Laba,
iš savo patirties galiu pasakyti, kad ne visi darbdaviai klausinėja apie vaikus, normaliems rūpi darbuotojo atsakomybė, žinios ir sugebėjimai. Mano buvusi kolegė įsidarbino naujame darbe, kur jos nei žodžio nei apie vaikus, nei apie šeimyninę padėtį neklausė. Manęs taip pat neklausė nei vieno žodžio, apie mano, šeimą, apie vaikus. Davė praktines užduotis ir tikrino, kaip aš su jomis susidorosiu, tikrino rekomendacijas. Darbo ieškojausi beveik 5 mėnesius, 3 iš jų jau nedirbau, bet džiaugiuosi tuo, ką susiradau
QUOTE(smile_at @ 2014 02 01, 22:37)
Laba,
iš savo patirties galiu pasakyti, kad ne visi darbdaviai klausinėja apie vaikus, normaliems rūpi darbuotojo atsakomybė, žinios ir sugebėjimai. Mano buvusi kolegė įsidarbino naujame darbe, kur jos nei žodžio nei apie vaikus, nei apie šeimyninę padėtį neklausė. Manęs taip pat neklausė nei vieno žodžio, apie mano, šeimą, apie vaikus. Davė praktines užduotis ir tikrino, kaip aš su jomis susidorosiu, tikrino rekomendacijas. Darbo ieškojausi beveik 5 mėnesius, 3 iš jų jau nedirbau, bet džiaugiuosi tuo, ką susiradau
Labai šaunu, nes interviu metu, kaip ir man rūpi darbuotojo kompetencijos ir motyvacija. Tik "buožės" klausia tokių klausimų, atrodo visą gyvenimą turi dėl darbo atiduoti. Svarbu, būti optimistu ir nenuleisti ranku, nes niekada nežinai kas bus rytoj.
Svarbu, prieš iš darbo išeinat nesusipykti su darbdaviu dėl rekomendacijų ir raštiškas pasiimti. Reikia turėti kaip min dvi rekomendacijas. Jei su sekretore sutariat geriau paprašyt jos, kad parašytų o viršininkas pasirašytų.
QUOTE(limpopooo @ 2014 02 01, 19:30)
Pastaruoju metu dalyvauju darbo pokalbiuose, kiek teko susidurti paciai, tikrai galiu pasakyti, kad jauciuosi diskriminuojama del to, kad turiu vaiku. Vienu atveju vaiku klausimas buvo tiesiog nr. 1, taipogi planai del vaiku ateityje... kitu atveju klausimas - kas priziures vaikus kai dirbsiu??? (na, tikriausiai kazkas priziures, jei jau as noriu dirbti ), treciu atveju - po klausimo apie vaikus pokalbis praktiskai pasibaige.... tiesa pasakius nebuvo nei vieno pokalbio, kad nepaklaustu kiek vaiku, koks amzius. Vyru to neklausia.
Niekada savo cv nerašiau amžiaus, šeimyninės padieties, vaikų skaičiaus. Gal esu laiminga, bet niekada neturėjau dėl šitų dalykų jokių klausimų ar diskriminacijos. Visada buvo kalbama apie darbo patirtį, vertybes ir t.t.
Tiesa vieną kartą , mano vyras draugų kompanijoje pasakė, kad ieškausi naujo darbo. Vienas
pažįstamas , didelės įmonės vadovas, leptelėjo, kad "bus sunku su tiek vaikų " . Kai tai sužinojau, kažkaip nusivyliau tuo žmogumi...
QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 02 01, 19:13)
tai nereikia stebetis,kad moteru su vaikais priimt nenori. Jas priima,nes tipo dirbs, vaikus kas priziures, o paskui vienas biletenis po kito,nes vaikas serga ar siaip tingisi dirbt. O ta darba kazkam tai atlikt reikia. O ner kam. Nes moteris apsimelavo. Bet jai dzin,kad paskui del jos nebuvimo kiti dvigubai art turi. Svarbu ji viena. Pasaulio bamba. Dzin kiti. Ne tik darbdaviai, bet ir kiti darbuotojai. O ka???? AS SVARBIAUSIA
Pati niekada nepiktnaudžiauju biuleteniais ir to daryti nesiruošiu, net "mamadieniai" man nereikalingi, nors įstatymiškai jie priklauso. Man rūpi mano karjera ir ne bet kokios pareigos. Nors kai pagalvoji, juk darbuotojo teisė imti biuletenį jei suserga vaikas ar artimas... O jei priežastis "tingisi dirbti" - tai jau esminė bėda, tada reikia žiūrėti, kokia darbuotojo motyvacija apskritai, gal buvo atrinktas netinkamas darbuotojas, gal darbdavys nemotyvuoja - priežaščių gali būti daug, bet ne vaikuose čia esmė.
QUOTE(smile_at @ 2014 02 01, 21:37)
Laba,
Būtent - normaliems...
QUOTE(sause @ 2014 02 02, 10:32)
Niekada savo cv nerašiau amžiaus, šeimyninės padieties, vaikų skaičiaus. Gal esu laiminga, bet niekada neturėjau dėl šitų dalykų jokių klausimų ar diskriminacijos. Visada buvo kalbama apie darbo patirtį, vertybes ir t.t.
Tiesa vieną kartą , mano vyras draugų kompanijoje pasakė, kad ieškausi naujo darbo. Vienas
pažįstamas , didelės įmonės vadovas, leptelėjo, kad "bus sunku su tiek vaikų " . Kai tai sužinojau, kažkaip nusivyliau tuo žmogumi...
Aš nusiviliu tokiu darbdaviu ir nejaukiai jaučiuosi, kai reikia dėl tokių dalykų teisintis ir pan.
pritariu smile- at, manes tai pat neklause nei zodzio apie seima ir vaikus, buvo 2 pokalbiai, antras skirtas patikrinti turimas zinias ir mastyma, viskas is profesines puses ir jokiu suktu klausimu. Bene pirmas mano toks pokalbis.
Taciau sulaukiau anketos (10d. einu i nauja darba) kurioje be privalomos info issilavinimas, adresas, vaikai ir pan. yra tokie:
2 artimiausi seimos nariai - ju vardai, pavardes, darbovietes, pareigos ir gimimo tada. Kaip paaiskino del to, kam skambinti, jei kas su manim atsitiktu ir del galimo interesu konflikto.
Ir mano paskutines dvi darbovietes - pavadinimas, telefonas, pareigos, atlyginimas ir isejimo priezastis sito paaiskinti rysliai personalas nesugebejo
Taciau sulaukiau anketos (10d. einu i nauja darba) kurioje be privalomos info issilavinimas, adresas, vaikai ir pan. yra tokie:
2 artimiausi seimos nariai - ju vardai, pavardes, darbovietes, pareigos ir gimimo tada. Kaip paaiskino del to, kam skambinti, jei kas su manim atsitiktu ir del galimo interesu konflikto.
Ir mano paskutines dvi darbovietes - pavadinimas, telefonas, pareigos, atlyginimas ir isejimo priezastis sito paaiskinti rysliai personalas nesugebejo
QUOTE(Furby's @ 2014 02 02, 12:57)
pritariu smile- at, manes tai pat neklause nei zodzio apie seima ir vaikus, buvo 2 pokalbiai, antras skirtas patikrinti turimas zinias ir mastyma, viskas is profesines puses ir jokiu suktu klausimu. Bene pirmas mano toks pokalbis.
1. Dažniausiai prašoma nurodyti vieną artima žmogų (next of kin), jei kas atsitiktų, kad būtų galima susikiekti. Galima nurodyti, kad ir draugus. Nurodyk vardą pavarde, telefono numerį,gali ir darboviete. Pareigų ir smulkmenų nereikia, nes ir taip ras jei ieškos. Dėl interesų konflikto, tada reiktų visus draugus ir pažįstmus surašyti nes gal tau interesai kirsis su pusbroliai, o ne artimaisiais kuriuos nurodei.
2. Dėl darboviečių - pavadinimas, adresas, pareigos ir išėjimo priežastį nurodyk. Algos nerašyk, sakyk kad tai tavo ir darbdavio susitarimu sutarta neviešinti. Tai netik nereiks algos pasakyti, bet galėsi savo kainą pakelti. Nes matytdami alga jie pagal tai orientuosis. Alga turi priklausyti nuo dabartinio darbo, o ne buvusių darbų, nes kiekvienos pareigos skirtingos. Užibrėžk linija t.y minimum alga už kuria mažiausiai gali sutikti dirbti.
Sėkmės ir pranešk, kaip sekėsi.
+2014 02 02, 18:36-->
Viršaiti,
Ačiū už atsakymus, bet alga ir kt. niuansai jau buvo sutarti su busimu vadovu pries gaunant anketa. Atidirbineju senajam ir 10d. keliauju i naujaji.
Tiesa vienoje is buvusiu darbovieciu - atlygis ir begale kitos info buvo nurodyta sutartyje kai konfidenciali info kuri neatskleidziama treciosioms salims net nutraukus sutarti - ta pasakiau ir busimam darbdaviui
Tiesiog toks anketos "detalumas" mane kiek nustebino
QUOTE(Viršaitis @ 2014 02 02, 18:36)
1. Dažniausiai prašoma nurodyti vieną artima žmogų (next of kin), jei kas atsitiktų, kad būtų galima susikiekti. Galima nurodyti, kad ir draugus. Nurodyk vardą pavarde, telefono numerį,gali ir darboviete. Pareigų ir smulkmenų nereikia, nes ir taip ras jei ieškos. Dėl interesų konflikto, tada reiktų visus draugus ir pažįstmus surašyti nes gal tau interesai kirsis su pusbroliai, o ne artimaisiais kuriuos nurodei.
2. Dėl darboviečių - pavadinimas, adresas, pareigos ir išėjimo priežastį nurodyk. Algos nerašyk, sakyk kad tai tavo ir darbdavio susitarimu sutarta neviešinti. Tai netik nereiks algos pasakyti, bet galėsi savo kainą pakelti. Nes matytdami alga jie pagal tai orientuosis. Alga turi priklausyti nuo dabartinio darbo, o ne buvusių darbų, nes kiekvienos pareigos skirtingos. Užibrėžk linija t.y minimum alga už kuria mažiausiai gali sutikti dirbti.
Viršaiti,
Ačiū už atsakymus, bet alga ir kt. niuansai jau buvo sutarti su busimu vadovu pries gaunant anketa. Atidirbineju senajam ir 10d. keliauju i naujaji.
Tiesa vienoje is buvusiu darbovieciu - atlygis ir begale kitos info buvo nurodyta sutartyje kai konfidenciali info kuri neatskleidziama treciosioms salims net nutraukus sutarti - ta pasakiau ir busimam darbdaviui
Tiesiog toks anketos "detalumas" mane kiek nustebino
QUOTE(rasmusiukas @ 2014 02 01, 01:30)
mane šiandien iškritikavo. jau praradau viltį susirast darbą pagal specialybę, galvoju eisiu pardavėja dirbti, reik iš kažko gyventi ir niekad nesibaidžiau jokių darbų, bet man pasakė, kad jei jau nueisi dirbt pardavėją, tai gali pamiršt karjerą ir susirast tokį darbą kaip nori, nes nieks rimtai nežiūrės
Nelabai supratau, tipo jei jau pardavėja pradėsi dirbti, tai karjerai vsio, niekas kitas nepriimas, nes dirbai pardavėja... Kažkokia nesąmonė. Negi jei nepriima pagal specialybę,tarkim, tai pardavėja dirbti žema. Nu man yra nesąmonė.
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 02 02, 18:53)
Nelabai supratau, tipo jei jau pardavėja pradėsi dirbti, tai karjerai vsio, niekas kitas nepriimas, nes dirbai pardavėja... Kažkokia nesąmonė. Negi jei nepriima pagal specialybę,tarkim, tai pardavėja dirbti žema. Nu man yra nesąmonė.
Darbdavys gali manyti, kad esi nekompetetinga, todėl darbo pagal savo specialybe neradai arba nekaip pasirodei per pokalbius, kad niekur darbo neradai. Nes atsivertus CV kyla mintis, dirbai pagal specialybe ir po to pardavėja, kyla klausimas kodėl? Atsakymai 2:
1. Nesugebėjai savęs parduot t.y mažas stažas, patirties stoka ir t.t.
2. Padėtis labai beviltiška, tad ėjai dirbti įžemesnes pareigas.
Patarčiau, dirbti ir eiti į mokymus, kad laikas pardavėja bedirbant neitų veltui. Kaip buvau minėjęs, nerašyk Cv kad pardavėja dirbai, klaus kodėl tuščias tarpas tarp datų, sakyk tobulinausi (mokymai).
Alexandra.R.
Tame ir blogybė, kad žmonės nesąžiningi. Taip gaunasi užburtas ratas. Visko gyvenime būną, bet dauguma stengiasi išnaudoti viens kitą. Tikrai ateina tokių pasaulio bambų, su labai gera patirtim, bet nekokiu elgesiu. Visada imu su geru elgesiu ir mažai patirties, nes elgesio nebeišmoksi, o darbą gali.
+2014 02 02, 21:06-->
skaitau ir galvoju, kad jūs būtumėte svajonių darbdavys, bet deja realybė kitokia...man visada vaikai kiša koją darbo paieškoms...(atrodo, kad patys darbdaviai nei vaikų, nei šeimų neturi, jų vaikai neserga ir pan.) - bet tikrai neimčiau biuletenių jei sirgtų, gal vėliau, jei rimčiau, o šiaip norėtūsi darbe užsirekomenduoti, kad jau į tą biuletenį išeitum, galiausiai juk ir vyras gali išeiti, kol žmonai pirmi mėnesiai darbe...o į pardavėjas man sunku buvo įsidarbinti, nes su aukštuoju nepriėmė... , bet tada labai reikėjo pajamų, bet nepriėmė, na ir gerai, tikiuos rasti geriau...
QUOTE(Viršaitis @ 2014 02 02, 21:06)
Visada imu su geru elgesiu ir mažai patirties, nes elgesio nebeišmoksi, o darbą gali.
skaitau ir galvoju, kad jūs būtumėte svajonių darbdavys, bet deja realybė kitokia...man visada vaikai kiša koją darbo paieškoms...(atrodo, kad patys darbdaviai nei vaikų, nei šeimų neturi, jų vaikai neserga ir pan.) - bet tikrai neimčiau biuletenių jei sirgtų, gal vėliau, jei rimčiau, o šiaip norėtūsi darbe užsirekomenduoti, kad jau į tą biuletenį išeitum, galiausiai juk ir vyras gali išeiti, kol žmonai pirmi mėnesiai darbe...o į pardavėjas man sunku buvo įsidarbinti, nes su aukštuoju nepriėmė... , bet tada labai reikėjo pajamų, bet nepriėmė, na ir gerai, tikiuos rasti geriau...
QUOTE(xiuke @ 2014 02 02, 20:26)
Kolkas esu darbdavys užsienyje, visada vadovaujuosi teisingumo principu. Lietuvoj viskas keičiasi po truputi į gerą. Yra gerų darbdavių, bet jie savo darbuotojus labai saugo ir neblogas algas moka, tad pas juos sunku patekti. Bet koks darbuotojas yra savo komapnijos ambasadorius, tad iš darbuotojų bendravimo, elgesio gali spręsti koks vadovas. Nepergyvenki, jei atrodo vaikai kiša koja, paaugs vaikai ir viskas susitvarkys. Svarbu, kad norit dirbti, jei noro yra rasit, o tai laiko klausimas. Sėkmės
+2014 02 02, 22:44-->
na jei užsieny, tai suprantama, teko ten padirbėti, tikrai kitaip nei LT, deja nevertina to kaip darbo patirties, nes iš užsienio esi grįžęs...na tikiu, kad sulauksiu savo dienos dar , bet būna pikta...juolab, kad darbo reikia, nes sunku išgyventi, o ne šiaip užgaida...
QUOTE(Viršaitis @ 2014 02 02, 22:44)
Kolkas esu darbdavys užsienyje,
na jei užsieny, tai suprantama, teko ten padirbėti, tikrai kitaip nei LT, deja nevertina to kaip darbo patirties, nes iš užsienio esi grįžęs...na tikiu, kad sulauksiu savo dienos dar , bet būna pikta...juolab, kad darbo reikia, nes sunku išgyventi, o ne šiaip užgaida...