Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(smile_at @ 2013 11 06, 00:39)
darbdavys pradės klausinėti ir iškart pagaus, kad žmogus meluoja. Na nebent jau labai konkretų melo planą susidarys, bet tikrai to nepatarčiau  schmoll.gif

kiek žinau nelabai juos domina tie darbai užsieniuose, pati esu ten dirbusi ir niekada neįskaito kaip patirties ar pan...bet bent jau turiu pasiteisinimą, kur tiek metų buvau nedirbdama LT...na dar plius vaikučių auginimas...na bet čia vien tik minusai darbdavio akimis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 05, 12:49)
Aš tai visiškoj nevilty, neturiu jokios patirties, o dar labai uždelsiau po mokslų, ir visi kreivai žiūri, niekas neima, bijo kad nepriprasiu prie krūvio, kai kurie tingi išmokyti, o kiti gal šiaip galvoja kodėl ilgai nedirbau ir nenori priimti doh.gif  Esmė tame kad viskas todėl, kad niekada niekur nesu dirbusi  verysad.gif

QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 05, 20:41)
Mokslus (aukštasis kolegijinis) baigiau praėjusiais metais pavasarį ax.gif

Koks miestas?
Į VT nemėginate?
Atsakyti
Ačiū visoms atsakiusioms dėl tų "užsislaptinusių" darbdavių, o gal dar parašytumėt, kada sužinojot įmonės pavadinimą? Kai kviečia į pokalbį - telefonu pasako? Bet būtų geras - nusiunti savo CV, o paaiškėja, kad tai įmonė, kurioje tu pats dirbi biggrin.gif

Gal dar kas turėjot patirties su įmonėm, kurių pavadinimai darbo skelbimuose neskelbiami?

O dėl darbų užsieny įrašymo į CV, manau, verta jau vien dėl to, kad parodytumėte, kad gerai mokate anglų kalbą, jei tai buvo anglakalbė šalis, o gal ir kokią kitą kalbą.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 11 06, 00:26)
kiek žinau nelabai juos domina tie darbai užsieniuose, pati esu ten dirbusi ir niekada neįskaito kaip patirties ar pan...bet bent jau turiu pasiteisinimą, kur tiek metų buvau nedirbdama LT...na dar plius vaikučių auginimas...na bet čia vien tik minusai darbdavio akimis  biggrin.gif

Bet tai jei tas menamas darbas užsienyje vienintelis, kodėl manote, kad apie jį neklausinės? Tada gaunasi, kad iš vis nėra apie ką klausinėti g.gif

QUOTE(aisvyde @ 2013 11 06, 10:54)
Ačiū visoms atsakiusioms dėl tų "užsislaptinusių" darbdavių, o gal dar parašytumėt, kada sužinojot įmonės pavadinimą? Kai kviečia į pokalbį - telefonu pasako? Bet būtų geras - nusiunti savo CV, o paaiškėja, kad tai įmonė, kurioje tu pats dirbi biggrin.gif

Gal dar kas turėjot patirties su įmonėm, kurių pavadinimai darbo skelbimuose neskelbiami?

O dėl darbų užsieny įrašymo į CV, manau, verta jau vien dėl to, kad parodytumėte, kad gerai mokate anglų kalbą, jei tai buvo anglakalbė šalis, o gal ir kokią kitą kalbą.

Verta be abejo įrašyti jei tikrai esi dirbęs, bet jeigu norisi tik "papuošti" CV, nors ir nesi dirbęs? Ir kalbas galima kokias tik nori surašyt, kad moki puikiai, bet nuo to juk kalbos žinios nepasikeis, ar ne?
Nelabai aš noriu ginčytis su Jumis, bet pati tiek visko esu prisižiūrėjus, ir įspūdingiausių CV mačius, kur deja deja, bet pamatai žmogų ir supranti, kad tik veltui laiką sugaišai savo. Ir apie hobius pvz. parašyta, kad mėgsta auginti gėles ar mezga. Per pokalbį paklausi apie tas gėles ir sužinai, kad nemėgsta gėlių, šiaip įrašė, kad gražiau atrodytų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(aisvyde @ 2013 11 06, 10:54)
.......
......

Prieš siųsdama CV paskambinau į atrankos įmonę pasiklausti kliento pavadinimo, nes dėl panašių pareigų prieš kurį laiką buvau pokalbyje. Pavadinimo nepasakė, bet kai pasakiau, kurioje įmonėje buvau, atsakė, kad ne jie ieško.
Atsakyti
Galima pagooglinti, ten kur rašo Mūsų klientė - sparčiai auganti įmonė, jau 10 m. ....... specializuojasi ..... lyderė.... nuolatiniam daarbui ieško...
Kartais šis aprašymas būna paimtas iš įmonės puslapio skilties Apie mus. Google'as atranda ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
O einant į darbo pokalbį nešatės atspausdintą CV ir/ar diplomą?
Atsakyti
QUOTE(alyvose @ 2013 11 06, 19:34)

jei prieš tai buvo siųsta CV, tai nešti nereikia. Bet jei ne, siūlyčiau atsispausdinti.Diplomą dėl viso pikto gali įsimesti.
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 11 06, 08:49)
Koks miestas?
Į VT nemėginate?

Kad į VT berods reikia universitetinio išsilavinimo.
Papildyta:
QUOTE(alyvose @ 2013 11 06, 19:34)

Aš tai nesinešu, dažniausiai jie patys būna atsispausdinę smile.gif O diplomo irgi nesinešu kol dar nedarbina.
Atsakyti
QUOTE(smile_at @ 2013 11 06, 13:22)
Bet tai jei tas menamas darbas užsienyje vienintelis, kodėl manote, kad apie jį neklausinės? Tada gaunasi, kad iš vis nėra apie ką klausinėti  g.gif

todėl, kad nelabai įdomu jiems, kai pasakai-darbai žemės ūkyje, braškių skynimas ir pan...nieko čia sudėtingo, kas čia neaiškaus??? smile.gif
jei kažkur darbiniesi, ta patirtis žemės ūkyje nelabai kam ir įdomi, bet pateisinti tą nedirbtą laiką (LT) galima, juk tai ir darbas...bent jau mano atveju, tai net nebūtų melas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xiuke: 07 lapkričio 2013 - 02:58
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 11 06, 20:17)
Kad į VT berods reikia universitetinio išsilavinimo.

Teisingai sakote berods mirksiukas.gif
Pasidomėkite - tikrai ne vien su u-tetiniu išsilavinimu smile.gif Aišku - čia gan ilgas procesas ir kelias link to, bet jeigu nėra nei patirties ir jokie UAB'ai nejama - išeitis valstybinės įstaigos smile.gif

Papildyta:
Dar neatsakėte kokiame mieste nerandate (jei nepaslaptis) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 11 07, 02:54)
todėl, kad nelabai įdomu jiems, kai pasakai-darbai žemės ūkyje, braškių skynimas ir pan...nieko čia sudėtingo, kas čia neaiškaus??? smile.gif
jei  kažkur darbiniesi, ta patirtis žemės ūkyje nelabai kam ir įdomi, bet pateisinti tą nedirbtą laiką (LT) galima, juk tai ir darbas...bent jau mano atveju, tai net nebūtų melas

Aišku viskas, tik man asmeniškai nepriimtina meluoti savo CV. Nutylėti taip, meluoti - ne. Bet čia mano pozicija.
o norint kažką sukurti, tai nebūtina užsienio - galima rašyti, kad dirbai aukle, kad maximoje prekes dėliojai į lentynas ir t.t. Įjungi fantaziją ir pirmyn mirksiukas.gif
Atsakyti