Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

Oi,atsiprašau,nepastebėjau,jog jau parašėte 4u.gif Aš lėksiu tik penktadienį...
Atsakyti
Merginos, gal pažystat šį grybą?
user posted image
Atsakyti
Labas mergaites, as pirkciau baravyku... jei gyvenate toliau nei kaunas tai galetume sutarti kad jus man juos uzsaldote zalius po puskili maiseliuose ir paskui darytume siuntima autobusu, siulau po 25 lt uz kilograma+ persiuntimo islaidos, na aisku jie turi buti na nesukirmyje ir neperauge, o noreciau kokius 10-15 kg, cia sau taip sakant, paskui dar dziovintu pirksim, bet manau pas Lerikite jau, nes pernai pirkau ir labai patiko...siemet ant misriu apsistosiu. Aciu pakolkas, siulykit ir savo varjantu.. kaip matau nelabai ju dar yra, bet gal jau prasides....
Atsakyti
Vakar su seimyna buvome sustoje miske paziureti ar jau yra grybu, tai radome voverusku, kalpoku ir pora lepsiuku, viska isvirus gavosi 0.7 stiklainis. kadangi neturejome kur deti grybu, nes ne grybauti vaziavome, o tik siaip is smalsumo sustojome, tai ilgai ir nevaiksciojom po miska, koki 20 min.
Atsakyti
QUOTE(Thea! @ 2013 08 13, 21:07)

Manau,kad sitas:

Juodkotė meškutė
Juodkotė meškutė (Paxillus atrotomentosus)

Juodkotė meškutė (Paxillus atrotomentosus)

Juodkotė meškutė auga liepos – lapkričio mėn. spygliuočių ir mišriuose miškuose, ant senų eglių arba pušų kelmų ir aplink juos, pavieniui, retai grupėmis. Neretas, tačiau nelabai renkamas, o ir valgomi tik jauni grybai. Priskiriama ketvirtai kategorijai.

Juodkotės meškutės kepurėlė 5 – 30 cm skersmens, jaunų vaisiakūnių išgaubta ir užsiraičiusiais į vidų kraštais, senesnių netaisyklingai išsilanksčiusi, kartais įdubusi, matinė, rausvai ruda, ruda, geltonai ruda, aksominė.

Juodkotės meškutės lakšteliai gelsvi, rusvai gelsvi, nuaugę kotu žemyn, paspaudimo vietose rudi, tankūs.

Kotas gana trumpas, 3 – 8 cm ilgio, 2 – 4 cm storio, padengtas lyg rudai juodu aksomu, stiprus, masyvus labai tvirtas, lyg medinis. Juodosios meškutės trama (mėsa) balta, balsva arba baltai gelsva, kietos konsistencijos, senų vaisiakūnių minkšta, tampri, nemalonaus kvapo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smala: 14 rugpjūčio 2013 - 08:56
Mes tas "meškute" vadiname jaučio akimi biggrin.gif
Atsakyti
Kažin važiuoti šiandien arba ryt į mišką, gal kas kur buvot ?
Atsakyti
Aš buvau. Lepšių visdar yra,kadangi vakar kelis baravykus nedidelius radau tai prasukau per baravykynus. Radau na gal penkiolika, tokių dviejų - trijų dienų. Bet praeiti reikia labai daug, o tose vietose randi po vieną - du baravykus. Sunkus labai darbas juos rasti. Raudonikių nėra.
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 08 14, 11:02)
Kažin važiuoti šiandien arba ryt į mišką, gal kas kur buvot ?

mane tas pats klausimas kankina del rytojaus lotuliukas.gif Jei Paluknys tuscias-teks vaziuoti i kita puse,mociute vakar buvo tai kalpokus rinko
Atsakyti
Mes ryt susiruošėm link Pabradės važiuoti -prisiminiau ten tokių drėgnesnių miškų.
Atsakyti
Na ka gi ir mes kelsimes ryte ir leksim aplink Birstono miskus pasizvalgyti, jau ir man sis pomegis atgijo....ech ir vel tuoj rudenelis verysad.gif
Atsakyti
verysad.gif schmoll.gif verysad.gif

Tuščias miškas. Nežinau kada dabar vėl važiuosim. Nei vieno lepšio, vienas ale baravykas ir keturi raudonikiai. Plius dar maža krūvelė voveraičių.

verysad.gif schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti