Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Furby's @ 2014 01 21, 09:37)
Gal kuri zinot, uzmaciau maximos centriniam biure siuloma pozicija atitinkancia mano patirti ir pan.
Gal kas ten esat dirbusios? I ka jie atkreipia demesi?

Mano pažįstama dirbo pagal terminuotą sutartį, tai nesiskundė ir netgi liūdėjo, kad išėjo. Bet ir streso buvo. Tik kur jo nėra...
Atsakyti
QUOTE(Furby's @ 2014 01 21, 10:37)
Gal kuri zinot, uzmaciau maximos centriniam biure siuloma pozicija atitinkancia mano patirti ir pan.
Gal kas ten esat dirbusios? I ka jie atkreipia demesi?

Nesu dirbus, bet dalyvavau pokalby, paliko tikrai gerą įspūdį, nebuvo jokių kvailų klausimų ar klausimų apie vaikus, perspėjo, kad krūvis darbo būtų labai didelis, jei patekčiau.

O aš dar kartą noriu paklausti, dėl ko "krauna" tuos pačius skelbimus? Kaip grybai po lietaus pradėjo dygti skelbimai, kurie buvo prieš kokį mėnesį ar daugiau, kai kuriuose skelbimuose net datos paliktos senos, pvz., CV siųskite iki gruodžio 2 d., beje, tai ne įdarbinimo agentūrų skelbimai, o pačių darbdavių ir skelbimai tokie iš populiariųjų, su daugybe peržiūrų, nesitiki, kad neatsirado tinkamų kandidatų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aisvyde: 21 sausio 2014 - 11:38
QUOTE(aisvyde @ 2014 01 21, 11:36)
Nesu dirbus, bet dalyvavau pokalby, paliko tikrai gerą įspūdį, nebuvo jokių kvailų klausimų ar klausimų apie vaikus, perspėjo, kad krūvis darbo būtų labai didelis, jei patekčiau.

O aš dar kartą noriu paklausti, dėl ko "krauna" tuos pačius skelbimus? Kaip grybai po lietaus pradėjo dygti skelbimai, kurie buvo prieš kokį mėnesį ar daugiau, kai kuriuose skelbimuose net datos paliktos senos, pvz., CV siųskite iki gruodžio 2 d., beje, tai ne įdarbinimo agentūrų skelbimai, o pačių darbdavių ir skelbimai tokie iš populiariųjų, su daugybe peržiūrų, nesitiki, kad neatsirado tinkamų kandidatų.

Va va, kad tu paciu skelbimu kartojimasis ir man keistai atrodo g.gif o dar "smagiausia", kai pvz reikalavimu nei specialiu, nei paprastu skelbime nekelia darbuotojui, nusiunti CV, matai, kad perziurejo ir be taves CV nusiunte dar beveik simtas zmoniu, ir vistiek kas savaite kartoja savo skelbima (vienas darbdavys jau trecia menesi taip skelbiasi). Bet ne idarbinimo agentura, o siaip firmele doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre_giee @ 2014 01 21, 10:13)
iš tikrųjų tai sudėtinga. Darbdavys gi nori, kad darbas būtų dirbamas. Pvz pas mus darbe aš kuruoju 8 žmones, ir mano kolegė kuruoja 8 žmones. Ji tik ką grįžo po motinystės atostogų ir ką, po savaitės darbo jos darbe savaitę nėra, nes susirgo vaikas. Ir aš turiu dabar kuruoti 16 žmonių, man už tai papildomai niekas nemoka, o nervų ir darbo kiek.. jeigu dirbtu be mažų vaikų, tikrai mažesnė tikimybė, kad jos darbe nebus.  doh.gif
dar buvo atvejis, kai per darbo pokalbį sakė, kad susirgus turi kur vaikus padėti (močiutė prižiūrės), bet realiai tik suserga vaikas, ir ima biuletenį...

na tai visokiu tu atveju buna, bet juk tai nereiskia, kad visi taip elgsis. Arba kad visi vaikai yra be isimties sergantys. O kad pora kart i metus pasiimsi biuleteni, juk nuo to irgi manau nesugrius niekas. Cia ir be vaiku esant ta gali padaryti...
suprantu as tuos darbdavius, ir ta savo kvaila padeti suprantu, kad du mazameciai - trukdis. Uztai labai ir nesinervinu -zinojau planuodama vaikus, kas laukia biggrin.gif yra kaip yra, rasim ta darba drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2014 01 21, 12:42)
ir vistiek kas savaite kartoja savo skelbima (vienas darbdavys jau trecia menesi taip skelbiasi). Bet ne idarbinimo agentura, o siaip firmele doh.gif

itariu, kad marketingo tikslais renka zmoniu duomenis. O paskui skambineja su visokiais kvailais pasiulymais.
Atsakyti
QUOTE(Smurka @ 2014 01 15, 12:07)
Gal man sekėsi?

Tiesa, aš jau nebesu visai jauna (nors širdy niekada ne ruduo smile.gif ) Gal dabar darbo rinkoje daug kas pasikeitė.

Aš ištekėjau ir pagimdžiau, būdama labai jauna, neturėjau ir 20 metų (buvo gūdūs 91-ieji). Aišku, išsilavinimas mano buvo tik vidurinis, mama dėl tokio "prisižiadimo" (neplanuoto nėštumo) labai pyko, nes buvo įsitikinusi, kad "susigadinau gyvenimą", tad praradau galimybę tinkamai išnaudoti savo įgimtus gabumus. Būdama nėščia įsidarbinau eiline valytoja reabilitacijos ligoninėje, vien tam, kad gimus vaikui gaučiau išmokas.

Pagimdžiusi išėjau trims metams vaiko auginimo atostogų. Bet vis tiek padirbėdavau tai padavėja, tai pardavėja. Tais laikais dar nebuvo pažabotas nelegalus nedarbas. Bet kai artėjo vaiko priežiūros atostogų pabaiga, aš paskambinau į regioninę televiziją ir pasakiau, kad turiu idėjų naujoms laidoms. Ir mane pakvietė pokalbiui! Po savaitės apmokymų aš tapau vietinės reikšmės TV kanalo žvaigžde biggrin.gif

Po to įsidarbinau Palangos laikraščio redakcijoje. Be jokio išsilavinimo. Tiesiog atėjau, pasakiau, kad noriu ir galiu, parašiau bandomųjų straipsnių ir priėmė.

Paskui įsidarbinau didžiausioje radijo stotyje Vilniuje. Irgi paskambinau, pakvietė, pabandė, priėmė.

O iki šiol, jei noriu ką nors keisti, tik pažįstamų pasiklausinėju, feisbuke pasiskelbiu, gal kas ieško, tada vėl tiesiai skambinuosi ir tariuosi.

Bet yra vienas BET. Manau, kad sėkmę lėmė ir lemia tai, kad aš tiksliai žinau, kokį darbą noriu dirbti. Tai yra neieškau bet kokio darbo, o tik tokio, kuris man teiktų malonumą. Dėl to ir potencialius darbdavius buvo paprasta įtikinti, juos sužavėdavo tas didelis spirgėjimas, entuziazmas smile.gif Nes visada ateidavau su pasiūlymais, ką konkrečioje įmonėje keisčiau ir kuo pati galėčiau prisidėti.

Krizės metais dirbau Turkijoje gide. Irgi praėjau didelį konkursą. Todėl, nusiuntusi CV, pažįstamos paprašiau patarpininkauti, kad mane pakviestų į pokalbį. Tiesiog buvau įsitikinusi, kad po pokalbio aš tą darbą gausiu. Ir gavau smile.gif

Didesnėse įmonėse laimę bandyčiau ne per patį direktorių, o per skyriaus vadovą. Pasistengčiau gauti jo kontaktus ir paskambinčiau

Pasiklausiau Jūsų ir pasiklausinėjau visų savo pažįstamų ir net labai senų pažįstamų, tėvų paprašiau, kad pasiklausinėtų. Ir ką ax.gif , pasiūlė man pusei etato administratorės padėjėjos darbą. Aišku ne kažin kas, atlyginimas beveik minimumas. Bet man pirmas darbas, tik dėl pusės etato gaila, nes mano mokslai jau baigti... Tevai ragina vis tiek eiti, nes kaip ir pas juos dar gyvenu tai butas, maistas nekainuoja. Ir vis tik nežinai kaip ten viskas pasisuks, gal su laiku ir visą etatą pasiūlys, jei gerai dirbčiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledireal: 21 sausio 2014 - 16:43
QUOTE(miglu @ 2014 01 01, 20:29)
Ar teko kam dalyvauti grupiniame pokalbyje dėl darbo? T. y. kai dalyvauja daugiau kaip vienas kandidatas. Kaip vyksta tokie pokalbiai?

PRies 1-2 men. teko. Viena mobiliojo rysio bendrove i toki pokalbi kviete. Na, sedejom 6 zmogeliai ir visi vienu metu i tuos pacius klausimus paeiliui atsakinejom. Siaip pokalbis buvo kaip su vienu zmogumi, bet is esmes per 1.5 val. sugebejo apklausti 6 zmones. I asmeniskumus del darbo patirties ir pan. nebuvo lendama. Tiesiog bandyta issiaiskinti nuomone tam tikrais klausimais ir pan. Nelabai man patiko... kai matai kitus kandidatus l. ne koks jausmas smile.gif nors nesijauciau silpna kandidate, bet NEPATIKO.

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2014 01 13, 22:53)
Mielosios moterytės, norėčiau Jūsų patarimo  4u.gif
Pvz., būna pasitaiko taip - įmonė ieškojo darbuotojo prieš kažkiek laiko, pamatau vėl skelbimą, žinau kad esu siuntusi CV, bet tada nepaskambino, ar verta dar kartą pabandyti?  g.gif Ar jei tada neskambino tai ir dabar neskambins.. unsure.gif

Taip, siunciau. Ir is antro karto darba buvau gavusi smile.gif siunciau i ta pacia pozicija tik kitam mieste biggrin.gif (ieskojau tuo metu darbo Kaune arba Vilniuje. Kaune siunciant net nepakviete i pokalbi. Vilniuje siuncian pakviete ir gavau darba. CV lygiai toks pats. Motyvacinis beveik toks pats. Tad nezinau kodel pirma kart net neuzmate cv ir netikau smile.gif PErtrauka tarp cv siuntimo tik 1-2 men. buvo.

QUOTE(aisvyde @ 2014 01 21, 13:36)

As tai savo buvusiu darbdaviu nesupratau... kaip 1-1.5 men, ieskojo man koleges i isejusios mamytes vieta. Alga tikrai ne karaliska buvo, bet padori visai, reikalavimu irgi ne daug. Standartiniai vidutiniai asistentui. IR VILNIUJ, kur tokia konkurencija darbo rinkoj, NESUGEBEJO RASTI ... turbut kazkokios "ZVAIGZDES" ieskojo smile.gif Zmones vis ejo ejo i antrankas, skelbima vis atnaujindavo... O kai primeme, tai prieme trecio kurso studente... su kuria sunku buvo derinti grafika, nes dieniniame skyriuje mokesi ir tikrai tas 8 val. per diena atidirbti sudetinga jai buvo. O ir mane nervino, kai piko valandom, kai daug darbo, jos nebudavo. PAti viena kuopdavau Š visa biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif bet uztat uzsigrudinau...

QUOTE(Ledireal @ 2014 01 21, 18:42)
Pasiklausiau Jūsų ir pasiklausinėjau visų savo pažįstamų ir net labai senų pažįstamų, tėvų paprašiau, kad pasiklausinėtų. Ir ką  ax.gif , pasiūlė man pusei etato administratorės padėjėjos darbą. Aišku ne kažin kas, atlyginimas beveik minimumas. Bet man pirmas darbas, tik dėl pusės etato gaila, nes mano mokslai jau baigti... Tevai ragina vis tiek eiti, nes kaip ir pas juos dar gyvenu tai butas, maistas nekainuoja. Ir vis tik nežinai kaip ten viskas pasisuks, gal su laiku ir visą etatą pasiūlys, jei gerai dirbčiau  ax.gif

jei tik turi kur gyventi, teveliai pamaitina - PIRMYN! Nors man arti 30 m., mielai siuo periodu gyvenciau pas tevus ir ju duonele valgyciau. KAd ir gaunu daugiau nei minimuma, bet susimokejus uz nuoma, komunalinius, lieka tik varganam maistui... O ir darbas ne mielas siuo metu. Ieskau kito... Siaip jau buvo pokalbiuose 2 (ta pati imone). Viliuosi, kad bus teigiamas ats..
Issipleciau smile.gif Reziume: jei teveliai pamaitina, stogas virs galvos yra, nedvejok ir kaupk darbo patirti.
Atsakyti
O dar toks klausimas, viena ir ta pati įmonė ieško žmonių dviems skirtingoms pozicijoms, ar labai nerimtai atrodysiu, jei kandidatuosiu į abi vietas? Spėju, atrodysiu tokia plevėsa, kuri nežino, ko nori? Ar nieko baisaus siųsti CV į abi vietas?

QUOTE(Alexandra.R. @ 2014 01 21, 15:47)
itariu, kad marketingo tikslais renka zmoniu duomenis. O paskui skambineja su visokiais kvailais pasiulymais.
Gal ir tikrai kažkokios firmelės taip daro. Kaip manote, o "rimtos" įmonės irgi taip elgiasi?
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2014 01 22, 17:08)
O dar toks klausimas, viena ir ta pati įmonė ieško žmonių dviems skirtingoms pozicijoms, ar labai nerimtai atrodysiu, jei kandidatuosiu į abi vietas? Spėju, atrodysiu tokia plevėsa, kuri nežino, ko nori? Ar nieko baisaus siųsti CV į abi vietas?

Jeigu nelabai skiriasi pozicijos, galite siųsti. Tačiau jei darbo pobūdis labai skiriasi, geriau apsispręskite ir siųskite į vieną, nes tikrai nekaip atrodo, kai žmogus nežino, ko nori.
Atsakyti
O kokiais budais isidabinote bibliotekoje?
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2014 01 22, 17:08)
[size=1][/size]Gal ir tikrai kažkokios firmelės taip daro. Kaip manote, o "rimtos" įmonės irgi taip elgiasi?

Jei atranką vykdo tas pats žmogus, tai siūlyčiau siųsti vieną CV ir parašyti pačiame laiške, kad sudomino abi paskelbtos pozicijos (jei tikrai abi yra tai, ką jūs galit dirbti) - pokalbio metu tiek jie, tiek jūs galėtumėte įsivertinti, kuriai pozicijai jūs labiau tinkat. Aš visada rekomenduoju kuo nuoširdesnį ir atviresnį bendravimą - juk už kiekvieno skelbimo sėdi paprastas žmogus smile.gif
Aišku, jei pozicijos yra kardinaliai skirtingos (pvz. buhalteris ir pardavimų vadybininkas), tai tuomet siūlyčiau pirmiausia pačiai susivokti, kokio darbo ieškotės smile.gif

Jei atranką vykdo skirtingi žmonės, tuomet rekomenduočiau siųsti CV abiem. Gali būti, kad vienam žmogui pasirodysit tinkama kandidatė, kitam - ne. O pokalbio metu, eigoje, galima užklausti ir dėl tos kitos pozicijos smile.gif
Atsakyti
Kaip vertinate tai, kad šiais laikais tenka atlikti daugybę skirtingų funkcijų, kuriom išvis turėtų būti skirtingi etatai, o viską daro vienas žmogus?
Atsakyti