Varenos raj., netoli Marcinkoniu radome voveraiciu, pasak vietiniu- siais metais grybu mazai..
QUOTE(Teoleda @ 2013 08 25, 23:12)
Baigiau ir aš doroti...dviese apie 600 Mašinų kaip atlaiduose,takai numinti,baravykai sutraiškyti.tikrai,lekia kaip banda,prieš nosį tiesiog skuba,o mes po lazdynukais,po berželiais iš po lapų gražuolius raunam .Turim tokią slaptą vietą,reikia tolokai per bruzgynus eiti,kas trečią dieną ten apsilankom ir per valandą po krepšį surenkam.Bet žiaaaauriai kirmėlėti-stori,kieti,o perpjauni ir verkt norisi.Apačios pilnos kiaušinių,išpjaustai juostelę vos vos.Raudonikučių irgi galvos visos gatavos.Nepamenu,kad rudenį šitaip kirmytų grybai Dabar tik trečiadienį ištrūksiu,tikiuosi,dygimas dar bus nepasibaigęs
kaip smagu,kad dar kazkas randa. Siandien 7 diena kai pas mus dygsta baravykai
Lerikyte, Teoleda, o kokie miškai ten pas jus, kur taip stebuklingai baravykai auga? Lapuočiai daugiau?
Ir aš pasigirsiu, tiksliau čia jau per 3 šiemos narius 121 baravykai, raudonikių ir lepšiukų neskaičiavau, bet šiek tiek mažiau, jau paskui net prie umėdžių nesilenkėm, nors man jos irgi l. skanus grybukas
Šaunuolės jūs . Pas mus vis dar štilis. O šiaip gerais laikais mes renkam tik baravykus ir raudonikius. Na, dar lepšiukus gražesnius, šilbaravykius, kazlėkus. Kalpokų nepažįstu, gal jie pas mus ir neauga, ūmėdės seniai nurašytos. Skanios, bet labai trupa ir kirmija.
Mes buvom savaitgalį tarp Jonavos ir Ukmergės. Tuščia kaip iššluota Saują voveruškų visas grobis..
QUOTE(Vėta @ 2013 08 26, 08:43)
Šaunuolės jūs . Pas mus vis dar štilis. O šiaip gerais laikais mes renkam tik baravykus ir raudonikius. Na, dar lepšiukus gražesnius, šilbaravykius, kazlėkus. Kalpokų nepažįstu, gal jie pas mus ir neauga, ūmėdės seniai nurašytos. Skanios, bet labai trupa ir kirmija.
mes irgi
Saintlina, miškai mišrūs - lapuočiai, eglės, šabakštynai, krūmai pelkės. Keletas eglynų - dygsta ir ten tik mažiau. Dabar dar dygsta visur, bet mažų jau mažiau matyt, ryt jua turbūt gerokai mažiau rasim.
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2013 08 26, 08:39)
Ir aš pasigirsiu, tiksliau čia jau per 3 šiemos narius 121 baravykai, raudonikių ir lepšiukų neskaičiavau, bet šiek tiek mažiau, jau paskui net prie umėdžių nesilenkėm, nors man jos irgi l. skanus grybukas
nu va kaip smagu, skaicius optimalus sutvarkymui nepervargus
QUOTE(Lerikyte @ 2013 08 26, 09:24)
Saintlina, miškai mišrūs - lapuočiai, eglės, šabakštynai, krūmai pelkės. Keletas eglynų - dygsta ir ten tik mažiau.
supratau. Reiškia, dygsta visur, tik ne pušynuose Va kaip tik todėl pas mus ir nėr.
QUOTE(saintlina @ 2013 08 26, 11:33)
supratau. Reiškia, dygsta visur, tik ne pušynuose Va kaip tik todėl pas mus ir nėr.
O po sabakstynus menkas malonumas ir grybauti... man isvis ten baisu list Nori megautis misku grybaudamas, susitaikyk su mintim, kad 300 baravyku nerasi echhh
Feisbukas pilnas gražuolių iš Jonavos ir Mažeikių (čia apie baravykus, raudonviršius). Aš penktadienį valandėlę Vaišvydavoj pagrybavau ir radau visko, nesiskundžiu, aišku ne šimtais, bet dešimtimis (man gana). Žinoma, reikia landžioti po šabakštynus, kur drėgniau, nes pušyne tai pššš.... O dabar kažkokia kvaraba prikibus, nosis varva, snarglys iki kelių, bet čia ne nuo grybų, o sūnėnas užnešė, bet taip noris miškan išlėkt
Taip šiemet spygliuočių miškuose nieko neradom , visi grybukai iš lapuočių, ir aplink Jonavą, Paparčius jei ką sako kam tokios vietos
QUOTE(Millli @ 2013 08 26, 11:42)
O po sabakstynus menkas malonumas ir grybauti... man isvis ten baisu list Nori megautis misku grybaudamas, susitaikyk su mintim, kad 300 baravyku nerasi echhh
deja, bet taip. Auga kur dregniau ir maisto medziagu daug.