Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Kristalines, rankų nekelčiau redaguoti ko nors smile.gif
Kaip Vienintelė ir sakė, kad 255 jau išdegs, o manęs prašė kuo šviesiau... (Nuo 240 ir >) blush2.gif
Atsakyti
Na gerai, iki to man toli, bet vis tik kaip jūs su ta pipete žiūrit...
Šitai skaičiau:
"Renkames pipetes iranki ("pick tool");
paspaudziam ant norimos vietos, tada colors->edit colors...->define custom colors ir ziurim ka turim RGB.
Jei WB geras, tai R, G ir B turi buti mazdaug po lygiai, su tam tikra tolerancija (nu tarkim +-5 ar panasiai), nes idealiai nebus. Tiesa, nesiek kad rgb butu 255,255,255, nes tai isdegusi vieta, o isdegti iki "tobulos baltos" gali tiek melsva tiek gelsva spalva."

"Pick tool", tai tas pats kas "color picker tool" ar kažkas kito? Ir turi būt panašūs į reikiamą trys skaičiukai, o ne vienas ar ne? Nes su "auto" tai man ir be pipetės rodo rožiniai, nors parašytas normalus skaičiukas. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 20 rugpjūčio 2013 - 15:20
QUOTE(*briedis* @ 2013 08 20, 16:15)
Kristalines, rankų nekelčiau redaguoti ko nors  smile.gif
Kaip Vienintelė ir sakė, kad 255 jau išdegs, o manęs prašė kuo šviesiau... (Nuo 240 ir >)  blush2.gif

Prašoma baltos spalvos, ne išdegimų. Tad išmokti jau reikėtų tinkamai nusistatyti viską ir išgauti reikiamą šviesumą. Tau gi sakė, NESKUBĖK, nes greitai nusibosi ir tikrai niekas tavęs čia nebematys, jei kas 5 minutes po darbą kelsi su tom pačiom klaidom ir neatsakingai taip.
Atsakyti
QUOTE(Vedda @ 2013 08 19, 20:22)
dublis 3, 1ND
labai noreciau bet kokiu komentaru ax.gif

idealus darbas, bet as neuzskaitau, vien del to, kad i pastabas nebuvo atsizvelgta ir perdaryta taip pat biggrin.gif neva, suraskit 10 skirtumu.
va, pasiziurekit, http://www.supermama...382600-100.html ir ne tik kaip isdelioti daiktai. paziurekit ant kiek skyriasi namu darbai dabar biggrin.gif nerealiai ka.
QUOTE(Iks @ 2013 08 19, 13:15)
Bet kadrų, kuriais norėčiau dalintis, dar nelabai.

lauksiu, kai ju bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*briedis* @ 2013 08 20, 15:15)
Kristalines, rankų nekelčiau redaguoti ko nors  smile.gif
Kaip Vienintelė ir sakė, kad 255 jau išdegs, o manęs prašė kuo šviesiau... (Nuo 240 ir >)  blush2.gif

Briedi, nieko asmeniško, bet rūpi užklausti: jei prireiktų ir jei kas pareikalautų, galėtum atsiųsti tyrą, neliestą ND produktą el.paštu (RAW formatu)? Taip? Patikėk, truputį įtartina, kai po Vienintelės komentaro 16:07 rašai "Ačiū, einu perdarinėti", o 16:08 jau atneši naują variantą. Aš, tarkim, lėtapėdė, tad man tokie apsisukimai atrodo už realybės ribų...
Toliau: ne tik ND, bet ir apskritai fotografijoje blogai gali būti ne tik grynas išdegimas (255/255/255), bet ir įspūdis, kad išdegė (išskyrus atvejus, kai pagal kūrybinį sumanymą to siekiama specialiai - vadinamoji high-key fotografija), kad nesusitvarkyta su ekspozicija. Patikrinau (tiesa, ne Ps), tose vietose, kurios atrodo išdegusios, RGB skaičiukai sukasi 253/253/253, tai jau be 5 sek. svilėsiai. Net vertinant vien iš akies neatrodo gerai, tavasis objektas praradęs apatinį kontūrą, žiūrėti nemalonu, lyg spigintų, norisi prisimerkti. Tad perdaryk.

Bijau, kad pamažu irgi virstu įkyriu žvėreliu, bet vis tik, Say, dėl viso pikto noriu pasitikslinti: mudvi su Kristalines galim gyventi ramiai?, Tu ir toliau nieko nepamiršai, ir kai tik Tau susiklostys tinkamas metas, sušvilpsi mums, jes? smile.gif

Maggie, smile.gif . Beje, vis tik graužiau pirštus sėdėdama baidarėje be fotiko (su vienkartiniu neišdegė, kojos nenunešė jo įsigyti ax.gif ). Jergutėliau, kiek pražiopsotų progų, net slabna pagalvojus, o ir apskritai, visad buvau įsitikinusi, kad Lietuva labai graži, bet kad šitiek ir vienoj vietoj - kažkas nerealaus...

Maggie, ką turi galvoje, sakydama, kad Vedda neatsižvelgė į gautas pastabas ir perdarė taip pat? Kiek mano atmintis traukia, ji debiutavo su vaikiškomis kaladėlėmis, dėl jų ir gavo pastabų (2 vnt.), tada atnešė šiuos rutulius, pati teiraudamasi, kodėl skiriasi foto tamsumas/šviesumas, jokių komentarų ir pastabų apie patį darbą (manding) nesulaukė. Turėjai omeny, kad neatsižvelgė į bendrai duotas pastabas ND darytojoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 20 rugpjūčio 2013 - 16:16
QUOTE(Maggie @ 2013 08 20, 16:33)
idealus darbas, bet as neuzskaitau, vien del to, kad i pastabas nebuvo atsizvelgta ir perdaryta taip pat biggrin.gif neva, suraskit 10 skirtumu.
va, pasiziurekit, http://www.supermama...382600-100.html ir ne tik kaip isdelioti daiktai. paziurekit ant kiek skyriasi namu darbai dabar biggrin.gif nerealiai ka.

lauksiu, kai ju bus 4u.gif

truputi nesupratau.... g.gif

QUOTE(Iks @ 2013 08 20, 17:07)

Maggie, ką turi galvoje, sakydama, kad Vedda neatsižvelgė į gautas pastabas ir perdarė taip pat? Kiek mano atmintis traukia, ji debiutavo su vaikiškomis  kaladėlėmis, dėl jų ir gavo pastabų (2 vnt.), tada atnešė šiuos rutulius, pati teiraudamasi, kodėl skiriasi foto tamsumas/šviesumas, jokių komentarų ir pastabų apie patį darbą (manding) nesulaukė. Turėjai omeny, kad neatsižvelgė į bendrai duotas pastabas ND darytojoms?

va Iks atmintis ir pastabumas be konkurencijos turbut biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Iks @ 2013 08 20, 17:07)
Briedi, nieko asmeniško, bet rūpi užklausti:  jei prireiktų ir jei kas pareikalautų, galėtum atsiųsti tyrą, neliestą ND produktą el.paštu (RAW formatu)? Taip? Patikėk, truputį įtartina, kai po Vienintelės komentaro 16:07 rašai "Ačiū, einu perdarinėti", o 16:08 jau atneši naują variantą. Aš, tarkim, lėtapėdė, tad man tokie apsisukimai atrodo už realybės ribų...
Toliau: ne tik ND, bet ir apskritai fotografijoje blogai gali būti ne tik grynas išdegimas (255/255/255), bet ir įspūdis, kad išdegė (išskyrus atvejus, kai pagal kūrybinį sumanymą to siekiama specialiai - vadinamoji high-key fotografija), kad nesusitvarkyta su ekspozicija. Patikrinau (tiesa, ne Ps), tose vietose, kurios atrodo išdegusios, RGB skaičiukai sukasi 253/253/253, tai jau be 5 sek. svilėsiai. Net vertinant vien iš akies neatrodo gerai, tavasis objektas praradęs apatinį kontūrą, žiūrėti nemalonu, lyg spigintų, norisi prisimerkti. Tad perdaryk.

Persiųsčiau be problemų, jei tik reikia. O iš kitos pusės pažiūrėjus, bantukas kitaip surištas. Manau, tai įrodo, kad nenaudoju PS etc. cool.gif
Atsakyti
na va, briedi, tavo pagalba būsiu griežtesnė kas link baltos spalvos balanso biggrin.gif

vakar vakare taip švietė pilnatis ir toks rūkas užėjo... retai taip pasitaiko...

Vieniši

user posted image
Atsakyti
5ND: dirbtiniame apšvietime

Man rodo 238

Auto

user posted image

Incadescent

user posted image

Custom

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *briedis*: 20 rugpjūčio 2013 - 16:48
Šį kartą į mėlynumą Custom. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*briedis* @ 2013 08 20, 16:47)
5ND: dirbtiniame apšvietime

Man rodo 238

Turiu ką veikti, tikrai nesiimsiu su sekundometru tikrinti, ar įmanoma per 1 min. perrišti kaspinėlį (ne bantuką, beje), užkurti fotiką, pataisyti ekspoziciją, nufotkinti, įkelti foto į kompą, patikrinti RGB, tada - į kokią fototalpyklą, tada - į SM.
Ne apie tai.
Briedi, atsakyk į klausimą: kur skubi, kodėl skubi ir kodėl nepaliauji skubėti, net 100 kartų paprašyta to nedaryti? Kaip sakė Antonas Pavlovičius, "žmoguje viskas turi būti gražu: ir veidas, ir drabužiai, ir siela, ir mintys". Tas pats ir su ND. Visi kalbėti perkalbėti reikalavimai galioja nuo 1 iki 5 ND, be išimčių. Kompozicija, kadravimas, estetika ir trampampam. Bandant išgauti tobulą baltumą, nereikia pamiršti, kad jo vieno neužtenka. Foto vertinama ne tik WB aspektu. Dabar pažiūrėk, tavo atvirutė vos išsitenka kadro apačioje, kaspinėlio kraštas kone sutampa su apatine kadro riba. Ar tai gerai? Neeeeeeeeeeee. Todėl ir erzina, kad atneši nesufokusuotus, virstančius, prastai sukomponuotus darbus, girdėjai gal, kas skubos darbus gaudo? Aha, tie patys, ne kas kitas. WB tikrinti nėjau, nes neužskaityčiau vien dėl to.

Mamagute, komentarams? Ir ką, jau pilnatis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iks: 20 rugpjūčio 2013 - 17:39
QUOTE(Iks @ 2013 08 20, 18:21)

Mamagute, komentarams? Ir ką, jau pilnatis?

be abejonės komentarams (jei yr ką komentuot) smile.gif
Vizualiai tai kaip pilnatis atrodo rolleyes.gif
Atsakyti