Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

QUOTE(IngridaB @ 2013 09 19, 19:15)
O grybavau antrą kartą gyvenime viena.Vienu metu kažkas prabraškėjo.

man patinka vienai grybauti wub.gif Prabraška paprastai tik kiti grybautojai. Nors prieš savaitę vyras bevaikštinėdamas visai netoli namų šerniuką prižadino smile.gif
Atsakyti
AA pasiutot sportinis interesas apeme, super zinios nesvarbu kad priespilnis, ech ir as ryt trauksiu miskan, ale tik stiklainiai baigiasi blush2.gif
Atsakyti
pas mus, apie Valkininkus, sakė, pagrinde šilbaravykiai. Bet ir tų ieškot reikia. Na, vistiek eisiu patikrint smile.gif
Atsakyti
šiandien Ruklos poligone grybavau,tikėjausi raudonikių kibirais nešti lotuliukas.gif Pyyyyyypt...10 raudonikių,8 baravykučiai ir apie litrą voverių schmoll.gif .Nedašunta man-palijo.šilta,o nedygsta.Ten amžinai šaudyklose raudonikių būna,bet tik ne šiais metais blink.gif .Nebežinau,kurlink ryt pasiduoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 13, 13:32)
yra, bet artėja savaitgalis - žmonių irgi bus be proto.

Dėkui saintlina , 4u.gif buvome, yra grybų , bet labai jau sukirmiję, daugiau nei pusę teko išmesti ir dideli tokie , peraugę jau , grybautojų irgi .
Kažin kur dygsta švieži grybukai g.gif
Atsakyti
Kartais traška ir briedžiai blink.gif Aš jų bijau ax.gif
O šiaip, labiausiai man dviese patinka grybauti, ir jauku, kad ne viena, ir galima susitarti kur einam, ratukais pavaikščiot. Kiti bais bėga... o man patinka šniukštinėt.

Va savaitgalį pritupiau sysiukų padaryt viečikę išsirinkus, tris didžiulius raudonviršius ir 8 storulius lepšiukus radau. Svarbu tinkmam akių lygyje, kad atsidurtų lotuliukas.gif

Mergikės, o koks čia lepšis juoda galvyte, jie tokie storuliai buna, stangrūs, stambūs.
Atsakyti
Gal tai ne lepšė, bet juosvasis raudonviršis - Leccinum melaneum?

https://www.google.l...141.cpzqzgtmPfw

Atsakyti
Vėta, šitas, šitas. Sutiktas vyras miške jį pavadino paberžiu. Mano uošviukai lepšiukus paberžiais vadina. Tai ir pasimečiau.
Ir dar kai kurie lepšiukai yra įdomūs. Galvutės kaip aksominės, stori, drūti, tamsiai rudukai. Gražūs, paprastai nedicki.

Čia kitokie tie grybai, nei aš pratus...
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2013 09 20, 15:11)
šiandien Ruklos poligone grybavau,tikėjausi raudonikių kibirais nešti lotuliukas.gif Pyyyyyypt...10 raudonikių,8 baravykučiai ir apie litrą voverių schmoll.gif .Nedašunta man-palijo.šilta,o nedygsta.Ten amžinai šaudyklose raudonikių būna,bet tik ne šiais metais blink.gif .Nebežinau,kurlink ryt pasiduoti 4u.gif

Lekit i gimtine 4u.gif ka tik baigiau tvarkyti, neturejau sveikatos nei isdeliot nufotkint, nei skaiciuot tiksliai, bet baravyku netoli 200, o raudoniku apie 60 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 20 rugsėjo 2013 - 20:53
QUOTE(Pou @ 2013 09 20, 19:40)
Kartais traška ir briedžiai  blink.gif Aš jų bijau  ax.gif
O šiaip, labiausiai man dviese patinka grybauti, ir jauku, kad ne viena, ir galima susitarti kur einam, ratukais pavaikščiot. Kiti bais bėga... o man patinka šniukštinėt.

Va savaitgalį pritupiau sysiukų padaryt viečikę išsirinkus, tris didžiulius raudonviršius ir 8 storulius lepšiukus radau. Svarbu tinkmam akių lygyje, kad atsidurtų  lotuliukas.gif

Mergikės, o koks čia lepšis juoda galvyte, jie tokie storuliai buna, stangrūs, stambūs.

man irgi dviese smagiau, po to kai pernai ant sernu bandos uzlipau blush2.gif

QUOTE(Vėta @ 2013 09 20, 19:51)
Gal tai ne lepšė, bet juosvasis raudonviršis - Leccinum melaneum?

https://www.google.l...141.cpzqzgtmPfw

aha, siu randam ir mes. Dabar apskritai auga visokiu ivairiu raudonvirsiu.

ErikaN - pagaliau ir tavo kieme svente, kaip smagu! Ir skaicius siam laikui neitiketinas bigsmile.gif o kokie baravykai, tamsus tie ar sviesesni?

pas mus niekaip baravykai ,,nepramusa''.. baravykai tik vienoj visam miske aufa paskutiniu metu tai kas pora dienu vienoj vietoj randu 5 -4 nedidelius ir daugiau kitur nieko. Dygsta raudonvirsiai, kislieji raudonvirsiai, bet neyoatingai. Miske prilijo,kad kai kur labai sunku praeit, prisemus griztu biggrin.gif
Atsakyti

Gal tokie?

http://www.bio-foto....yimage-645.html

O mes šiemet nemažai tokių radom:

http://www.leifgoodw...0variicolor.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 20 rugsėjo 2013 - 21:21
QUOTE(Lerikyte @ 2013 09 20, 22:20)
ErikaN - pagaliau ir tavo kieme svente, kaip smagu! Ir skaicius siam laikui neitiketinas  bigsmile.gif  o kokie baravykai, tamsus tie ar sviesesni?
pas mus niekaip baravykai ,,nepramusa''.. baravykai tik vienoj visam miske aufa paskutiniu metu tai kas pora dienu vienoj vietoj randu 5 -4 nedidelius ir daugiau kitur nieko. Dygsta raudonvirsiai, kislieji raudonvirsiai, bet neyoatingai. Miske prilijo,kad kai kur labai sunku praeit, prisemus griztu biggrin.gif

Jo, tie sviesesni, tamsiom galvom gal kokie trys. Kisliuju raudonvirsiu vienoj vietoj radau 30, o aplink juos gal tiek pat baravyku. Baravyku labai daug palikau tokiu issigimusiu, kai buna isbale, persigere dregmes. Svente ziauriai didele, nes mano vietose siemet aplamai pirmas dygimas, buvo visiskai tuscia. Miske slapia, bet praeinu visur kur budavo pernai nepraeinama. O lijo nuo pirmadienio iki siandien istisom parom be pertrauku.

O grybauti man patinka vienai ir net labai patinka. Tada eini kur nori, kokiu nori tempu ir namo vaziuoji kada nori blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ErikaN: 20 rugsėjo 2013 - 21:34