Klausykit pasimeciau tarp ivairiu egzaminu.
Zinau tik FCE- First Certificate English, ir jo lygis mazdaug intermediate ir upper-intermediate.
O kas zinot kokie ir kaip jie vadinasi angliski egzaminai?
QUOTE(dovesa @ 2006 12 04, 21:56)
Klausykit pasimeciau tarp ivairiu egzaminu.
Zinau tik FCE- First Certificate English, ir jo lygis mazdaug intermediate ir upper-intermediate.
Nezinau ar apie juos tu klausi?
Tarptautiniai TOEFL, IELTS ir LCCIEB egzaminai:
TOEFL egzaminas skirtas įvertinti žmonių, kurių gimtoji kalba nėra anglų, anglų kalbos žinias. Šio egzamino rezultatų reikalauja daugiau nei 2400 JAV ir Kanados koledžų ir universitetų, taip pat vyriausybinės organizacijos, fondai, stipendijas skiriančios programos ir pan. Egzaminą sudaro keturios dalys: klausymas, gramatika, skaitymas ir esė rašymas. Egzaminą galima laikyti raštu arba kompiuteriu. Kiekviena įstaiga individualiai nustato minimalų reikalaujamą balų skaičių, tad svarbu jį iš anksto prieš laikant egzaminą. Testo rezultatai galioja dvejus metus.
IELTS egzaminas skirtas įvertinti norinčių mokytis ar dirbti anglokalbėse šalyse, anglų kalbos žinias. IELTS pripažįstamas Australijos, Naujosios Zelandijos, Didžiosios Britanijos, Kanados ir JAV mokymo įstaigose bei įvairiose organizacijose. Egzaminą sudaro keturios dalys: klausymas, skaitymas, rašymas ir kalbėjimas. IELTS egzaminas orientuotas į tuos, kurių anglų kalbos žinios yra vidutinio ar aukštsenio lygio. Daugelyje centrų egzaminas laikomas nekompiuterizuotai. Kiekviena įstaiga individualiai nustato minimalų reikalaujamą balų skaičių, tad svarbu jį iš anksto prieš laikant egzaminą. Testo rezultatai galioja dvejus metus.
LCCI - Londono pramonės ir prekybos rūmų kvalifikaciniai verslo anglų kalbos egzaminai, kuriuos išlaikius išduodamas pažymėjimas, žmonių vadinamas tarptautiniu įsidarbinimo pasu. Šiuos pažymėjimas pripažįsta įvairių pasaulio šalių darbdaviai, universitetai, finansinės įstaigos bei tarptautinės profesinės organizacijos, kadangi kandidato žinios yra patikrinamos tikroviškose verslo situacijose visais aspektais.
Kembridžo FCE, CAE egzaminai Šiuos egzaminus siūloma laikyti visiems norintiems pasitikrinti savo anglų kalbos žinias ir turėti jas liudijantį, visą gyvenimą galiojantį diplomą. Norėdami įsidarbinti užsienyje, šiuo diplomu galėsite įrodyti savo anglų kalbos žinias. Ypač populiarus pasaulyje FCE egzaminas (~300 000 laikančiųjų per metus). Pagal ALTE vertinimo sistemą tai 3 kalbos mokėjimo lygis, vadinamas "Savarankišku vartotoju". Tai reiškia, kad šį kalbinį lygį pasiekęs žmogus sugeba savarankiškai dirbti ar mokytis angliakalbėje aplinkoje. Stojant į daugelį užsienio universitetų CAE atstoja IELTS.
Cambridge Universitetas yra paruošęs ir daugiau egzaminų, pritaikytų įvairiems kalbos lygiams, tai Key English Test (KET) , Preliminary English Test (PET) ir Certificate of Proficiency in English (CPE) (bei jau minetieji First Certificate in English (FCE) , Certificate in Advanced English (CAE) )
First Certificate in English (FCE) yra vienas populiariausių egzaminų , kuris liudija aukštesnį bei vidutinį anglų kalbos mokėjimo lygį.
Certificate in Advanced English (CAE) . Tai sertfikatas, liudijantis aukštą anglų kalbos mokėjimo lygį ir yra pripažintas daugumos Ddžiosios Britanijos universitetų ir liudijantis kalbos žinias, pakankamas studijoms, vykstančioms vyksta anglų kalba.
Certificate of Proficiency in English (CPE). Šis sertifikatas liudija patį aukščiausią anglų kalbos mokėjimo lygį bei asmens sugebėjimą studijuoti anglų kalba pačiu aukščiausiu lygiu. Šis sertifikatas yra pripažįstamas Didžiosios Britanijos universitetuose.
PRIE TO PACIO
[B]Jei kas norite pabandyti nusistatyti savo ziniu lygi - pabandykite si testa
http://www.transpare...h/tlengtest.htm
Mano rezultai manau per geri gavos
You are at the Advanced Intermediate level.
You scored 115 points out of 150.
You scored 76% overall.
You scored 115 points out of 150.
You scored 76% overall.
Papildyta:
QUOTE(VAMI @ 2006 12 04, 18:18)
sveikos labai reiketu kazko, kad galeciau mokytis taisyklingo tarimo. Gal ka pasiulytumete
Tarimo gali mokytis ne tik is Tell me more ar kokios kitos programos, kurioje lavinamas kalbejimas, bet taip pat padeda audio knygu klausymas, vadoveliai su audio medziaga - kur gali ne tik klausiti bet skaityti ir girdeti kaip skaito...
Beje teko matyti Tildes zodyna - jame zodynas su tarimu, tik neturiu instaliaciniu..
QUOTE(joreta @ 2006 12 04, 23:07)
Vami, man patinka Tell me more. Kažkaip parsisiunčiau pagal duotas nuorodas
gal galetum pasakyti kuriam psl buvo nuoroda, nerandu
QUOTE(FAINulka@ @ 2006 12 05, 01:26)
PRIE TO PACIO
mano irgi kažkokie per geri o taip paskubom dariau
You are at the Advanced level.
You scored 136 points out of 150.
You scored 90% overall.
as irgi si testuka atlikau
rezultatai 115 is 150 76%
man irgi keistokai pasirode, paskui pagalvojau ar istikro 150 klausimu buvo? , nes kai rode kiek kokioj daly teisingai atsakyta tai pvz. I dalis 38 is 45 , o ten gal 15 tik buvo.
man irgi keistokai pasirode, paskui pagalvojau ar istikro 150 klausimu buvo? , nes kai rode kiek kokioj daly teisingai atsakyta tai pvz. I dalis 38 is 45 , o ten gal 15 tik buvo.
uzsisakiau ICC kursus. gal kuri moketes? siaip esu pradiniu klasiu mokytoja, bet kadangi su mano specialybe ne taip jau lengva rasti darba, planuoju persikvalifikuoti i anglu kalba ir dirbti su vaikais. tad kol auginu savuosius, turiu laiko pasimokinti. truputi lankiau kursus, kur mokemes is LANGUAGE TO GO, bet dabar tenka savarankiskai bandysiu parsisiusti kokios medziagytes, nes musu miestelyje nera nusipirkti. tad jei butu galima man slaptazodi
QUOTE(VAMI @ 2006 12 05, 14:19)
gal galetum pasakyti kuriam psl buvo nuoroda, nerandu
kadangi tema surinkta iš dviejų, tai tiksliai nepasakysiu. Gali pabandyti įvesti į google pavadinimą. Primeta daug mokamų variantų, bet užsienio forumuose būna ir suarchyvuotų gabalais. Taip ir aš pasritraukiau, nes nuorodos greit ištrinamos
QUOTE(VAMI @ 2006 12 05, 19:07)
uzsisakiau ICC kursus. gal kuri moketes? siaip esu pradiniu klasiu mokytoja, bet kadangi su mano specialybe ne taip jau lengva rasti darba, planuoju persikvalifikuoti i anglu kalba ir dirbti su vaikais. tad kol auginu savuosius, turiu laiko pasimokinti. truputi lankiau kursus, kur mokemes is LANGUAGE TO GO, bet dabar tenka savarankiskai bandysiu parsisiusti kokios medziagytes, nes musu miestelyje nera nusipirkti. tad jei butu galima man slaptazodi
issiunciau
Papildyta:
QUOTE(gur @ 2006 12 05, 15:32)
as irgi si testuka atlikau
tiesa sakant man ir pasirode kad jis trumpesnis.. alia kai filma ziurejau su vyru per skype kalbejau tai mazu tik pasirode taip
Siek tiek apie tai - kaip mokintis aglu kalbos zodzius - 6 "strategijos"
Jums nekyla klausimas, kodel mazi vaikai, besimokinantys gimtosios kalbos, arba poliglotai, vienu metu besimokantys keleto kalbu, nededa ypatingu pastangu?
Yra efektyvi mokymosi strategija, kuria naudojasi sie zmones. Pasinaudokite ju paslaptimis ir jus taip pat ismoksite kaip isiminti daug greiciau ir lengviau.
1 Strategija. Naudokite emociju jega
Pasakykite, kas ateina i galva paminejus zodi honey (medus)?
Zmones, kurie isimena anglu kalbos zodzius lengvai ir greitai, moka susieti juos su kuo nors svarbiu jam paciam.
Pavyzdziui, tas pats zodis honey gali issaukti atminyje mylimos merginos atvaizda (juk butent taip amerikieciai vadina tuos, kuriuos myli), O jeigu nauja zodi sutikote jums idomiame pasakojime, tai jis jums siesis su tom paciomis emocijomis, kokias jus pergyvenate, skaitydami pasakojima. Idomus pokalbis anglu kalba taip pat pades jums greitai isiminti nauja zodi.
Kodel tai veikia: Bet kokios teigiamos emocijos aktivuoja musu sugebejima mokytis. Juk jos signalizuoja apie tai, kad duotas zodis priklauso kam nors kas svarbus mums.
Rekomenduojama: studijuokite anglu kalba idomiu jums tekstu, filmu, dainu, knygu pagalba. Bendraukite su idomiais jums zmonemis. Tada pati patirtis tokio mokymosi taps teigiamu emociniu faktoriumi, kuris pades isiminti zodzius.
Is mano pacios patirties tikrai galiu pasakyti, kad labai lengvai isimenu zodzius tu dainu, kurios man patinka, ir jei jas issiverciu tie zodziai kazkaip stebuklingai isimena pabandykit.. gal ir jums tai pasitarnaus.
Gal ka sudomins sis puslapiukas (rusu kalba) kur rasite anglisku dainu, vertimu ir pratimu su zodziais tose dainose... http://www.efmf.ru/f....php?song_id=52
arba siame puslapyje, kuriame dar ir pacia daina galima parsisiusti:
http://www.fluent-en...c...ld&simple=1
Jums nekyla klausimas, kodel mazi vaikai, besimokinantys gimtosios kalbos, arba poliglotai, vienu metu besimokantys keleto kalbu, nededa ypatingu pastangu?
Yra efektyvi mokymosi strategija, kuria naudojasi sie zmones. Pasinaudokite ju paslaptimis ir jus taip pat ismoksite kaip isiminti daug greiciau ir lengviau.
1 Strategija. Naudokite emociju jega
Pasakykite, kas ateina i galva paminejus zodi honey (medus)?
Zmones, kurie isimena anglu kalbos zodzius lengvai ir greitai, moka susieti juos su kuo nors svarbiu jam paciam.
Pavyzdziui, tas pats zodis honey gali issaukti atminyje mylimos merginos atvaizda (juk butent taip amerikieciai vadina tuos, kuriuos myli), O jeigu nauja zodi sutikote jums idomiame pasakojime, tai jis jums siesis su tom paciomis emocijomis, kokias jus pergyvenate, skaitydami pasakojima. Idomus pokalbis anglu kalba taip pat pades jums greitai isiminti nauja zodi.
Kodel tai veikia: Bet kokios teigiamos emocijos aktivuoja musu sugebejima mokytis. Juk jos signalizuoja apie tai, kad duotas zodis priklauso kam nors kas svarbus mums.
Rekomenduojama: studijuokite anglu kalba idomiu jums tekstu, filmu, dainu, knygu pagalba. Bendraukite su idomiais jums zmonemis. Tada pati patirtis tokio mokymosi taps teigiamu emociniu faktoriumi, kuris pades isiminti zodzius.
Is mano pacios patirties tikrai galiu pasakyti, kad labai lengvai isimenu zodzius tu dainu, kurios man patinka, ir jei jas issiverciu tie zodziai kazkaip stebuklingai isimena pabandykit.. gal ir jums tai pasitarnaus.
Gal ka sudomins sis puslapiukas (rusu kalba) kur rasite anglisku dainu, vertimu ir pratimu su zodziais tose dainose... http://www.efmf.ru/f....php?song_id=52
arba siame puslapyje, kuriame dar ir pacia daina galima parsisiusti:
http://www.fluent-en...c...ld&simple=1
2 Strategija. "Iterpkite" nauja zodi savo patirtin
Kai mazi vaikai mokosi gimtosios kalbos, jie pradeda pastebeti naujus zodzius paciose ivairiausiose situacijose, aplinkoje, kontekste. Pavyzdziui pirma kart isgirdes zodi "baltas", vaikas pradeda ji kartoti, pamates balta sniega, balta popieriu, balta cukru.
Stai tai jam ir padeda isiminti zodzius greitai ir lengvai.
Kodel tai veikia: Tokiu budu, musu smegenys formuoja asociacijas su skirtingomis turimos patirties dalimis, naujas zodis susiejamas su tuo, ka tikrai puikiai vaikas zino, viskas tampa labiau iprasta ir zinoma. Todel jam nereikia stengtis, kad tai liktu atmintyje, pakanka prisiminti tik cukru ar sniega..
Rekomenduojama: Dazniau naudoti nauja zodi skirtingose situacijose - pasistengti naudoti ji perpasakojant teksta, darant praktines uzduotis, praktikuotis kalbeti su tokiais pat besimokanciais kolegomis, uzsienieciais.
Prisiminiau, kaip kazkuri is mano buvusiu mokytoju intensyviai siule visalaik nauja zodi apipinti kitais zodziais, susijusiais su naujuoju, paisant "voratinkli", taip ismoksti naudoti junginiuose, kontekste...
siek tiek apie ta voratinkli ir dar si bei ta patarimu kaip mokytis zodziu rasite cia
Kai mazi vaikai mokosi gimtosios kalbos, jie pradeda pastebeti naujus zodzius paciose ivairiausiose situacijose, aplinkoje, kontekste. Pavyzdziui pirma kart isgirdes zodi "baltas", vaikas pradeda ji kartoti, pamates balta sniega, balta popieriu, balta cukru.
Stai tai jam ir padeda isiminti zodzius greitai ir lengvai.
Kodel tai veikia: Tokiu budu, musu smegenys formuoja asociacijas su skirtingomis turimos patirties dalimis, naujas zodis susiejamas su tuo, ka tikrai puikiai vaikas zino, viskas tampa labiau iprasta ir zinoma. Todel jam nereikia stengtis, kad tai liktu atmintyje, pakanka prisiminti tik cukru ar sniega..
Rekomenduojama: Dazniau naudoti nauja zodi skirtingose situacijose - pasistengti naudoti ji perpasakojant teksta, darant praktines uzduotis, praktikuotis kalbeti su tokiais pat besimokanciais kolegomis, uzsienieciais.
Prisiminiau, kaip kazkuri is mano buvusiu mokytoju intensyviai siule visalaik nauja zodi apipinti kitais zodziais, susijusiais su naujuoju, paisant "voratinkli", taip ismoksti naudoti junginiuose, kontekste...
siek tiek apie ta voratinkli ir dar si bei ta patarimu kaip mokytis zodziu rasite cia
Fainulka aciu uz egzaminu paasikinimus, kita karta bus aiskiau, kai pamatysiu koki trumpinima.
Beje, aciu ir uz daineles.
Beje, gal kokiu graziu kalediniu daineliu mokate zinote ar turite?
Beje, aciu ir uz daineles.
Beje, gal kokiu graziu kalediniu daineliu mokate zinote ar turite?