Kaip nepatinka kai darbdaviai galvoja kad ieškantis darbo asmuo neplanuoja savo laiko Šiandien atsikeliu, randu tris praleistus skambučius, atskambinu, sako čia dėl darbo, siūlau šiandien susitikti, sakau negaliu šiandien, jis man - tai jūs ieškot darbo ar neieškot, jei ieškot tai susitinkam ir pakalbam, ir viskas, jei ne tai ne. Norėjau sakyti aš gal irgi savo laiką planuojuosi. Bet patylėjau. Ir vis dėlto į susitikimą nėjau
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 29, 12:41)
Kaip nepatinka kai darbdaviai galvoja kad ieškantis darbo asmuo neplanuoja savo laiko Šiandien atsikeliu, randu tris praleistus skambučius, atskambinu, sako čia dėl darbo, siūlau šiandien susitikti, sakau negaliu šiandien, jis man - tai jūs ieškot darbo ar neieškot, jei ieškot tai susitinkam ir pakalbam, ir viskas, jei ne tai ne. Norėjau sakyti aš gal irgi savo laiką planuojuosi. Bet patylėjau. Ir vis dėlto į susitikimą nėjau
Kazkokia saraskino kantuora. Normalus darbdaviai supranta, kad kiekvienas zmogus laika planuojasi. Ir nesvarbu dirbantis ar bedarbis.
QUOTE(aggree @ 2013 11 29, 13:12)
Kazkokia saraskino kantuora. Normalus darbdaviai supranta, kad kiekvienas zmogus laika planuojasi. Ir nesvarbu dirbantis ar bedarbis.
tikra tiesa. Juk zmogus gali butu isvaziaves kur ar i kita darbo pokalbi susitares. Ar serga, ar kaimynes vaika apsieme pasaugot. Na, maza kas. O labiausiai man nepatinka, kai potencialus darbdaviai isizeidzia, kad ieskantis darbo iskart telefonu neatsiliepia. O gal as tada masina vairavau, nebuvo kur gatvej sustot. Ar telefonas rankinej, negirdejau. Bet gi, pasirodo, kad jei jau ieskai darbo,tai turi sedet su telefonu rankoj.
labiausiai sunervino, kai pries pora metu skambinau pagal skelbima ir norejau paklausti ar darbas pilnu etatu ar puse. Jau kaip isizeide: "Jus i pokalbi pirma ateikit, tada klausinekit!" Na, gal kam ir normalu, bet jei darbas puse atato, tai manes nedomina, kam as turiu gaisti savo laika ir pinigus i pokalbi atvaziuot????
QUOTE(Alexandra.R. @ 2013 11 29, 16:36)
tikra tiesa. Juk zmogus gali butu isvaziaves kur ar i kita darbo pokalbi susitares. Ar serga, ar kaimynes vaika apsieme pasaugot. Na, maza kas. O labiausiai man nepatinka, kai potencialus darbdaviai isizeidzia, kad ieskantis darbo iskart telefonu neatsiliepia. O gal as tada masina vairavau, nebuvo kur gatvej sustot. Ar telefonas rankinej, negirdejau. Bet gi, pasirodo, kad jei jau ieskai darbo,tai turi sedet su telefonu rankoj.
O ar perskambinate radusi praleistą skambutį?
Aš kažkada, kai ieškojausi darbo dar dirbau kitame darbe, tad faktas, kad ne visada galėdavau kelti ragelį. Tuomet radusi nežinomą numerį tiesiai keliaudavau į googlą, vesdavau numerį, žiūrėdavau, ką meta ir VISADA perskambindavau. Net jei googlas nieko nemesdavo. Bet dažniausiai išmesdavo kokios nors info - iš kokios įmonės skambinta
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2013 12 02, 17:50)
O ar perskambinate radusi praleistą skambutį?
neperskambinėju niekam, pasimokiau vi ant visokių platintojų užsiraudavau...su savo tais pasiūlymais jie
QUOTE(xiuke @ 2013 12 02, 16:54)
neperskambinėju niekam, pasimokiau vi ant visokių platintojų užsiraudavau...su savo tais pasiūlymais jie
Ir ką? Atsiprašai, kad sutrukdei, atsisveikini ir padedi ragelį.
Juokingas argumentas.
Aš net neieškodama darbo visada perskambinu, kai randu praleistą skambutį. O gal man skambino iš ligoninės pasakyti, kad mano artimasis sužeistas?
O čia toks jausmas, kad baimė užsirauti ant platintojo ir dėl to sugaišti max 30 sekundžių savo brangaus laiko yra didesnė už poreikį susirasti darbą ir nepražiopsoti galimybės.
Aš tai visada atskambinu kai ieškau darbo
Ar kam teko sudalyvauti stresiniame interviu? Kaip viskas vyko?
Apturėjau labai nemalonų darbo pokalbį, idomu, ar tokia praktika yra taikoma dažnai.
Apturėjau labai nemalonų darbo pokalbį, idomu, ar tokia praktika yra taikoma dažnai.
QUOTE(.neringute. @ 2013 12 03, 15:18)
Ar kam teko sudalyvauti stresiniame interviu? Kaip viskas vyko?
ką reiškia stresinis interviu? specialiai sukeliamas stresas? ar žmonių mentaliteto pagalba jis buvo?
QUOTE(Digse @ 2013 12 03, 19:59)
ką reiškia stresinis interviu? specialiai sukeliamas stresas? ar žmonių mentaliteto pagalba jis buvo?
Yra tokia rūšis interviu, kuomet elgiamasi kažkaip keistai pokalbio metu, bandant išprovokuoti tikras kandidato emocijas, reakcijas ir pan. Pvz., elgiantis pernelyg laisvai ar pateikiant su darbo pobūdžiu nesusijusius, kvailus klausimus ar sukuriant nepatogią kandidatui situaciją (kandidato nutraukimas, vėlavimas ir pan.).
Savo atveju, aš likau nesupratusi, ar tai buvo nevykęs bandymas atlikti stresinį interviu, ar tiesiog demonstruojama nepagarba viso pokalbio metu (nors įmonė iš pažiūros rimta ir pokalbio iniciatorius - aukštas pareigas užimantis asmuo).
QUOTE(.neringute. @ 2013 12 03, 19:26)
Yra tokia rūšis interviu, kuomet elgiamasi kažkaip keistai pokalbio metu, bandant išprovokuoti tikras kandidato emocijas, reakcijas ir pan. Pvz., elgiantis pernelyg laisvai ar pateikiant su darbo pobūdžiu nesusijusius, kvailus klausimus ar sukuriant nepatogią kandidatui situaciją (kandidato nutraukimas, vėlavimas ir pan.).
Savo atveju, aš likau nesupratusi, ar tai buvo nevykęs bandymas atlikti stresinį interviu, ar tiesiog demonstruojama nepagarba viso pokalbio metu (nors įmonė iš pažiūros rimta ir pokalbio iniciatorius - aukštas pareigas užimantis asmuo).
o pozicija ar tokia, kur galėtų būt daug streso?
QUOTE(Leyla @ 2013 12 03, 23:05)
o pozicija ar tokia, kur galėtų būt daug streso?
Na, mano nuomone, tikrai ne. Nors aišku labai norint galima kiekvieną poziciją pritempt prie streso (nes dirbant daugelį darbų, tenka susidurti su stresinėmis situacijomis), bet čia ne tas atvejis.