aš, matyt, išpindėjusi visiškai.. man kelmučiai gryni šungrybiai atrodo.. Ale kad ir apšvietėt, jog valgot, vistiek per save nelipsiu
Mes meškutes vadiname dar žydukais. Gal dėl to, kad jie greit tamsėja ir verdant nuoviras tamsus ilgai būna. Renkam, kai nėra geresnių grybų. Šiaip jie valgomi, l. neblogo skonio. Blogybė viena - grybai linkę kaupti savyje sunkiuosius metalus, radioaktyvias medžiagas, o šie grybai tą daro dar mieliau nei kiti. Kadangi dirvožemio viršutinis sluoksnis dar pakankamai turi to gėrio po Černobylio, tad rekomenduojama meškučių nerinkti.
Kelmučių daug, kai užeini jų vietas. Savaitgalį buvom išlėkę keletą valandų pagrybaut. Trys grybautojai pririnkom kibirą raudonviršių labai gražių, kibirą lepšių ir porą kibirų kelmučių galvučių. Rudmėsės baisiai sukirmijusios, meškučių nerinkom. Pasitaikė keletas makavykų, šilbaravykių, keletas gražių baravykų.
Jei virusas nepaguldys, važiuosiu link Griškabūdžio savaitės pabaigoj. Pažiūrėsim, gal kalpokai atsigavę bus. Mūsų šeimai patinka kieti grybai, pramaišiui su slidukais.
Mano mamukui kelmučiai patys skaniausi grybai.
Kelmučių daug, kai užeini jų vietas. Savaitgalį buvom išlėkę keletą valandų pagrybaut. Trys grybautojai pririnkom kibirą raudonviršių labai gražių, kibirą lepšių ir porą kibirų kelmučių galvučių. Rudmėsės baisiai sukirmijusios, meškučių nerinkom. Pasitaikė keletas makavykų, šilbaravykių, keletas gražių baravykų.
Jei virusas nepaguldys, važiuosiu link Griškabūdžio savaitės pabaigoj. Pažiūrėsim, gal kalpokai atsigavę bus. Mūsų šeimai patinka kieti grybai, pramaišiui su slidukais.
Mano mamukui kelmučiai patys skaniausi grybai.
QUOTE(Rami_Ledi @ 2013 09 18, 23:56)
O per kokią menulio fazę grybai geriausiai auga?
as statau uz delcia. Literatura nurodo jaunati.
QUOTE(Pou @ 2013 09 18, 22:04)
J Pažiūrėsim, gal kalpokai atsigavę bus. Mūsų šeimai patinka kieti grybai, pramaišiui su slidukais.
mano seimynai taip pat
savaitgali bandysim vaziuoti kalpoku. gal dar rasim, nors abejoju
O kaip atskirti kelmucius?
QUOTE(kibirkstele* @ 2013 09 19, 15:01)
O kaip atskirti kelmucius?
sunkoka supainioti,jų kepurėlės matinės,jei sausa,tokios lyg miltuotos.Apačia balta ar lengvai gelsva,priklauso nuo rūšies gal...storakočiai dažniau tamsesni.Nežinau,ar suprantamai paaiškinau
QUOTE(Teoleda @ 2013 09 19, 13:25)
sunkoka supainioti,jų kepurėlės matinės,jei sausa,tokios lyg miltuotos.Apačia balta ar lengvai gelsva,priklauso nuo rūšies gal...storakočiai dažniau tamsesni.Nežinau,ar suprantamai paaiškinau
Supratau... skaiciau, kad juos labai lengva supainioti su nuodingais grybais, todel ir klausiu
http://iy.delfi.lt/n...328_P0Wtn8.jpeg
Vaizdų paieškoje daug nuotraukų. Įveskite "kelmučiai grybai" ir išmes. Jų būna tamsių ir šviesių, storų ir plonų.
Vaizdų paieškoje daug nuotraukų. Įveskite "kelmučiai grybai" ir išmes. Jų būna tamsių ir šviesių, storų ir plonų.
57 baravykai, apie 30 lepsiu ir raudonikiu. Ir cia tik ant greicio po darbo
Na pagaliau pagaliau mūsų krašte šventė.Per dvi valandas krepšys,kibiras ir pusė Norfos maišo.Ir visi grybai vienu metu.Gaila baravykų nebe nuvažiavau,lietus užėjo.O grybavau antrą kartą gyvenime viena.Vienu metu kažkas prabraškėjo.Gaila kelmutės jau baigia peraugti,o ruduokės labai sukirmyję.Už tai raudonikiai gigantiški.