Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai

QUOTE(Leyla @ 2013 10 16, 20:57)
bandykit eksperimentuot... gal neįrašyt vaikų ar amžiaus (nors nemanau, kad amžiuje bėda). Man pvz pradėjo skambinti, kai ištryniau nereikalingą patirtį, nuotrauką (nors tikrai normali buvo), amžių.

Darbuotojus galima patikrinti ir per FB. Ką dabar dauguma rimtesnius darbus siūlančių ir daro smile.gif
Pasidarykit FB tokius privatumo nustatymus, kad visą informaciją ir nuotraukas galėtų matyti TIK draugai. Ir aišku paradinė FB nuotrauka ne prie naujametinio gėrimais nukrauto stalo su zuikučio ausimis biggrin.gif
Taip pat pravartu pažiūrėti, ką apie jus išmeta Google'as.
Įrašius paieškoje vardą pavardę, jeigu duoda rezultatus su nuotraukomis, komentarais ir t.t. (gal dalyvavote kokiame konkurse, gal ką pardavinėjate, gal komentuoti baisiai mėgstate, gal foto su vaikais iš kokio forumo ar peticijos... net nžn. - daug variantų) tai irgi laaaaabai einama informacija apie būsimą kandidatą, dėl kurios darbdavys susidaro vienokią ar kitokią nuomonę.
Atsakyti
Koki skelbimą šiandien LDB pusl. radau g.gif ieško apskaitininko, bet komentaruose rašo: "Prašome kreiptis asmenis, neturinčius darbo patirties" pasirodo dar taip buna g.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2013 10 17, 14:11)
Koki skelbimą šiandien LDB pusl. radau  g.gif ieško apskaitininko, bet komentaruose rašo: "Prašome kreiptis asmenis, neturinčius darbo patirties" pasirodo dar taip buna  g.gif

gal nori absolventų kuriuos darbo birža subsidijuoja (yra programa darbo įgūdžiams po mokslų įgyti).
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 17, 13:49)
Darbuotojus galima patikrinti ir per FB.

užtat nereikia per socialinius psl rašytis tikrais vardais ir pavardėmis, nes tikrai daug kas pasitikrina , ypač, per visokius fb doh.gif
dėl darbo, kas jo neranda, tai ir sakome, kad jo nėra, kad ratas užburtas, o kas susiranda, tai rėkia: jūs neieškot, dirbt nenorit, darbo yra, tik dirbt reikia doh.gif aš bedarbė, bet darbo paieškos bevaisės budavo...dažniausiai užkliūna maži vaikai doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 10 17, 19:06)

o kas susiranda, tai rėkia: jūs neieškot, dirbt nenorit, darbo yra, tik dirbt reikia doh.gif 

vos ne kasdieną gaunu klausimą su panieka, o ko darbo neieškai???!!! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 10 17, 23:40)

žinau šį jausmą, man ir sako, vesk vaiką į darželį ir eik dirbti (vaikui metukai ir 4mėnesiai), sakau tikrai nevesiu-maža dar, tai apkaltina nenorėjimu dirbti ir neieškančia išeičių, ale norėtum ir dirbtum...nu gal...bet aš tokios mažos negrūsiu į darželį doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_aLba_ @ 2013 10 17, 11:49)
Darbuotojus galima patikrinti ir per FB. Ką dabar dauguma rimtesnius darbus siūlančių ir daro  smile.gif

na, ne visi ta FB turi. tai, kyla klausimas, o jei zmogus FB neturi,tai gal ir jo kandidaturos nesvarsto g.gif

QUOTE(Thea! @ 2013 10 17, 21:40)

kai as nedirbau ir mano vyro klausdavo, ko tavo zmona nedirba, tai jis sakydavo: o as pajegus islaikyt pats savo seima, mano zmona neprivalo art kaip taviske thumbup.gif O jei manes kas klausdavo, tai tycia sakydavau: o as nenoriu, man darbas laisvalaikiui trugdo biggrin.gif . Nu, durni klausimai, ka gi cia zmonems pulsi aiskint.
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2013 10 17, 22:49)
žinau šį jausmą, man ir sako, vesk vaiką į darželį ir eik dirbti (vaikui metukai ir 4mėnesiai), sakau tikrai nevesiu-maža dar, tai apkaltina nenorėjimu dirbti ir neieškančia išeičių, ale norėtum ir dirbtum...nu gal...bet aš tokios mažos negrūsiu į darželį doh.gif

Kas iš to, aš jau nuo rugsėjo vedu mažają i darželį, sirgo jau 3kartus po savaite. Kuriam darbe lengvai galesiu dirbti? Aišku kai vaikai abu darželyje tai taip liudna namie, taip norisi kažką veikti ir naudingai ne tik sau, bet ir kitiem būti. Atrodo ieškau darbo ir liudna, kad nerandu, bet neaišku kaip bus kai susirasiu...o vaikai sirgs, vel kitos problemos bus. Bet taip jau yra kol vaikai paauga. Man pinigine prasme kaip nebūtina dirbti, užtenka vyro algos, bet... stogas važiuoja nuo veiklos nebuvimo...
Ir tas kitų pasakymas, kad nenori ir nerandi-varo iš proto doh.gif o ypač tų, kurie be vargo rado per pažystamus, nes tai dedė, tai teta geroj vietoj sėdi ir gerų draugų gerose vietose turi...šneka tie, kurie niekada aktyviai neieškojo darbo internete, per skelbimus, jie net neisivaizduoja, kaip yra sunku, kai atrodo tų pasiūlymų pilna, siunti tuos cv, o niekas neskambina verysad.gif ir atrodo nesi kvailas, turi išsilavinimą, darbo patirtį...TIK NETURI GERŲ PAŽYSTAMŲ ŠILTOSE VIETOSE doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jupo @ 2013 10 18, 11:15)
stogas važiuoja nuo veiklos nebuvimo...

jei turit atliekamu pinigu, gal kursus kokius noretumet lankyti? Nauda (uzsiemimas) ir kunui, ir sielai bigsmile.gif jei pinigu nelabai, tai gal patobulinkit jau mokama kalba ar mokykities naujos kalbos? Kas zino, gal ateity kada pravers ax.gif
Atsakyti
tikrai labai sunku su darbo vietom, nes jei eini pagal skelbimus, tai visada paskutinis nueini, nes jau buna kurie greiciau suzino per draugus ir isidarbina , be rekomendacijos net valytojos darbo nerasi, ypac valstybinese istaigose, juk darbo vietu kasmet vis mazeja ir mazes, todel skaudu kada kiti saiposi ''ko nedirbi, visi darbai geri, darbo pilna'', va tokiems ir norisi pasakyti ''uzleisk savo darbo vieta, juk susirasi be problemu kita''
kad visi darbai geri, tai zinom, bet kodel tada tie gerieji taip prastai apmokami? nes neimanoma isgyventi su 840lt verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo letuciukas: 21 spalio 2013 - 01:00
QUOTE(letuciukas @ 2013 10 21, 01:55)
be rekomendacijos net valytojos darbo nerasi, ypac valstybinese istaigose,

be rekomendacijų pati radau darbą. Žinau kas prieš mėnesį gavo darbą valstybinėje įstaigoje. Taip pat be rekomendacijų. Laimėjo konkursą.

Atsakyti
Aš irgi gavau darbą valstybinėje įstaigoje tik per cvbankas.lt nusiuntus savo gyvenimo aprašymą,be jokių pažystamų ir priėmė nuolatinai,tikrai įmanoma,aišku turėjau daug darbo stažo ir rekomendaciją iš buvusios paskutinės darbovietės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tedžiukė: 21 spalio 2013 - 07:36