Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis 2013 metai

QUOTE(Teoleda @ 2013 09 02, 16:36)
Bitė Plius-tikrai pas jus gotys.Jos turi tokį specifinį kvapą,labai skanus grybas smile.gif Smarkiai kirmija.Pas mus šiandien "grybų lietus" prasidėjo thumbup.gif Galgi pušyniniai baravykai pasirodys smile.gif

Kad visai nekirmija blink.gif Aš čia vis mamos išmintim remiuosi, bet ir ji sakė, kad nekirmija ir kiek šiandien prisirinkau vos kelis miškelyje (jei jį taip galima pavadint) palikau.

Pas mus tai labai daug šiemet musmirių priaugo. Lepšiukus tai tikriausiai jau baigiu visus susirinkt, nes kiekvieną dieną vis mažiau randu. Mūsų miškelis "labai didelis"- mano apeinamas plotas kažkur 50x100 metrų, bet (kol atostogos) kiekvieną rytą prisirenku kažkur iki pusės litro (jau gatavai virtų tiek gaunasi) lepšių pagrinde. Tik pirmą dieną prie vieno beržiuko radau 14 raudonviršių. Daugiau jų ten beveik nebeauga. Grybą nusivalau vietoje, kad nereikėtų namo be reikalo nešti. Namai labai toli - miškelis už tvoros biggrin.gif . O dabar pradėjo labai tie grybukai dygti. Yra dar tokių baltų - nusprendė, kad gruzdai, bet jų nerenku, nes kiek skaičiau labai daug žaisti su jais reikia g.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitė Plius: 02 rugsėjo 2013 - 15:54
QUOTE(Bitė Plius @ 2013 09 02, 14:14)
Užėjome tiltus vat tokių..
Gal kas atpažins?

pas mus tokių nerenka. Pamenu, viena moteriškė, viešnia, tokių prisirinko, tai bobutės apspitusios liepė išmest visą krepšį kuo greičiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 02, 19:02)
pas mus tokių nerenka. Pamenu, viena moteriškė, viešnia, tokių prisirinko, tai bobutės apspitusios liepė išmest visą krepšį kuo greičiau  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Matyt jusu kraste ju nepazista lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bitė Plius @ 2013 09 02, 15:52)
Pas mus tai labai daug šiemet musmirių priaugo.

nežinau, kaip kitur, bet 'mano' miškeliuose jei auga raudona musmirė, netoliese yra ir baravykų smile.gif
Atsakyti
http://www.pharmanat.....0fulvum 1.JPG

http://www.pilz-bade...erie/fulvum.jpg

Tai guotės. Skanus, turintis specifinį kvapą grybas. Renkame ir vertiname biggrin.gif . Apie tai jau kalbėjome čia:

http://www.supermama...759938-300.html

O čia literatūriškai:

http://lt.wikipedia....nrudis_baltikas
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 02, 19:05)
nežinau, kaip kitur, bet 'mano' miškeliuose jei auga raudona musmirė, netoliese yra ir baravykų  smile.gif

Kaip apsidžiaugčiau thumbup.gif Bet tas mūsų miškelis keli medžiai. Sodai aplink ir juostelė miško palikta. Tai kiek sklypo plotis, tiek ir apeinu. Kitą plotelį kaimynai pašefuoja tongue.gif Dabar lauksiu ir tikėsiuos baravykų. Nors lepšiai atrodo taip pat iš baravykų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaN @ 2013 09 02, 18:04)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Matyt jusu kraste ju nepazista  lotuliukas.gif

ai, dzūkams gi grybų nedaug yra - baravykai, raudonikiai ir pardavimui - lepeškos (voveraitės). Visi kiti šungrybių vietoj biggrin.gif
Atsakyti
Gal kas zadat bandyt laime Valkininkuose artimiausiu metu? smile.gif
Atsakyti
Savaitgali noreciau pagrybauti, Lerikytes baravyku skaiciai pavyda kelia rolleyes.gif rolleyes.gif

o kalpokai jau dygsta?
Atsakyti
QUOTE(Elijaaa @ 2013 09 03, 08:49)
o kalpokai jau dygsta?

kalpokai pas mus buvo pasirodę prieš kokį.. gal mėnesį?.. tokie džiovinti iškart dygo. Bet trumpai ir po to nebesirodo.
Papildyta:
QUOTE(Millli @ 2013 09 02, 20:29)
Gal kas zadat bandyt laime Valkininkuose artimiausiu metu?  smile.gif

mama sakė, kad baravykų kiek vakar rado, tiek pagyvenusių, mažų jau nebesimato. Nebent po lietaus dar pasipiltų, bet kaži.. aš savaitgalį vistiek važiuosiu, tai miške tikrai pasivaikščiosiu.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 03, 09:54)
kalpokai pas mus buvo pasirodę prieš kokį.. gal mėnesį?.. tokie džiovinti iškart dygo. Bet trumpai ir po to nebesirodo.
Papildyta:
mama sakė, kad baravykų kiek vakar rado, tiek pagyvenusių, mažų jau nebesimato. Nebent po lietaus dar pasipiltų, bet kaži.. aš savaitgalį vistiek važiuosiu, tai miške tikrai pasivaikščiosiu.

Turetu dar buti baravyku... nebepamenu kada pernai buvo... tik atsimenu, kad kai pas Lerikyte jie baigesi, Valkininkuose prasidejo... dabar kaip ir lyja, bet atsalo... ketvirtadieni apie 20 zada... idomu kaip cia bus...
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 09 02, 19:05)
nežinau, kaip kitur, bet 'mano' miškeliuose jei auga raudona musmirė, netoliese yra ir baravykų  smile.gif

Sita dalyka ir as pastebejau.Mano pamegtame baravykyne,kai pasirodo raudonos musmires-pasirodo ir rudeniniai baravykai thumbup.gif

Kalpokai tai labai kirmeleti,is 10 koks vienas sveika galva.Apie koja net nesneku schmoll.gif Bet siaip,jie dar galima sakyti nepasirode,nes kai dygsta-tai istisom pievom
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smala: 03 rugsėjo 2013 - 09:25