QUOTE(*briedis* @ 2013 08 20, 15:15)
Kristalines, rankų nekelčiau redaguoti ko nors
Kaip Vienintelė ir sakė, kad 255 jau išdegs, o manęs prašė kuo šviesiau... (Nuo 240 ir >)
Briedi, nieko asmeniško, bet rūpi užklausti: jei prireiktų ir jei kas pareikalautų, galėtum atsiųsti tyrą, neliestą ND produktą el.paštu (RAW formatu)? Taip? Patikėk, truputį įtartina, kai po Vienintelės komentaro 16:07 rašai "Ačiū, einu perdarinėti", o 16:08 jau atneši naują variantą. Aš, tarkim, lėtapėdė, tad man tokie apsisukimai atrodo už realybės ribų...
Toliau: ne tik ND, bet ir apskritai fotografijoje blogai gali būti ne tik grynas išdegimas (255/255/255), bet ir įspūdis, kad išdegė (išskyrus atvejus, kai pagal kūrybinį sumanymą to siekiama specialiai - vadinamoji high-key fotografija), kad nesusitvarkyta su ekspozicija. Patikrinau (tiesa, ne Ps), tose vietose, kurios atrodo išdegusios, RGB skaičiukai sukasi 253/253/253, tai jau be 5 sek. svilėsiai. Net vertinant vien iš akies neatrodo gerai, tavasis objektas praradęs apatinį kontūrą, žiūrėti nemalonu, lyg spigintų, norisi prisimerkti. Tad perdaryk.
Bijau, kad pamažu irgi virstu įkyriu žvėreliu, bet vis tik,
Say, dėl viso pikto noriu pasitikslinti: mudvi su Kristalines galim gyventi ramiai?, Tu ir toliau nieko nepamiršai, ir kai tik Tau susiklostys tinkamas metas, sušvilpsi mums, jes?
Maggie,

. Beje, vis tik graužiau pirštus sėdėdama baidarėje be fotiko (su vienkartiniu neišdegė, kojos nenunešė jo įsigyti

). Jergutėliau, kiek pražiopsotų progų, net slabna pagalvojus, o ir apskritai, visad buvau įsitikinusi, kad Lietuva labai graži, bet kad šitiek ir vienoj vietoj - kažkas nerealaus...
Maggie, ką turi galvoje, sakydama, kad Vedda neatsižvelgė į gautas pastabas ir perdarė taip pat? Kiek mano atmintis traukia, ji debiutavo su vaikiškomis kaladėlėmis, dėl jų ir gavo pastabų (2 vnt.), tada atnešė šiuos rutulius, pati teiraudamasi, kodėl skiriasi foto tamsumas/šviesumas, jokių komentarų ir pastabų apie patį darbą (manding) nesulaukė. Turėjai omeny, kad neatsižvelgė į bendrai duotas pastabas ND darytojoms?