Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

o jeigu pasakius potencialiam darbdaviui kad isvykai i peterburga, anglija arba cekija ir metus dirbai bent kokioj nors srity, kad visgi sugalvojai i LT grizti. na ir kas jei sugaus meluojant, blogiausiu atyveju to zmogaus nematysi. taip sakant kare tinkamos bet kokios priemones ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 08, 17:08)
o jeigu pasakius potencialiam darbdaviui kad isvykai i peterburga, anglija arba cekija ir metus dirbai bent kokioj nors srity, kad visgi sugalvojai i LT grizti. na ir kas jei sugaus meluojant, blogiausiu atyveju to zmogaus nematysi. taip sakant kare tinkamos bet kokios priemones  ax.gif

Na, tai gali sakyt. O kokiu būdu jie gali sugauti man įdomu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 08, 19:08)
o jeigu pasakius potencialiam darbdaviui kad isvykai i peterburga, anglija arba cekija ir metus dirbai bent kokioj nors srity, kad visgi sugalvojai i LT grizti. na ir kas jei sugaus meluojant, blogiausiu atyveju to zmogaus nematysi. taip sakant kare tinkamos bet kokios priemones  ax.gif

na mano paieskose pan ir yra...mokslai, darbas pusmeti, vel mokslai, darbas uzsienyje metai, paskui vaiko gimimas, darbo nera, pavieniai darbai visokie, kad ir turguje, vel nestumas, zodziu be darbo nesedejau,o parodyti neturiu ka verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(barda @ 2013 08 08, 17:32)
Štai kątik jau n - tąjį kartą sulaukiu neigiamo atsakymo. Ir pikta ir liūdna ir nežinia kas darosi. Kažkoks nervų priepuolis ištiko, bet prisiminiau kad negaliu nervuotis. Vistiek dar vienas akmuo užsirideno ant širdies. Kai tiek kartų sulauki neigiamo atsakymo, kyla klausimas, kas su manim ne taip... Patirties trūkumas... Bet kaip jos įgyti, jei niekas nesuteikia tokio šanso... Bevertis, bevertis žmogus...

Jei ne paslaptis, kokią specialybę įgijote?
Šiais laikais tikrai labai nedėkinga situacija jauniems žmonėms. Mūsų tėvai tai paskyrimus gaudavo, ir šiaip darbų būdavo. O dabar toks jausmas, kad visi verslininkai nori iš karto gatavo produkto - darbuotojo su patirtim, retai kad nori užsiauginti darbuotoją. Nors emigruoja daugybė žmonių, atrodo turėtų būti mažiau konkurentų į darbo vietą, bet kai sužinai, kad pretenduoja apie 80 žmonių į pusės etato darbo vietą parduotuvėje... doh.gif Žodžiu, baisu. O dar ta moters diskriminacija dėl vaikų, šeimyninės padėties. doh.gif
Šiaip dabar populiarėja profesinis mokymasis. Jau ir su aukštaisiais eina įgyti paprastos specialybės. Mokslas nemokamas, mokytis trumpiau. Kaip Jums, merginos, toks variantas? g.gif Manau, iš tikrųjų rinka iškreipta, tikrai nebereikia tiek žmonių su aukštaisiais. Būčiiau žinojusi, kokie laikai ateis, tikrai būčiau net nestojusi į jokią aukštąją. schmoll.gif
Atsakyti
zinau kad asmeniui leidziamas tik 1 nemokamas aukstasis mokslas. jei nori daugiau, mokek pinigus. visai gali buti kad turint aukstaji ir norint isigyti paprasta specialybe, mokslai bus mokami.

del sugavimo- tai gali paprasyt tel nr paskambinti, pasiklausti koks ten darbuotojas buvote.

manau kad neturint patirties geriausia pradeti nuo valstybes tarnybos. komercineje srityje nori cia dabar ir geriausio rezultato, reikalauja kiekybes. o valstybes tarnyboj spaudimas ne toks didelis, kai kur net 8h pradejai 5h uztrenkei duris, problemas palikai darbe. atlyginimai mazi, bet juk DIRBI ir igyji PATIRTIES
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aprilia143: 09 rugpjūčio 2013 - 09:09
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 09, 10:02)
zinau kad asmeniui leidziamas tik 1 nemokamas aukstasis mokslas. jei nori daugiau, mokek pinigus. visai gali buti kad turint aukstaji ir norint isigyti paprasta specialybe, mokslai bus mokami.

specialybė profesinėje m-kloje tai ne aukštasis, visiems nemokama 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pingviniuke:) @ 2013 08 09, 10:41)
Būčiiau žinojusi, kokie laikai ateis, tikrai būčiau net nestojusi į jokią aukštąją.  schmoll.gif

tai jau tikrai, bet tada tevai man draude pagalvot apie visokias profkes smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aprilia143 @ 2013 08 09, 11:02)
manau kad neturint patirties geriausia pradeti nuo valstybes tarnybos.

na jei butu taip lengva ten papulti, kodel ne...
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2013 08 08, 15:07)
tai čia taip būna tais atvejais, kai tiesiog pasiskambinu darbdaviui, iš anksto nesiuntus CV.

o man buve, kad nusiunciu CV, pakviecia poklabiui, uzduoda kelis klausimus ir pareiskia, kad as per daug mokyta, todel nepriims, nes dar pabegsiu. Va tada ir norisi paklausti: o pinigus uz kelione ar atiduosi, kad cia MANO laika gaisini. Na juk tikrai, bedarbiai ne tokie turtingi, kad vaziuotu i pokalbius "papramogaut".
Ar dar geriau, kai pasiulo pora savaiciu vazinet i kita miesta padirbet, tipo pasimokyt, o tada ziures ar piriims. Gi ne kiekvienas gali sau leist taip pinigus svaistyt. Gerai, jei tikrai dirbsi, tai tom porai savaiciu ir pasisikolint gali, bet jei nepriims????? Is ko tada skola atiduot?

QUOTE(pingviniuke:) @ 2013 08 09, 08:41)
*Jau ir su aukštaisiais eina įgyti paprastos specialybės. Mokslas nemokamas, mokytis trumpiau. Kaip Jums, merginos, toks variantas? 

** Būčiiau žinojusi, kokie laikai ateis, tikrai būčiau net nestojusi į jokią aukštąją.  schmoll.gif

*ir as taip galvoju. Kad ir turiu bakalaura, bet niekad pagal ta diploma nedirbau ir kazin ar dirbsiu, nes ir laiko per daug praejo. Tik dabar mano planuose yra uzsienis. Reikia pradziai uzsidirbt, nes, kad ir mokslas profesinej nemokamas, tai vistiek islaidos. Juolab, jei gyvenamam mieste nera profesines mokyklos (man virs 20 km).
**ojojoj, ir as taip galvoju verysad.gif tiek pinigu sukista, tiek metu... Geriau buciau kokio amato mokiusius, kad ir kirpejos ar manikiurininkes. Tureciau dabar savo siuvyklele ar manikiura daryciau ir zinociau, kad nors kiek nors, ale visada uzdirbsiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(reine de beauté @ 2013 05 20, 14:27)
Nu va, paskambinau. Sakė, kad mano CV labai įdomus ir kad vadovas tik birželio pirmą savaitę grįš iš kelionės iš kažkur ir dėl pokalbio tuomet paskambins dar kartą kažkada ateity susitarti dėl to pokalbio birželio pirmą savaitę...  ax.gif  unsure.gif  Na, gal į gera visa tai išeis. Vis ne į bloga...
Bet tie skambinėjimaisi tai įdomūs tokie...

Vis pamirštu paklaust, kaip sekėsi?
Atsakyti
Jei neturi pažįstamų, tai nesitikėkite rasti darbo.CV portalai tik dėl akių.
Atsakyti
QUOTE(anaida8 @ 2013 08 13, 15:27)
Jei neturi pažįstamų, tai nesitikėkite rasti darbo.CV portalai tik dėl akių.

Drąsus teiginys g.gif , kuriuo drįsčiau suabejoti. Žinoma, didesnė tikimybė surasti padorų darbą per pažįstamus. Tačiau būna tikrai išimčių, kai suveikia sėkmės faktorius rolleyes.gif
Aš visus savo tris dirbtus darbus suradau per skelbimus, be jokių pažįstamų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Taram_Pampam @ 2013 08 13, 14:06)
Vis pamirštu paklaust, kaip sekėsi?

Sekėsi neblogai. Bet man toks įspūdis susidarė, kad jie patys nežinojo, ar jiems reikia darbuotojo ar ne. Po pokalbio sakė, kad parašys laišką (nes kalbėjau su prancūzu, kuris Lietuvoj ne itin dažnai būna), bet taip niekada ir neparašė. Bandžiau susisiekt ir telefonu, ir pati e-laišką rašiau, bet jokio atsako negavau. Po dviejų mėnesių vėl gavau laišką su klausimu, ar vis dar ieškau darbo, bet deja tuo metu jau nebeieškojau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo reine de beauté: 13 rugpjūčio 2013 - 16:17