatikejo. Kodel darbdavys neturi teises issiaiskinti dirbus ji tuos 3 metus ar ne? ai, nu jo, ji namie tobulinosi
nebutinai prarada, bet kartais neigyja. Ne viska galima ismokt ir suzinot namie sedint, net ir labai norint. Ir kazkaip nelabai tiksisi, kad visos vaikus augindamos turi laiko ir noro visus tuos metus dar ir istatymus studijuot ar kas ju darbe aktualu.
Pavyzdys. I musu darba buvo priimta moteris, kuri nepasisake, kad nescia, o kadangi stora, tai kazkaip niekas ir negalvojo. isdirbo 2 men. ir isejo i dekreta. Po 3 metu musu darbo vietos buvo likviduotos. Jos irgi. Oficialiai gaunasi, kad ji dirbus virs 3 metu. O realiai? Realiai ji tuos 2 men. tik mokesi, tik megino dirbt, bet atsakingu darbu niekas jai tada dar nepatikejo. Kodel darbdavys neturi teises issiaiskinti dirbus ji tuos 3 metus ar ne? ai, nu jo, ji namie tobulinosi
nebutinai prarada, bet kartais neigyja. Ne viska galima ismokt ir suzinot namie sedint, net ir labai norint. Ir kazkaip nelabai tiksisi, kad visos vaikus augindamos turi laiko ir noro visus tuos metus dar ir istatymus studijuot ar kas ju darbe aktualu.
Aš apie ratus, Jūs apie batus... Niekur nesakiau, kad patirtis nėra svarbi - be abejo svarbu, nes su patirtim atsiranda žinios, įgūdžiai, kompetencija, kuriuos normalus darbdavys ir tikrina atrankos metu. Darbe irgi galima prasėdėti, taip, kad ir 10 metų prasėdėtų darbe dar nėra įrodymas, kad darbuotojas kompetetingas.
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 04, 14:05)
Pritariu Aleksandra.R.
Aš net matau kaip tos ,kurios čia piktinasi dėl vaikų, būdamos darbdavės,savo įmonės savininkės pultų priimdinėti nėščias, su vaikais, būtų nesvarbu darbo stažas ir t.t.
Aš net matau kaip tos ,kurios čia piktinasi dėl vaikų, būdamos darbdavės,savo įmonės savininkės pultų priimdinėti nėščias, su vaikais, būtų nesvarbu darbo stažas ir t.t.
Svarbu žmogaus atsakomybė ir požiūris į darbą, jeigu su jais viskas tvarkoj, tai nei maži vaikai, nei jų kiekis nebus kliūtis gerai dirbti, ir vaikų neturėjimas dar neįrodymas, kad darbuotoja gera.
Man kol kas maži vaikai netrukdo dirbti, mano darbdaviams mano vaikai irgi netrukdo. Kadangi ne tik darbdavys renkasi darbuotoją, bet ir darbuotojas darbdavį, išgirdusi per daug ir per detaliai domėjimąsi apie vaikus, labai pagalvoju, ar man su tuo darbdaviu pakeliui. O ieškantiems darbo galiu patarti - labiau pasitikėkite savimi, žinokite ką ir kodėl norite dirbti, ką mokate ir sugebate geriausiai, kur Jūsų trūkumai ir privalumai ir į pokalbius eikite entuziazmo pilnomis akimis. Ir negalvokite, kad vaikai sutrukdys gauti darbą. Dėl pardavėjos darbo - na nežinau, gal geriau siekti užsibrėžto tikslo negu desperatiškai griebtis bet kokio darbo. Tikslo turėjimas, kryptingumas irgi privalumas
Daug visko išdiskutuota, bet man iškilo klausimas - pvz siunčiate cv iš el.pašto, ir ką rašote laiške? manau aktualu pasidalinti patarimais ir padiskutuoti, ką reikėtų rašyti
O beje, sakot kai siunti Cv į paprastas pareigas reikia nerašyti aukštojo išsilavinimo. O kaip užpildyti tarpus? Pvz mano situacija tokia, kad aš neturiu darbo patirties, ištrynus aukštąjį, cv taps tusčias, neliks nei praktikų nei nieko, ir liks didžiulis tarpas nuo vidurinės iki dabar
QUOTE(smile_at @ 2014 02 04, 19:54)
tikrai taip. Bet tai issiaiskinti vien pokalbio metu yra ganetinai maza tikimybe.
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 02 04, 21:14)
tikrai taip. Bet tai issiaiskinti vien pokalbio metu yra ganetinai maza tikimybe.
Teisingai pravestas pokalbis + praktinės užduotys + rekomendacijos ir tikimybė labai padidėja beje, nepamirškite, kad yra ne vienas kandidatas ir tarpusavyje juos lyginant tikrai susidaro vaizdas, kuris yra labiau tinkamas, kuris visai netinkamas ir pan.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 04, 20:33)
Daug visko išdiskutuota, bet man iškilo klausimas - pvz siunčiate cv iš el.pašto, ir ką rašote laiške? manau aktualu pasidalinti patarimais ir padiskutuoti, ką reikėtų rašyti
Aš siųsdavau ir el.paštu ir paštu. El.paštu būtinai konvertuokit į .pdf failą, nes .doc gali neatidaryti dėl programų nesuderinamumo. Paštu laiškas atrodo solidžiau ir matosi, kad žmogus dėjo pastangų į išsiuntimą ir būtnai CV (būtinai su motyvacija) perskaitys, paims įrankas, nes el.pašte lengva ištrint ir CV pasimes tarp daugybės kitų. Dažniausiai nurodomas tik darbdavio el.paštas, bet jei ir adresas, tai geriau dvigubint šansus ir siųsti abu variantus.
Kiek darbu pažiūriu, bent Vilniuje tai po 300-400 peržiūrų, kokie 200 išsiuntę CV, tai sunku darbdaviui išsirinkt, tad siunčiant paštu tikrai dėmesį atkreipsit.
Darbdaviai pasimokė jau su "biulioteniai liejasi laisvai" (dievinu kūrybingus išsireiškimus), kaip damos jau minėjo, tad kaip sakoma šaukštas deguto visą statinę medaus sugadino
QUOTE(xiuke @ 2014 02 04, 12:51)
dar viena diskriminacija: stora...
na, čia gal ne diskriminacija, o pavartotas toks žodis (vietoj apkūni)
QUOTE(Smurka @ 2014 02 04, 12:58)
Keista skaityti kai kurių patirtį. Gyvenime nesu susidūrusi su diskriminacija nei dėl vaikų, nei dėl išvaizdos.
Gi daug moterų sėkmingai dirba, augindamos du ar net daugiau vaikų. Todėl nemanau, kad čia slypi problema.
Aš, kaip sėkminga darbų ieškovė, visuomeniniais pagrindais kur nors kavinėje net sutikčiau išklausyti ilgalaikės bedarbės prisistatymą. Na, suvaidinti ieškančią darbuotojų darbdavę O po to paaiškinti, kodėl imčiau ar neimčiau
Gi daug moterų sėkmingai dirba, augindamos du ar net daugiau vaikų. Todėl nemanau, kad čia slypi problema.
Aš, kaip sėkminga darbų ieškovė, visuomeniniais pagrindais kur nors kavinėje net sutikčiau išklausyti ilgalaikės bedarbės prisistatymą. Na, suvaidinti ieškančią darbuotojų darbdavę O po to paaiškinti, kodėl imčiau ar neimčiau
Na, aš kol nesusidūriau irgi apie tai negalvojau. Tai tik įrodo, kad jei nežinai, nereiškia, jog problema neegzistuoja. Šia tema rašomi moksliniai darbai, atliekami tyrimai, kalbama įvairiuose lygmenyse, Lietuvos pramoninikų atstovas netgi rekomenduoja išeitį moterų integracijai į darbo riką po motinystės atostogų - valstybė turi perimti darbdavių mokamus mokesčius už tokį darbuotoją Tokie svarstymai ir siūlymai tik įrodo, kad viskas ne iš piršto laužta.
Dėl išklausymo kavinėje Savęs nepriskirčiau ilgalaikei bedarbei, kadangi dar ieškau nepilnus du mėnesius, be to esu reikli ne tik sau, bet ir būsimam darbdaviui - tai apsunkina paieškas. Kažkada mane irgi priėmė be patirties, po pirmo vaiko sėkmingai grįžau į darbo rinką, o dabar še tau, kad nori, susiduriu su nepatirta situacija ir dalinuosi forume bei skaitau įdomius postus
QUOTE(Aimeja @ 2014 02 04, 13:05)
Suprantu, jog darbdavys nori efektyvaus darbuotojo, tačiau biuletenių problemą priskirčiau ne tik jaunoms mamoms. Teko susidurti ir dar dažniau, jog biuletenius ima pusamžiai vyrai bei moterys, kurie važiuoja į ligonines, sanatorijas ar tiesiog perka biuletenius vietinėse ambulatorijose ir biuleteniauja po tris mėnesius...
QUOTE(Smurka @ 2014 02 04, 13:12)
Mane kažkas kažkada gi priėmė ir su mažu vaiku, ir be išsilavinimo, ir be patirties. Ir ne tik mane.
Kodėl kitų negali priimti?
Papildyta:
aš visada stengiausi, kad sergantys vaikai būtų mano, o ne darbdavio problema. Aišku, galiu džiaugtis, kad mano vaikai nebuvo (ir nėra) sirgaliai, bet ne kartą esu samdžiusi tokiam reikalui auklę.
Kodėl kitų negali priimti?
Papildyta:
aš visada stengiausi, kad sergantys vaikai būtų mano, o ne darbdavio problema. Aišku, galiu džiaugtis, kad mano vaikai nebuvo (ir nėra) sirgaliai, bet ne kartą esu samdžiusi tokiam reikalui auklę.
Mane kažkas kažkada irgi priėmė Ir sergantys vaikai taip pat mano problema. Bet man tai įrodinėti darbo pokalbyje nemalonu, nes atrodo, jog tai savaime suprantama ..tad ir teigiu, kad klausimai, mano nuomone, yra netinkami.
+2014 02 03, 19:59-->
as is tu, sedejusiu namie su vaikais paskutinius 5 metus (per ta laika aukstaja baigiau ), pries tai darbo stazas apie 10 metu buhaltere. Beda ta, kad buvau lojali ir dirbau tuos visus metus vienoje imoneje (kuri man esant VPA bankrutavo). Imone nelabai didele, ir kaip zinia, tokiose daznai vienas zmogus atlieka labai daug pareigu. Todel CV mano darbu sarasas apima daug -nuo administracijos, vadybos iki buhalterijos. BET -vyriausia buhaltere dirbti dar negaleciau, neturiu tam kompetencijos, plius po tokios pertraukos...Taip pat i paprastas apskaitininkes dirbti uz minimuma irgi nenoreciau, nes jauciuos galinti daugiau, nors paskutiniu metu jau pradejau siuntinet CV ir i tokias pozicijas, kad tik uzsikabint.
Patarkit, ka man daryti kaip CV iformint tuos 5 metus nedarbo? nes jauciu, kad jie man kisa koja... na, zinoma ir vaikai (du)
Aplamai, tokiu skelbimu (turiu omeny buhaltere) praktiskai nera labiausia ieskomos vyr. buhalteres, arba apskaitininkes i apskaitos imones. Viduriuko nera. Matyt tokios pozicijos yra uzimamos giminiu ir pazistamu...
Nezinau kaip elgtis -ar eiti kazkur tobulintis (turiu omeny kursus), kad galeciau taikyti i auksciausia buhalteres kategorija, ar geriau supaprastinus savo CV bandyti "ilysti" i apskaitos imone uz minimuma ir ten igyti praktikos?
Beje, kas del vaiku - maniskiai neserga nors abu gana mazi... isvis man keistas tas darbdaviu bijojimas vaiku, nes bent jau as manau, kaip kazkas ir rase -sergantys vaikai yra mano reikalas, ne darbdavio bet kaip ta irodyt?
QUOTE(Viršaitis @ 2014 02 03, 19:59)
Kokios Jūsų specialybės panelės/ponios? Gal ką sugalvotume
as is tu, sedejusiu namie su vaikais paskutinius 5 metus (per ta laika aukstaja baigiau ), pries tai darbo stazas apie 10 metu buhaltere. Beda ta, kad buvau lojali ir dirbau tuos visus metus vienoje imoneje (kuri man esant VPA bankrutavo). Imone nelabai didele, ir kaip zinia, tokiose daznai vienas zmogus atlieka labai daug pareigu. Todel CV mano darbu sarasas apima daug -nuo administracijos, vadybos iki buhalterijos. BET -vyriausia buhaltere dirbti dar negaleciau, neturiu tam kompetencijos, plius po tokios pertraukos...Taip pat i paprastas apskaitininkes dirbti uz minimuma irgi nenoreciau, nes jauciuos galinti daugiau, nors paskutiniu metu jau pradejau siuntinet CV ir i tokias pozicijas, kad tik uzsikabint.
Patarkit, ka man daryti kaip CV iformint tuos 5 metus nedarbo? nes jauciu, kad jie man kisa koja... na, zinoma ir vaikai (du)
Aplamai, tokiu skelbimu (turiu omeny buhaltere) praktiskai nera labiausia ieskomos vyr. buhalteres, arba apskaitininkes i apskaitos imones. Viduriuko nera. Matyt tokios pozicijos yra uzimamos giminiu ir pazistamu...
Nezinau kaip elgtis -ar eiti kazkur tobulintis (turiu omeny kursus), kad galeciau taikyti i auksciausia buhalteres kategorija, ar geriau supaprastinus savo CV bandyti "ilysti" i apskaitos imone uz minimuma ir ten igyti praktikos?
Beje, kas del vaiku - maniskiai neserga nors abu gana mazi... isvis man keistas tas darbdaviu bijojimas vaiku, nes bent jau as manau, kaip kazkas ir rase -sergantys vaikai yra mano reikalas, ne darbdavio bet kaip ta irodyt?
Gal tų moterų visai nereikia į darbą priimt?
Jei netekėjusi ir bevaikė - laukia vestuvės, dekretinės ir motinystės atostogos.
Jei su vaikais - daug biuletenių, mamadienų, ilgesnės atostogos.
Jei vaikai užaugo - per sena, nebeimli naujovėms
Jei netekėjusi ir bevaikė - laukia vestuvės, dekretinės ir motinystės atostogos.
QUOTE(Smurka @ 2014 02 05, 12:05)
Gal tų moterų visai nereikia į darbą priimt?
kai kurių darbdavių va toks požiūris ir yra...