Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

QUOTE(powerpuff @ 2013 10 01, 11:52)
Hmm sakyčiau grūzdai? Ar toks?

Spalva tai identiska,tik mano matytu galvos neturi tokio uzapvalinimo (uzlenkimo) i apacia. g.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 10 01, 12:00)
Spalva tai identiska,tik mano matytu galvos neturi tokio uzapvalinimo (uzlenkimo) i apacia. g.gif

Tai jie kai dideli užauga atsilenkia tas užapvalėjimas smile.gif
Va toks pasidaro
user posted image
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2013 10 01, 12:04)
Tai jie kai dideli užauga atsilenkia tas užapvalėjimas  smile.gif
Va toks pasidaro
user posted image

Aha tokie patys ,tik tokios duobutes per viduriuka dideles nebuvo.
Vadinasi sitie valgomi.O sakykit ar yra panasiu i juos nuodingu?Na,kad netycia nesumaisyti. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 10 01, 12:08)
Aha tokie patys ,tik tokios duobutes per viduriuka dideles nebuvo.
Vadinasi sitie valgomi.O sakykit ar yra panasiu i juos nuodingu?Na,kad netycia nesumaisyti. blush2.gif

Na kiek aš žinau tai nėra. Sunku grūzdą su kažkuo sumaišyt schmoll.gif Jį nupjovus dar toks baltas pienas sunkiasi kartus, tai jau tikrai pažinsit. Aš jų nerenku, nes tingiu lupt ir mirkyt, bet jei kas paruošia tai mielai lapnoju-skanus, kietas grybas.
Atsakyti
QUOTE(powerpuff @ 2013 10 01, 12:22)
Na kiek aš žinau tai nėra. Sunku grūzdą su kažkuo sumaišyt  schmoll.gif  Jį nupjovus dar toks baltas pienas sunkiasi kartus, tai jau tikrai pažinsit. Aš jų nerenku, nes tingiu lupt ir mirkyt, bet jei kas paruošia tai mielai lapnoju-skanus, kietas grybas.

blink.gif o kodel juos reikia lupti ir mirkinti?Vis kirba mintis nuvaziuoti tu grybuku pasirinkti.Bet dabar jau pasimeciau paskaicius Jusu zinute apie lupima ir mirkyma. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 10 01, 12:25)
blink.gif o kodel juos reikia lupti ir mirkinti?Vis kirba mintis nuvaziuoti tu grybuku pasirinkti.Bet dabar jau pasimeciau paskaicius Jusu zinute apie lupima ir mirkyma. doh.gif

Tai tam, kad kartumas pasišalintų. Na galima nemirkinti, o nuvirti kelis kartus. http://pavaryk.blogs...ti-kartuma.html va čia apie jų paruošimą. Gal kitos grybautojos pasidalins patirtim, gal nebūtina lupt? Pas mus tau lupdavo juos šeimoj tai net nežinau. Jei netingit žaist-rinkit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, grybautojos 4u.gif

Šiandien po n metų pertraukos išsiruošiau grybauti blush2.gif Patikrinau Nemenčinės miškus. Liūdna, grybų praktiškai nerasta ( arba jau ieškoti nebemoku biggrin.gif ): kelios voverės ir šilabaravykiai sriubai.
Užtat ateinu pas jus su klausimu- gal žinote kas per grybas?
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shusha @ 2013 10 01, 13:55)

ėėė, pas mus tokių nerenka..
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 01, 14:07)

Mano mama tai jas guotėm vadina ir renka. Esu valgius ir dar gyva, bet pagooglinus tai guotės kitaip atrodo.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 10 01, 15:07)

aš irgi nerinkau biggrin.gif , bet dar vaikystėje teko grybauti su mamos bendradarbe, ruse, ir ji, jei neklystu, būtent šiuos grybus rinko ir vadino maslianki. Vat ir pasidarė įdomu ar dar kas nors tokius renka/žino.
Papildyta:
QUOTE(powerpuff @ 2013 10 01, 15:10)
Mano mama tai jas guotėm vadina ir renka. Esu valgius ir dar gyva, bet pagooglinus tai guotės kitaip atrodo.. g.gif

Aha, anot google'o nuotraukų, tikrai ne guotė.
Atsakyti
smile.gif guotė, guotė. Spalva priklauso nuo augimo sąlygų, dažniausiai auga prie kelmų. Visai geras grybukas pamaišant su kitais.
Atsakyti
Nemaišykit. Tai tikrai ne guotė. Esu mačiusi, bet nerenku, nes nepažįstu. Jei nesat tikros, geriau neimkit, nežinia kuo gali baigtis. Nuodingi grybai labai kepenis suėda. Kam rizikuoti g.gif ?
O масляники tai irgi ne tie grybai, o mūsiškiai kazlėkai. Manau, kad nepamenate tiksliai:
http://gribe.ru/?p=83
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 01 spalio 2013 - 14:59