mes vakar 295, siandien ilsimes, jau sausoka miske, grybu mazeja, baravyku mazu nebematyt, musu gale banga i pabaiga
dabar laikas zemaiciams
Lerikyte, juk imeciau nuoroda, zemaiciai jau seniai sienauja. Kazi kada ateis laikas vidurio Lietuvai ? Jauciu niekada siemet
maciau, pas juops dabar pats pikas
Netveriu ir aš savam kailyje kaip noriu lėkt į mišką....Mūsų vietos tai Dzūkijoj, tai kaip ir nieko džiuginančio niekas nepraneša. O jau Žemaitijoj tai ojojoi.......ale ten mes niekad nebuvę ir nieko nžn. Ir dar erkės baisiai puola. Niekad nebijojau, turėjau, sėkmingai traukiau ir t.t. Bet dabar, kai bendradarbė susirgo erkinio encifalito sunkia forma, kažkaip baugu...
pavasarį buvo itin gausu erkių. O dabar - minimum išliaužiojom visus eglynus keturiomis - nė vienos neparsinešėm. Jei parsinešam kokią ir tai dažniausiai patiną,kuris nesisiurbia. Tik viena patelė bandė šiemet įsisiurbt, bet buvo greit rasta
Pasiskiepijame , grįžę apsižiūrime ir vargo nematome. Šiais metais dar nei viena neįsikabino, bet, valydama voveraites, pastebėjau, kad ant jų daug erkių būna. Net ne po vieną ant vieno grybuko.
QUOTE(Vėta @ 2013 08 28, 18:33)
Pasiskiepijame , grįžę apsižiūrime ir vargo nematome. Šiais metais dar nei viena neįsikabino, bet, valydama voveraites, pastebėjau, kad ant jų daug erkių būna. Net ne po vieną ant vieno grybuko.
Tai va, o as sededama namie laimu susirgau, nemaciau jokios erkes, tik atsirado ikandimas ir pradejo dideti deme, kai po menesio kreipiausi i medikus- laimas, na tada antibijotikai, lyg gyja, dar matosi deme bet raudoni krastai jau dinge ir suvedu tik i tai arba mieste vaikstant ikando kokia negeroji arba kai avietes pirkinejau birzelio pabaigoj, tai man kartu sakeliu su uogytem arbatai veze, tai galejo su jom buti, taigi... ir neinent i miska galima ju pasigauti, o kadangi atrodo po miskus nevaikstau tai ramiai ir nesiskiepinu niekada, sunu anksciau skiepindavau kol su skautais i miskus eidavo, dabar kai baige mokykla irgi neskiepijam, o pasirodo reikia.
Jus nepykit kad isiterpiu vis kartas nuo karto, man jusu temute labai patinka, paskaitineju, gera pasidaro ir baltai pavydziu grybavimo malonumo, su tevais visada vaziuodavom i Varena, i Lazdiju rajona, ir aplink kauna... jau geru 20 metu negrybauju, jau ir misku bijociau dabar...
Bet čia daugiau yra grybautojų
užvakar supykus nė į mišką nebėjau - nėr grybų. Sausa, net treška. Vakar parlekia vaikų chebra ir sako - kaimynė pilną krepšį baravykų parnešė Aš už krepšio ir tiesiu taikymu miškan. Radau du
Vakare klausiu kaimynkos dukros, kiek ten jos mamikė tų baravykų rado. Sako - dvylika, ant viršaus krepšelio sudėti buvo
Matyt, taip ir vėl neužeis tas baravykų dygimas pas mus.. lietaus nenusimato, lepeškos ir dabar jau džiovintos iškart auga. Jokių sąlygų tiems baravykiokams.
Vakare klausiu kaimynkos dukros, kiek ten jos mamikė tų baravykų rado. Sako - dvylika, ant viršaus krepšelio sudėti buvo
Matyt, taip ir vėl neužeis tas baravykų dygimas pas mus.. lietaus nenusimato, lepeškos ir dabar jau džiovintos iškart auga. Jokių sąlygų tiems baravykiokams.
Mūs kaimynas du krepšius mačiau iš mašinos iškrovė , bet tik va ar vien baravykai tai dar klausimas, nors ant viršaus tai vien jie puikavosi , reiks vakare perklausti kas ir kaip, bet jis žvejys tai dar neaišku ar tiesą pasakys
Grizau is misko, nuotaika geresne, atsirado gyvybe miske, slapia, tikiuosi ateis svente Skaiciai neispudingi, bet nors tiek, 26 baravykai, apie 10 raudonikiu.
Aš tai erkių nebijau. Nuo vaikystės aš jų kiekvieną vasarą randu ir ne po vieną. Gal organizmas jau įprato Aplinkiniams baisu, o man dzin - išsitraukiu ir tiek žinių.
Vakar buvau miške - sausa jau. Bet radau 31 baravyką, keletą raudonikių, paberžių, šilbaravykių, nemažai voveraičių. Grybai sveiki, neseni. Gaila, kad lietų tik pirmadienį prognozuoja
Vakar buvau miške - sausa jau. Bet radau 31 baravyką, keletą raudonikių, paberžių, šilbaravykių, nemažai voveraičių. Grybai sveiki, neseni. Gaila, kad lietų tik pirmadienį prognozuoja