Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(.neringute. @ 2013 12 03, 23:16)
Na, mano nuomone, tikrai ne. Nors aišku labai norint galima kiekvieną poziciją pritempt prie streso (nes dirbant daugelį darbų, tenka susidurti su stresinėmis situacijomis), bet čia ne tas atvejis.

bet tai stresinė situacija viena, bet jei nepagarba...tai kažkaip pasitikėjimo tikrai neprideda... smile.gif nesu girdėjusi apie tokius interviu, vienaip ar kitaip pokalbis-jau stresas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 12 04, 00:22)
bet tai stresinė situacija viena, bet jei nepagarba...tai kažkaip pasitikėjimo tikrai neprideda... smile.gif nesu girdėjusi apie tokius interviu, vienaip ar kitaip pokalbis-jau stresas biggrin.gif

Na taip, nelinkiu ir susidurt tada 4u.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal galite patarti, ar CV rasyti, jog siuo metu esu dekretinese atostogose?
Pries dekreta mane paaukstino, tai, jei nerasyciau, atrodytu, jog naujose pareigose dirbau ilgiau nei istikruju. Bet....
Kazkaip itariu, jog darbdavys vos tai pamates, net nekviestu i pokalbi del darbo - "mazas vaikas ir pan. "

Atsakyti
QUOTE(rutuliukas1 @ 2013 12 04, 17:07)
Sveikos  4u.gif

Gal galite patarti, ar CV rasyti, jog siuo metu esu dekretinese atostogose?
Pries dekreta mane paaukstino, tai, jei nerasyciau, atrodytu, jog naujose pareigose dirbau ilgiau nei istikruju. Bet....
Kazkaip itariu, jog darbdavys vos tai pamates, net nekviestu i pokalbi del darbo - "mazas vaikas ir pan. "

Jūsų vietoje, aš nerašyčiau, nes tai kažkam galėtų būti priežastis net nekviesti jūsų į pokalbius, o nuėjusi į pokalbius bent galėtumėt pristatyt, parodyti save. Kartais žmogus tiek patinka, kad darbdavys nubraukia visus jo 'trūkumus'. Nuoširdumą CV vargu ar kas įvertins, juolab, kad pati renkatės, ką rašyti CV, kaip save pristatyti. Jeigu jus paaukštino už jūsų nuopelnus, tai nėra ko bijoti - taip, gal patirtis nedidelė, bet kažkas jus jau prieš tai įvertino ir matė jūmyse galimybę dirbti atsakingesnes pareigas (spėju). Aišku, tokioje situacijoje gali kilti minčių darbdaviui, kad čia gal ne pagal nuopelnus (ir tai labai matytusi CV, jei rašytumėt kelis mėn darbo ir dekretines). Tokiu atveju vėlgi - nuėjusi į pokalbį galėtumėt įrodyti, jog taip nėra, bet reikia gi į tą pokalbį patekti! Klausiant -aišku, nemeluoti, bet tikinti, kad domėjotės profesine literatūra, sekėt naujienas (jei tokių yra), kad skyrėtė tą laiką tobulėjimui ir profesinėje srityje (žinoma, reiktų taip ir daryti, bent jau dabar, kai ieškotės darbo).
Atsakyti
Gal ir kvailas klausimas, bet ar nepastebėjote, kada darbdaviai pradeda skambinti dėl kvietimo į pokalbį, dar skelbimo galiojimo metu, ar jau tada, kai skelbimo galiojimas pasibaigia? Aš čia bandau susikurti sau viltį, nes labai norėčiau į vieną poziciją, skelbimas jau gan seniai paskelbtas ir beliko dvi dienos galiojimo, skambučio taip ir nesulaukiau, dabar pagalvojau, o gal darbdaviai tik pasibaigus skelbimo galiojimui pradeda skambinėti, juk tik tada turi pilną kandidatų sąrašą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2013 12 05, 11:06)
Gal ir kvailas klausimas, bet ar nepastebėjote, kada darbdaviai pradeda skambinti dėl kvietimo į pokalbį, dar skelbimo galiojimo metu, ar jau tada, kai skelbimo galiojimas pasibaigia? Aš čia bandau susikurti sau viltį, nes labai norėčiau į vieną poziciją, skelbimas jau gan seniai paskelbtas ir beliko dvi dienos galiojimo, skambučio taip ir nesulaukiau, dabar pagalvojau, o gal darbdaviai tik pasibaigus skelbimo galiojimui pradeda skambinėti, juk tik tada turi pilną kandidatų sąrašą?  4u.gif

Įvairiai skambina, vieni iš kart, kiti kai baigiasi skelbimas 4u.gif čia jau nuo požiūrio priklauso, kadangi darbo ieškau nuo rugsėjo, tai sutikau ir tokių, kurie su skelbimo įdėjimu atsirenka žmogų per 2-3 sav. (skelbimas dar tebėra, nors žmogus jau spėtas atsirinkt), yra tokių, kur 3 mėnesius nuo skelbimo įdėjimo renkasi. Viena cv siunčiau rugsėjį, spalį buvau pirmam pokalbyje, lapkritį antrajame, o šią sav. eisiu jau trečią kartą. Čia turbūt ilgiausias mano konkursas, įskaitant, kad dar ir namų darbus dariau 4u.gif
Atsakyti
Smile at, ačiū už atsakymą ir sėkmės per pokalbį!

O aš dar norėjau paklausti, ką atsakote į klausimą, kodėl jūs tinkamas šiam darbui? Nejau pradėsi vardinti visas tas banalybes, koks tu darbštus, atsakingas ir pan.?

Skaitau patarimus kaip elgtis ar nesielgti pokalbyje, šitas labai geras:

Nekramtykite gumos, nespjaudykite saulėgrąžų, nesriaubkite iš butelio ir nedėvėkite saulės akinių patalpoje tik dėl to, kad dabar vasara ir visi reikalai atrodo paprasti, o kliūtys įveikiamos.
Atsakyti
merginos, kaip manot, ar verta privaciam sektoriuj CV europass forma pristatynet?nes kiek girdejau, jie ten nesusigaudo, nelabai megsta?kokius CV siuntinejat?laisva forma ar europass? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2013 12 05, 19:01)
Smile at, ačiū už atsakymą ir sėkmės per pokalbį!

O aš dar norėjau paklausti, ką atsakote į klausimą, kodėl jūs tinkamas šiam darbui? Nejau pradėsi vardinti visas tas banalybes, koks tu darbštus, atsakingas ir pan.?

Skaitau patarimus kaip elgtis ar nesielgti pokalbyje, šitas labai geras:

Nekramtykite gumos, nespjaudykite saulėgrąžų, nesriaubkite iš butelio ir nedėvėkite saulės akinių patalpoje tik dėl to, kad dabar vasara ir visi reikalai atrodo paprasti, o kliūtys įveikiamos.

Dėl skelbimo galiojimo: taip, būna įvairiai, bet labai rekomenduoju siųsti kuo anksčiau per 2-3 dienas! Nes galiojimui baigiantis kartais kandidatai jau susitinka su darbdaviais ir gali būti, kad Jūsų CV niekas neperžiūrės. Ir paskambinti pasiteirauti apie poziciją, pasakyti, kad labai domina ir labai norite save pristatyt pokalbiu metu! Tikrai paklaus Jūsų vardo pavardės ir uždės pliusą prie Jūsų CV, jei skambučio metu rodysite susidomėjimą pozicija ir galimybes dirbti (turimas kompetencijas ir t.t.).

Kodėl tinkamas šiam darbui: siūlau sakyti pirma akivaizdžius dalykus, tarsi apibendrinimą, kad GALITE (turite tinkamą išsilavinimą, patirtį, mokate kalbas) ir NORITE (kokius pliusus sau matote šioje pozicijoje, kad įdomu, norite tobulėti ir t.t.).
Realiai reikia gerai žinoti tą darbo skelbimą ir tai, kas ten parašyta. Tuos dalykus, kuriuos turite, išmanote ir akcentuojate + MOTYVACIJA.

Banalybių sūlau nesakyti niekada, labai jaučiasi, geriau natūraliau, juk norite rasti sau tinkamą darbo vietą, o ne kad po poros mėn keisti vėl...
Atsakyti
QUOTE(Leyla @ 2013 12 04, 22:41)
Jūsų vietoje, aš nerašyčiau, nes tai kažkam galėtų būti priežastis net nekviesti jūsų į pokalbius, o nuėjusi į pokalbius bent galėtumėt pristatyt, parodyti save. Kartais žmogus tiek patinka, kad darbdavys nubraukia visus jo 'trūkumus'. Nuoširdumą CV vargu ar kas įvertins, juolab, kad pati renkatės, ką rašyti CV, kaip save pristatyti. Jeigu jus paaukštino už jūsų nuopelnus, tai nėra ko bijoti - taip, gal patirtis nedidelė, bet kažkas jus jau prieš tai įvertino ir matė jūmyse galimybę dirbti atsakingesnes pareigas (spėju). Aišku, tokioje situacijoje gali kilti minčių darbdaviui, kad čia gal ne pagal nuopelnus (ir tai labai matytusi CV, jei rašytumėt kelis mėn darbo ir dekretines). Tokiu atveju vėlgi - nuėjusi į pokalbį galėtumėt įrodyti, jog taip nėra, bet reikia gi į tą pokalbį patekti! Klausiant -aišku, nemeluoti, bet tikinti, kad domėjotės profesine literatūra, sekėt naujienas (jei tokių yra), kad skyrėtė tą laiką tobulėjimui ir profesinėje srityje (žinoma, reiktų taip ir daryti, bent jau dabar, kai ieškotės darbo).

aciu, keisiu strategija dabar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 11 22, 15:08)
ne, tada tiesiog neleis surinkti raketos, kad ir moki, nes nemoki angliskai kalbet. Ir nesvarbu, kad su raketa, ja renkant, kalbetis nereikia  biggrin.gif
Papildyta:

kazkada as siunciau savo CV pagal 1 skelbima, reikalavimus atitikau, patirties buvo, bet paskui dar 4 (!) menesius buvo kartojamas skelbimas. Ir net nezinau nuo kada tas skelbimas buvo, realu, kad ir pries man siunciant jis vis buvo spausdinamas ir spausdinamas. Ir ne kokio super-duper vadovo reikejo, kad nesugebetu issirinkt, paprasto zmogaus, klijentu aptarnavimo srityje.

Visokiu darbdavių būna, o išvada tokia, kad normalios firmos ieško per pažystamus. Ir man taip yra. Susiradau darbą vienoje įmonėjė -priėmė. (dirbusi daug metų apskaitininke, o priėmė į pardavimų konsultantės, nors per pokalbį nieko panašaus nebuvo minima). Aišku bandau dirbti, bet iš manęs reikalauja rezultatų kaip iš geros vadybininkės. Skelbimas dar ir dabar tebeina ir tame pačiame mieste nuo rugsėjo mėnesio. Išvada viena, kad darbdaviai patys nežino ko nori ir ko ieško, gal žmogaus, kuris dirbs už dyką ir padarys milijonus apyvartos. Ir kokia gali būti nuomonė apie darbdavį, kuris priėmęs tave į darbą, toliau ieško žmogaus-šaraškino kontora doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2013 12 09, 16:42)
Skelbimas dar ir dabar tebeina ir tame pačiame mieste nuo rugsėjo mėnesio.

Ir kokia gali būti nuomonė apie darbdavį, kuris priėmęs tave į darbą, toliau ieško žmogaus-šaraškino kontora  doh.gif

as tai itarineju, kad kai kurios firmos tokiu budu renka duomenis apie gal busimus klijentus. Na, turi tel.Nr, zino zmogaus issilavinima, darbo patirti. Kas zino kur ir kada tai pravartu gali but.
Atsakyti