Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 21, 21:27)
Pavargus jau kaip lapas, toks grybavimas juodas darbas. Iš pradžių kilometrus tysi sunkią pintinę, paskui dar kelias valandas galvos nepakeliant valai valai, na bet jei nepatiktų grybauti tikrai neitum žmogus smile.gif

Apie ką ir kalba drinks_cheers.gif Nusipirkti tikrai galėčiau, bet tai tas pats, kaip ledus per stiklą laižyt, kurgi grybavimo malonumas?????????
Atsakyti
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 21, 21:27)
Baravykų 65 maždaug žvėriškai sukirmiję, ilgai labai valiau, valiau, be galo daug išsimeta. Ir dar labai daug raudonikių radom - pilna kaupiną, didžiulę pintinę jaunų,gražių, storų.

thumbup.gif kaip Jums sekasi, o mano vyras, kai pasakau kiek jūs čia grybukų randant, sako meluoja ir tiek lotuliukas.gif , jis pats prisiekęs grybautojas, bet lyg tyčia šiemet nieko neranda užtat ir piktas kaip širšė ant visų lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 22 rugpjūčio 2013 - 08:40
QUOTE(Lyžuka @ 2013 08 22, 09:12)
thumbup.gif  kaip Jums sekasi, o mano vyras, kai pasakau kiek jūs čia grybukų randant, sako meluoja ir tiek  lotuliukas.gif , jis pats prisiekęs grybautojas, bet lyg tyčia šiemet nieko neranda užtat ir piktas kaip širšė ant visų  lotuliukas.gif

thumbup.gif
Bandysiu sekmadieni vaziuot bigsmile.gif
Atsakyti
Beje rado šiandien tas mano grybautojas 20 baravykų įvairių ir senesnių ir visai mažyčių ir dar raudonikių keletą mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 22 rugpjūčio 2013 - 10:18
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 21, 20:27)
negėdinkit...  blush2.gif bet dėkui, malonu,kad kažkas manęs mintyse nekeikia, o dar ir gero palinkėt gali  biggrin.gif
beje šiandien vėl grybavau. Baravykų 65 maždaug žvėriškai sukirmiję, ilgai labai valiau, valiau, be galo daug išsimeta. Ir dar labai daug raudonikių radom - pilna kaupiną, didžiulę pintinę jaunų,gražių, storų.

Pavargus jau kaip lapas, toks grybavimas juodas darbas. Iš pradžių kilometrus tysi sunkią pintinę, paskui dar kelias valandas galvos nepakeliant valai valai, na bet jei nepatiktų grybauti tikrai neitum žmogus smile.gif

Skaitau ir niekaip nesuprantu, blush2.gif .O kam Jus tuos sukirmijusius grybus renkat? blink.gif Ar as cia kazka netaip "priskaiciau"... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 08 22, 11:41)
Skaitau ir niekaip nesuprantu, blush2.gif .O kam Jus tuos sukirmijusius grybus renkat? blink.gif

tai gal miške ima visus iš eilės, kad laiko negaišt tikrinant?
Atsakyti
Nu ir nerenkant sukirmijusių visko gi atsitinka, žiū kotas sukirmijęs - galva gera ir atvirkščiai, paprastai gerus grybus dar galima ir išpjaustyti, bet negi miške atsistojęs juo ten rakinėsi?
Atsakyti
QUOTE(Griaustinė @ 2013 08 22, 10:55)
Nu ir nerenkant sukirmijusių visko gi atsitinka, žiū kotas sukirmijęs - galva gera ir atvirkščiai, paprastai gerus grybus dar galima ir išpjaustyti, bet negi miške atsistojęs juo ten rakinėsi?

Tai,taip visko buna...Nezinau as matomai kaimietiskai kazkaip grybauju blush2.gif .Kadangi grybavimo pradziamokslis buvo kaime pas senelius,tai ismoke,grieztai miske apziureti kiekviena gryba ir jei koks taskiukas yra pjauti ji pusiau,o sukirmijusius mest po medziais... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 08 22, 12:12)
Tai,taip visko buna...Nezinau as matomai kaimietiskai kazkaip grybauju  blush2.gif .Kadangi grybavimo pradziamokslis buvo kaime pas senelius,tai ismoke,grieztai miske apziureti kiekviena gryba ir jei koks taskiukas yra pjauti ji pusiau,o sukirmijusius mest po medziais... blush2.gif

Tai pažiūrėkit kaip supirktuvės superka, na dar voveraites aišku nekirmyja, bet baravykus niekas gi ten netikrina, nebent jau košė, ne grybas būtų doh.gif , čia dar labai skiriasi žmonių supratimas apie tai kas valgoma ir kas ne, kartą mačiau kaip vienas žmogus grybus valė doh.gif doh.gif doh.gif , o tie kurie jau visai išakiję tuos džiovė, tipo kirmelės išlys lotuliukas.gif , baisu doh.gif
Atsakyti
kas kitam grybautojui sukirmijusių grybų krūva, man dar ten pilna gėrio - kantriai atsisėdus galima laaaaaaabai daug išpjaustyti džiovinimui. Ir taip miške aš grybų nepjaustau - tik apvalau, nepatinka grybingose vietose mėtyti baltus skutelius ir spaudžia laikas. Namie aš kruopščiai ir švariai viską sutvarkau ir jūs nustebtumėt, kiek galima išpjaustyti GERŲ dalių.

Beje vakar miške atrodė,kad baravykai baigiasi, matėsi tik dideli. Šiandien bebeiagiant lyti lietui nuvažiavus į pirmą vietą supratau,kad prasidėjo vėl masinis dygimas - pilna knopkučių, daug nedidelių, tokių vienos nakties baravykučių. bigsmile.gif Pririnkom 4 pintines, padarusiu foto ir skeptikam parodysiu biggrin.gif

o su tais grybais taip jau būna - vieną dieną gali nerasti nieko - kitą dieną tose pačiose vietose neatkelsi pintinių.
Atsakyti
Lerikyte, neaitrink žaizdos su mažais baravykiukais, negaliu aš šiandien ištrūkt verysad.gif , bet ryt varysiu, vot cool.gif
Atsakyti
Aš grybauju lygiai kaip Lerikytė biggrin.gif . Nėra kada pjaustyti miške grybų, nesinori likučiais žymėti grybingų vietų. Be to namuose galima prisižvejoti ir iš sukirmijusių grybų. Baravyko koto išorinė dalis beveik visada lieka džiovinimui biggrin.gif . Tik nemanykit, kad valgom sukirmijusius grybus. Tiesiog grybavimas miške užima 3-4 valandas, o jei dar nagrinėtume grybus, tai truktų ir kokias 6-7.
Šiandien patikrinome mišką - grybų nėra. Tik leletas raudonikių ir voveraičių gerai žinomose vietose. Baravykai dingę be pėdsakų. Lepšės ir tos nedygsta. Maža drėgmės.
Atsakyti