QUOTE(LadyLina @ 2013 12 18, 00:45)
Iš vis kaip tas įsidarbinimas per agentūras vyksta? Ar pokalbiai vyksta tik su agentūros atstovais? Kaip tada su tais agentūros atstovais derinti tarkim atlygimo klausimą?
Dar turbūt reiktų pridurti, kad darbas IT srityje, pasirinkimas nemažas, todėl noriu atsirinkti geriausią variantą.
Kai dalyvaujate pokalbyje per atrankos kompaniją, realiai dalyvaujate ne vienoje atrankoje
Ta prasme, ateinate dėl darbo kompanijoje X, bet pokalbio metu, konsultantas pamato, kad jūs labiau tinkate kompanijai Y. Be to, jūsų CV lieka duomenų bazėje ir po mėnesio jūs galite įsidarbinti į kompaniją Z
Aš pati kažkada taip įsidarbinau visai kitur, negu siunčiau CV - tiesiog ta pozicija buvo dar šviežia ir nepaskelbta, o pokalbio metu man ją pasiūlė, nes ten tikau labiau
Įprastai atrankos kompanijos konsultantas žino atlyginimo rėžius. Tai greičiausia jūs sulauksite klausimo apie atlyginimą, kurio jūs tikitės - irgi rėžius.
Apskritai, visur dirba žmonės - yra labai prastų atrankos kompanijų ir konsultantų, yra labai geranoriškų, kurie tikrai stengiasi padėti
QUOTE(aisvyde @ 2013 12 23, 15:27)
Dar toks klausimas, o jūs CV rašot savo adresą?
Kartais tai padeda. Teko ieškoti žmogaus įmonei, kuri buvo už Vilniaus. Tai tiesą sakant, iš pradžių pokalbio kviečiausi žmonės, kurie gyveno toje Vilniaus pusėje.
QUOTE(Dakada @ 2013 12 29, 18:50)
1. Pirmiausia noriu pasiteirauti ar reikia įrašyti į gyvenimo aprašymą tai, kad šiuo metu esu motinystės atostogose? Jei taip, kurioje vietoje ir ar tai nebus kabliukas potencialiam darbdaviui atmesti mano kandidatūrą ją net neapsvarsčius? Jei ne, tiesiog nurodyti, jog iki šiol dirbu savo senojoje darbovietėje? Ar galima taip?
2. Dar noriu paklausti ar nurodote CV vaikus? Jei taip, kur - po šeiminės padėties? Ar užtenka įrašyti "turiu vieną vaiką", ar reikia nurodyti jo amžių? O gal vaikų tiesiog neįrašyti
?
3. 1r paskutinis (kol kas
) klausimas: kokiu formatu siunčiate savo CV: "doc"(word) ar "pdf"? Kiek teko susidurti, wordo yra daug versijų (senesnės/naujesnės) ir kartais jos iškraipo dokumentus: "nusimuša" paraštės, lapų skaičius ir t.t. Gal protingiau siųsti "pdf" formatu, bet gali būti ir taip, kad ne visų įmonių kompiuteriuose yra įdiegtos "Acrobat Reader" programos ir kai kur tokie failai gali išvis neatsidaryti.
1. Galite tai parašyti pačiame laiške (aš esu prieš atskiru dokumentu pateikiamus motyvacinius, nes pati jų neskaitau
Dažnai būna, kad žmogaus reikia labai greitai - tuomet jūs turite privalumą. Žmogus, kuris dirba, turi atidirbti 14 darbo dienų (taigi praktiškai 3 savaites), o jūs sėkmės atveju - iškart
2. Ir vėlgi, viskas priklauso nuo žmonių. Jei tikrai kažkam vaikai trukdo (bet manau, kad tai irgi vienas iš mitų), tai geriau net negaišti laiko tokiam darbo pokalbiui
3. Profesionaliau atrodo pdf.
Dar buvo klausimas dėl atlyginimo. Kai žmogus parašo minimalų norimą atlyginimą, nuo kurio pradėtų dirbti, dažnu atveju tiesiog sutaupo laiko
ČIa vėlgi - nieko nenuslėpsi
Jei žinai, kad neisi dirbti už mažiau nei 2000, tai tas, kuris nusiteikęs mokėti minimumą, tavęs nekvies. Sutaupysi laiko
Jei numato tai pozicijai mokėti 1800, tuomet tikėtina, kad susitarsit ir prieisit kompromisą - jei abi pusės viena kitai tiks ir patiks