Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

QUOTE(Lyžuka @ 2013 09 26, 13:56)
Gal kas ruošiates i Varėną šaštadienį važiuoti į tą mugę? Aš tai gundausi, bet ne grybauti, o akis paganyti smile.gif

Ruosiames,tik iskilo toks klausimas ar Varenoje yra koks viesbutukas kur butu galima apsistoti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 09 27, 12:46)
Ruosiames,tik iskilo toks klausimas ar Varenoje yra koks viesbutukas kur butu galima apsistoti? 4u.gif

google paieška man išmetė šią info:

user posted image

pamėginkite pasiskambinti ir pasitikslinti info, bei pasikalbėti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2013 09 27, 11:52)
google paieška man išmetė šią info:
pamėginkite pasiskambinti ir pasitikslinti info, bei pasikalbėti  4u.gif

bigsmile.gif Didelis dekui 4u.gif
Gal kam teko pabuvoti kazkuriame is siu viesbutuku,butu smagu atsiliepimus isgirsti. 4u.gif
Ir dar klausimas,jei sestadieni prisipirksim grybuku,ar jie man issilaikys iki sekmadienio,kol grysim namo(planuoju palikti juos bagazineje)? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gurmans: 27 rugsėjo 2013 - 12:10
QUOTE(gurmans @ 2013 09 27, 13:02)
bigsmile.gif Didelis dekui  4u.gif
Ir dar klausimas,jei sestadieni prisipirksim grybuku,ar jie man issilaikys iki sekmadienio,kol grysim namo(planuoju palikti juos bagazineje)? g.gif
Manau, kad išsilaikys puikiausiai 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(gurmans @ 2013 09 27, 13:02)
bigsmile.gif Didelis dekui  4u.gif
Gal kam teko pabuvoti kazkuriame is siu viesbutuku,butu smagu atsiliepimus isgirsti. 4u.gif

Na,jei pririnksite baravykų ir paliksite vos ne parai nevalytus-grįžę rasite kirmėlių viešbutuką savo grybe biggrin.gif Gal kokias voveraites netvarkytas ir galima palikti,taciau kiti grybai,jei vos vos kur kirmėlytė sėdi ir kuo greičiau jų nenuvalius,jau vakarop praktiškai visi knibžda...Na,bet čia tik mano pastebėjimai iš praktikos smile.gif Yra žmonių,kurie džiauna kirmėlėtus ir vargo nemato tongue.gif 4u.gif
Atsakyti
Pritariu Teoledai 4u.gif Išsilaikyt išsilaiko, tačiau kirmėlės juose taip pat. Ir džiaugiasi tos rupūžkės, kad paliktos šilumoje gali sočiai pilvelius prisikimšti bigsmile.gif
Atsakyti
Šviežių grybų negalima ilgai laikyti. Jei negalite jų sutvarkyti tą pačią dieną, tai neplautus ir nesusmulkintus juos galite palikti vėsioje vietoje ne ilgiau kaip vieną naktį. Geriausia laikyti šaldytuve, 2-6°C temperatūroje.
Info paimta iš straipsnio Grybų sezono pagundos

Surinktus grybus reikia apdoroti tą pačią dieną. Nespėjus grybų sutvarkyti iš karto, juos geriausia paskleisti plonu sluoksniu vėsioje gerai vėdinamoje patalpoje. Nelaikyti polietileno maišeliuose ar plastmasiniuose induose, nes tuomet grybai genda greičiau.
Info paimta iš Valstietis.lt

p.s. o grybų supirktuvėje kaip grybus laiko?
O čia šiaip, nu gražu ir tiek....
user posted image

Atsakyti
Fukse, čia tie straipsniai dar ir dėl besikaupiančių grybuose toksinų. Kuo ilgiau grybai laikomi, tuo trumpesnis jų vartojimo laikas, nes vėliau pradeda kauptis nekokie poduktai. O kirmėlytės yra kitas reikalas ax.gif
Atsakyti
Grizau is misko, labai girtis nera ko. Koki 30 raudonikiu ir 15 baravyku. Saltos naktys padare savo, masiskai nebedygsta, o ir grybautoju sociai doh.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galit pasufleruoti kuriam Lietuvos gake tie grybai dygsta? Varėna, Molėtai, Jurbarkas, Kazlų Rūda, ar dar kur? ax.gif
Atsakyti
Niekas negrybaujat?Gal kas buvote Varėnoje grybų šventėje?Man nepavyksta ištrūkti,nebent antradienį
Atsakyti
mes grybaujam. Kai zinai kur eit randi. Randam raudonikiu, tu ivairiu kitokiu raudoniukiu rusvom,juosvom ir baltom galvom, baravykai dygsta, bet kirmija labiau nei vasara, visiskas meslas... kai kuriu neina israut net ant kiek suesti..
Atsakyti