Matau paskutinė diskusija apie darbų gavimą per pažįstamus. Nors dar neturiu labai daug darbinės patirties, bet rimčiausi darbai ir praktika buvo be jokių pažįstamų, pati radau skelbimus, rašiau ir t.t. Tik pirmieji vasaros darbeliai "per pažįstamus", toje pačioje mokykloj kur mokiausi, pasiūlyti vienos darbuotojos, kuriai ir taip padėdavau laisvu laiku už valandas, reikėjo rinkti. O ir dabar, net nėra pažįstamų man tinkamoj, reikiamoj ar panašioj sferoj ir pati ieškausi. Nors neliūdžiu labai dėl to, kad nėra kas kur įkištų mane, nes nei kam dėkoti, nei jaustis nepatogiai, jei darbas netiko man ar aš jam ir išeičiau greit.
Beje, ką manot apie kvietimus į pokalbį e. paštu? Nors siunčiau cv ir jame tikrai geras mano numeris, nes kitos įmonės prisiskambinusios juo. Man asmeniškai, tai keista ir nevisai gerai atrodo, kai el. paštu pakviečiama į pokalbį(parašomas laikas ir klausimas ar atvyksiu). Jau kelis kartus taip.
Aš gal prie gero pripratus, kad paskambintu ir telefonu pakviestu, pokalbio metu neatsilieptu į skambučius(į svarbius, kur reikalai "dega", tai tegu, suprantu aš viską, bet yra tekę būti pokalbyje kur 4 kartus atsiliepė ir prie manęs kalbėjosi, tai paklausius buvo aišku, kad 5 min vėliau perskambinti galima buvo. Tiesiog kur dirbau, kur pokalbiuose buvau, jei nėra skubus atsiliepti skambutis, neatsiliepiama).