Aš ryt mausiu apsidairyt į miškelį. Sakė, kad tų juodųjų lepšiukų nemažai, tų kitokių raudonikių. Bet vėl grybautojų marios bus... Norėčiau dar raudonikių klasikinių rast. Uuuu, pats gražiausias grybas, tie raudoni storuliukai. Man net tikriniai baravykai jiems neprilygsta.
Šiandien toks gražus oras, sėdžiu su mažium namuose, o MB dirbo. Tikiuosi, kad ryt diena bus tobulai graži ir saulėta.
Vakar uošviukai skambina. Taip juokiaus, sako radom grybų, kur lupasi kepurėlė, raudonai rusvi... Sakau, nagi kazlėkučiai, dar jei sukirmyjusių nemažai, tai tikrai Bet dar pasitikrino internete grįžę
buvau vakar trumpam į mišką įlindus, paberžiukų puskrepšį prisirinkau. Raudonikį tikrą tik vieną radau. Gaila, bet nelabai jie pas mus auga..
pas mus šilbaravykiukai dygsta. Tad manau dabar galima ju ieskoti ir Ąžuolų Būdos - KAzlų Rūdos miškuose
Siandien pasirinkau zaliuokiu. jas valgau jau keleta metu, anksciau pas mus neaugdavo. Bet dabar pasiskaiciau, kad jas uzsienieciai pripazino nuodingomis . Ar kas bevalgot? Siemet jau valgiau, kol nezinojau tu nauju atradimu, o dabar suabejojau
http://www.delfi.lt/...ne.d?id=5288166
http://www.delfi.lt/...ne.d?id=5288166
ai, seniai buvo tokių kalbų. Bet kaip tai dar nesu girdėjus, kad pas mus kas nuo tikrų žaliuokių sunegaluotų.
Savaitgalį prisirinkau taip pas mus vadinamų kiaulių. Ieškojau ieškojau kaip tas grybas normaliai vadinasi, suradau, kad panašus į piengrybį paliepį
Vasarą jie visad sukirmyję, o dabar - super. Visi sveiki, dideli, išvirti kieti, skanūs, niam niam.
Savaitgalį prisirinkau taip pas mus vadinamų kiaulių. Ieškojau ieškojau kaip tas grybas normaliai vadinasi, suradau, kad panašus į piengrybį paliepį
Vasarą jie visad sukirmyję, o dabar - super. Visi sveiki, dideli, išvirti kieti, skanūs, niam niam.
tai gal tai gruzdas?
QUOTE(saintlina @ 2013 10 06, 20:41)
pažiūrėjau - nea, ne gruzdas.
Tai čia paliepė turbūt?Didelė kepurė ir žemėta?Mane nervina labai kol ją nuplauni,tenka su kempinyte trinti. Šiaip skanus ,kietas grybas.
Pas mus šiandien lijo ,smulkiai tikru grybų lietumi.Reiks dar bandyti į mišką. Dar mūsų krašte nebuvo nei ruduokių,nei baravykų normaliai.
QUOTE(IngridaB @ 2013 10 06, 20:20)
Tai čia paliepė turbūt?Didelė kepurė ir žemėta?Mane nervina labai kol ją nuplauni,tenka su kempinyte trinti. Šiaip skanus ,kietas grybas.
man irgi į paliepę panašus, tikrai kepurė didelė ir žemėta
Tik radau aprašymą, kad paliepė kartoka ir balta kepure. Ale tos mūsų kiaulės visai nekarčios, o kepurės rusvos spalvos. Užtat ir suabejojau.
Jau kiek briedinių erkių... ir visos ant manęs. KAŽKOKS KOŠMARAS.
Pastačiau 7 litrus kelmučių. Uff.
Per du grybautojus lepšiukų gal 15, keli šilbaravykiai, makavykai keli ir kelmučiai, pripjovėm po kibirą galvučių, dar būtumėm kibirą pripjovę, jau krito iš kibiro. Svarbiausia, kad lepšius pradėjom rasti prieš išeinant iš miško, tai dar nubarstėm keletą benešdami.
Jau tikriausiai paskutinis grybavimas šiemet. Sakė, manęs daugiau neleis į mišką...
Pastačiau 7 litrus kelmučių. Uff.
Per du grybautojus lepšiukų gal 15, keli šilbaravykiai, makavykai keli ir kelmučiai, pripjovėm po kibirą galvučių, dar būtumėm kibirą pripjovę, jau krito iš kibiro. Svarbiausia, kad lepšius pradėjom rasti prieš išeinant iš miško, tai dar nubarstėm keletą benešdami.
Jau tikriausiai paskutinis grybavimas šiemet. Sakė, manęs daugiau neleis į mišką...
QUOTE(IngridaB @ 2013 10 06, 21:20)
Dar mūsų krašte nebuvo nei ruduokių,nei baravykų normaliai.
na, nenoriu liūdint, bet nemanau,kad jau ir nebus..
QUOTE(Vėta @ 2013 10 06, 23:52)
teisingai