Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai

QUOTE(litavkasam @ 2006 11 02, 11:10)
Man atrodo, kad kalbėjimui, žodynui, geriausia būtų skaityti knygas... Bent jau aš taip darau. Nesuprantamus žodžius verčiuosi, ties nesuprantamais sakiniais ilgiau pasėdžiu. Tik įdomią knygą reikia išsirinkt, kad skaityti norėtųsi. O vadovėliai...... Na, aš dabar kankinuosi su gramatika. Bet mano tikslas ir yra gramatiką judinti, tai vargstu doh.gif O knygos kalbą padaro gyvesnę, norint pramokt kalbėti, geriausia garsiai skaityti, labai liežuvis prasilaužia rolleyes.gif Tik tam garsiam skaitymui aš pati vis sąlygų nerandu, prie namiškių drovu ax.gif

Pritariu viskam ką čia pasakei 4u.gif . Man kilo mintis tiesiog pirkti anliškas knygas ir skaityti su žodynu (naujiems žodžiams), bet vat tas nepasitikėjimas savim vis pamaišo. Dabar jau kai dar kažkas tą patį patvirtino, tai tikrai taip ir mokinsiuos.Ačiū...
Atsakyti
Žinoma, skaitykite knygas. O jei nesate tikros dėl savo tarimo, būna knygų su audio įrašais. Ir siūlau nesirinkti labai sudėtingų knygų, nes jei bus per sunku, mesite šitą reikalą. užsienio kalbų (gal ir kt.) knygynuose yra adaptuotų knygučių...
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 11 02, 11:49)
Papildyta:
kaip siųstis iš moload.com?

nes aš vargstu su Tell me more doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

siųskis iš megaupload, nes aš parsivariau pagaliau jau iš ten (jai pagal maniškes nuorodas siunteis), veikia thumbup.gif. O to moload aš neįkirtau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(joreta @ 2006 11 03, 07:39)
siųskis iš megaupload, nes aš parsivariau pagaliau jau iš ten (jai pagal maniškes nuorodas siunteis), veikia  thumbup.gif. O to moload aš neįkirtau  blush2.gif

kai kurių dalių nėra iš megapoad schmoll.gif
Atsakyti
turėdama laiko tik dabar pradėjau siųstis knygą. per siuntimosi vidurį rašo kad serveris atsijungė. ir taip tris kartus blink.gif jau atsibodo unsure.gif
Atsakyti
Gal galetumete padeti blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Reikia siuois sakinius paversti Passive.

* Someone is repairing your washing mashine now.
* We definitely have to improve the packaging.
* We could improve its distribution.
* Bayer has retained all sellin rifhts.
* They were still researching into the effects of Alkaphen.
* The question is, have we promoted our new rabge enough?
* We should test this new product immediately.
* Pantagonia introduced recycled fleece into its range in 1993.

Aciu is anksto 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(soliux @ 2006 11 03, 10:05)
Gal galetumete padeti  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
Reikia siuois sakinius paversti Passive.

* Someone is repairing your washing mashine now.
* We definitely have to improve the packaging.
* We could improve its distribution.
* Bayer has retained all sellin rifhts.
* They were still researching into the effects of Alkaphen.
* The question is, have we promoted our new rabge enough?
* We should test this new product immediately.
* Pantagonia introduced recycled fleece into its range in 1993.
Aciu is anksto  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Your washing machine is being repaired now.
The packaging definitely has to be improved.
Its distribution could be improved.
Sitam sakiny ivelei klaida,turbuti turetu but selling ir dar kazkoks zodis. g.gif Gal rights g.gif ,t.y.pardavimo teises g.gif Jei taip,tai butu All selling rights have been retained by Bayer.
The effects of Alkaphen were still being researched into.
Vel zodyje yra klaida,arba bent as neatgaminu tokio zodzio g.gif Pasitikslink,ir tada butu taip:The question is,has our new r.....been promoted enough?
This new product should be tested immediately.
Recycled fleece was introduced into its range in 1993 by Pantagonia
mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheburashka @ 2006 11 03, 11:41)
Recycled fleece was introduced into its range in 1993 by Pantagonia
mirksiukas.gif

Tai nuo siol cia ir namu darbu darymo klubas bus? smile.gif Juokauju, tik neisizeiskit. Geriau zmogu ismokyti padaryti passive, nei uz ji padaryti namu darbus (cia analogija su "duok zmogui zuvi arba ismokyk ji zvejoti" smile.gif.
Taigi SOLIUX, klausk, jei kas nors is gramatikos neaisku, kad paskui pati moketum padaryti. smile.gif

Beje, paskutinis sakinys skamba keistokai (kalbu ne apie passive taisyklinguma, padaryta tai teisingai). Bet jei tai gramatikos pratimas, gal nesvarbu. Siaip graziau skambetu "Recycled fleece was introduced into Pantagonia's range in 1993", kad "its" neitu pries "Pantagonia". O jei visgi norima pabrezti, kad Pantagonia (o ne kazkas kitas) introduced ta fleece, tai reikia vartoti active. Pafilosofavau ;D

P.S. Atsiprasau, buvau padariusi klaida, akivaizdu, kad ne Cheburashkai pagalbos reikia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kismet: 03 lapkričio 2006 - 12:01
QUOTE(kismet @ 2006 11 03, 11:58)
Tai nuo siol cia ir namu darbu darymo klubas bus? smile.gif Juokauju, tik neisizeiskit. Geriau zmogu ismokyti padaryti passive, nei uz ji padaryti namu darbus (cia analogija su "duok zmogui zuvi arba ismokyk ji zvejoti" smile.gif.
Taigi SOLIUX, klausk, jei kas nors is gramatikos neaisku, kad paskui pati moketum padaryti. smile.gif

Beje, paskutinis sakinys skamba keistokai (kalbu ne apie passive taisyklinguma, padaryta tai teisingai). Bet jei tai gramatikos pratimas, gal nesvarbu. Siaip graziau skambetu "Recycled fleece was introduced into Pantagonia's range in 1993", kad "its" neitu pries "Pantagonia". O jei visgi norima pabrezti, kad Pantagonia (o ne kazkas kitas) introduced ta fleece, tai reikia vartoti active. Pafilosofavau ;D

P.S. Atsiprasau, buvau padariusi klaida, akivaizdu, kad ne Cheburashkai pagalbos reikia smile.gif

thumbup.gif sutinku kad reikia pačiam viską daryt, o vėliau aiškintis 4u.gif

Ne namų darbų darymo, jiokių būdu, bet bent g.gif aš maniau, kad galima tiesiog paėmus neaiškius sakinukus ar situacijas ir jas pasiaiškinti, juk pažengusiųjų tikrai mūsų tarpe yra... juk nemanau, kad pasiiaiškinimas daug kainuoja, mes čia visnas kitai padedam ir tiek..

Bent jau ašai daugiau mokaus savarankiškai ir yra kol kas situacijų ir gramatinių vietų neaiškių, kur nesuprantu: man atsakymas rodo taip, o va man atrodo ir pagal tasykles darau atrodo kitaip g.gif

Aišku passyvą galima buvo ir patiem darytis ir ji pasiiaiškinti. Kad ten ir nėra sunku ax.gif bent man kol kas, kol gal sudėtingesnių situacijų nepasinagrinėjau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zarija: 03 lapkričio 2006 - 13:29
Tai, kad as buvau padariusi, ( isskyrus kelis) bet norejau pasitikslinti. Pasirodo kai kur buvau ivelusi klaidu. g.gif
Kita karta butinai pati parasysiu ir paklsausiu ar gerai mirksiukas.gif

Aciu uz pagalba 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(soliux @ 2006 11 03, 14:10)
Tai, kad as buvau padariusi, ( isskyrus kelis) bet norejau pasitikslinti. Pasirodo kai kur buvau ivelusi klaidu.  g.gif

Na tada kitas reikalas smile.gif thumbup.gif
As pagalvojau cia kazkas tiesiog tingi namu darbus daryt... biggrin.gif
Atsakyti
O tai testų vistik jokių nedarot? .... blush2.gif Man vis dar įdomu...
Ar vaikštot dar kas į British Council? Ten daug knygų yra, mokymo medžiagos ir su įrašais duoda mirksiukas.gif Žinoma ribotam laikui, bet pvz. skaityt knygų nereikia pirkti ir filmų yra, muzikos, net audio knygų.... Man patinka^_^
Atsakyti