Saintlina meskutes jau apibudino merginos o rudukai tai pas mus dzukijoj rudukais vadina
O mes tas meškutes vadinam juodukais. Pas mus juos visada rinkdavo ir dabar renka, kai nėra kitokių grybų.
QUOTE(saintlina @ 2013 09 17, 20:56)
o kas yra rudukai ir meškutės?
Papildyta:
Lerikyt, tu šiemet penkmečio planą jau įvykdei. Dar mažai tau?
Papildyta:
Lerikyt, tu šiemet penkmečio planą jau įvykdei. Dar mažai tau?
pas mus juos ,,jaučekiais'' vadina nevertinami, bet kai nieko nėra žmonės renka, mes nerenkam net per didžiausią badą
o man sezonas iki sniego, nesvarbu kokie sezono rezultatai
QUOTE(georgiana @ 2013 09 18, 07:29)
Saintlina meskutes jau apibudino merginos o rudukai tai pas mus dzukijoj rudukais vadina
pas mus kitam gale Dzūkijos tokių nėr Na, gal ir yra, bet kitaip vadinami.
Mergai, o į grybų šventę Varėnoj važiuojat kas?
QUOTE(Lerikyte @ 2013 09 18, 08:27)
pas mus juos ,,jaučekiais'' vadina nevertinami, bet kai nieko nėra žmonės renka, mes nerenkam net per didžiausią badą
o as renku ir man jie tokie faini atrodo, kietukai dabar kai prisiskaiciau, tai nusigandau net
jau noriu pagrybaut. svaitgali turbut reiks palekt, bet kazin ar ka bus galima rast gero.na jei nerasim tai nors pasivaiksciosim
Sekmadieni trys kibirai grybu.Silbaravykiai per puse su storalupem ar meskutem,kas kaip vadina :)Man tos meskutes-skaniausi grybai i blyneliu idara.Su kitais grybais net nedarau blyneliu Keli baravykai.Ot jau man su jais nesiseka siais metais Vienas tik parsiveztas sveikas.kokius 5 miske seklai net palikau,jau toookie lepsiai dideli buvo,net neisiminejau is samanu
QUOTE(smala @ 2013 09 18, 10:02)
kokius 5 miske seklai net palikau,jau toookie lepsiai dideli buvo,net neisiminejau is samanu
o būna, kad tokie didžiuliai esti sveikutėliai - perpjauni, o jis baltas kaip sūris Aš nei vieno nepraleidžiu nepatikrinusi
kelmučių nors vežimu vežk... vakar 3 krepšius,2 kibirus,dėžę ir 4 maxsiminius maišus dviese per 1,5 val .Daug peraugusių,kelmai net "žydi".apdalinau draugus ir gimines .Nuo vakar vis palyja,gal kas geresnio pasirodys...Meškutes mes vadiname "žydukais",kiek žinau,ko ne visi juos renka ir visi sveiki gyvi Aš renku,kuomet jokių grybų nėra,o kažką nurauti norisi Beja,pernai paskutinį kartą grybavau spalio 29 d ir dar radau baravyką po sniego kepure,nušalau kojas ir baigiau sezoną Kaip sako Lerikytė-kol dygsta bet koks grybas,reikia jo ieškoti
pas mus tai lietaus per akis, anom dienoms lijo su pertraukomis, o siandien visa diena pila
QUOTE(Teoleda @ 2013 09 18, 13:02)
kelmučių nors vežimu vežk... vakar 3 krepšius,2 kibirus,dėžę ir 4 maxsiminius maišus dviese per 1,5 val .Daug peraugusių,kelmai net "žydi".apdalinau draugus ir gimines .Nuo vakar vis palyja,gal kas geresnio pasirodys...Meškutes mes vadiname "žydukais",kiek žinau,ko ne visi juos renka ir visi sveiki gyvi Aš renku,kuomet jokių grybų nėra,o kažką nurauti norisi Beja,pernai paskutinį kartą grybavau spalio 29 d ir dar radau baravyką po sniego kepure,nušalau kojas ir baigiau sezoną Kaip sako Lerikytė-kol dygsta bet koks grybas,reikia jo ieškoti
o ka darot su kelmuciais? jie skaitosi labai vertinami?
Nelabai vertiname, bet sūdyti, šaldyti, marinuoti tinka. Tinka įvairiems įdarams, su grietine, pomidorų padažu, karšti, šalti patiekalai.
Pasiseke anksciau pabegti is dabo Tai nulekiau patikrinti iki siol mirusius miskus ir buvau maloniai nustebinta Kelmuciu baisu kiek, apie 20 baravyku, 5 raudonikiai, labai daug pridygusiu lepsiu: ir didesniu ir visai maziuku.
Papildyta:
As kelmucius apvirtus sumalu ir i kamera. O darau tai pyragaicius, sumustinius, kaip idaras blyneliams, kotletai....
Papildyta:
QUOTE(aureka @ 2013 09 18, 16:27)
o ka darot su kelmuciais? jie skaitosi labai vertinami?
As kelmucius apvirtus sumalu ir i kamera. O darau tai pyragaicius, sumustinius, kaip idaras blyneliams, kotletai....