QUOTE(airara* @ 2006 08 09, 18:24)
FAINulka@, o gal pasidalintum plačiau apie savo mokymasi anglų kalbos. Mokykloje mokiausi vokiečių, tai pagrindu jokių, lankiau kursus - begineri baigiau - patiko, tada is tavo arsenalo parsisiunčiau elemntary lygi, bet sunkokai einas. Gal, kad kolektyvo nėra ir nesilavina kalbėjimas, o gal ir dėl to, kad mokytojo nėra ir nepaiškina gramatikos (laikų), o gal visai neimli mokslams esu
tiesiog būtų labai įdomu, kiek laiko pati skirdavai anglų mokslams per diena, savaitę ar pan. gal turėjai kokia sistemą susikūrusi, kuri tau padėjo stumtis į priekį? aš dar neatrandu savo vėžių, todėl visi patarimai būtų labai naudingi
Na pas mane buvo ta pati situacija, mokykloj vokieciu, universitete vokieciu, bet panorus pakeisti darba prireike anglu.
Uz begineriu kursus moketi tokius pat (ir tikrai nemazus) pinigelius kaip uz daug aukstesniu lygiu kursus man pasirode per brangu, tad pradejau nuo nulio pati - tai turi ir pliusu ir minisu:
+ sutaupiau pinigeliu, neuzsiciklinau ant tarimo, vienu metu studijavau gramatika, mokiaus zodyna.
- siek tiek sunkeliau su tarimu, klaidingai ismoktus tarti zodzius po siai dienai net ir zinodama istariu klaidingai
Jei sakysiu, kad viska ismokau savarankiskai - meluosiu - savarankiskai studijavau, kol pamaciau, kad pre-intermediate vadoveliai darosi siek tiek suprantami, nebeatrodo tankus miskas tada emiau pora kursu: preintermediate lygi su mokytoja (viena), antra karta kituose kursuose ta pati lygi - grupeje.
Pirmines mano mokymosi priemones iki kursu buvo:
Tokia melyna gramatika "Grammar is easy" autore Ann Pikver
Headway senojo leidimo vadoveliai ir darbiniai sasiuviniai (workbookai)
Minetieji English plius kompaktai (pirmieji beginner, preintermediat lygiai)
Bei ICQ kur bandydavau zodyno pagalba pasirasyneti su anglakalbiais.
Kursu su mokytoja nauda - lavinau kalbejima, taise tarima, uztvirtinau jau ismoktus zodzius stipriai griebem gramatikos naudojimo kalboje..
Kursu su grupe nauda - prisigaudziau ivairiu fraziu is tokiu pat besimokanciu kolegu, iveikinejau kalbos baime kalbeti su nepazistamais zmonemis.
Po kursu vel smarkiai dirbau savarankiskai kol nebeatrode baisu upperintermediate lygis.. vel kursai..
Zodziu visada stengiuosi pati ismokti kuo daugiau - uzsikeliu kartele, o kursuose tik uztvirtinu savo zinias, vartoju ismoktus zodzius, gramatines konstrukcijas.. Dabar stengiuos paskaitineti anglisku knygeliu, istoriju, pavartau ivairius ivairiu lygiu vadovelius, ir paskaityneju tuos skyrius, kur jauciu kad mano gramatika tose vietose streikuoja.. kur idomus/aktualus tekstai (susije su mano darbu) ir t.t.
Na ir prirasiau cia - kazin ar bus naudinga. Faktas vienas - reikia tik labai noreti ir tureti tiksla