Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(*jolantab* @ 2013 08 13, 14:37)
Aš visus savo tris dirbtus darbus suradau per skelbimus, be jokių pažįstamų  4u.gif

as daugiau darbu turejus, bet juos gavau be pazinciu ar kysiu(nors buvo norinciu, kad duociau vokeli, tai priims...3 men.). Taigi, tikrai imanoma.
Atsakyti
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 09, 10:02)

manau kad neturint patirties geriausia pradeti nuo valstybes tarnybos. komercineje srityje nori cia dabar ir geriausio rezultato, reikalauja kiekybes. o valstybes tarnyboj spaudimas ne toks didelis, kai kur net 8h pradejai 5h uztrenkei duris, problemas palikai darbe. atlyginimai mazi, bet juk DIRBI ir igyji PATIRTIES

aha o kaip ten isitrint? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(anaida8 @ 2013 08 13, 15:27)
Jei neturi pažįstamų, tai nesitikėkite rasti darbo.CV portalai tik dėl akių.

Nesutinku. Nė vieno darbo neradau per pažįstamus, visur patekau po konkursų, be jokių pažinčių ar kyšių. Ir tokių žmonių pažįstu daug.
Atsakyti
Matau paskutinė diskusija apie darbų gavimą per pažįstamus. Nors dar neturiu labai daug darbinės patirties, bet rimčiausi darbai ir praktika buvo be jokių pažįstamų, pati radau skelbimus, rašiau ir t.t. Tik pirmieji vasaros darbeliai "per pažįstamus", toje pačioje mokykloj kur mokiausi, pasiūlyti vienos darbuotojos, kuriai ir taip padėdavau laisvu laiku už valandas, reikėjo rinkti. O ir dabar, net nėra pažįstamų man tinkamoj, reikiamoj ar panašioj sferoj ir pati ieškausi. Nors neliūdžiu labai dėl to, kad nėra kas kur įkištų mane, nes nei kam dėkoti, nei jaustis nepatogiai, jei darbas netiko man ar aš jam ir išeičiau greit.

Beje, ką manot apie kvietimus į pokalbį e. paštu? Nors siunčiau cv ir jame tikrai geras mano numeris, nes kitos įmonės prisiskambinusios juo. Man asmeniškai, tai keista ir nevisai gerai atrodo, kai el. paštu pakviečiama į pokalbį(parašomas laikas ir klausimas ar atvyksiu). Jau kelis kartus taip.
Aš gal prie gero pripratus, kad paskambintu ir telefonu pakviestu, pokalbio metu neatsilieptu į skambučius(į svarbius, kur reikalai "dega", tai tegu, suprantu aš viską, bet yra tekę būti pokalbyje kur 4 kartus atsiliepė ir prie manęs kalbėjosi, tai paklausius buvo aišku, kad 5 min vėliau perskambinti galima buvo. Tiesiog kur dirbau, kur pokalbiuose buvau, jei nėra skubus atsiliepti skambutis, neatsiliepiama). smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bachure @ 2013 08 19, 16:48)

Beje, ką manot apie kvietimus į pokalbį e. paštu? Nors siunčiau cv ir jame tikrai geras mano numeris, nes kitos įmonės prisiskambinusios juo. Man asmeniškai, tai keista ir nevisai gerai atrodo, kai el. paštu pakviečiama į pokalbį(parašomas laikas ir klausimas ar atvyksiu). Jau kelis kartus taip.

Manęs tokiu būdu nėra kvietę (bet yra rašę, kad paskambins po dviejų savaičių ir paskambino!). Mano galva, arba labai jau taupo lėšas, arba darbinama daug žmonių/pozicija paprasta/nelabai svarbu, ar ateis tas konkretus žmogus ar kitas (grupiniai darbo interviu), galbūt tas pats laikas rašomas keletui žmonių.. Tiesiog nedėčiau daug vilčių į tokį kvietimą, nors galimybė gaut darbą yra.
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 08 19, 20:56)
Manęs tokiu būdu nėra kvietę (bet yra rašę, kad paskambins po dviejų savaičių ir paskambino!). Mano galva, arba labai jau taupo lėšas, arba darbinama daug žmonių/pozicija paprasta/nelabai svarbu, ar ateis tas konkretus žmogus ar kitas (grupiniai darbo interviu), galbūt tas pats laikas rašomas keletui žmonių.. Tiesiog nedėčiau daug vilčių į tokį kvietimą, nors galimybė gaut darbą yra.

Pozicija šiaip tai visai svarbi, manyčiau, bet vat ir man susidaro įspūdis, kad nėra labai svarbu kas ateis, nes na juk mobilusis ryšis nėra jau toks brangus, kaip tik pigiausias visoje es, tai paskambinti galima.
Esu kartą nuėjusį į pokalbį, kai buvau pakviesta el. paštu, tai po poros minučių supratau, kad nevertėjo eiti ir sugaišau laiką. Galvoju dabar dėl šio varianto..ir apie įmonę atsiliepimai nėra geri, pamiršau prieš siunčiant pasidomėti.
Atsakyti
ieskau jau tris menesius verysad.gif ....pagal specialybe, tai net nesitikiu rasti nieko...Dabar siunciu visur is eiles, o ka daryt...Nieks net i sandeli dirbti manes nepriima, nei kokiu lipduku klijuoti, ar uzsakymu komplektuoti, ar kokiu dovaneliu pakuoti,,, jauciuosi kaip prakeikta....Nezinau, gal kalta mano vaikiska isvaizda, ar matosi tas nepasitikejimas savimi, kurio jau nesugebu slepti...
Atsakyti
QUOTE(Tedžiukė @ 2013 08 08, 08:31)
O jūs savo CV įrašę šeimyninę padėtį- vedusi,išsituokusi,netekėjusi ir kiek turite vaikų,net įdomu,aš CV pildžiau cvbanke,nerašiau niekur nieko,nes net skilties arba nemačiau arba nebuvo..ir niekad pokalbio metu neklausė apie šeimą,vaikus nieko.

As , asmenisaki, viska surasius, kiek vaiku, kiek jiem metu, seima, vyras ir t.t.
Todel kad darbdavys , skaitydamas CV, zinotu ko tiketis: kad vaikai sirgs (galimai), kad reiks biuleteniu karts nuo karto, kad noresiu pagal darbo istatymus priklausancio tevadienio ir t.t.
Reik paruost ir neslept tokiu dalyku, ...
Atsakyti
QUOTE(anaida8 @ 2013 08 13, 15:27)
Jei neturi pažįstamų, tai nesitikėkite rasti darbo.CV portalai tik dėl akių.

Nefantazuokite.
Visus savo darbus gavau be pažinčių.

Papildyta:
QUOTE(reine de beauté @ 2013 08 08, 23:22)
Na, tai gali sakyt. O kokiu būdu jie gali sugauti man įdomu? smile.gif

Paskambins ir sužinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sumati @ 2013 08 20, 04:21)
ieskau jau tris menesius verysad.gif ....pagal specialybe, tai net nesitikiu rasti nieko...Dabar siunciu visur is eiles, o ka daryt...Nieks net i sandeli dirbti manes nepriima, nei kokiu lipduku klijuoti, ar uzsakymu komplektuoti, ar kokiu dovaneliu pakuoti,,, jauciuosi kaip prakeikta....Nezinau, gal kalta mano vaikiska isvaizda, ar matosi tas nepasitikejimas savimi, kurio jau nesugebu slepti...

gali buti, kad tam issilavinimas per geras. Jei baiget studijas, o norit "zemo lygio" darbo, tai studiju nerasykit ten siusdama CV, nes tikrai nepriims.
Atsakyti
jungiuosi ir aš į jūsų būrį sad.gif
darbo jau ieškau 11mėn. ir prošvaisčių nematyti doh.gif
tikrai, kaip jau čia ir buvo rašyta ir aš imu galvoti , kad be pažinčių nelabai ką ir galima susirasti, nes situacija kažkokia iškreipta, nors iki šiol turėtus darbus buvau radusi pati, be jokių užtarimų, protekcijų.
atrodo turiu darbui ir reikalingų žinių (aukštasis išsilavinimas) ir patirties (virš 12metų). bet va kliūna vis: tai pareiškia kad jūs "nedatraukiat" reikiamai pozicijai, tai per gera doh.gif

keisčiausia kad paskutiniu metu susidaro toks įspūdis, kad daug mano srities(kurioje aš dirbau) firmų išvis neieško darbuotojų, bet va taip skelbimais kaip ir reklamą darosi doh.gif
nes jau labai populiaru pasidarė (o gal tik man taip pasisekė lotuliukas.gif ) kad po pokalbių ne darbą siūlo, o kiša savo vizitines ir siūlo bendradarbiauti. maždaug atvesk mums klientų, mes tau procentus sumokėsim doh.gif
tiesa pasakius , jei jau aš žinočiau iš kur ir pastoviai tų klientų gaut, pati savo veiklą organizuočiau, bet deja.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inkava: 22 rugpjūčio 2013 - 12:26
Laba diena,

Darbe atmosfera nekokia. Atlyginimą sumažino, darbo padaugėjo, o dar ir stiprus psichologinis spaudimas. Nusprendžiau ieškotis kito po 7 m. išdirbtų vienoje vietoje. Gal galėtumėte pagelbėti ir atsiųsti CV pavyzdį? Net nebežinau kaip darbar reiktų jį rašyti pagal naujausius reikalavimus. Būčiau labai dėkinga. Ačiū. Mano paštas: auksine77@gmail.com
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Guoda: 28 rugpjūčio 2013 - 10:56