QUOTE(Flirta @ 2013 11 08, 13:06)
Sveikos, noreciau patarimo.
Ne karta pokalbyje del darbo manes klausinejo kur dirba mano vyras, ir aisku kai pasakai, to neuztenka, tada jau klausia kokios pareigos. Bet kaip tai susije su manim ir koks jiems skirtumas, juk darbo ieskau as.
O ir netrokstu iskart visiem pasakotis, kuom uzsiima mano vyras.
Taigi klausimas toks, kaip elgtis tokiu atveju, ka atsakyt ir kaip issisukt?
Aš nesakyčiau KUR dirba, o KUO dirba, gal ir sakyčiau, kokioje srityje. Esu girdėjusi, kad tokius klausimus klausia, kai nori įsitikinti, kad jums reikia darbo, pinigų (na, kad jums būtų sunkiau išsiverst šeimai, jei jūs nedirbtumėte, nebūtų lengva tiesiog 'mesti darbą', jei kas nesiseka, tam tikro pastovumo nori).
Taip pat variantas - tiesiog pasakyti, kad nematote kuo tai, kokios jūsų vyro pareigos ir kur dirba susiję su jūsų būsimu darbu. Realiai toks atsakymas irgi turėtų atsakyti į daug kl arba sunepatoginti klausiantįjį
Jeigu gražiai pasakoma - kandidatas neprivalo juk visko atskleist per pokalbį, renkasi į kokius kl atsakinėti ar ne.
Dar pati susidūriau, kad mano draugas tokioje pačioje srityje nori dirbti kaip ir aš, tai darbdaviai pradėjo bijoti dėl informacijos nutekėjimo ir pan... na, daug baimių darbdaviai turi ar susigalvoja, svarbu išsklaidyt jų abejones.