Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(smile_at @ 2013 11 07, 14:11)
kad maximoje prekes dėliojai į lentynas ir t.t.

Maximoje prekes dėlioti lentynose neišeitų oficialiai nedirbant schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 07, 14:21)
Maximoje prekes dėlioti lentynose neišeitų oficialiai nedirbant  schmoll.gif

Na tai galima parašyti, kad oficialiai, nurodyti datas. Ne gi manot, kad tikrina?
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2013 11 07, 14:45)
Na tai galima parašyti, kad oficialiai, nurodyti datas. Ne gi manot, kad tikrina?
O tai nesakėte ką tik, kad meluoti savo CV nepriimtina? g.gif

O šiaip jeigu darbdaviams labai rūpi - tikrina (skambina į ankstesnes darbovietes, ir jau anksčiau minėjau - kad pagooglina šiuolaikiniai darbdaviai tai jau tikrai mirksiukas.gif ir taip galima rasti nemažai naudingos info FB, kitokie soc. tinklai ir anketos juose ir t.t. ).

Plius - darbdavys prašys soc. draudimo numerio!

Žodžiu, aš už tai, kad padailinti galima, nutylėti taip pat - bet melagingą CV pateikti - niekada schmoll.gif

Būkim biedni, bet teisingi smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _aLba_: 07 lapkričio 2013 - 15:00
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 07, 14:52)
O tai nesakėte ką tik, kad meluoti savo CV nepriimtina?  g.gif

O šiaip jeigu darbdaviams labai rūpi - tikrina (skambina į ankstesnes darbovietes, ir jau anksčiau minėjau - kad pagooglina šiuolaikiniai darbdaviai tai jau tikrai  mirksiukas.gif ir taip galima rasti nemažai naudingos info FB, kitokie soc. tinklai ir anketos juose ir t.t. ).

Plius - darbdavys prašys soc. draudimo numerio!

Žodžiu, aš už tai, kad padailinti galima, nutylėti taip pat - bet melagingą CV pateikti - niekada  schmoll.gif

Būkim biedni, bet teisingi  smile.gif

Taip sakiau ir taip iš tiesų galvoju smile.gif
Dėl melo apie darbą užsienyje nematau skirtumu su melu apie darbą Lietuvoje, tik tą norėjau pasakyti.
Puiku, kad sutariam, jog negalima pateikti melagingo CV drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2013 11 07, 16:11)
kad maximoje prekes dėliojai į lentynas ir t.t. Įjungi fantaziją ir pirmyn  mirksiukas.gif

na Maxima lengva patikrinti...ir bet kokį oficialų darbą...meluoti nemeluoju cv ir aš, bet neberašau į cv savo darbų užsieniuose, nes niekam jie nerūpi net ir oficialus)...kaip ir visi kiti pavieniai darbai, nes darbdaviai neskaito to darbu, jei ieškaisi rimtesnio...užtat kai paklausia, ką veikei šitiek metų be darbo, galiu pasakyti tik kad: dirbau juodą darbą, tai tik tiek..., na bet ta mergina, kur klausė ne taip jau ilgai be darbo ir yra..vis tiek kažkokį pasiaiškinimą galima surasti...
vistik darbas-laimės dalykas, kaip loterija doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 07 lapkričio 2013 - 16:06
na nereikia suprasti to darbo uzsienyje kaip butinai tik nekvalifikuoto kazkokio. buna ir normaliu darbu uzsienyje, manau, tikrai tada verta rasyti i CV, vis tik darbo patirtis.
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 11 07, 22:03)
na nereikia suprasti to darbo uzsienyje kaip butinai tik nekvalifikuoto kazkokio. buna ir normaliu darbu uzsienyje, manau, tikrai tada verta rasyti i CV, vis tik darbo patirtis.

gal aš tiesiog pakliūdavau ant tokių darbdavių, kuriems nė motais mano tokios , ale , patirtys...na dar paaugs dukrytė ir į paieškas, net baugu pagalvoti, mane net šiurpas ima prisiminus...kažkokia net fobija atsiradusi, o sulig kiekvienu neigiamu atsakymu, žlungu kaip asmenybė...pradžiai cv reikia normalų persirašyti... g.gif
Atsakyti
Sveikos, noreciau patarimo.

Ne karta pokalbyje del darbo manes klausinejo kur dirba mano vyras, ir aisku kai pasakai, to neuztenka, tada jau klausia kokios pareigos. Bet kaip tai susije su manim ir koks jiems skirtumas, juk darbo ieskau as.

O ir netrokstu iskart visiem pasakotis, kuom uzsiima mano vyras.

Taigi klausimas toks, kaip elgtis tokiu atveju, ka atsakyt ir kaip issisukt?
Atsakyti
QUOTE(bim-bam @ 2013 11 07, 21:03)

Pilnai pritariu,as iskart po studiju isvykau i Londona ir ten pradirbau 7metus.Pries pora menesiu gryzau i Lietuva,ir jau radau darba,nors mano cv buvo tik uzsienyje igyta patirtis..dirbau pardaveja po to pakilau iki parduotuves vedejos ir nors dabartines mano pareigos visiskai nesusijusios su darbu uzsienyje,manau darbdavys pamate,kad dirbau,tobulejau ir del to manim patikejo... smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Flirta @ 2013 11 08, 13:06)
Sveikos, noreciau patarimo.
Ne karta pokalbyje del darbo manes klausinejo kur dirba mano vyras, ir aisku kai pasakai, to neuztenka, tada jau klausia kokios pareigos. Bet kaip tai susije su manim ir koks jiems skirtumas, juk darbo ieskau as.

O ir netrokstu iskart visiem pasakotis, kuom uzsiima mano vyras.

Taigi klausimas toks, kaip elgtis tokiu atveju, ka atsakyt ir kaip issisukt?

Aš nesakyčiau KUR dirba, o KUO dirba, gal ir sakyčiau, kokioje srityje. Esu girdėjusi, kad tokius klausimus klausia, kai nori įsitikinti, kad jums reikia darbo, pinigų (na, kad jums būtų sunkiau išsiverst šeimai, jei jūs nedirbtumėte, nebūtų lengva tiesiog 'mesti darbą', jei kas nesiseka, tam tikro pastovumo nori).
Taip pat variantas - tiesiog pasakyti, kad nematote kuo tai, kokios jūsų vyro pareigos ir kur dirba susiję su jūsų būsimu darbu. Realiai toks atsakymas irgi turėtų atsakyti į daug kl arba sunepatoginti klausiantįjį biggrin.gif Jeigu gražiai pasakoma - kandidatas neprivalo juk visko atskleist per pokalbį, renkasi į kokius kl atsakinėti ar ne.

Dar pati susidūriau, kad mano draugas tokioje pačioje srityje nori dirbti kaip ir aš, tai darbdaviai pradėjo bijoti dėl informacijos nutekėjimo ir pan... na, daug baimių darbdaviai turi ar susigalvoja, svarbu išsklaidyt jų abejones.
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 07, 08:12)
Teisingai sakote berods  mirksiukas.gif
Pasidomėkite - tikrai ne vien su u-tetiniu išsilavinimu  smile.gif Aišku - čia gan ilgas procesas ir kelias link to, bet jeigu nėra nei patirties ir jokie UAB'ai nejama - išeitis valstybinės įstaigos  smile.gif
Papildyta:
Dar neatsakėte kokiame mieste nerandate (jei nepaslaptis)  unsure.gif

Na aš mąsčiau apie VT, bet persigalvojau biggrin.gif
O miestas tai Klaipėda.
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 08, 20:42)
Na aš mąsčiau apie VT, bet persigalvojau  biggrin.gif
O miestas tai Klaipėda.

O kodėl jūs nusiteikusi prieš darbą valstybės tarnyboje? g.gif
Atsakyti