Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

Saintlina meskutes jau apibudino merginos o rudukai tai pas mus dzukijoj rudukais vadina 4u.gif
Atsakyti
O mes tas meškutes vadinam juodukais. Pas mus juos visada rinkdavo ir dabar renka, kai nėra kitokių grybų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 17, 20:56)
o kas yra rudukai ir meškutės?
Papildyta:
Lerikyt, tu šiemet penkmečio planą jau įvykdei. Dar mažai tau?  biggrin.gif

pas mus juos ,,jaučekiais'' vadina biggrin.gif nevertinami, bet kai nieko nėra žmonės renka, mes nerenkam net per didžiausią badą biggrin.gif

o man sezonas iki sniego, nesvarbu kokie sezono rezultatai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 07:29)
Saintlina meskutes jau apibudino merginos o rudukai tai pas mus dzukijoj rudukais vadina  4u.gif

pas mus kitam gale Dzūkijos tokių nėr biggrin.gif Na, gal ir yra, bet kitaip vadinami.

Mergai, o į grybų šventę Varėnoj važiuojat kas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 18 rugsėjo 2013 - 09:15
QUOTE(Lerikyte @ 2013 09 18, 08:27)
pas mus juos ,,jaučekiais'' vadina biggrin.gif nevertinami, bet kai nieko nėra žmonės renka, mes nerenkam net per didžiausią badą biggrin.gif

o as renku doh.gif ir man jie tokie faini atrodo, kietukai blush2.gif dabar kai prisiskaiciau, tai nusigandau net
jau noriu pagrybaut. svaitgali turbut reiks palekt, bet kazin ar ka bus galima rast gero.na jei nerasim tai nors pasivaiksciosim ax.gif
Atsakyti
Sekmadieni trys kibirai grybu.Silbaravykiai per puse su storalupem ar meskutem,kas kaip vadina :)Man tos meskutes-skaniausi grybai i blyneliu idara.Su kitais grybais net nedarau blyneliu blush2.gif Keli baravykai.Ot jau man su jais nesiseka siais metais doh.gif Vienas tik parsiveztas sveikas.kokius 5 miske seklai net palikau,jau toookie lepsiai dideli buvo,net neisiminejau is samanu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(smala @ 2013 09 18, 10:02)
kokius 5 miske seklai net palikau,jau toookie lepsiai dideli buvo,net neisiminejau is samanu biggrin.gif

o būna, kad tokie didžiuliai esti sveikutėliai - perpjauni, o jis baltas kaip sūris wub.gif Aš nei vieno nepraleidžiu nepatikrinusi smile.gif
Atsakyti
kelmučių nors vežimu vežk... smile.gif vakar 3 krepšius,2 kibirus,dėžę ir 4 maxsiminius maišus dviese per 1,5 val biggrin.gif .Daug peraugusių,kelmai net "žydi".apdalinau draugus ir gimines smile.gif .Nuo vakar vis palyja,gal kas geresnio pasirodys...Meškutes mes vadiname "žydukais",kiek žinau,ko ne visi juos renka ir visi sveiki gyvi 4u.gif Aš renku,kuomet jokių grybų nėra,o kažką nurauti norisi smile.gif Beja,pernai paskutinį kartą grybavau spalio 29 d ir dar radau baravyką po sniego kepure,nušalau kojas ir baigiau sezoną biggrin.gif Kaip sako Lerikytė-kol dygsta bet koks grybas,reikia jo ieškoti 4u.gif
Atsakyti
pas mus tai lietaus per akis, anom dienoms lijo su pertraukomis, o siandien visa diena pila
Atsakyti
QUOTE(Teoleda @ 2013 09 18, 13:02)
kelmučių nors vežimu vežk... smile.gif vakar 3 krepšius,2 kibirus,dėžę ir 4 maxsiminius maišus dviese per 1,5 val biggrin.gif .Daug peraugusių,kelmai net "žydi".apdalinau draugus ir gimines smile.gif .Nuo vakar vis palyja,gal kas geresnio pasirodys...Meškutes mes vadiname "žydukais",kiek žinau,ko ne visi juos renka ir visi sveiki gyvi 4u.gif Aš renku,kuomet jokių grybų nėra,o kažką nurauti norisi smile.gif Beja,pernai paskutinį kartą grybavau spalio 29 d ir dar radau baravyką po sniego kepure,nušalau kojas ir baigiau sezoną biggrin.gif Kaip sako Lerikytė-kol dygsta bet koks grybas,reikia jo ieškoti 4u.gif

o ka darot su kelmuciais? jie skaitosi labai vertinami?
Atsakyti
Nelabai vertiname, bet sūdyti, šaldyti, marinuoti tinka. Tinka įvairiems įdarams, su grietine, pomidorų padažu, karšti, šalti patiekalai.
Atsakyti
Pasiseke anksciau pabegti is dabo blush2.gif Tai nulekiau patikrinti iki siol mirusius miskus ir buvau maloniai nustebinta thumbup.gif Kelmuciu baisu kiek, apie 20 baravyku, 5 raudonikiai, labai daug pridygusiu lepsiu: ir didesniu ir visai maziuku.
Papildyta:
QUOTE(aureka @ 2013 09 18, 16:27)
o ka darot su kelmuciais? jie skaitosi labai vertinami?

As kelmucius apvirtus sumalu ir i kamera. O darau tai pyragaicius, sumustinius, kaip idaras blyneliams, kotletai....
Atsakyti